Yazmazsam çıldıracağım.

bu il iş deneyiminiz mi yazıcaktım ki siz yazmışsınız evet ilk iş deneyiminizmiş. Yıllar sonra iş hayatından aldığım ders, kimsenin işini kendi işiniz gibi sahiplenmeyin çünkü sizin işiniz değil orada herkes çalışan ve eşit iş yapan da yapmayan da. kendinizi yıpratmayın işten çıkmayın kızla iletişim kurmayın , iş yerinde dedikodu mobing kapsamına girer . sorumlunuz arkanızdan dedikodu yapmış bu direk mobingtir ve yasal durumlarda işten çıkarılan siz değil o olur. bundan sonra yapmanız gerekeni yapmanız gerektiği kadar yapın.

Yeni yıl yemeği olacaktı, gitmek istemiyordum ama eşim gidelim şu algıyı azıcık kır bize de iyi gelir dedi. O istedi diye gideceğim, umarım algı az da olsa kırılır. Bilemiyorum. Hayırlısı gerçekten.

Şimdi bu mobbing durumundan patronun haberi yok anladığım kadarıyla. Sorumlum benim bunları duyacağımı bildiği için söyledi. Çıldırıp kavga çıkarmamı bekledi çünkü bunu daha önce başka bir çalışana yapıp kadının çıkarılmasını sağlamıştı. Ben o dönem işe yeni başlamıştım tabi ama olayı öğrenince şok olmuştum. Yani sorumlum etrafındakileri ezip kendini yükseltiyor ve patronu bile kandırıyor. Ne zaman patlayacak bilemiyorum, aynısını bana da yapmaması için sakin kalmaya çalışıyorum. Anlık sinirle hareket edersem tazminatımı yakacağım çünkü. Bir de çıkma konusunda tehdit algılaması çok canımı sıktı. Bir süre kimseye bir şey anlatmadan sadece çalışacağım orada. Bu süre içinde karar da veririm zaten...

Özel sekrör böyle işte insanların kanını emer en ufak hatasında da kapıyı gösterirler. Emeklerıni hiç ederler. Böyle ağlak insanlar da ağlaya ağlaya hep istedıklerı konuma gelirler ne yazık kı . Orda calısırken baska işler de arastır canım bence . Kımse kımsenın ozel hayatını elestiremez iş ortamında kımsenın haddi değildir. Pis basit herif kendı karısıyla yada sevgılısıyle sorunu vardır baskasından cıkarıyordur.

Kesinlikle gitmelisin üzerindeki algıyı kırman gerek. Böylelikle anacına da ulaşamamış olur üstün. Belli ki çık istiyor.

tamam torpili var diyelim, ben ne yapayım peki? ya da ne yapmalıyım?
Sarılmayın o zaman bu kadar elalemin işine. Sahiplenmeyin benim de benim diye. Her şeyi dört dörtlük yapmaya çalışmayın. Bakın yaranılmıyor kimseye görüyorsunuz.
Birinci sıkıntınız bu zaten. Siz bu kadar yetenekli becerikli işini iyi yapan biriyken bir sümsükasyona değer verilmesi.
İletişim kurmayın şu kızla. Kendi işini kendi öğrensin. Yönlendirmeyin. Yönetmeyin. Kendi araştırsın. Siz sadece olmuş, olmamış deyin geçin.
Sorumlumuz dediğiniz kişi gibi insanlar da çok var. İnsanların hayatına burnunu sokan her yerde. Belki sizi kıskanıyor belki kızı beğeniyor orasını bilemem. Ama daha fazla bu iş için kendinizi paralamayın.

Tamam dedikleriniz güzel hoş, zaten kızla iletişimi de azalttım ama kız ağlıyor. Bunu neden anlatamıyorum anlamıyorum. Benim iletişimim zaten sınırlı, olmuş, olmamış, doğru, yanlış.
Olay kızın orada burada hala benim hakkımda ağlaması, ben susuyorken.
Olay sorumlunun ş***siz olması.

Psikolog desteği alın belki olayları farklı açılardan değerlendirmenize faydası olur
Onun da faydası olmazsa işten çıkın derim
Çünkü istediğiniz standartta iş de kolaylıkla bulunmayabilir

Eliniz kuvvetliyken neden olayı müdürle çözmeyi düşünmüyorsunuz?
Neden sadece dedikodu olarak kalmasına razı oluyorsunuz şahitler sizden yana zaten sorumlunuz olayı çözememiş demekki bir üste çıkmanız lazım ve sizde bunu yapın

İşi öğrenemediyse o işi bıraksın, resmen beceriksizliğini sizin üstünüze yıkmaya çalışıyorlar. Sahte de olsa aşırı güler yüz gösterin bu süreçte, herkesin gözüne sokarcasına. Bunlara yapmacık, iyi görünen insan gerek.

Başkaları varken kıza aşırı samimiyet,gayret gösterin ama hiç bir şey öğretmeyin, saçma sapan işler yaptırın, herkesin önünde zor görevler verin. Ama tatlı dilli, güler yüzlü olun. Patrona kimseyle sorununuz yokmuş gibi davranın.

Bunlara böylesi lazım malesef.

Son düzenleme:
Senin proje sorumlusu dediğin kıza yazıyor. Ben okurken proje sormlusunu kadın sanıyordum. Çok anlamsız geldi. Sonra adam diye yazınca aha dedim.

Eğitim senin görev tanımında var mı? Yok. O zaman kimseye bir şey anlatma. Anlatmak zorunda değilsin. Öğretmek zorunda değilsin. Ogretecekse proje sorumlun ogretsin. Adama niye bilmiyormus gibi yapıyorsun. Adamın dilinin kemiği yok. Arkadaşın yerinde olsam çok bozulurdum. Beni seninle mi tehdit ediyor ne demek. Yapman gereken bu konuşmayıl bir avukata sor. Haftada 7 gün çalışamazsin. İş kanuna göre yasak diye biliyorum. Haklarını öğren. İkisi beraber mobing yapıyor sana.

Sonra ik ve proje sormlunun amiri ile bir toplantı işte. Hem proje sorumlun hem de bu kız ile ilgili şikayetlerini dile getir. İstifa etme. Memnun değillerse çıkarsınlar. Memnunlarsa da adam gibi davransinlar.

kız benim projeme dahil olacak şekilde işe alındı, yani ben hem projemdeki işleri yapıyorum hem ona eğitim/destek veriyorum hem de onun işlerinin kontrolünü sağlıyorum.
Proje sorumlusu ne yapıyor? Sen çeviri bilmeyen insana çeviri öğretmek zorunda değilsin. Çevirmensen çevirmenlik yaparsın. İşe yeni gelmiş insana da 1-2 gün işleri aktarırsin. Ceviri öğretmek senin sorumluluğunda değil. O kızın amiri değilsin onun işlerini kontrol etmek senin sorumluluğunda değil. Sen farkında değilsin ama kızın böyle palazlanmasinin sebebi senin proje sorumlun. Sen başkalarının işini yapıyorsun. Sen proje sorumlusunun yapması gerken işleri yapıyorsun.

LinkedIn de iş hukuku diye arat. Orada avukat çıkar. Ara bir konuş.

Yeni yıl yemeğinde, herkesin içinde şakayla, evliliğiniz hakkında yaptığı yorumu sorun bakalım ne diyecek?

Cok abartmamis misiniz? Kizla falan alakasi yok siz o isyerinde calismak istemiyorsunuz sanirim. Cikarsaniz elbet is bulunur ama orada da benzer sorunlari yasamayacaginizin garantisi yok. Elbette 7 gun calisilmaz dolmussunuz artik ama alakasiz bir seye patlamak da size yarar getirmez

Evlilik tazminatını yakma. Bu süreçte iş ara. Güzel fırsatlar çıkabilir. Çalıştığın yer sana mobil yapılmasına göz yumuyor. Zaten bu kızın tek başına yaptıkları yönetimden tepki görse hem sen bu kadar takmadın hem de kız bu kadar agresiflesmezdi. Ama destek görüyor demek. Sizin ik da sa pek iş yok. Tadımız kaçmasın şeklinde hareket ediyorlar.

Şu an konuşabileceğim tek kişi ik sorumlusu, patronum yurt dışında sizin müdür dediğiniz kişi de benim sorumlum...

İşleri ben planlamıyorum sorumlum planlayıp gönderiyor yani farklı bir iş gönderemiyorum ne yazık ki ama dediğiniz gibi daha güler yüzlü olmayı deneyeceğim.

Eğitim görevi sorumlu yoğun ve projeye çok hakim değil diye bana verildi en başında. Çünkü projenin dilini sadece ben biliyorum şirkette. Dili söylersem tanıdık çıkabilir o yüzden yazamadım. Haftada 7 gün çalışmanın 2 günü yani hafta sonu aslında tercihi ama projeler yoğun diye mecbur bırakılıyorum. Ayrıca bu ekstra çalışmanın parasını da alıyorum. Tabi olay para değil yorgunluk...

Yok ben palazlanma olayının farkındayım zaten dediklerinizin hepsini gördüm bugüne kadar ama bir kal geldi ve sustum...

Çok dolmuşsunuz siz ama işten çıkın demek en son söyleyeceğim şey. Uzman birinden yardım alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…