Yatırım yapmak,israftan kaçınmak

Maas alinca bir kismini mesela 1000 lira, direkt bankaya yatir ve unut

Kalan 2500 lira senin asil maasinmis gibi dusun
Yani 2500 lira maas alliyorsun aslinda sen

Onu da yettir

Unutma para, calisirken degil harcanirken kazanilir

canım bende akademisyenım. tek basıma yasıyorum. aılem uzakta senın dedıgın gibi en az 300 tl ucak parasına gıdıyor ayda. kıraya da 1000 verıyorum. para bırıktırme mevzusuna gelecek olursak ben ayda2000 lıra kenara atıyorum. onu da vadelıye atıyorumkı faızle faturaları ödüyorum ( tamam caiz degıl ama yemek işlerini asla faiz paramla yapmıyorum) butun yemeklerımı evde yapıyorum.

işyerıne de evden goturuyorum. ayrıca gezıyorum da turlarla o da 3 ayda 1 dıyelım. yazın daha cok gezdıgım ıcın daha cok para harcayabılıyorum. arabam yok henuz ama suan istesem alabılecek para bırıkımıme sahıbım. ben de senın gibi ev dusunuyorum ama en azından 2 araba parası bırıktırıp oyle almak hem zaman acısından hem bankanın uygulayacagı faız ı dusurmesı acısından daha karlı. o nedenle bıraz daha bırıktırmeye calısıyorum.

sana tavsıyem once bır aylık gıderını hesapla kalan paranı da bankaya yada altına yatır ve hıc elleme.

Aslında 1500tl filan kalıyor bana ucu ucuna o da. 10 sene bu şekilde yaşamak da zor :)

10 sene maaşın aynı mı kalacak :) bende devlet memuruyum evi alalı 11 ay oldu. 11 ay önce maaşımdan 100 lira kalıyordu şimdi 220 lira kalıyor. seneye daha da çok kalacak... ilk 2 3 sene zor. sonrası çok rahat.

Bizimki de biriktiremiyor. Bana ver saklayayım dıyorum ona da yok. Baktı olmuyor ustelık ailesi de kullanmaya çalısıyor. Kredı cekıp arabanın modelını yukselttı. Noldu dersenız aılesının kullanmaları bıtmedı sımdı karttan yıyoruz azamıyı ödüyoruz. Bence gram altınla baslayabılırsınız bırıktırmeye. Hem kucuk altından daha uygun hem de satısta daha az zarar edersınız. Baktınız bırıkıyor ıkıye uce cıkarırsınız. Kolay gelsın

bal gibi anliyorsun paranin nereye gittiğini

Bekarken ye iç gez evlenince zaten sürekli birikim derdine düşeceksin hayatını yaşa 6 yıllık evliyim

2 yılda 40 bin ₺ biriktirdim aileme 10 bin ₺ yardım etmiştim her ay maaşımdan belli kısım döviz aldım . Bazı arkadaşlarım 2+1 bin ₺ kalırken ben 1+1 eşyalı 500₺ e kaldım bence her bütçeye göre ev var . 2 yılın sonunda da altıma sıfır araba çektim bayiden 30 bin 1 yıl ödemeli sıfır faizle kredi aldım. Oda bitmek üzere inşallah 1 yıl birikim yapıp deniz kenarından kendime 1+1 apart almayı düşünüyorum birikim olmadan hepsi kredi ile olursa zor faizler fena .

Ha bide al sat yapıyorum bazen faturalrım vs çıkıyor . Altın senede 100₺ getiririken ben al sat ile 4 günde 100₺ cebime koymuştum hemde dövizimi eksiltmeden :)

S susuleta eger bu öğretmenlikte ilk yılınızsa biraz savurgan olmanız normal,kendiliğinden düzene girer merak etmeyin,biz yedi yıl önce doğalgaza 600 tl ödemiştik ilk faturamızdı şuan daha o fiyata çıkamadık,ekonomi böyle bişe,öğreniliyor zamanla :)

Maaşını alacağın altın miktarini düşürerek varsay onun haricinde devamlı her ay anlaştığın kuyumcu ayırsın böylelikle almak mecburiyet i doğar, (gerçi altın her ay zamlanıyor resmen 1200 )

Pesinatsiz ev almanız imkansız.
Şöyle yapın, internet bankaciligindan bi altın hesabı acın. Maaş yatar yatmaz 1500 oraya gönderin. Kalan parayla geçinmeye çalışın.

2 yıl sonra hem pesinatiniz olur hem de kredi çekmeden zorlanıp zorlanmayacaginizi gorursunuz

Bu altın hesabı nasıl oluyor tam olarak?zarar etme durumu var mi

Burada 500tl ye ev bulmam imkansız.en küçük ev 900tl diyelim hadi.onda da malum kiz başıma yaşıyorum biraz güvenli bi yer istiyorum. Hirsizlik vs olaylari da oluyor cunku.Böyle olunca miktar artıyor.

Maşallah hayran kaldım bekar miydiniz tüm bunları yaparken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…