Kızım 4 buçuk yaşına geldiğinde Almanya'dan ayrılacağız, kindergarten a 1 buçuk yıl gidebilecek. Gitmeden de uyum problemi yaşamaması adına Almancasını pekiştirmek istiyorum. Arapça'ya Türkiye'ye gittiğimde devam ederim diye düşünüyorum zaten.Her şeyden önemlisi kendi ana dilini etkin tam kurallı konuşmayı öğrenmesi gerekiyor.Kendi anadilini çok iyi konuşan cocuklar diğer dilleri öğrenmede de bir o kadar başarılı olurlar. Şimdiden aceliniz ne.?Almancayı zaten kinder gartenda öğrenecek okula gidecek.
Ben zaten Türkçe konuşuyorum sürekli ve öncelik zaten anadili. Çok sağolun. Geçici bir süre burda bulunduğumuz süre, o yüzden hem kızım hem kendim için iyi değerlendirmek istiyorum.Zor gelir, yuklenmeyin filan diyenlere aldirmayin. Ileride ogrenmesinden cok daha kolay olur simdi ogrenmesi. Cocuk kursta ders seklinde almiyor bu dilleri sonucta, gunluk konusmalarla ogreniyor ve gayette ogrenebilir önunu kesmeyin agir gelir diye. Gayet guzel firsatiniz varmis ve ilgileniyorsunuz ne guzel. Ama ana diline de agirlik verin bence.
Çok teşekkürler, bakayım hemen.Heidelberg Üniversitesinde Prof. Havva Engin hocamız vardı tam da bu konuları ele alır güzel makaleleri var internette de onları okumanızı tavsiye ederim.
biliyorum, olduğu kadar zaten. Belki Türkiye'de devame ettirme imkanımız olur. Sağolun.Maalesef o kadar sürede Almancaýı edinmesi çok zor ama aşinalık yatkınlık olur mutlaka.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?