öğle yemeğim 1 kase yayla çorba bir küçücük karnıyarık 1 dilim kepek ekmek bol limonlu sirkeli kırmızı lahana salatası pilavla ekmek arasında kararsız kaldım ama tercihi ekmekten yana kullandım :)
canım ekmeği seçmekle çok iyi yapmışsın, zira 1 kaşık pilav-2 ekmek yerine geçer.
zaten çorba da içtiğinden 2 dilim ekmek yemişsin gibi olmuş.
karnıyarık a dikkat, kızartma ise sorun var, fırında ise sorun yok :)
limonlu sirkeli salata da harika çünkü limon-sirke alkali, sindirim için mükemmel, miğde asidini de yok edecek
ya ben şu ekmek hesabını hiç beceremiyorum ki nasıl yapıyonuz helal olsun
ben şeker un tuz çıkartımm mı oluyomuş gibi hissediyorum
canım ekmek neyden oluo, un-tuz sonuçta.
hesap basit aslında
1 dilim ekmek=1 kase corba=1 kasik pilav=2 kasik kuru baklagil=1 kasik makarna vb
dolayısıyla aslında yukarıda saydıklarıma yasak yok, ekmek yemeyip belirttiğim ölçülerde alternatiflerini de yiyebilirsin
pilav da bulgur u hep tercih edin, pirinç nişasta
bulgura hep sağlıklı diyorlar zatn
evettt, pilav yapacaksan, yiyeceksen hep bulguru seç cnm, ben öle yapıodum diyete başlamadan önce, diyetteyken henüz yemedim, ekmeği tercih ettim hep, daha çok gibi
Paketin yarisini ic canim bi nebze azaltir şekeri
Pirinç konusunda cokta katı olmayın ille tuketcem diyosaniz nişasta sini iyi cikarip haslayin bol yeşillikli salatasini yapin porsiyonu tabiki az tutun Çinliler nerdeyse sadece pirinc tüketiyor ama incecik ler:))))nasıl yapildigi önemli birazda ..buarada ben henuz bi diyete baslamadim sizleri takip ediyorum 3aylik kızım var enziriyorum bana en uygun olan seyi ariyorum suN cuma günü baslayip sizinle birlikte diyer cumaya bildirim yapmak istiyorum ..ve cok iradesiz bi insanim hic diyet yapmadigim ivinde bikac ufak denememde bi gun bile surduremedim ve akşamına bozdum cok korkuyorum bu kilolar git gid artarsa diye(((beni cok etkiledi kilo hatta esimide son 1senedir evimizin yegane konusu benim kilolarim ve aksam cok tersbi tepki verdi sizce diyetde oldumu esim bilmemelimi?????
canım farkettirmek istemiyorsan yemeklerden kıs çok çiğne o zaman yavaş yersin
az yersin anlamaz çok yediğini sanar en son sen kalkarsın sofradan yemekleri sen yapıyorsun yağını azalt tuzunuda istiyorsa kendi atsın
tatlıları kes cola cips falan uzak dur hazır meyvesularındanda soda iç
meyvede çok yeme porsiyonlarını ayarla kendince
Kizlar 1 kase detoks corbami ictim simdude sekersiz kahvemi kendimi cok tok hissediyorum yaaaa .)))
kızlar şu çiğnemeyle ilgili ben de bi sürü yazı okudum biçok araştırmanın konusu olmuş ve hepsinde sonuç aynı işe yarıyor; birincisi %10-12 arasında daha az kalori alıyorsun ikincisi zaten çok çiğneyip su halinde yuttuğun için sindirimin de çok kolaylaşıyo kabızlık gaz şişkinlik gibi sorunların önüne geçiyo böylece.
her lokmayı 30-40 defa çiğnemek gerekiyormuş
ama suyu yemeklerden 1 saat sonra mı içmeli yoksa yemekle beeraber içilebilir mi bu konuda değişik görüşler var ve okuyunca her ikisi de mantıklı geliyo bunun ayrımına varamadım?? ben yemeklerden bi süre sonra içmeye başlıyorum
Kizlar afedersiniz ama size bisi sorcam ben esimle iliskiyegirerken bile bacaklarimi gobegimi kalcami her yerimi saklamaya calisiyorum cok utaniyorum artik cinsel hayatimada girdi su bacaklarimi kalcalarimi eritmek istiyorim nolur yardim edin piskolohim cok bozuldu
harikasın :)
kızlar şu çiğnemeyle ilgili ben de bi sürü yazı okudum biçok araştırmanın konusu olmuş ve hepsinde sonuç aynı işe yarıyor; birincisi %10-12 arasında daha az kalori alıyorsun ikincisi zaten çok çiğneyip su halinde yuttuğun için sindirimin de çok kolaylaşıyo kabızlık gaz şişkinlik gibi sorunların önüne geçiyo böylece.
her lokmayı 30-40 defa çiğnemek gerekiyormuş
ama suyu yemeklerden 1 saat sonra mı içmeli yoksa yemekle beeraber içilebilir mi bu konuda değişik görüşler var ve okuyunca her ikisi de mantıklı geliyo bunun ayrımına varamadım?? ben yemeklerden bi süre sonra içmeye başlıyorum
insan gerçekten istedi mi başaramayacağı bir şey yoktur canım buraya hep uğra beraber başaracağız ben gaza gelmek için başkaların önce sonra fotolarına bakıyorum ben neden yapamayayım diyorum ve sık sık zayıf fotolarıma bakıyorumben aylık 6 kilo vermek istiyorum ve 105 kilolum ve olmak istediğim kilo ise 65-68 arası
canım simit yememeni tavsiye ederim susamları başlı başına yağ zaten kepekli bulamadıysan beyaz ekmek alsan simitten iyidirgünaydın kızlar sabah kahvaltım yarım simit (kepek ekmeği alamadım) 1 kk peynir 1 domates 1 çarliston biber maydanoz ve şekersiz çay bu arada sabah sağlık ocağına uğradım adımsayar aldım ihtiyacınız varsa eğer aile hekimlikleri ücretsiz veriyo bakanlık yollamış bilginize :))
merhaba canım kas kaybının olmaması güzel bende gittiğim yerlerde hayır diyorum çok ısrar ediyorlar ama çok inatçıyımdır hayır dedim mi biter inatçılığım bu sefer işime yarayacak sanırım :)Kızlarrr,
dün çok ihmal ettim sizi, bugün geldim burdayım valla akşama kadar, kaynatalım hade :)
Bugün diyetisyen kontrol günümdü ve enteresan bir durum çıktı.
1 haftada 500 gr yağdan gitmiş, 1.200 su artmış, 200 kas artmış.
Anlayacağınız vücudumda olması gerekenden fazla su var.
Spor yapmamama rağmen de kas almış olmam enteresan da bir artı oldu bana.
Rakamlara takılmamam gerektiğini söyledi, inemli olan aynaya baktığındaki sen ile mutlu olman dedi.
Diyetimde değişiklik yaptı, yine vücudu şaşırtma istiyor, kilo vermeyi hızlandırmak için.
Ana öğünlerimle, ara öğünlerimin yerini değiştirdi. Böylelikle sabah kahvaltısı niyetine 2 meyve, ara öğün yerine sabah kahvaltısında yenecek peynir domates vs, öğle yemeği niyetine meyve, saat 15.00 de etli salatalı yemek . . .
Amacı şu: Belirli saatlerde benzer yemekleri bekleyen vücud, beklediği besini göremeyince farklı bir besin ile karşılaşınca depodaki yağlardan yakacak.
Kızlar öğünlerimizin saatlerine dikkat edelim: bu da çok önemli.
Bu arada dün akşam annem yemeğe çağırdı beni ve börek de yapmıştı ama yemedim :)))
Şu an yeni diyetime uygun olarak peynir, domates, salatalık, zeytin ve 1 dilim ekmek yiorum, yeşil çay ile birlikte :)
Herkese güzel bir gün dilerim
ben kahve içmeden yapamayanlardanım bazen mecbur üçü bir arada içiyorum sade kalmamışsa oda iş yerinde stresli bir işim var sigara kullanmıyorum kahveye sarılıyorum maalesefkızlar selam ben yıne kılo vermeyle uğraşıyorum ekmeği tuzu hamuru işini şekeeri kestim geneliikle yumurta peynir meyve sebzeyle besleniyorum öyle belli bir diiyet programım yok ve spor olarakta hergun duzenlı eliptiğimi kullanmaya çalısıyorum 50 dakika fln yalnız size bişi sormak istiyorum gunde 1 pakaet markasını söylememıyım hazır kahveler neskafeler var ya onlaardan ıcıorum içindeki şekeer diyetimi bozar mı etkiler mi ?
makarna olmasaymış iyiymiş canımöğle yemeğim bir kase çorba,5-6 yemek kaşığı mantar yemeği,bir kek dilimi fırında peynirli makarna :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?