Yatıya gelen görümceler

Konu yatak odasına girmek girmemek olunca aklıma geldi. Bi komşumuz vardı kızı ablam yaşındaydı ama daha oyun çağındayız ben 10 yaşında falanım. birbirimize gider gelirdik. Bir gün onlardayken artık kovalacama saklambaç mı artık ne oynuyosak yatak odasının kapısı açıktı. Oraya adımımı atmamla arkadaşımın annesinin aaaaa ama yatakodasına girilir mi x? diye birazcık sertçe uyardı. O kadar korkmuştum ki çok yanlış bi şey yaptım galiba dedim çünkü ben bizim evde hiç öyle bi şey görmedim ailemden aman oraya girilmez buraya girilmez diye düşünmezdi benmkiler misafir için. Mesela babannemler geldiğinde çekyatta koltukta rahat edemezler diye annem kendi odasını hazırlardı onlara kendisi salonda yatardı.
Kadının o tepkisinden sonra yahu bu odada bu kadar önemli ne olabilir ki ne yapıyolar ki diye düşünmüştüm çocuk aklıyla.

Ben bunu hala unutmamışım ne kadar utandıysam demekki. Siz de çok rahatsız olmuyorsanız bir şey demeyin çünkü onlar orayı diğer odalardan çok farklı görmüyorlardır (ki bence de farksız) tamamen o yüzden.

İzin verme. Yerlerini hadlerini bilsinler. Orası senin de evin. Annelerinin evi gibi rahat kullanamazlar. Benim eşimin de bir erkek kardeşi var. Kalmaya gelmez zaten ama oturmaya gelse bile her şey için izin alır. Misafirlikte rahatlık olmaz. Rahatlık isteyen kendi ana babasıyla kalacak.

10 yaşındaki kardeşim kalmaya gelmek istese arar müsait misiniz gelebilir miyim der eniştem müsait mi der gelince de ben cagırmadan yaak odasına girmez eğitim şart bunun samimiyetle ilgisi yok sen çocuğa yatak odasının girilemicek biyer olduğunu öğretmezsen herkesinkine dalar. Bn annemlerinkinin dışında asla baskasının yatak odasına tek girmem korkarım da ayrıca bişy eksilir ben gelirim akıllarına falan diye bence bunun çocuklara öğretilmemesi çok kötü. Kaynanamda diğer gelinin odasına kendi odası gibi davranır ama bzmkine sadece esyaları görmeye girmişti. Giremez benden çekinir. Ama bence benim yaptığım kötü bişy degil herkes mahremini bilecek. Mesela bizim kullandığımız banyoya da girmezler.

Yatak odası kişinin daha özel bi odasıdır orasıda diğer odalar gibi diyen arkadaslara sesleniyorum misafirlerinize yatak odasında çay ikram ediyorsunuz herhalde. Eve her gelenin bi sınırı vardır. Herkes sınırını bilsin bu karşılıklı saygıdır. Bu yatak odası kutsaldır anlamında değildir. Mesela eşiminde kendine özel bi odası var o da ona çok takınılıdır kimseyi sokmaz bi çöpün yeri degisse rahatsız olur. Benim yatak odamda takılarım var özel eşyalatım var kozmetik malzemelerim var eşimin silahı vb var yani çoluk çocuk girilecek bi oda degil bence ayrıca ben kozmetik ürünlerim konusunda baskasının kullanmasından rahatsız oluyorum mesela sadece biokozmetik şeyler alıyorum ekonomik açıdan oyuncak gibi kullanılmasını istemem ayrıca da sağlık açısımdan zararlı. Eğer o çocuklara bu öğretilseydi kendileri girmezdi odaya ve sizinde sorununuz olmazdı. Onlar çocuk deyip geçmeyin bence. Bizde bişey var onlar çocuk deyip geçiyoruz çocuk eğitimi doğduğu anda başlar. 12 yaşına kadar boş gezsin sonra eğitiriz mi diyelim? Zaten bizdeki çocuk eğitimi karnını doyur koy tv nin karşısına. Böyle evdeki kedide büyür. Ama eğitimsiz olur.

Nerdeeee bizim gelin hanım şimdiden kızları görümce olarak adletmiş onlarla iyi çekişecek belli !

Rahatsiz edici kizlar degilse acikcask beni de rahatsiz etmez. Yatak odasinin mahremiyet oldugunu bilmiyor olabilirler ki ben de bilmezdim o yaşlarda. Bunu guzel bir dille anlatırsınız madem evde rahat davraniyorlar birlikte sofra hazirlayin ya da yapabilecekleri isleri yaptırın kozmetik konusuna gelince onlarda kucuk seyler hediye edebilirsiniz kendi esyalarinizdan. Heves ediyor olabilirler. Kızlarla iletisiminiz nasil

:))Amcam evlendiğinde, ablamla 13 14 yaşlarındaydık.Yengem bize arkadaşı gibi davrandı hep.İlk kahvemizi,ilk kekimizi onunla yaptık,ona tattırdık.Beceremediklerimiz için bizi yüreklendirdi.Gezmelere gittik beraber,annemizle yaşıttı ama bizim kankamızdı:))
Ondan öğrendiklerimle ben de benden küçüklere öyle davrandım elimden geldiği kadar,benim de şimdi,beni seven,gözleri gülerek bakan kankalarım var.Sevin onları bence de konu sahibi,,bir karış boyuyla fesatlık yapan istisnalardan değillerse...

Yatak odasına girilmez çünkü orası sevişme alanımız hhhmmm cısssssssssss..! Ya o odanın diğer odalardan ne farkı var acaba? Evde kimse olsa da olmasa da donumu sütyenimi ortada bırakmadığım için benim için sıkıntı yok... Vay efendim kardeşim bile giremez falanlar filanlar..niye? Benim kardeşim de girer, anam da girer, görümcem de girer, kaynanam da girer.. Sonuçta grinin elli tonu filmindeki gibi kırbaçlar, kelepçeler yok odada.. Altı üstü yatak, gardırop, makyaj masası ve ayna.. Hepsi bu... Sadece misafir arkadaşlarımın çocuğu gelip yatağımda zıplarsa uygun bir dille uyarırım.. Örtüsü bozuluyor çünkü :))))

:)) çok güzel ya

esiniz kardeşlerinin yaptığını görmüyor mu ? Uygun bir dille eşinize durumu anlatım derim eğer sizi anlamıyorsa yapcak bişey yok yani. Ya da görümceleriniz ile konuşun onlara açıklayın durumu.

Demek ki görümceler bir sıkıntı yaratacak yaşta olmasa bile isimlerinin görümce olması yetiyor.
Çocuk yahu ikisi de
Ne hevesle geliyorlar kim bilir yengemde kalıcaz abimde kalıcaz diye.
Vah yazık.

ya bana küçük yaştaki kardeşlere de görümce / kayın denmesi inanılmaz itici geliyor.

Çocuklara kendi anne babasının odasına bile dalamayacagı öğretilmeli. Bi misafirliğe gitsek ve çocugum yatakodasına dalsa utanırdım. Bunun bilinci önemli. Yoksa giremez kapısına kilit vuralım üstüne gizli yazalım değil. Bu çocuklar büyücek nasıl alışırlarsa öyle giderler. Aradaki ayrım görülsün diye yazıyorum eşimin kuzenlerine bile abla gibiyim aramz iyi ama odamıza girmezler bikac kez ben cagırdım geldiler parfüm vs hediye ettim. Aramız çok iyidir ama hep saygılı ve kibardırlar. Bu dengeden bahsediyorum. Ama bunu ben sağlamadım anneleri öyle öğretmiş çok da hoşuma gitti. Evinizde en yakınınızın bile size saygı çerçevesinde davranması kimseye görümcelik taslamak değil. Resmen ikiye bölündünüz.

Bazı arkadaşlarda sevişmiyor diye o oda kutsal mi oluyor demiş yok evin diğer köşelerinden ne farkı varmış mis.yatak odasına girilmemesi gerektigini ortada uygunsuz bişeyin olacağını ben savundum çoğu kişi cümlenden yola çıkarak cevap vermiş bende aynen geri dönüş yapayım.ozel alan sadece yatak odası değildir evin her köşesidir.yabancilarin bizden daha çok gelişmesi eğitim olarak ileri olması buradaki bazı bayanların düşüncelerinden daha iyi anlaşılıyor.arkadasimla dışarıdan bize geldik onu buyur ederek içeri girmesini söyledim ben hala ayakkabı mi çıkarıyorken o ay çok susadım diyip dolabı açıp suyu aldı.bana göre bu saygısızlık gorgusuzluktur ve asla yapmam.baska şekilde ablam evli bize geldiğinde odama dalıp malzemelerimi kullanırdı benim kıyıp sıkamadıgım parfümümle duş aldı resmen.bende makyaj malzemerime kitaplarıma düşkünümdür kimse kullansın istemem bu yüzden kötü gelin olacaksam hayhay.bizde yeni taşındığı zaman akrabalar evi gezer yada yeni gelin ama kadınlar sadece erkekler gezerse yatak odasına girmez.herneyse tek başına da gezilmez ev sahibi eşlik eder.bunlar adabı muaşeret tir.odaya soksanizda sıkmasanız da zaten ne yapıldığı biliniyor ama belki ben odada kimsenin görmesini istemediğim bisey var.elin adamı benim odamda ne işi var.orasi kutsal mekânmı diyenlere çok şaşırdım dogrusu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…