Yazlığa sürekli misafir gelmesi niye bitmiyor

Allahım cinnet sebebi resmen. Komşumun 3 kızını damadını ağırlamak ne demek.
İnsanlardaki yüzsüzlüğü rahatlığı karşısında ağzım açık kalıyor resmen.

çokta samimi iseniz bir hafta gelip kalcaz diyecekleri kadar amaan onlar da gelsin mutlu olsun nolcak..Kimse kimseye hizmet etmek zorunda değil yazlık orası atıştırır denize inersin valla tatilde herkes kendinden sorumlu.

Kendi komşusu da değil, kayınvalidesinin komşusunun 3 kızı ve onların kocaları ve çocukları. Toplam 11 kişi. Bir hafta boyunca.

Asla kabul etmeyin konu sahibi. Size bunu normal bir şey gibi kabul ettirmelerine izin vermeyin. Çok anornal. Bebek büyüyünce de kabul etmeyin.

Ne güzel bedava tatil menülerinizde iyiyse bizde gelmeyi çok isteriz hoş yemekler iyi degilse de farketmzw bedava sirke baldan tatlıdır.

Çok kolay. "Müsait değiliz" deyin, ya da yüzsüz tiplere daha açık konuşun, "bebekle misafir ağırlayamıyoruz bu sene" gibi... 11 kişilik grup için hala geç kalmış sayılmazsınız. Arayın iptal edin. Hiç bir şey olmaz. 11 kişiyle bebekli eve tatile mi gidilirmiş, onlar utansın biraz da. Vallahi kesin önlerini bu grubun, yoksa olan size olacak.

Odaları kiraya veriyorum geceliği 100 lira deyin. Tövbe ya ne tuhaf beleşçi insanlar var. Arayıp bozun gelmesinler. Sizin keyfiniz kaçacağına onlarınki kaçsın.

Ben hiç kardeş demedim. Doğru okuyun. Eşimin annesinin oturduğu yerdeki komşusunun çocukları 3 kardeş kocalarıyla geliyor dedim esiminkardeşleri demedim

Komsu cocuklariysa arayin esim musaitiz demis ama bana sormayi akil edememis kusura bakmayin misafir alamayacagiz diyin. Bunda zor kisim neresi ki?

Konu sahibi muhtemelen eşiniz söz verdiği için arayıp musaıt değiliz dıyemeyeceksiniz.
Cunku bende oyle biriyim.
Bu konunun devamını merak ediyorum.

valla insanlari anlamiyorum ama bence butun sorun sizde.kayinvalidemin komsusunun damadi kizlari ne alaka yahu.biraz hakkinizdan gelin ben olsam ne alaka tabiki gelmeyin derdim.hatta onlar boyle bisey sormaya cesaret dahi edemezdi suc sizde.

Eşim yazlık almak istediğinde bu yuzden vazgecirmistim. Oradayken ağırlamayi bırak biz yokken de 'oo gidin kalın ev boş' der kesin. Bi de git kimin yattığı belli olmayan yataklara yat, pisliklerini temizle. Giderim 5 yıldızlı otele havlumu yere atar çıkarım arkadaş

Ben sırf bu yüzden yazlık işine uzağım.yok bir hafta biz gidip kalalım derler ya da biz ordayken gelirler başıma geleceğini biliyorum :s

bızım planlarımız var musaıt degılız dıyeceksınız :)

Offf bir yazlık klasiği. Bütün kış arayıp sormayan insanlar yaz gelince en yakın dost olur.
Ara eşim bana sormadan demiş gelmeyin de diyenlere ayrıca şaşırıyorum. Her şeyin usulu var.Eşinizde hatırı olan insanlar belli ki, eşinize ayıp etmeyin. Ama tabi aşırı düşüncesiz oldukları gerçeğini değiştirmez. 3 aylık bebekle 11 kişi mümkun değil. Daha lohusasınız neredeyse. Eşiniz usulünce bir bahaneyle geri çevirsin mutlaka.
İnsanlar ne gurursuz. 1 hafta tatil için kendileri hakkında neler konuşturuyorlar.

Bizde çok çektik yazlık konusunda ya doğduğumdan beri her yaz full misafirle geçerdi bide 3 kat her oda dolardı 3 posta kahvaltı masası kurulurdu. Temizlik yapmaz yemek yapmaz alışveriş yapmazlar sabah denize inerler akşama kadar. Annem bi çıldırdı herkezi gönderdi birdaha istemıyorum bende tatile geliyorum gidin hotele dedi o seneden sonra kimse gelmedi şimdi rahatız valla

Valla didinin bidisinin yazlığına gidip çöreklenecek kadar arsız olan otlakcilar ,konu sahibi müsait değilim dese de salaga yatıp gelirler çünkü gurursuz ve arsizlar ..
O yüzden sadece yttiginiz odayı mutfağı ve kendi banyo tuvqletinizi temizleyin bunaor geldiği günde ya çocuk durmadı herkes kalacağı odayı temizlesin yetismedi deyin verin eline suourgeyi her yemek vakti de çocuğunuzu alıp ya uyutnaya ya emzirmeye odqniza kapanıp çıkmayın 1 saat bakın ertesi güne kalacaklar mi

Ne yapmaya karar verdiniz?

Ay hep yazlık isterdim eşime de diyordum alalım bi yerden ilerde emeklilikte de sürekli kalırız diyodum ama şu an resmen gözüm korktu. Bizim insanımız yüzsüz beleşçi ya. Antalyada doğdum büyüdüm her yaz sürekli birileri gelir evimizi tatil köyü gibi kullanırdı tanımadığım alakasız bir sürü insan gelirdi ve yüzlerini bir daha hiç görmedim. Bir de yazlığımız olsa olacakları tahmin edemiyorum. Konu sahibi Allah sabır ve kolaylık versin ama bence buna bi dur demelisiniz yani eşinizin size sormadan kabul etmesi çok saçma ben kimseyi ağırlamıyorum ara söyle deyin rest çekin ya da kv ye söyleyin madem onun komşuları.. kimsenin evinize çöreklenmeye tatilinizi gasp etmeye hakkı yok. Kardeş diyorsunuz kardeş bile bir kere gelsin her yaz her yaz nedir ya hu hizmetçi miyiz biz?

o yüzden hiç bir akrabamın yazlıgına gitmem davet edilsem bile yazlık işi gerçekten çok tuhaf bazi aileler hunharca gidiyor hiç aralıksız sırayla ve kalabalık şekilde yazlıgı olan eş dinlenıyor ama kadın yoruluyor .vala ya kadın tutun yakında yapamıyorum tek başıma seneye belki gelmezler ne diyim gelenede gelme denmez

Bende yazlık almak çok istiyorum ama şimdi korktum gerçi düşünüyorum düşünüyorum bizde böyle akraba varmı gelmek ister mi ama bulamadım en fazla kardeşim görümcem falan gelir onlarda insana musallat olacak tipler değil herşeye yardımcı olurlar yedi kat ele de müsait değilim derim olur biter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…