Yavrumun dilleri:)

bence akışına bırakın. tam öğrenemese bile kulağı aşinalık kazanır. benim eşim işi gereği çok fazla tercümanla muhatap oluyor. diyor ki Arapça bilseydik köşe olmuştuk sanırım Müslümansınız da bence de yabancı bir dil öğrenilecekse Arapça ilk sırada olabilir. kaldı ki çocuğun doğum yeri bile bir Arap ülkesiyken.

Fitsy maşallah yavruya.
Arap bakıcı nereli? Rica etsen fusha konuşur mu acaba? Sanki ammiceden çok daha iyi olmaz mı?

3 dili de ayni anda ogrenebilir bir cocuk.
Hatta daha fazlasini da.
Yalniz, siz Almancayi tam bilmiyorsunuz sanirim; sizle "sadece" Turkce konussun.
Kreste zaten tek Almanca konusacak.
Bakicisiyla da Arapca.
Bu sekilde 3 dili de ogrenir.
Daha cok kucuk ve 4bucuk yasindayken Trye donecek olmaniz dezavantaj; cunku sizin de dediginiz gibi bu dillere kisa sureligine "maruz" kalicak sadece (to be exposed to a language) ve dogru kullanilmis :)) tam olarak dile hakim olamiycak ama bu kadari bile dillere farkindaligini olusturacaktir.

Biz de yurtdisindayiz. Oglumla evde babasi sadece Turkce konusuyor, ben Turkce ve ingilizce konusuyorum, Kindergartenda Almanca ogrendi ve suan ilkokulda Almanca konusuyor. Masallah Turkce ve Almancasi anadil seviyesinde, ingilizcesi de anadil degil ama gayet iyi. Insallah biz de Trye dondugumuzde devam ettirecegiz.

Çok teşekkür ederim. Ne kadar olursa zaten benim amacım da. Tam anlamıyla bir hakimiyet beklemiyorum ancak ilerisi için altyapı olur. Benim iki dile de hakimiyetim olmadığı için ben kızımla o dilleri konuşmuyorum zaten. Sadece Almanca şarkı söylüyorum,oyun gruplarına aşinalık olsun diye.

Kürtçe bir dilmidir . Kuzenim de kürt biri ili evlenmişti. Gelenler biz çok kültürlüyüz 3 dil biliriz kürtçe arapça türkçe demişlerdi . herkes donmuştu da o geldi aklıma.

Dilin teknik ölçütlerini dilbilimciler bilir de biz Türkçe bilen kişiler Kürtçe konuşulunca anlayamadığımıza göre bir dildir

Yanımda Fransızca konuşulunca da anlamıyorum Kürtçe ya da Arapça konuşulunca da

Para getirisi haricinde,gerçekten çok güzelbir dil ve öğrenmesi bir sanatı icra etmek gibi. Özellikle yazı kısmı bana göre tam bir sağaltım. İnşallah kendi adıma çok güzel bir şekilde öğrenirim bu dili.

Kızım Arabistan doğumlu,ilerde tekrar orda yaşama planlarım var. Eğer temeli olursa kızımın dillere dair,ben devamını getireceğimize inanıyorum. Çok sağolun

o konular biraz yasak olduğu için girmedim. ama Arapçaya geride kalmış hiç getirisi yok gibi bakılıyor o yüzden para konusuna değindim. manevi yanı bambaşka. ama işte forum genel olarak inanan, inanmayan, farklı farklı dinleri seçenlerden oluştuğu için hepimiz aynı pencereden bakamıyoruz

Haklısınız, maalesef öyle bir bakış açısı var.

Bence çok dillilik çok güzel. Ve sıkıntı olmayacağını düşünüyorum
Bende 2 dil birden öğrenmişim .Küçükken çok iyi Kürtçe konuşurken Türkçe öğrenmişim ve şu an Kürtçeyi hem çok iyi anlarım hemde konuşabiliyorum.

Kürtçe bir dilmidir . Kuzenim de kürt biri ili evlenmişti. Gelenler biz çok kültürlüyüz 3 dil biliriz kürtçe arapça türkçe demişlerdi . herkes donmuştu da o geldi aklıma.

Kürtçe tabi ki bir dildir. ben size Kürtçe yazsam karşımda kalakalacaksınız bir de gelmiş burda Kürtçe dil midir diyorsunuz. benim anlamadığım nokta da bu elin ingilizcesini kabul edip kendi toprağının insanının dilini kabul etmemek nasıl bir iki yüzlülük? daha fazla yazmak isterdim ama sizin gibi bir zihniyet yüzünden ban yemek istemiyorum. sizi saygısızlığınızla baş başa bırakıyorum.

Bence çok yanlış düşünüyorsunuz. Dil gelişimi oldukça önemli ama her zaman çocuğun öğrenmesi gereken ilk dil kendi ana dilidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…