Yavru karga :(

Arkadaşlar,dunden beri yavru bir karga var evimde,hiç bişiy yemiyor,yiyemeyecek kadar da küçük değil sanırım ama yemiyor,sadece su içti biraz,yarında bişiy yemezse sanırım ölecek.Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen,internetten araştırdım ama aradığımı bulamadım.Yaşamasını,çaresizce bağırarak yanına çağırdığı ailesine sağsalim kavuşmasını çok istiyorum bu yavrucağın..

insallah yasar ya cok üzüldüm suan benimde balkonumda 2 tane güvercin yumurtası var annede üstünde oturuyor karısmadım ucana dek ordalar.alıstım hatta sanırım hergün işe gitmeden önce bakıp gidiyorum arada ekmek atıyorum insallah yasar .bencede dogasına bırakmak en dogrusu

İnşaallah.. Allah yardımcısı olsun minik kara kızın.. Ne güzel.. Biliyor musunuz ki, insanın en güzeli merhametlisidir. Ne var ki çoğu insan mahrum bu duygudan. Kargaları sevmez çoğu insan. Oysa ki benim en sevdiğim kuştur kargalar. Herkes onları "gak gak" diye gaklıyor sanar halbuki onlar "hakk hakk" diye Allah'ı zikrederler. Tatlı dil yılanı bile deliğinden çıkarır derler. Canlı olan her varlık bence güzel sözden anlıyor:)

Amin.Bende anlamam hiç,ALLAH ın gerekli görüpte yarattığı bi canlıyı uğursuzdur,kötüdür diyerek hor gören insanları.ALLAHU TEALA haram kıldığı domuza bile kötü muamele edilmesini istememiş,çünki o da masum bir hayvan,her hayvan gibi.Hayvanlar,bitkiler,yani insan haricinde hiçbir canlı cehenneme girmeyecekken bizim onları yargılayıp asmamız niye,bir hayvana insanmışcasına manevi sorumluluklar yüklenebilir mi ya,eski çağlardaki cahil insanların uydurmaları bugünlere kadar uzanıp bazı sözde modern insanları hala etkileyebiliyor işte.

insallah yasar ya cok üzüldüm suan benimde balkonumda 2 tane güvercin yumurtası var annede üstünde oturuyor karısmadım ucana dek ordalar.alıstım hatta sanırım hergün işe gitmeden önce bakıp gidiyorum arada ekmek atıyorum insallah yasar .bencede dogasına bırakmak en dogrusu

Teşekkürler,inşaallah yaşıycak.Tabiiki,zaten uçacak duruma gelince salacağım,tek isteğim o duruma getirebilmek inşaallah.

Amin sağol,benden çok daha ilgili birsürü insan var eminim,bakın kac kisi kendinden örnek verdi,biz gerçekten çok duyarlı bir toplumuz:16:

inş sayımızın daha da artması dileğiyle çünkü sokakta yavru köpeklere tekme aatn koca koca amcalar görüyorum hala o köpeği alıp kolayca sahiplendirdiğimde insanlığın ölmediğini anlıyorum o zaman

Maalesef kara kızımı kaybettim arkadaşlar,hepinize ilginizden dolayi çok çok teşekkürler.Sabah baktığımda ölmüştü,halbuki dün gece bayağı umutlandırmıştı beni.Şimdide,zorlada olsa enjektörle bsiyler vermeye uğraşsaydım gece mece demeseydim diyorum,çok üzüldüm,çok istiyordum yaşatabilmeyi,sevap işliyim derken günaha mı girdim,daha iyisini yapabilirmiydim bilmiyorum,tek tesellim en azından başka bi canlı tarafından parcalanarak ölmemiş olması.Benim gibi bir kişi daha yaşarsa bu durumu,zorlada olsa yedirsin,hiç yememesinden iyiymiş meğer,biraz canı yanarak,korkarak,çırpınarakta olsa bişiyler yutturmak..

Maalesef kara kızımı kaybettim arkadaşlar,hepinize ilginizden dolayi çok çok teşekkürler.Sabah baktığımda ölmüştü,halbuki dün gece bayağı umutlandırmıştı beni.Şimdide,zorlada olsa enjektörle bsiyler vermeye uğraşsaydım gece mece demeseydim diyorum,çok üzüldüm,çok istiyordum yaşatabilmeyi,sevap işliyim derken günaha mı girdim,daha iyisini yapabilirmiydim bilmiyorum,tek tesellim en azından başka bi canlı tarafından parcalanarak ölmemiş olması.Benim gibi bir kişi daha yaşarsa bu durumu,zorlada olsa yedirsin,hiç yememesinden iyiymiş meğer,biraz canı yanarak,korkarak,çırpınarakta olsa bişiyler yutturmak..

Çok üzüldüm arkadaşım..
Senin hiç bir suçun yok, buna inan. Aksine sen ona huzurlu bir ölüm sağladın.
Acılar içinde ölmesindense senin yanında huzur içinde öldü.
Zaten çok zordur yavru kargalara bakmak.
Ailesi olmadan hayatta kalanlar çok az :(
Sen elinden geleni yaptın.
Sakın kendini suçlama.

Son düzenleme:

Bende uzuldum canim annesi birakmasaydi keske.senin sucun yok canim doganin kanunu bu:-(

ay canım çok üzüldüm ya:5:. dün gece konunu görmüştüm iyileşir diye ummuştum.

ömrü bu kadarmış demek ki senin niyetin iyiydi sonuçta günaha girdiğini hiç zannetmiyorum.

Yazık!!

Doğal ortamından edersen ölümüne sebep olursun!!! Bence bir an önce ormanlık bir araziye bırak hayvanı. Evde öldürürsün, kargalar insanlarla yaşayamaz. Yavrucağın günahına girme. Çok büyük günah, aile yıkmış kadar günaha girersin...

:(( Ben bahsettiğim veteriner arkadaşa dün ulaşamadığım için yazamadım size.Bugün sorabildim ama geç kalmışım :( Kendinizi suçlamayın,siz tamamen iyi niyetle çabaladınız.Bu veteriner arkadaş ta şunlardan bahsetmişti:Siz bulana kadar birşeyden çok korktuysa,bu korku kuşları çok etkileyebiliyormuş.Hayvanların da kendilerine göre bir psikolojisi olurmuş yani,hele ki yavru ise kurtarılması daha zor.Ayrıca siz anlayamazsınız,görünen birşey yokmuş gibi gelir size ama kanadında bir kırık çıkık olayı olabilir;sademeden kaynaklı bir iç kanama başlamış olabilir dedi.Zorla da olsa yedirme olayı işe yaramazmış canım.Bu yüzden hani besleyemedim,ondan öldü diye düşünme.

Back
X