Yazmazsam çıldıracağım

Malesef dini algılayışımız bile apayrı oysaki onun inançlı oluşundan etkilenmiştim ama her konuda olduğu gibi dini anlayışımız ve algımız da farklı

Stockholm sendromu diyen arkadaşlar olmuş fakat bu öyle bir şey değil. Ben ona zaten aşıktım. Bana yaşadığı kötü şeylere ettiği hakaretlere rağmen içimdeki sevgi malesef bitmedi çünkü sevgi bir günde bitecek bir şey değil. Ama böyle bir evliliği yürütmek de doğru değil bir arkadas yazmıs hep özür dileyen suçlu olan benim bu da çok yorucu yıpratıcı çünkü her gün yeni bir sorun x eşyasını neden buraya koydun ben suraya koymanı istemiştim nasıl söZümü dinlemezsin gibi sacma şeyler ç

Annesiyle konustum inanamadı kıskançlıklarına, engellediği şeylere ama çok iyi bir insan çok merhametli sadece siniri var o da olur erkektir gibi yorumlar yaptı yani oğlu sonuçta kabullenemiyor ama annesine bile kızıp günlerce konusmadığı şeyler oluyor

Naparım bilmiyorum bundan sonra bilmiyorum ama haklısınız boşanmayacaksam bile daha dik durmalıyım. Yani eğitimli olmasam bile yapılacak çok şey var aslında ama öyle bir durumdayım ki onsuz dışarda adım atamam gibi hissediyorum

Ya genc arkadaslar okur mu bilmiyorum ama lütfen evlilik kararını bir anda almayın iyice düşünün sorun danışın kendinizden gelecekten beklentilerinizden emin olun. Aşık olmak için acele etmeyin mümkünse olmayın zaten

"Itaat etmek" ne demek yahu siz bir yetiskinsiniz cocuk degilsiniz?

Ne kadar asagilayici bir soz!

Dış dünyaya kapalı el bebek gül bebek büyütülen kızlar bu tarz hatalar daha çok yapıyor sanki, çocuk olmuş bir de. Aileniz sizi kabul ederse dönün, iyi eğitim kısmı çok göreceli, TR'de üç büyük şehirde bir lisans okuyan da iyi eğitimliyim der, yurtdışında önlisans okuyanda... Ama bu eğitim ara verilmiş bir kariyeri toparlamaz...
Annelerimiz gibi neyse kabulüm diyip oturmak kalmadı artık diyordum ama kk'da buna çok şahit oldum, analarımız kahrından ölmedi, siz de ölmezsiniz, hizmete devam mı dememizi bekliyorsunuz?

Bende hemen hemen aynı sorunları yaşıyorum seninle ve hissettiklerinde aynı ,bende iyi bir kariyer sahibiyken çocuklardan dolayı ayrıldım işten ve öyle öyle sindimki artık sadece çocuklar için susuyorum belki değişir diye sürekli dua ediyorum aynı evde iki yabancıyız yıllardır

Ben cozemedim. Egitimlisiniz. Is sahibi olabilirsiniz. Daha hepi topu 3 yillik bir evlilik. Annenize gitmek arkadaslarinizi evinize davet etmek icin izin almanizi isteyen zihniyette bir koca.. Bir de bebis var ortada. Denklemin sonucu belli. Ise girersiniz. Bebisi alir bu adamdan bosanirsiniz. Siz is sahibi iken devlet zaten bebegi size verecek. Kendi duzeninizi kurun...
Burda ne kadinlar var.. Sirf kendilerine ve cocuklarina daha saglikli bir ortam sunabilmek adina hersey iarkasinda birakip, cesaret edip, bosanip gece gunduz calisan....

Arkadaşım sen hayatta boşanmazsın bu hayatı seçmişsin ne asıl sewgi bir anda biter milletin kocası üstüne titriyo ona rağmen sewgim bitti die boşanıyolar ayrıca doktorum diyosun ama çocuğumu benden alırlar diyosun bu kadar mı unuttun çocuğun birincil bakıcısı annedir anne yüz kızartıcı suç işlemediği yada kendi istemediği sürece çocuk annede kalır ayrıca büyük konuşmayımda eşim oğluma vurursa bende ona vururum heralde dayakla çocuk terbiye edilmez asla edilmez çocuğunu ağlatmasına nasıl göz yumarsın önceden böle değildim diyosun ya özüne dön yada yeniden doğ ne demek kadın çalışmaz benm eşimde ew hanımı istiyonuş ben böle bişeyi kabul edemem lafı bile edilemez dedim kapandı sen dik durursan karşındaki buna göre davranır mnce kendinize saygınız olsun lütfen sizleri yetiştiren anne babaya üzlürüm o kadar emek ver büyüt o kocam izin vermiyor die sınırlı gelsin yok öle bi dünya

Sizi gerçekten anlayamıyorum, ben size boşanın demiyorum bi silkelenin. Hiç çaba göstermeden sinmişsiniz. Adam da hamur gibi yoğuruyor hergün sizi. Silkelenin Allah aşkına , ben ne yapıyorum diyin . Ben de eşimin her dediğine ok desem aynı sizin gibi olurdum. Yemeği ev işini beğenmiyordu , en son isyan ettim, şimdi kadın tutalım bu işlere baksın diyor.
Dışarı çıkın , neden izin alıyorsunuz ki. Benim eşimde Eskiden sürekli söyleniyordu, baktı olmuyor şimdi karışmıyor artık. Heryere gidiyorum. Tatil dahil.
İlk 3 yılımız sizinki kadar olmasada benzer geçti, ama ben işi hiç bırakmadım, ne kadar söylensede . O dönem doktorlar dizisi vardı, bende hastanede çalışıyorum o diziyi gördükçe işi bırak diyordu. Yıllarca okudum bırakmam dedim, 1-2 yıl önce ciddi tartışmamız oldu, işi bırakmazsan ayrılalım diye. Hiç duymadım.
Şimdi 10 yılı geçti evliyiz , tüm sular duruldu şükür. Ama kayınvalide ve kayınpederimin de bunda etkisi büyük, hep benim arkamda durdular, özellikle iş konusunda. Kendi aileme hiç yansıtmadık bile.
Dik durun , tüm ipleri eşinizin eline vermeyin, ben böyleyim sen bilirsin deyin, kendiniz doğru bildiğiniz kadarını yapın gerisine karışmayın, beğenmiyorsa kendi bilir , oluru bu kadar diyin. Söylensin dursun takmayın, kendinize ait alanınız olsun , karıştırmayın. Ben demiyorum ki gece hayatınız vs olsun, ama annenize de gidin yahu. Adam baskın durdukça siz geri adım atmışsınız, bi dik dursanız belki adam geri adım atacak, bu kadar karışmayacak. Sizi ezilmiyor gördükçe o çaba göstermek zorunda kalacak, eğer evlilik yıkılmasın istiyorsa. Ama sizin kararlı olmanız geri adım atmamanız gerekli . Siz değerlisiniz bunu unutmayın, hiç kimse için de kendinizden vazgeçmeyin
Size belki içinizde bulunduğunuz psikolojiden ötürü bunlar zor geliyor ama gerçekten böyle. Eşinizin sizden ciddi bir karşılık, dik duruş görmesi lazım geri adım atması için . Boşanmak istemiyorsa o da ben ne yapıyorum diyecektir diye düşünüyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun

Madem bunları inanca bağlıyor o ge..... ya söyle, erkeğin kadını ailesine ve akrabalarına göndermeme hakkı yok,sıla-i rahimi kesmek günahtır, kocanın bu konuda sözü dinlenmezzzz
Bunun dışında biraz dik durman kazım, tamam o zaman şartlarını kabul etmişsin ama şimdi istemiyorsun, kabul ettin diye ömür boyu bu azabı mı çekeceksin. Boşan diyemem ama biraz doğrulup hakkını araman lazım, özellikle meslek hayatınla ilgili , ses sustukça o tepene çıkar. Biraz diş gösterme zamanın gelmiş

Gercekten öyle bir adama aşık olduğunuza emınmısınız ? Belkı de takıntıdır. Yoksa ben bunun sevgı olduguna ınanmıyorum ?
Din adı altında sızı aılenızle gorusturmemek gıbı bır luksu var mı sızce ? Sizceden ziyade dince diyeyım. Gercekten bu kadar ozguvensızlıge tahammulum yok benım. Yasadıgınız hayatın (!) farkındamısınız ? Esir hayatı. Çocugu da bahane etmeyın. Edeceksenız de adam gıbı bahane edın de bu cocuga haksızlık etmıyeyım beraber olamıcaz bu mutsuzluga cocugu dahıl etmıyeyım dersınız ama yok işte sıkısan e cocugum babaya cok duskun.
Bu hayatta çocugun da olsa once kendını dusuneceksın once kendını seveceksın. Seveceksın kı verımlı bır anne verımlı mutlu bır ınsan olabılesın. Yapmayın olur mu ? Bahanelerın arkasına sıgınmayın artık. Olmuyo işte bu neyın zorlaması. Köle mısınız hanımefendı siz. Bu ulkenın en gözde mesleklerınden bırıne sahıpsınız yasanması gereken hayat bu değil. Hemde kim için yaşıyosunz allahsen ?

Kendı dusunmuyosan cocugu dusun mutsuzluk aşama. Bir silkelen kendıne gel. Başlıcam aşkına da sevgısıne de stolckhm sendromu mu her ne haltsa ona da. Bi kendınıze gelin ya.

Siz bu sindirilmiş halinizle sağlıklı karar veremezsiniz.
Ailenize anlatın durumu.
Saklamadan, utanmadan, ne varsa söyleyin.
Merak etmeyin onlar sizi sizden daha iyi düşünür.
Çocuğum babasına düşkün safsatasını geçin. Baba çocuğa düşkün değil bir kere. Minik çocukla inatlaşacak kadar da kendini kaybetmiş biri.
Çocuk bir iki gün baba der 3. Gün dedesine sarılır dede der... Gayette sağlıklı ortamda yetişmiş olur.
Doktorum diyorsunuz, hukuk sisteminin el kadar bebeyi anneye verecegini de biliyorsunuzdur.
Çocuğunuzdan ayrı düşmezsiniz merak etmeyin. Ailenizi arkanıza alın ve önünüze bakın.

M Mutsuzzz26

Çalışmiyorum. Maddi gücüm de yok.
Ama ; bu yasadiklarinizi yasarsam kesinlikle bitiririm.
Ne demek aileme gondermiyor?
Ne demek dışarı çıkamıyorum?
Ne demek evime kimseyi alamıyorum?
Ne demek eşim itaat etmemi istiyor?
Ne demek çocuğumu alır?
Yemek mi beğenmiyor? Kadın tutsun madem.
Memnuniyetsiz mi? Sen onun kölesi misin ya?
Neden bu kadar tepenize çıkıyor buna müsade EDİYOSUNUZ allah aşkına ?
2 çocuğumu da alır giderim bu ne ya?
Kimse kabul etmesin isterse ben anne olarak zaten her türlü sorumlulugu almış bulundum.cocuklarima gül gibi de bakarım. Çekmeyin şu adamları. Dünyanın merkezi değiller. Güçlü gururlu olun bi ya....bi de işin kariyerin de var..neyi bekliyosun.bari kalan hayatını kurtar....

birisi vucudunda normal olmayan durumlardan bahsetse aa senin bobreklerinde su sorun var diye teshis koyamayiz, doktora git diyebiliriz en fazla. sizin durumunuzda benzer. size verilebilecek tek tavsiye acilen bir uzmana gidin.

kocanizin ruh sagligi yerinde degil ve maalesef sizinkisini de bozmus, eger buna dur demezseniz cocugunuz da zarar gorecek. saglikli dusunmeye basladiginizda arkaniza bakmadan kosarak kacacaksiniz. simdi adina sevgi dediginiz seyin bir tur delilik hali oldugunu ancak psikolojiniz duzeldiginde anlayabileceksiniz.

kocanizin yaptiklarinin dinle yada baska bir seyle alakasi yok. istediklerini itirazsiz kabul etseniz dahi evliliginiz duzelmeyecek cunku adam hasta, mutlaka baska bir seylerden sorun cikartacak.

umarim son cikisi kacirmaz ve bu beladan kurtulmayi basarabilirsiniz. allah yardimciniz olsun.

Hanımefendi doktormuşsunuz ama mesajınızda patronum uyardı demişsiniz neyse. Sizi bu adama bağlayan başka bir şey mi var? Bende sizinle aynı sorunları yaşıyorum ama benim kv eşimi doldurup üzerime salıyor yani kv de eşiniz gibi ve benim eşim kukla. Bu yüzden çocuk yapmıyorum ama ben boşanırsam baba evinde de sorun yaşarım hemde çok büyük sorun o yüzden bekşiyorum. Sizin böyle sorunlarınız yoksa neyi bekliyorsunuz ki. Hem siz çocuğunuzla başka şehirde dahi çok rahat yaşarsınız. Hergün mutsuz uyanıyorsunuz bir an olsun aklınızdan çıkmıyor sürekli allaha dua ediyorsunuz ama bi şey değişmiyor değil mi ben öyleyim .kendinize gelin elinizde imkan varken kendinizi kurtarın

Diş hekimiyim. Evlenmeden önce oZel bir klinikte calısıyordum sonra eşimle beraber çalışmaya başladık.

Yasaların bebeği anneye vereceğini biliyorum ancak benim korkum yasal olmayan şekilde bebeğimi benden kaçırması bunu yapmasını beklerim ondan bu yüzden korkuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…