Yatiya gelen misafiri sever misiniz?

Hayatımda herkesi sevdiğim ve sevmediğim insanlar olarak ikiye ayıran biriyim. Sevdiğim insanların başımın üstünde yeri var. Kalmalarını kendim isterim zaten. Ama sevmediğim biriyse kötü davranmamakla birlikte kalmasını istemem. Misafirperver olmaya, yedirip içirmeye devam ederim ama. Evet, bu şekilde. Some Doğu Anadolulu Turkish behaviours.

Ben sevdiğim kişilerin misafirligini de ,yatılı misafirligini de severim.Guzel geçiyor.Hele çocuk yokken ,sohbet,gırgır şamata geçip gidiyordu.

Ama yatılı misafir gitmeyi hiç sevmiyorum.Annemden dolayı sanırım.Annem geleni çok güzel ağırlayan ,elinden geleni yapan,istemese bile yediren içeren bı kadın.Ama gelin görün ki ,misafir gelecegi zaman gerilir ve sürekli bağırır.Aslinda gelmelerine sinir olur.Bizi de bunaltirdi.Yani yüzlerine farklı ,arkalarından farklıydı.

Ben de böyle misafir ağırlıyorum.Hem kendim rahat ediyorum hem karşıdaki.Ben gittiğimde de sürekli hizmet eden , dört dortluk davranmaya çalışan olursa hoşlanmıyorum bir de

Terbiyesizlik size yakışır bana değil
Benim sokmadığım laf size girdiyse bu benim problemim değil
Evinizde yaşamayan herkes yabancıymışya öyle dediniz demekki anneniz babanız evli evladınız torununuz kardeşiniz herkes yabancı dimi? Kan bağıyla bağlı olduğunuz ama evinizde yaşamayan herkes yabancı nikah bağıyla bağlı olduğunuz eşiniz değil bir tek
Ananız babanız evladınız torununuz kalmak istese yada kalmaları gerekse benim evim kamuya açık alan değil diyeceksiniz yani dimi?
Sapık mıyım ben gelen misafire neden iç çamaşırlarımı göstereyim? Aklınız fikriniz belden aşağı çalışıyor, o yüzden bu kadar uçsunuz bu kadar bağnazsınız, sizin gibi insanlar çoluk çocuğumuz için o kadar tehlikeli ki
Takmışsınız sütyene dona, kimse giymiyor zaten, bir sizde var, evinize giren herkes sizin donunuzun sütyeninizin peşinde
Yeğenlerim bende kalırken zehirlendiler acillik oldular, hastane dönüşü üstleri başları pislendi, duşlarını aldılar, gidin şu dolapta iç çamaşırlarım var en sağ sıradakiler hiç kullanılmamış seçin alın giyin dedim alıp giydiler. Bir an acaba bile demedim
Dostum doğum yaptı, bir kaç gün onlarla kalmamızı yardım etmemi istedi, kaldık, yatak döşek yemek temizlik misafir ağırlama anneyle bebekle ilgilenme herşeyi eşi-ben-eşim yaptık. Lohusa kadın pijaması yatağı kanlandı, girdim koluna banyoya soktum, iç çamaşırlarının pijamalarının çoraplarının yerini tarif etti aldım verdim, çarşafını nevresimini değiştirdim, kirli çamaşırlarını çarşaflarını yıkadım.
Çok hastalandım ateşim çok yüksek evde yalnızım bilincim gidip geliyor, yengem yetişti hastaneye götürecek beni sırılsıklam terliyim yatak bile ıpıslak. Açtı dolapları iç çamaşırımı eşofmanlarımı buldu verdi giydim gittik hastaneye.
Arkadaşım çat kapı çay içmeye uğradı çamaşır katlıyordum, çay demlenene kadar beraber katladık çamaşırları sohbet ede ede, içlerinde sütyenler de vardı külotlarda

Ne oldu? Hiçbirşey. Ben ahlaklı insanım, yeğenlerim, yengem, dostum ahlaklı insanlar, bu yüzden hiç birşey olmadı, kimsenin aklına fesatlık pislik sapıklık gelmedi

Değişmez bende sizin gibiyim nefret ederim elimde degil kişisel alanima saldırı gibi hissediyorum huy maalesef çok uğraştım bendede değişmiyor

Benim için yatıya kimin kalacağı önemli ona göre sevinir ya da üzülürüm

Konuyu tam okumadım kusura bakma kardeşim hariç yatıya kalan kimseyi istemiyorum ama yazın illaki gelen oluyor

Çocukken de sevmezdim evlendim yine sevmem herkes gelsin gitsin tamam ama hele aynı şehirdeysek kalmayı anlamam. Ben de kalmam asla. Yok yatak ayarla yok temizle eziyetten başka bir şey değil bence oturup vakit geçirmeye de fırsat kalmıyor

Allah akıl fikir versin

Misafir severim ama yatılısından hiç hoşlanmıyorum,çok sevdiğim biri bile olsa evimde başkası yatıya kaldığında uyuyamıyorum ben,yazın 2-3 günlüğüne arkadaşım geldi,ha davet eden de bendim ama gidene kadar dakika saydım tabi bir kusur etmedim çok güzel ağırladığımı düşünüyorum ama yinede içimde durum başkaydı,bu arada kendimde asla yatıya kalmayı sevmem ne olursa olsun saat kaç olursa olsun gelir evimde yatarım.keyfi gezmek için yatıya da gitmem kimseye.

Değiştirmeyin düşüncenizi :) bende gelsinler yiyelim, içelim ama vakitlice herkes evine gitsin diyenlerdenim. Ailelerle aynı şehirde yaşıyoruz biz, kalma durumu olmadı. Şehir dışından arkadaşlarım gelince otel ayarlıyorlar eve yemeğe alıyorum. Biz gidersek de otelde kalıyoruz. Yatılı misafir inanılmaz yük geliyor bana.

İstisnalar tabiki vardır, ama genel olarak gelen misafir için temizlik yapmak, ona özel menüler hazırlamak ve hizmet etmek zorunda hissediyorsanız, o ziyaret size zulüm gelir. ( tabi bunların yapılacağı ayda yılda bir gelen özel misafirleri ayrı tutuyorum)

Misafir seven insanlar, genelde gelen misafirleri gündelik hayatına dahil ediyor. Mesela yemek için onlara özel bir şey hazırlamıyor, sadece sofraya ilave tabak ekliyor. Yani onlara aileden biri gibi davranıyor. O zaman misafir kabul etmek de keyifli hale geliyor.

Misafir ağırlamayı çok severim. Yatılı misafiri ayrı severim :) Bizde yatılı gelecek insanlar bellidir. Anne, baba, kardeşlerimiz ve aileleri yada bikac arkadaşımız yatıya kalır. Hepside çok güzel geçer sevdiğimiz insanlar oldukları icin. Bizde bu kişilere gittiğimizde genelde .atılı olur çokta güzel geçer. Gelen kişiye bağlı sevip sevmeme durumu.

ben severim yıllarca yalnız yaşadım evimde mutlaka giyilmemiş pijama iç çamaşırı olurdu diş fırçası olurdu aile evinde de vardır. eğlenceli oluyor gırgır şamata sabaha kadar oturururuz. ben de kalırım her şehirde kalacak yerim vardır. hatta ülkede var. ben Almanya'da yaşarken de arkadaşlarım geliyordu. benim evim varken sevdiğim birini otelde Birakmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…