- 12 Ekim 2009
- 1.031
- 4.964
- 658
- Konu Sahibi raggiodisole
-
Proje bazlı bir eğitim 2 ay sürecekti ama kız öğrenemedi, sorularına destek oluyorum sürekli.
Canım bence işini asla bırakma, is hayatında öğrendiğim en önemli şey birisi işini ne kadar iyi yapıyorsa o kadar aşağı çekilmeye çalışıldığı.
O 36 yaşındaki patronluk taslayan şahıs belki de sizi kendine tehdit olarak görüyordur, işinizde iyisiniz diye zamanla yükseleceğinizden şimdiden önünüzü kesmeye çalışıyor belki de. Üstelik eşinizi tanımadığı ve sizle olan iletişimini bilmediği halde böyle saçma yorumlar yapması kıskandığını gösterir , maalesef insanlar böyle.
Bu konuşmaları size yetiştiren kişiye de çok güvenmeyin. Neler gördüm biri beş yapan lafları değiştirip ortalığı karıştıran.
Kısacası kimsenin lafına inanıp işinizi bırakmayın, yeni evlisinizi borçlarınız da vardır niye ayrılıp onların ekmeğine yağ süreceksiniz.
Eşinize de yazık, sizle en güzel geçireceği zamanlar bu sorunlar yüzünden kötü geçiyor.
O kızla da mesafeli olup işi öğretiyor gibi görünüp ona hiçbir şey katmayın, öğretmeyin. Kaç kişi yetiştirdim aynı sürede ne duruma geldiler . Bu arkadaş gelemiyorsa hala belli bir seviyeye bu onun sorunu ,ben aynı benim sorun o demekki deyin çıkın işin içinden.
Kıza da sert olun aranızda bir hiyerarşi olduğunu fark etsin, ama bunu sadece kıza hissettirin patronlara üsttekilere değil. Kısacası hiç sevmediğim bir durum olsa da ikiyüzlü olun çünkü böylesi insana bu yapılır, hak ettiği tam olarak bu.
Kac sene emek vermişsiniz bir salağın yüzünden niye üzüleceksiniz, o beceremedikçe yapacağı işleri eninde sonunda koyarlar kapının önüne. Ekmeğinden ettim diye de düşünmeyin bunu o istedi siz değil.
Çevirmenlik yaptım bende bir süre bu süre zarfında gerçekten iyi odaklanmak gerek buda yanlış anlamalara sebep olabiliyor işte . Ben olsam o kızla iletişimi daha aza indirgerim . Bence işini sakın bırakma . İşyerinde iletişimimi minimum a indirgedim ben her zaman kimse beni tanımadığı için sadece işim hakkında konuşabiliyordu . Kıza karşı da çaba gösterme bence yine olan sana oluyor seni kötü gösteriyor böyle tiplere yaranamazsınız.
işten çıkmayın da bir süreliğine izin alabilir misiniz? 1 hafta falan...
bırakın sizinle aynı işi yapan kız uğraşsın işlerle.
bakalım becerebilecek mi? sonuçta 4 ayda az çok bir şeyler öğrenmesi beklenir.
siz şimdi işlerin sorunsuz yürümesini sağladığınız için onun beceriksizliği göze çarpmıyordur.
işteyken "yardım etmem" vs. de diyemezsiniz.
bırakın bir süre kendisi bocalasın.
yalnız kalınca, stres altında gerçek yüzünü de gösterir zaten.
ters davran boşver
bende öyleydim ama sürekli iyi niyetim suistmal edildi
şimdi artık arada tersleşince herkes haddini yerini sınırını öğrenmeye başladı
kızı tersle birkaç defa şimdi daha çok şikayet edebilirsin en azından haklı olarak şikayet edebilirsin de
neyse böyle yapma ama kısa cevap ver uzatma detay vererek, sürekli detay verme her sorusuna ama biri özellikle üstlerden biri yanınızdan geçerken soru sorarsa uzatın cevapları
birde benzeri çok farklı sektörde çok farklı şekilde arkadaşımın başına geldi (evli olmalarına rağmen)
kadın ve onu koruyan bölge sorumlusu sevgililermiş
Kusura bakmayin lafim size degil.Bu sozu kendime zamaninda sık sık hatirlattim.Sen Eşek olursan binen cok olur.Ayni seyleri tami tamina ayni seyleri yasadim.Benim ki birde uni.den arkadasti.Sonra ne oldu ben isten ayrildim patrono anlatmis beni yapmadigim seyleri.Allah a havale ettim.Simdi iyiki yapmisim diyorum.Issiz kalirsam? Is bulamazsam? ailede bi suru borc.Hep dusunurdum.Hepsi halyoluna girdi cok sukur.Mutsuzsaniz ayrilin isten.Bosuna stress olmayin.Yeni is bulursunuz.
Konularınızı bir süredir takip ediyorum. Acaba sorumlunuz o kızdan hoşlanıyor veya o kızın torpili olmasın acaba. Sanki özellikle onun tarafını tutuyormuş gibi. Ayrıca işten zaten ayrılmayı düşünüyorsanız, mükemmel iş yapmaya çalışmayın. Kız da kendi işlerinin sorumluluğunu alsın 4 ay geçmiş onun işlerini siz takip etmeyin sorumlunuz takip etsin karışmayın onun çevirilerine. Eğer evlilik tazminatı ile ayrılacaksanız da zamlardan sonra ayrılın ki brüt maaşınız artsın.
bu arkadaş ofiste konuşarak sormuyor ki, skype mesajı atıyor bana, yani benim cevaplarımın ne olduğunu gören de olmuyor.
birkaç kere sesli bir şekilde açıkladım usul usul, yine anlaşılamayan insan oldum. kıza cümlenin ögelerini bile açıkladım anlasın diye. kullervo ile iletişim kuramıyor.
terslemek istemiyorum, terslersem kendimi tutamam bana tepki verir ve fiziksel şiddet uygularım diye korkuyorum çünkü sinirlenince gerçekten çok başka bir insan oluyorum.
Bunu da denedim inanın. Hatta araştırabileceği tüm siteleri araştırarak attım bak buradan faydalanabilirsin diye.kaç ay oldu belkide ben sürekli sürekli uzun uzun açıkladığım için ilerleyemedin birde araştırarak yapmayı dene
yaz bir cevabında mesela çok mu tersleme olur bilemedim
ama işinizi siz yinede iyi yapın çünkü işinizi iyi yapmanız oradaki kişilerin size referans olmasını sağlar
Büyütmeyin gözünüzde demişsiniz ama bu artık psikolojik bir baskı ve saygısızlık halini aldı.Ben olsam müdürle falan çözerim sorunu
Böyle bir şikayeti varmış arkadaşımızın sizin kulağınızada gelmiştir fakat ortada bana göre problem yok derim sorumlumuz olayı çözemedi sizinle konuşmak istedim diyebilirsiniz
Şu sıra başka yerde macera aramanın bence gereği yok
Her yerde aynı sorunlar var oyüzden büyütmeyin gözünüzde
Bunu da denedim inanın. Hatta araştırabileceği tüm siteleri araştırarak attım bak buradan faydalanabilirsin diye.
Yani kendimi de mükemmel çalışan olarak yansıtmak istemem ama bana verilen görevi hakkıyla yerine getirdim. Ne zaman ki düzelmedi o zaman bakın böyle hatalarla karşılaşıyorum demeye başladım üstlerime. Sonra tabi kıza da daha kısa cevaplar verdim "buradan bakabilirsin, şurada geçiyor, burası yardımcı olacaktır" "bu uygundur, bu yanlış şu kullanılmalı" gibisinden.
Bu sefer başladı kullervo beni tersliyor ben çok naif bir insanım diye. Kendine yer buldu böylece. Yanına aldı sorumluyu. Ben yine açıklama yaparak yardımcı olmaya çalıştım zaten ama yaranamadım.
Referans istemiyorum, kırgınlıkla yazıyorum belki ama kimseyi istemiyorum artık.
Çok teşekkürler.Allah tan bugün cuma
biraz daha sakin olmaya çalışın
hafta sonu sinirlenirizi kontrol altına almaya çalışın
beceriksiz bir kadın yüzünden işten çıkmaya değer mi bunu düşünün
birde borçlar hayatınızda hiç bitmeyecek ama ilkten böyle yüksek olup zamana daha var gibi olunca o, insanı düşüncelere sürekleyip bitmeyecek eksik kalacakmış hissi yaratıyor
bu sebeple siz mesela borçtan kalanı biriktirmek isteseniz birşey çıkıp birikimde yapamayınca sinirleriniz laçkalaşabilir benzer durumu (ben evli değilim çeyiz paketi ödemesinde) benzer durumu yaşadım
işyerinden çıkışta sinirden başım çatlarcasına ağladığımda çok oldu
inanın herşet üstüste geliyor gibi dursada hayatın cilvesi bu ve bir şekilde geçecek başka dertler başlayacak
bu yüzden o kadını görmemezlikten gelin
Geçen hafta konuştum, onu savundu işte.Bu kızla alakalı bir önceki konunu da okumuştum.
Herşeyi git açık açık konuş sorumsuzla.
İyilikten maraz doğarmış hakkaten doğuyor. Başıma da geldi çok iyi anlıyorum seni.
Yeni kızla olan sorununu, işteki yetilerini ne var ne yok anlat boş ver sen düşüneceğine onlar düşünsün.
İş hayatında kimseye yaranamazsın ben bunu anladım . Sizin için en iyisi iletişim kurmaya çalışmamak bu saatten sonra işi de öğretmek istemezdim ben olsamÇok teşekkürler.
Benim yetiştirdiğim ilk kişi de değil üstelik. Bu kız sürekli beni kötüleme peşinde.
Kullervo çok sabırlı çok uğraşıyor diyor diğerlerine ama sorumluma anlaşamıyoruz diyor.
Yani ikili oynuyor.
Ben bugüne kadar hep aza tamah ettim çoğu bulayım diye. Ama olmadı, olmuyor.
Ezildim defalarca ama sustum. İlk işim diyeydi susmam.
4 sene sonunda iyi bir profil çizen ama sadece çizmekle kalan bir kadının gelip beni kötülemesi üstüne sorumlumun da kötülüyor olması canıma tak etti.
Dediğiniz gibi evliliğimde de sorun olmaya başladı çünkü sürekli ağlar hale geldim.
Kişiliğimden çok ödün verdim, duygusal davrandım.
Yapmamalıydım...
İşte benim işim hakkında da konuşulmıuyor çünkü sorumlu işin arkasında durmuyor... Zor ya ne bileyim. Ne yaparsam yapayım yaranamadım...
Şimdi ben sussam, iletişimi sınırlasam sadece önemli konularda konuşsam da aynı şey olmaz mı?İş hayatında kimseye yaranamazsın ben bunu anladım . Sizin için en iyisi iletişim kurmaya çalışmamak bu saatten sonra işi de öğretmek istemezdim ben olsam
Sen bildiğin gibi yapmaya devam edersen zamanla zaten anlaşılır kimin ne olduğu .sen konuşsan çekemeyen kişi konumundasın zaten . Şuan yapacağın herşey senin aleyhine olur kendini geri çek biraz göze batma yeter cnm .Şimdi ben sussam, iletişimi sınırlasam sadece önemli konularda konuşsam da aynı şey olmaz mı?
Yani istemiyorum hiç iletişim kurmayı.
Öğretmeyeceğim de artık.
Ama hayalet gibi olacağım orada.
Hakkında kötü konuşulan, yanlış yargılara varılan biri.
Kafalarında çizdikleri profil ben değilim ki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?