- 14 Temmuz 2014
- 2.913
- 2.901
- 333
- Konu Sahibi turkuazkebelek
-
- #4.561
Onada baktırırım canım yarın giderim doktoraçok üzgünüm ki adetin 5. günü yaptım ya testi ondan dolayı fsh biraz yüksek çıkmış olabilir diye düşündüm ama prolaktin çok canımı sıktı yumurtlama her ay oluyordu 14. gün hissediyordum sancısını filan bir tek bu ay hissetmedim ama tam zamanında adet oldum yine eşimle tartışmıştık teste gitmeden önce bütün gece uykusuz kaldım onunda etkisi olabilirmiş prolaktine gün içinde bile değişkenlik gösteriyormuş ama yinede yüksek geldi bana off hep stresten bunlar neyse çaresiz dert olmasında yarın belli olur artık .
Sağol canım yorum yaptığın için TSH ı bilmiyordum gerçekten kendimi yorgun depresyonda hissediyordum ne zamandan beri bundan olabilir mi acaba ? doktorum bugün erken çıkmış yetişemedim yarın sabah giderim artık bişeylerin engellediğini biliyordum ya neyse Allah çaresiz dert vermesin tek sorun bu olsunda birkaç ay daha beklerim ben bebişimiCanım FSH değerin gayet normal, prolaktin hormonun çokta yüksek değil benim doktorum eğer adetin düzenliyse çok önemsemiyor çünkü prolaktin çok değişken bir hormonmuş ayrıca stres çok etkiliyormuş gerçekten bu hormonu.. adetin 5. günü yaptırdıysan doktorun ona göre yorumlar merak etme.. Yalnız TSH hormonunda hamilelikte 2 nin altında olmasını bekliyorlar senin sınır çıkmış onu söylemek istedim.. Hamilelik düşünmeyenlere bu değeri normal diyorlar aklında bulunsun
Sağol canım yorum yaptığın için TSH ı bilmiyordum gerçekten kendimi yorgun depresyonda hissediyordum ne zamandan beri bundan olabilir mi acaba ? doktorum bugün erken çıkmış yetişemedim yarın sabah giderim artık bişeylerin engellediğini biliyordum ya neyse Allah çaresiz dert vermesin tek sorun bu olsunda birkaç ay daha beklerim ben bebişimiSen ne yapıyorsun denemeler nasıl gidiyor Tüp bebek tedavisi oluyordun değil mi ?
Slm canım hoşgeldin topiğimize. Eğer yumurtlama sorunun yoksa adetlerin düzenliyse kür vs hiçbişy kullanma derim canm. Folic asid içmeye başla sadece. Dostinex kullanırken cocuk çalışması yapılabilir canm. Hatta çoğul gebelik isteyen bayanlar bu ilacı kullanıp ikize gebe kalabiliyomş die duymuştum. Yumurtlama gününü iyice kestirmeye çalş. En mühimi yumurtlama tespiti. Inşallah tez vakitte hamiş old haberini duyarz burada canmSelamlar kizlar,
Bizde bu yaza kismet olursa bebek dusunmeye basladik tabiki planla olmaz bu isler biliyorum ama Rabbim arattirmasin insallah hayirlisiyla herkese hayirli saglikli evlatlar nasip etsin.
Ben aslinda 3-4aydir cocuk muhabbetlerine baslamistim ama esim ilk baslarda istemiyordu yani daha erken oldugunu fln soluyordu maddi manevi, bende cevremde hep olumsuzluklar yasandigi icin korkuma karsi cikiyodum ve tartisiyoduk sinir oluyodum sonunda koyverdim gitti sonucta buda tek basina karar verilip yapilcak bisey degil son bikac aydir hic agzimi acmadim buara zaman gectikce cevremizdede dogumlar hamileler oldukca mi ne esimde cocuk muhabbetleri basladidun gece acaba folik mi icsen artik fln demeye basladi buarada henuz cocuk icin bi girisimde bulunmadik ama yakin zamanda galiba baslicaz Rabbim hayirlisiyla nasip eder insallah
Buarada ben 2once doktora gittim kontrol amacli bide o ay reglim gecikmisti kist fln mi var diye neyse bisey yokmus cok sukur fakat prolaktinim yuksek ciktidr dostinex verdi haftada 2 gun yarim ic diye bide ben biyerden hayit suyunun faydasini duydum cok duzenli icmesemde arada iciyorum insallah duser yaklasik 1ay sonra ilacim biticek tekrar dr gidicem bnm size bikqc sorum var dostinex icerken cocuk girisiminde bulunabilir mi bide ya cocuk istemeden once neler yapmam lazim hep duyuyordum ama hic simdiye kadar dikkatli dinlemedim bilmiyorumda nasil yapildigini mesela bal tarcin yok sogan suyu incir havuc vs bunlarla ilgili bilginiz varsa yada bana bisey onerebilirseniz yani yardimci olursaniz cok sevinirim
Sınav stresi artı bebek stresi canımTSH'ın bu değeri hamile kalmana engel değil de hamile kaldığında önemli o yüzden söyledim canım.. Ben dondurulmuş embriyo transferi için bekliyorum şimdilik... Sınava hazırlanıyordun sanırım stresli olman çok normal ama biraz rahatlatman lazım kendini yaşında genç ne güzel, beni düşün mesela yaş 31 hala bebek yok ortada,
Ona da baktıracağım canım bu ay merak ettim şimdi ama ben yumurtladığımı hissediyordum hep çatlama sancısı akıntı filan yalnız bu ay hissetmedim akıntım oldu tam zamanında adet oldum yalnız ovulasyon testim 3 4 gün koyu çıktı ona güvenerek yumurtlamayı kaçırdım sanırım ben pazar silindi sandım ama cuma günü yumurtlama olmuş sanırım 2 hafta sonra cuma adet oldum çünkü :) bende fsh biraz taktım test yapmadan önce hormon testi yorumlarını okudum bütün gün salak gibi fshı yüksek olup erken menapoz olanları filan okuyup korktum kendime çok stres yaptımedss canm sen adetin 21. günü Progesteronuna baktır bence o çok mühim. Kesin olarak yumurtladığını o test gösteriyo. 23 yaşında old. bildiğim icin Fsh değerin 6 nın altnda olması gerek dedim. Yoksa denizin dediği gibi normal yani.
Slm canım hoşgeldin topiğimize. Eğer yumurtlama sorunun yoksa adetlerin düzenliyse kür vs hiçbişy kullanma derim canm. Folic asid içmeye başla sadece. Dostinex kullanırken cocuk çalışması yapılabilir canm. Hatta çoğul gebelik isteyen bayanlar bu ilacı kullanıp ikize gebe kalabiliyomş die duymuştum. Yumurtlama gününü iyice kestirmeye çalş. En mühimi yumurtlama tespiti. Inşallah tez vakitte hamiş old haberini duyarz burada canm
Canım inşallah isteyen herkese nasip etsin Rabbim.. Bence sende bişy çıkmayacak çünkü adetlerin düzenli. Sanmıyorum bişy çıkacağını.Ona da baktıracağım canım bu ay merak ettim şimdi ama ben yumurtladığımı hissediyordum hep çatlama sancısı akıntı filan yalnız bu ay hissetmedim akıntım oldu tam zamanında adet oldum yalnız ovulasyon testim 3 4 gün koyu çıktı ona güvenerek yumurtlamayı kaçırdım sanırım ben pazar silindi sandım ama cuma günü yumurtlama olmuş sanırım 2 hafta sonra cuma adet oldum çünkü :) bende fsh biraz taktım test yapmadan önce hormon testi yorumlarını okudum bütün gün salak gibi fshı yüksek olup erken menapoz olanları filan okuyup korktum kendime çok stres yaptımaslında 6 olmasını adetin 5. günü olmasına bağlıyorum çünkü hemen yükselmeye başlıyormuş önümüzdeki ay tekrarlarım bende daha iyi bekliyordum senin dediğin gibi çünkü geçen aylar doktora gittiğimde doktor bir sürü yumurtan var çok güzel demişti ultrasonda bakalım bu ay ne durumdayım yinede şükür Allah'ım yarın mutlaka haber veririm benim için dua edin canımcım seninde baya az kaldı bata inşallah gelmezde güzel haber verirsin umutluyum senden bu ay .
Canım beklenen adet gününden 14 gün öncesi yumurtlama günüdr. 30-33 günde bir adet görüyorsan, adetinin ilk günününden saymaya başlayarak 14, 16, 18, 20 günlerini degerlendir mutlaka. İstersen ovulasyon testi de satın alabirsn GG de uygun fiyatlarla satılıyo.hosbuldumm
insallah hepimiz gusel haberler aliriz hayirlisiyla
adetim 28gunde bir degil ama kendi icinde duzenli 30-33 arasinda oluuorum genellikle yumurtlama gunumu nasil anlicam bilmiyorum aslinda tek bildigim adetimden 13-15gun sonra yumurtama oldugu cok cahilim
İnşallah canım okuyorum hep günlük stres bile etkiliyormuş bu ay kafamdan atmam lazım bebek fikrini inofolic içiyorum adetimin ilk gününden beri belki onun faydasını görürüm yumurtanın kalitesini artırıyormuş kasıklarımda hareketlilik var bugünden beri yarın ultrasonda görünür herhalde yumurtalar gelişmeye başladıysa yarın 8. gün 15. gün yumurtluyordum normalde bu ayda öyle olur inşallah dediğin gibi 21. gün progestan testide yaptıracağım benim eşim hala gitmedi doktora önümüzdeki aya kaldı benim böyle durumlarım çıkınca haklısın erkenden doktora gidip baktırmak gerek yoksa 1 sene boş yere zaman kaybediliyor . Kaybedilen zaman olsa iyi sinirler yıpranıyor her ay hüsran ağlama krizleri sağlam hormonlarımızı bozmaya başlıyoruz yarın doktora diyeceğim ne gerekiyorsa bakın diye kadın benim yaşımı küçük gördü filan acele etme sen diyor sanki ona soracağım ben kendimi hazır hissettikten sonraCanım inşallah isteyen herkese nasip etsin Rabbim.. Bence sende bişy çıkmayacak çünkü adetlerin düzenli. Sanmıyorum bişy çıkacağını.
Bizde 4 ay denedik sonrasnda kendimizi doktora attık. Iyiki de gitmişiz çünkü tedavi olma şansımz oldu. Gitmesek aylarca bilmeden uğraşıcaktk hep hüsran olacaktı. Şimdi hamile kalmak isteyen herkese diyorum mutlaka bikaç denemeden sonra doktora gidin. En azından çok fazla yıpratıcı bi süreç yaşamazsnz.
Ohh ne güzel işte canm. Boşuna sıktın canını. İnşallah stres yapmadan deneyin olurKızlar bugün doktora gittim Allah'a şükür hormonlarında hiç bir sorun yok dedi :) prolaktin sınırda kabul ediliyormuş değişken olduğu için ve adetlerim düzenli olduğu için önemsiz dedi diğer hormonlarada çok iyi dedi sonra ultrasonla baktı normal bir kadında 4 5 folikül varken yumurtalıklarda benim 20 tane varmış bol bol yumurtan var olur sen niye stres yapıp koşa koşa geldin dedi baya rahatlatıcı konuştu benimle ben ilaç filan verseniz olmaz mı dedim 1 sene dolmadan hiç bir şey vermem sana dedi olur bebeğin eşinde için rahat etsin istiyorsa gitsin doktora dedi bu ay eşimde gitsin artık sonra bakacağız duruma yumurtlama testi filan yapma onlar yanıltır seni 12 14 16 18 ilişki olsun dedi .
Canım ben ısrarla sordum prolaktini üst sınır biz 27 kabul ediyoruz dedi sana soruna yol açmamış gün içinde değişir bile bu hormon dediOhh ne güzel işte canm. Boşuna sıktın canını. İnşallah stres yapmadan deneyin olurAma prolaktin için doktorun normal demesi doğru değil canm. İlaç tavsiye edeblrdi bunun için.
edss canım naber? bayadir girmiyordum nolmus sana böyle niye bu kadar streslisinCanım ben ısrarla sordum prolaktini üst sınır biz 27 kabul ediyoruz dedi sana soruna yol açmamış gün içinde değişir bile bu hormon dedinapsam acaba belki hafta içi tekrar giderim doktora yumurtam büyüdü mü diye kontrol etmeye çünkü normal şartlarda cuma günü yumurtlamam lazım 6 günüm var yani :) çarşamba ya da perşembe yumurtanın boyutunu kontrol ettireceğim artık . Hem farklı doktorada sormuş olurum prolaktini bu doktor çok iyi aslında çok övüyorlardı birde baya sevdim çok rahatlatıcı konuştu uzun uzun açıklamalar yaptı güvenmek istiyorum ya
Yok canım doktoruma göre her şey çok güzel ama ben kendimde hastalık arayıp duruyorum prolaktin hormonum sınırın üstüne çıkmış doktor yumurtlamanı bozmadığı için kabul edilebilir diyor . Yumurtalıklarımda normalden fazla yumurtacıklar var fazla çalışıyormuş eğer düzenli yumurtlamasaymışım pko riskide var doktor böyle bişey demedi ama benim araştırmalarım sonucu bu benim anladığım doktor hiçbir belirti olmadığı için (tüy ,düzen bozukluğu ,kilo ) önemsemiyor hiç birşeyi ilaçta vermedi canım ben yine başka bir doktora görüneyim diyorum ama eşinde doktora gitsin dedi adet olmadan önce başka bir doktora gitmiştim o da öyle söyledi bişeyin yok kendinde bişey arama dedi ama hormonlar nedense benim canımı sıktı güvenebileceğim bir doktora ihtiyacım var sanırım :) sen napıyorsun yoktun ne zamandır var mı gelen giden ? bebecikten güzel haber ?edss canım naber? bayadir girmiyordum nolmus sana böyle niye bu kadar streslisinYani okuduklarimdan anladigim kadariyla büyük bir problem çıkmamış. yoksa problem mi cikti
ya bence doktorun doğru soyluyordur ama sen yine de bi Dr a daha git için rahat etsin. ve mutlaka eşin de gitsin anladigim kadariyla erkeklerde de problem olabilio çevremizDe çok var. Bu ay olmadıysa biz de gideceğiz artık.7 ay oldu bizim de deniyoruz. 6 gün kaldı bat a. dün miratecht erken gebelik testi yaptım. çok hafif silik çizgi çıktı. ama yanılıyor da olabilirim akıntım var sadece. yumurtalıklarda hafif ağrı. o kadar. Salı günü testi tekrarlayacagim kısmet artik çok takmi yorum çünkü eş durumu yapabiliuorum ağustosta sağlıklı olsun da ne zaman olursa olsun artıkYok canım doktoruma göre her şey çok güzel ama ben kendimde hastalık arayıp duruyorum prolaktin hormonum sınırın üstüne çıkmış doktor yumurtlamanı bozmadığı için kabul edilebilir diyor . Yumurtalıklarımda normalden fazla yumurtacıklar var fazla çalışıyormuş eğer düzenli yumurtlamasaymışım pko riskide var doktor böyle bişey demedi ama benim araştırmalarım sonucu bu benim anladığım doktor hiçbir belirti olmadığı için (tüy ,düzen bozukluğu ,kilo ) önemsemiyor hiç birşeyi ilaçta vermedi canım ben yine başka bir doktora görüneyim diyorum ama eşinde doktora gitsin dedi adet olmadan önce başka bir doktora gitmiştim o da öyle söyledi bişeyin yok kendinde bişey arama dedi ama hormonlar nedense benim canımı sıktı güvenebileceğim bir doktora ihtiyacım var sanırım :) sen napıyorsun yoktun ne zamandır var mı gelen giden ? bebecikten güzel haber ?
Ayyy inşallah gelmiştir bebekin heyecanlandım bak şimdi :) muhakkak haber ver erken gebelik testlerine çok güven olmuyor ama sen salı yap test varsa çıkar inşallahya bence doktorun doğru soyluyordur ama sen yine de bi Dr a daha git için rahat etsin. ve mutlaka eşin de gitsin anladigim kadariyla erkeklerde de problem olabilio çevremizDe çok var. Bu ay olmadıysa biz de gideceğiz artık.7 ay oldu bizim de deniyoruz. 6 gün kaldı bat a. dün miratecht erken gebelik testi yaptım. çok hafif silik çizgi çıktı. ama yanılıyor da olabilirim akıntım var sadece. yumurtalıklarda hafif ağrı. o kadar. Salı günü testi tekrarlayacagim kısmet artik çok takmi yorum çünkü eş durumu yapabiliuorum ağustosta sağlıklı olsun da ne zaman olursa olsun artıkinsallah sen de atanırsin canım
Canım sılık cızgı çıktıysa hamılesındır boşuna çıkmaz o tebrıkler:)benımde 5 gun kaldı oğlum Hastaydı yumurtlama dönemı yınede yaptık bıseyler hayırlısı ıle olmuştur inş busefer heyecan basladı bende belli olsaydı cumartesı sabah test yapcam negatıf ıstemıyorumya bence doktorun doğru soyluyordur ama sen yine de bi Dr a daha git için rahat etsin. ve mutlaka eşin de gitsin anladigim kadariyla erkeklerde de problem olabilio çevremizDe çok var. Bu ay olmadıysa biz de gideceğiz artık.7 ay oldu bizim de deniyoruz. 6 gün kaldı bat a. dün miratecht erken gebelik testi yaptım. çok hafif silik çizgi çıktı. ama yanılıyor da olabilirim akıntım var sadece. yumurtalıklarda hafif ağrı. o kadar. Salı günü testi tekrarlayacagim kısmet artik çok takmi yorum çünkü eş durumu yapabiliuorum ağustosta sağlıklı olsun da ne zaman olursa olsun artıkinsallah sen de atanırsin canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?