Yaza kadar 15 kılo vermek isteyen bayanlar buyursun gelsın:) Bu sefer olacak

öğle yemeğim 1 kase yayla çorba bir küçücük karnıyarık 1 dilim kepek ekmek bol limonlu sirkeli kırmızı lahana salatası pilavla ekmek arasında kararsız kaldım ama tercihi ekmekten yana kullandım :)

canım ekmeği seçmekle çok iyi yapmışsın, zira 1 kaşık pilav-2 ekmek yerine geçer.
zaten çorba da içtiğinden 2 dilim ekmek yemişsin gibi olmuş.
karnıyarık a dikkat, kızartma ise sorun var, fırında ise sorun yok :)
limonlu sirkeli salata da harika çünkü limon-sirke alkali, sindirim için mükemmel, miğde asidini de yok edecek

ya ben şu ekmek hesabını hiç beceremiyorum ki nasıl yapıyonuz helal olsun
ben şeker un tuz çıkartımm mı oluyomuş gibi hissediyorum

ya ben şu ekmek hesabını hiç beceremiyorum ki nasıl yapıyonuz helal olsun
ben şeker un tuz çıkartımm mı oluyomuş gibi hissediyorum

canım ekmek neyden oluo, un-tuz sonuçta.
hesap basit aslında
1 dilim ekmek=1 kase corba=1 kasik pilav=2 kasik kuru baklagil=1 kasik makarna vb
dolayısıyla aslında yukarıda saydıklarıma yasak yok, ekmek yemeyip belirttiğim ölçülerde alternatiflerini de yiyebilirsin

pilav da bulgur u hep tercih edin, pirinç nişasta

Paketin yarisini ic canim bi nebze azaltir şekeri

Pirinç konusunda cokta katı olmayın ille tuketcem diyosaniz nişasta sini iyi cikarip haslayin bol yeşillikli salatasini yapin porsiyonu tabiki az tutun Çinliler nerdeyse sadece pirinc tüketiyor ama incecik ler:))))nasıl yapildigi önemli birazda ..buarada ben henuz bi diyete baslamadim sizleri takip ediyorum 3aylik kızım var enziriyorum bana en uygun olan seyi ariyorum suN cuma günü baslayip sizinle birlikte diyer cumaya bildirim yapmak istiyorum ..ve cok iradesiz bi insanim hic diyet yapmadigim ivinde bikac ufak denememde bi gun bile surduremedim ve akşamına bozdum cok korkuyorum bu kilolar git gid artarsa diye (((beni cok etkiledi kilo hatta esimide son 1senedir evimizin yegane konusu benim kilolarim ve aksam cok tersbi tepki verdi sizce diyetde oldumu esim bilmemelimi?????

canım farkettirmek istemiyorsan yemeklerden kıs çok çiğne o zaman yavaş yersin
az yersin anlamaz çok yediğini sanar en son sen kalkarsın sofradan yemekleri sen yapıyorsun yağını azalt tuzunuda istiyorsa kendi atsın
tatlıları kes cola cips falan uzak dur hazır meyvesularındanda soda iç
meyvede çok yeme porsiyonlarını ayarla kendince

kızlar şu çiğnemeyle ilgili ben de bi sürü yazı okudum biçok araştırmanın konusu olmuş ve hepsinde sonuç aynı işe yarıyor; birincisi %10-12 arasında daha az kalori alıyorsun ikincisi zaten çok çiğneyip su halinde yuttuğun için sindirimin de çok kolaylaşıyo kabızlık gaz şişkinlik gibi sorunların önüne geçiyo böylece.
her lokmayı 30-40 defa çiğnemek gerekiyormuş

ama suyu yemeklerden 1 saat sonra mı içmeli yoksa yemekle beeraber içilebilir mi bu konuda değişik görüşler var ve okuyunca her ikisi de mantıklı geliyo bunun ayrımına varamadım?? ben yemeklerden bi süre sonra içmeye başlıyorum

aynen hilal arkadaşıma katılıyorum. diyet yapmakta zorlanan birçok arkadaşımız burda birbirine destek oldu ve motivasyonumuz 10 numara, diyet yapıorum demezsin de dikkat ediorum fln dersin.
pirinç konusuna gelince: uzakdoğulular pirinci haşlayıp diolar yani içinde ne yağ var ne de tuz, bu yüzden fark var tabii bizim pilavdan.

Pınar'dan nacizane tavsiyeler :)))

tatlı-şeker i unutun.
tuz olabildiğince az. o da yemek yaparken içine atın, piştikten sonra üzerine değil.
aburcubur yok. ara öğünlerde kuru meyve - ceviz/badem/fındık yiyin, nefisi köreltiyor.
bol su
öğün saatleri ve uyku saatlerine dikkat.
ana öğünler yemeğin yanına yoğurt.-yağ yakımını tetikliyor
kızartmaları unutun. kızartma niyetine yaptığınız patates-kabak-patlıcan üslerine yağ sürüldüğünde fırında da çok güzel pişiyor.
katı yağları unutun. (koku versin die belki biraz tereyağ eklenebilir ki bunun yerine baharatları da kullanabilirsiniz)
gazlı ve şekerli içecekleri hayatınızdan çıkarın. kola müdavimi iseniz az kolaya soda ekleyerek kendinizi alıştırın ve zamanla bırakın, zaten bir süre sonra tatlı gelecektir.
light ürünlere aldanmayın, nitekim tatlı olanların içinde yapay tatlandırıcılar var, kiii onlar normal sekerden daha zararlı vücud atarken zorlanıyor.
ekmeği kesmeyin, azaltın. kepek/çavdar vs die takılmayın, normal de olur, sonuçta ömrünüz boyunca kepek ekmek yemeyeceksiniz.
salatalarınızda limon sirke kullanın, miğde asidini dengeleyip sindirimi kolaylaştırıyor.
kahvede süt tozu yerine normal süt kullanın, ya da hiç kullanmayın.
bitki çayları tüketin.
süt hayatınız boyunca için, ara öğünlerde gerek tek başına gerekse kuru meyvelerin yanında çok güzel oluyor.
demir eksikliğiniz var ise, sabahları bir yemek kaşığı pekmez.

şimdilik aklıma bu kadar geldi

çok çiğnemek konusunda doğru bilgi edinmişsin yanlız 30-40 değil de, 20 iyidir :)

yemekteki su konusunda gerçekten çok görüş var ve bence bu kişiden kişiye değişir.
yemekten önce su içmekte fayda var, nitekim fazla yemek yiyemezsin.
yemekle beraber suyun da ne zararı olacak ki anlamadım çünkü ayran, yoğurt ve suyla yapılabiliosa, suyun bi sıkıntısı yok demektir. Su yu abartı içmek sorun olabilir bence.

Kizlar afedersiniz ama size bisi sorcam ben esimle iliskiyegirerken bile bacaklarimi gobegimi kalcami her yerimi saklamaya calisiyorum cok utaniyorum artik cinsel hayatimada girdi su bacaklarimi kalcalarimi eritmek istiyorim nolur yardim edin piskolohim cok bozuldu

Spor yapmaya pek vaktim yok malum bebegim var bide kaynanayla oturuyoz is yapmaktan firsat bulamiyorum firsatbuluncada dinleniyorum gorseniz bavaklarimi sanki bacaklarimin yanina yapismis kki tane top var cok cirkin gorunuyoo

canım halledicez sen merak etme,
sen yeter ki bozma diyetini.
kendi vücudumuzu beğenmememiz kendimize olan güveni sarsıyor, mutsuz ediyor.
sırf yiyince mutlu olucaz die kilo aldıran şeyleri yemeye değer mi yaniiii
bence özgüven daha da mutlu edecektir.

canım bencede aynı kapıya çıkıyo gibi yemeklerle içtiğinde şişiriyo çok yemeni engelliyo ama
gaz falan yaparmı bilemem:44:

ben aylık 6 kilo vermek istiyorum ve 105 kilolum ve olmak istediğim kilo ise 65-68 arası
insan gerçekten istedi mi başaramayacağı bir şey yoktur canım buraya hep uğra beraber başaracağız ben gaza gelmek için başkaların önce sonra fotolarına bakıyorum ben neden yapamayayım diyorum ve sık sık zayıf fotolarıma bakıyorum
canım simit yememeni tavsiye ederim susamları başlı başına yağ zaten kepekli bulamadıysan beyaz ekmek alsan simitten iyidir
merhaba canım kas kaybının olmaması güzel bende gittiğim yerlerde hayır diyorum çok ısrar ediyorlar ama çok inatçıyımdır hayır dedim mi biter inatçılığım bu sefer işime yarayacak sanırım :)
ben kahve içmeden yapamayanlardanım bazen mecbur üçü bir arada içiyorum sade kalmamışsa oda iş yerinde stresli bir işim var sigara kullanmıyorum kahveye sarılıyorum maalesef
öğle yemeğim bir kase çorba,5-6 yemek kaşığı mantar yemeği,bir kek dilimi fırında peynirli makarna :)
makarna olmasaymış iyiymiş canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…