Yazmak istedim sadece.. :(

bugün hiç aglamadığın kadar çok agla bacı.agla ki göz yaşların tükensin bacı.gözlerin sabaha kadar şişsin bacı...çünkü tükenen umutların yıpranmış bedenin göz yaşlarınla ıslanıp filizlenecek yarın sana hiç ummadığin kadar mutlu gelecek...senin güçlü olduğunu yazdığın satırlardan ben bile anladım bunu da atlatıcaksın allah kadınlara ögle bir kudret vermiş ki her şeyi sırtlayıp gögüs gereceksin...biz kadınlar neler gördük neler geçirmedik ki!allahım tekerine taş başına iş getirmesin bundan sonra allaha emanet olun...

14 yılda evliliğini kurtarmak için denenmemiş bir yol kalmamıştır...
şimdi gençliğine, boşuna geçen zamana yanıyorsun..
hemen pes etseydin, belki de şunu da deneseydim belki evliliğimi kurtarırdım deyip hayıflanır,üzülürdün
yapacağını yapmışsın,için rahat olmalı..
tabi takatsiz,bitkin hissedersin..
kolay değil alışkın olduğun düzenin,emeklerinin bozulması..
etten kemikten insanız,üzülürüz..

inşallah geçirdiğin sıkıntıların mükafatını alırsın.
allah huzurlu olacağın başka kapılar açsın sana

canım ben en çok kayın validenin söylediği sözden etkilendim. kolay kolay hiçbir kayınvalide gelinine böyle bişey demez allah razı olsun böyle insanlardan demek biliyo oğlunu haksız olduğu halde onu kollayabilirdide böyle insanlarda var. en azından bunu düşün ferah tut içini demekki sen herşeyi yapmışsın. allah bundan sonraki yaşamında yardımcın olsun her günün 14 yılın açığını kapatacak mutlulukta geçer inşallah.

14 yılın verdiği bir alışkanlık var sonuçta... ayrıca en kötüsü bile olsa bir evliliği bitirmek çok zor..çok yıpratıcı..

ama neyse ki aileniz var yanınızda. bu çok önemli..

zamanla her şey yoluna girecek.. sadece sabır...

inşAllah öyle güzel bir hayatınız olur ki, bu eski 14 yılı hiç hatırlatmaz size, Allah yar ve yardımcınız olsun

alıskanlılık duygusu ;asktan sevgıden daha agır daha derın daha beter hıssedılen bır duygudur .
sız de suan da alıskanlıgın verdıgı bagımlılıkla suan da bunları hıssedıyorsunuz .
bır sure bunu hıssedeceksınız .cok aglayacaksınız hayata bıle belkı de kuseceksınız .
ama bır zaman sonra gosyaslarınız emın olun dınecek .
onun arkasından akıtacagın goz yasların da bır suresı olacak .
ve o sure doldugun da hersey normale donecek .
ölünün arkasından yuregın de 40 mum yanarmıs .
o ılk 40. mum cok acı verırmıs ınsana .sonra yavas yavas
o mumlar tek tek sonermıs .39,36,33....
mumlar tek tek sondukce acıda hafıflermıs .
gerıye sadece 1 mum kalırmıs .artık acı hıssetmezmıssın .
sızın de durumunuz suan da boyle .
emın olun gozyaslarınızın suresı dolduktan sonra hersey cok guzel olacak .
kus gıbı hafıfleyeceksınız .
dılerım rabbımden ,bundan sonra hayatınız da hep mutluluk olur .
allah hep ıyı ınsanlarla karsılastırsın senı .

Son düzenleme:
Siyam ikizi olarak doğmadık.. O şekilde yaşamak ve de hiç ayrılmamak zorunda değiliz ki..
Yürümüyorsa,herşey ya da çoğu şey denenmiş ama cevap alınamamışsa,kesip atmak en iyisi..
Bilmem kaç yaşımıza kadar tektik.. Ailemizleydik.. 'O' mu vardı sanki..

Hayat Güzel

Son düzenleme:
Canım Allah herşeyin sabrını veriyor, insan nelere dayanıyor, ne kadar çok düşüp yara alıp tekrar kalkıyor. Her üzüntü, her hayal kırıklığı zamanla sisli hatıralara dönüşüyor. Bence de ağla doya doya. Ağlamak asla güçsüzlük değildir, tam tersine bazen ağlamak için çok güçlü olmak gerekir. John Vance Cheney'in güzel bir sözü var, destur edin, kendine arada hatırlat: ''Gözler yaşarmadıkça gönüle gökkuşağı olmaz.'' der. Ama dost acı söyler, böyle büyük acılar öyle 1-2 gün ağlamakla bitmez. Sen ihtiyaç hissettikçe boşalt kendini tutma, önce gözyaşların silinir, sonra acı hatıraların. İhtiyacın olan 2 şey ağlamak ve zaman sadece korkma ve bekle..

Destek olan, umut veren sözler yazan, güzel dualar eden, yalnız olmadığımı hissettiren herkese çok çok teşekkür ederim.
Allah razı olsun hepinizden..

Gecenlerde bosanmis bir ablamizin resimlerine bakiyorum faceden nasil mutlu,nasil genc.Sanki inadina yasar gibi.Oda uzun senlerden sonra bosandi.üstelik abiylede birbirlerini de cok severlerdi.ama olabiliyor iste.onu görünce hep diyorum ki galiba basimiza gelen seylere yükledigimiz anlamlar daha önemli.Madem evlilik bitmeliydi hayat yeniden baslasin.Ama dile kolay bu bir bosanma.hicte kolay bir sey degil.Seni anliyor ve yazdiklarindan seni hissedebildim.insallah her sey hayirli olur hakkinda.

öncelikle size bundan sonraki hayatınızda huzur, sağlık ve yol açıklığı diliyorum...elbette ki bu günler geçecek, zaman sadece zaman....bu yolda ömrünün kırk yılını harcamış olarak şunu diyebilirim ki, evlilik insanın doğasına aykırı...heran her yerde boşanıyorum veya boşandım sözü dolaşıyor, gelde şimdi bu kuruma inancın olsun....

Hayır çocuğum yok.
Hayatımda eksikliğini en çok hissettiğim şey Anne olamamak...
Yaşım 34 oldu.. Biyolojik saat aleyhime işliyor her gün..
Bunun endişesini de yaşıyorum...

Hayır çocuğum yok.

hiç öyle hissetme canım..öyle güzel şeyler olur ki hayatında sen bile şaşırırsın..
34 hiçte geç değil..
bu evliliğin bitmesi, sana yeni bir evlilik, bir bebek için Allahın yarattığı bir şans ta olabilir..
bir tanıdığımın hiçte iyi gitmeyen 10 yıllık evliliği vardı, çocukları da olmuyordu..
o kişi yeni bir evlilik yaptı ve bir çocuğu var şimdi ,yaşı da senden ileride olmasına rağmen..

Hayır çocuğum yok.

ohooo düşündüğün en son şey bu olsun canım ya
daha gençsın dur bakalım bı
ılk önce hayırlısıyla bı boşan, kendı düzenını kur
sonra bakarsın belkı tekrardan yuva kurarsın, anne olursun

İyi veya kötü her bitiş acı verir insana. Bir arkadaşımızın dediği gibi alışkanlık en zoru.

Mesela ben, otelde bir hafta kalırım, bavulları toplayıp çıkarken şöyle bir döner bakarım, yaşanmışlığım oldu ya orada belki bir saniye minik bir burukluk olur içimde. Kolay mı 14 seneyi bitirmek, Allah kolaylık versin.

Reşat Nuri Usta'nın bir eserinde bir cümle vardı " insan yaşadığı yere görünmez tellerle bağlıdır, oradan ayrılırken o teller canını acıtır" bizlerde hayatımızdaki insanlara görünmez tellerle bağlıyız, o yüzden ki her ayrılık can acıtıyor.

canım hayatta hiç bir şey için geç değil...asla umutlar da bitmez..Yaradan her an mucizesini gösteriverir dua et bol bol seni feraha çıkarması için. ama kayınvalidenin konuşma şekli ilginç geldi bana..sorun neydi peki

öncelikle derdimi içimiacıtan bu şeyi nereye yazsam diye bir sürü konu başlığını gezdim..en uygun burayı buldum.şimdiden istemedende olsa birilerini içimde ki acıyla üzersem özür dilerim..

onunla 2 yada 3 yıldır ana kız ğibiydik.öncesini hatırlamak bile istemiyorum.7 tane üvey abi abla 3 tane ğörmediğim ama yerlerine sevildiğim başka abi ve abla ve kavga döğüş yokluk içinde geçen bebeklik ğençlik yılları.fırsat bulup olamadık işte anne kız ğibi...nezaman minik bebeğime hamile olduğumu öğrendim o zaman sen beni bende seni anladım annem..çok ğüzel doya doya unutamayacağım 2.5 yıl ...bu mutluluğumu bir bebek le daha taçlandırmak istedim...ama herşey yarım kaldı..daha 14 haftalık hamileyken sen ğittin.anneliğe hazırlanırken beni annesiz bıraktın..kolumu kanadımı kırdın..içimde bir yangın sönmek bilmiyo..bahar geldi..ama içim hep üşüyo annem...oğlum büyüyo...senin atomkarınca diye sevdiğin furkanım büyüyo.bu ğün 120 ğün oldu...dile kolay..120 sensiz.sesini duymadan yüzünü ğörmeden..dertleşmeden ..doya doya ğülemeden..illerin annesinden bahsederken içim acıyarak ğeçirdiğim 120 ğün....daha ne kadar dayanırım bilmiyorum.ama ğücüm kalmadı anne.çok yanlızım.içimde büyüyen bebeğime bile yetemiyorum...sensizlik çok ağır anne..bana bunu neden yaptın.daha 26 yaşında sana doyamadan beni neden annesiz bıratın..neden.........................................

canım başın sağolsun ama bak bebeğin olacka üzme kendini güçlü olmaya çalış bebeğin için...çok zor acısı biliyorum çok da iyi anlıyorum Allah mekanını cennet etsin...

bende hep eşim beni terk edecek korkusuyla yaşamaktan bıktım en ufak kavga da yeni gelin gibi evi terk eder ablasınan gider ben getirirm iki defa yaptım bu getirme işini onuda g.tü kalktı tabi şimdi en ufak kavgada ev terk ediyo beni kahrediyo bu gecede kavga ettik bakalım sonumuz ne olacak bu akşam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…