• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaz tatillerinde eşimin ailesinin yanındayız

Ya borcumuz var öğretmen olsak ne oluyor her şeyi kendimiz yaptık borç var çok . Artık öyle yapıcam.eşimle çok severek evlendik.evliliğimize dısardan herkes imrenir söyler . Benimle web bebeğimle ve çok güzel ilgilenir her konuda bana yardımcı olur ev işlerinde ama bu konu ve işim afedersiniz özel olacak ama özel hayatmıza da çok düşkün değil beni seviyor biliyorum bu konuda da uzak
Özel hayat yolunda değilse o evlilik iyi değildir, adam kendini çalışmaya vurmuş...

Evet haklısınız adaletsiz bir dağılım ama eşim yılda bir kere memleketine gidip arkadaşlarını ve ailesini görebiliyor diye ben takılmıyorum ne kadar kaldığına. Ben 20 günün 20sini de ailemle geçirmek istiyorum desem hayır kalamazsın demiyor ki kaldığım da oldu. Benim için çok önemli değil yıl içinde benim ailem yanımıza gelip kalır ben de giderim arada benim görüşme şansım daha çok eşim pek gidemiyor ondan dolayı 😄
Yılda bir kere ama 3 ay 😂

Özel hayat yolunda değilse o evlilik iyi değildir, adam kendini çalışmaya vurmuş...
Kişi kendini övmese çatlarmiş.bu övünüp duranların yüzde kaçı iyidir gerçekten? Neredeyse sıfır.sprite ile acımasiz gerçekler 😂😂. Yapacak birşey yok.onlar da olumlu bakmayı öğrenmişler ne yapsınlar.dışarıdaki adam yatağı bilmiyor işte.sırf bu yüzden kimsenin ilişkisini övmem.2 tabak kaldıran, 15 dakika ev süpüren adamı övdükçe övüyorlar. Standart aşırı düşük.nasıl ayılarla çevrili bir toplumsak artık.

Burda okuduğum tandığım her öğretmen eşler tarafından eziliyor . Öğretmen tayfasında problem var bence incelenmeli dhhdh

Öğretmenim ama eşim tarafından ezildiğimi düşünmüyorum. Yukarıda bir üye maaş kartı kendisinde değilse o kadının ekonomik özgürlüğü yoktur demiş ama internet çağındayız. Her şey online zaten. Benim için maaş kartının kimde olduğunun pek önemi yok açıkçası. Hatta çoğu zaman kimin kartı kimde unutuyoruz bile. Çünkü kart olmasa da qr kod denen durum var ordan hallederim en kötü. Eşim maaşı yatar yatmaz benim hesabıma atar ne harcadım ne kaldı bilmez sormaz. İki küçük çocuğum var rahatça gidip para çekememe durumuna karşı eşime söylerim şu kadar nakit lazım diye gelirken o halleder. Yani çok şükür bizde hiç para sorun olmadı

Kişi kendini övmese çatlarmiş.bu övünüp duranların yüzde kaçı iyidir gerçekten? Neredeyse sıfır.sprite ile acımasiz gerçekler 😂😂. Yapacak birşey yok.onlar da olumlu bakmayı öğrenmişler ne yapsınlar.dışarıdaki adam yatağı bilmiyor işte.sırf bu yüzden kimsenin ilişkisini övmem.2 tabak kaldıran, 15 dakika ev süpüren adamı övdükçe övüyorlar. Standart aşırı düşük.nasıl ayılarla çevrili bir toplumsak artık.
Valla ben bu hayattan şunu öğrendim, ne kadar verici olursan ve ne kadar boyun eğersen o kadar değersiz oluyorsun, konu sahibi bir öğretmen ama hep aza kanaat ettirilmiş ve hala bunun farkında değil, eşi ailesi ile vakit geçirmeyi daha üstün görüyor ve konu sadece para değil , eşinin ve çocuğunun konforu ve istekleri hiç önemli değil, ayrıca cinsellik de önemsiz bir hale gelmiş, bu evlilik değil bu bi nevi arkadaşlık gibi bişey, belki arkadaşlık bile daha iyi en azından kafa kafaya verip tatile gidebiliyorlar, konu sahibi bu kadar verici ve itaatkâr olmaya devam ederse daha çok dövünecek...

Son düzenleme:
Özünde iyi biriyse maaş kartınızı vermeyin bence. Ailesinin yanına gitmenize de gerek yok zaten ne isterseniz fiyatına bakmadan alıyormuş, bu da durumunuzun iyi olduğunu gösteriyor. Biraz fiyatlara bakarak alırsanız yazları ek iş yapması da gerekmez.
Merhametli biri ise yazları ailecek tatil yapmak, tüm yılın yorgunluğunu atmak istediğinizi söyleyin. Gidin bir deniz kenarına mis gibi. Merhametli adam karısının da dinlenmeye, tatil yapmaya, başbaşa vakit geçirmeye hakkı olduğunu anlayacaktır.
Dışarıya iyi ve merhametli görünmekle gerçekten iyi ve merhametli olmak başka şeyler çünkü. -mış gibi görünmekle gerçekten sevmenin, değer vermenin farklı olması gibi.
Şu konuya açıklık getireyim maaş kartım ben de.ama bazen şartlar uyumayınca kabul ediyorsun pişman oluyorsun.evet iş konusunda çok da ihtiyacımız yok yani aman aman değiliz ama işe bağlandığı için çıkamıyor suan

Şöyle biz ayrı ev tutacaktık tuttuk ama çıkmak zorunda kaldık bunu kabul ederek geldim.böyle olunca yine kalmak zorunda kaldım.çünkü maddi anlamda ihtiyacımız var diye çalışıyor .kendi ailemin yanına gideceğim bu sefer ayrı gayrı çok sıkıldım gerçekten evet iyi biri bana diyor tamam git senin kararın diye ama olmuyor bir türlü

Evet ayri gayri oluyor ama balll gibi de oluyor.Biz de ikimiz ogretmeniz.Esimin ailesinin yanina gittik 5 gun kaldik. Sonra Esimle beraber ailemin yanina geldik.O, bir hafta kaldi ve yalniz döndü memleketine.Cocuklarimla ben ailemin yanindayim kendi memleketimde.Keyfim yerinde.Tatilimiz 2 ay.Uzun bir sure.Ne munasebet 2 ay es ailesiyle vakit gecirme.Sizin ananiz babaniz demiyor mu kizim gelin diye?

• Beğen
Reactions: hlz
Artık öyle yapacağım.zorlama yok ben de kabul etmiştim ama şartlar uymadı öğretmenlerin çilesi yaz tatilleri.millet sanıyor ki oh tatil.ama herkes memleketine gitmek istiyor.bu Sefer bu durumlar oluyor
Yazdim yorumumu,okuyun.Gayet te bir planlamayla gecebiliyor yaz tatilleri her iki tarafin gonlunu yaparak ta.Esiniz dusuncesiz.Onun demesi lazim sen de biraz ailenle beraber ol diye.

• Beğen
Reactions: hlz
Olay öğretmenlerin beceriksizliği değil. gurbetteki öğretmen çiftlerin iki ay tatili var. Başka meslek gruplarının karı koca o kadar tatili olsa onlar da aynı sorunları yaşarlar. Konu bizim kültür yapımız.
Evet oda var.
senede 10 gün izni olanlar bile bayram tatillerinin tamamını kayınvalide evinde geçirebiliyor.
Kendi ailesini 6-7 senedir bayramlarda dahi görmemiş kadınlar var.
Ama şu bir gerçek çalışan eğitimli kadınların arasında en fazla ezilenler öğretmenler en azından benim çevremde gördüklerim öyle

Evet oda var.
senede 10 gün izni olanlar bile bayram tatillerinin tamamını kayınvalide evinde geçirebiliyor.
Kendi ailesini 6-7 senedir bayramlarda dahi görmemiş kadınlar var.
Ama şu bir gerçek çalışan eğitimli kadınların arasında en fazla ezilenler öğretmenler en azından benim çevremde gördüklerim öyle
İşte bence tatil çok olduğu için öğretmenler göze batıyor. İnsanlar vayyy bir ay kv evinde geçer mi diyor. Ama 10 günün 6 gününü geçiren göze batmıyor. Halbuki izin süresine göre yüzdeye vursan farkı yok

Valla ben bu hayattan şunu öğrendim, ne kadar verici olursan ve ne kadar boyun eğersen o kadar değersiz oluyorsun, konu sahibi bir öğretmen ama hep aza kanaat ettirilmiş ve hala bunun farkında değil, eşi ailesi ile vakit geçirmeyi daha üstün görüyor ve konu sadece para değil , eşinin ve çocuğunun konforu ve istekleri hiç önemli değil, ayrıca cinsellik de önemsiz bir hale gelmiş, bu evlilik değil bu bi nevi arkadaşlık gibi bişey, belki arkadaşlık bile daha iyi en azından kafa kafaya verip tatile gidebiliyorlar, konu sahibi bu kadar verici ve itaatkâr olmaya devam ederse daha çok dövünecek...
Erkek yüz bulunca astar istiyor, suistimal etmeye çok meyilliler.eee biz de iyi niyetli bir cins olunca başımıza bunlar geliyor.koni sahibi hâlâ iyi niyetli. Adam koca yazı ailesiyle geçiriyormuş, bizimki hâlâ yılda bir kere aile, arkadaş görüyor diyor.eee koca adam o kadar aile falan görmeyiversin.

Herkese merhabalar artık çık bunaldım her yaz eşimin ailesinin yanında kalıyoruz ikimizde öğretmeniz eşim ekstra yazın çalışıyor amcasının yanında çok kazanmıyor ama 4 yaz oldu bebeğimiz de var .ne özel hayat ne aile hayatı hiçbir şey yok . Eşim iyi insan çok da severek evlendik her istediğimi yapar merhametli ailesi de iyi insanlar iş için geliyor ama ben çok bunaldım her gün ağlıyorum ve kavga çıkıyor çünkü kendi yaşantımı özlüyorum eşime de kızıyorum neden beni buraya getirdi diye her ne kadar iyi insanlar da olsa olmuyor yanlış anlaşılmalar kırılmalar bence eşim özel hayatımıza da düşkün değil yani. düşünüyorum sizce ne yapmalıyım çok bunaldım artık
Ben yapamam böyle bir şeyi, ailemin yanında da çok uzun kalamam. Bence eşiniz çevrenizde gördüğünüz örneklere göre daha sorunsuz olduğu için iyi biri olduğu kanaatindesiniz. Kendi içinde iyi olabilir ama sizin beklentiniz bu değil belli ki. Özel hayat eksikliği canınızı daha çok sıkmış. Eşinizle bunları açık konuşmanız gerekir yoksa uzun vadede gözünüze batmaya başlar bu sorunlar. Görmezden gelmeniz eşinizi düzeltmez, çünkü o bir sorun olduğunun farkında bile değildir

Ev sahibi yalan söyledi.ödeme de yapmıştık .biraz özel mesele
İnsanlar kavga çıkartacak yorumlar yapabiliyor. Siz onlara kulak vermeyin eşiniz anlattığınız gibi size değer veren biriyse gerçekten. Ozaman bir orta yolu bulabilirsiniz.

Günlük kiralık evlere falan bakın olmazsa bir kaç hafta o şekilde aileden ayrı kalabilirsiniz. Veya bu senede idare edin eşiniz seneye ya sorun yaşamayacağı bir ev tutsun yada iş için söz vermesin.

Back
X