Yazmazsam çıldıracağım.

Valla kırgınlığımla abartmış olabilirim bilemiyorum ama patlamayı burada yapmak benim için daha iyi oldu gidip ofiste patlamak istemiyorum çünkü. Ve dediğiniz tüm risklerin de farkındayım zaten. Ben işimi seviyorum, iş yerimdeki kişilerle sorunum var.

Tatlım söyleki tam emin olmamakla beraber bir iş kanunu aç oku. 7 gün kesintisiz çalıştığın zaman hem mesai alırsın hem de 1 gün izin hakkın olur. Bunu sağlıyorlar mi sana?

Bak şu iş hukuku avukatı olayını yabana atma. Birileri ile iletişime geç. Eminim fayda sağlayacaktır.

İk ile görüş mutlaka.

Tamamdır ben bunu bir araştırayım, çok teşekkürler :)

Geçenlerde bi konu okumuştum ordaki bayanda çevirmendi ve yine bi çaylağı yanına vermişlerdi ama onun çaylak iyi üniversitelerden falan mezundu o konu canlandı gözümde. Bu arada siz iş arayın bi yandan bence iş görüşmelerine gidin. İş bulur bulmaz evliliğiniz 1 yılı doldurmadı ise evlilik cüzdanınız ile iş akdimin feshi olarak başvurursunuz beklemek zorunda olduğunuz ihbar süresi de olmaz mis gibi. Sonra görürler dünya kaç bucak

Bu arada eğitim görevi bana verildi olayı diye bir sey olamaz. Mesela size sabah akşam çay servisi işi verilse onu kabul edecek misiniz? Kabul etmeme hakkınız var. 2 ay konuşulmuş 4 ay geçmiş sürdürmeme hakkınız var. Hele kontrol sizin uzmanın değil şefin işidir. Kiz siz hayayi bulduğunuzda da karsi cikip olay cikarip düzeltmiyor zaten. O zaman kontrol etmenizin manası ne? Yetki olmadığı ama soruluk olduğu zaman bu yaşadığınız olur. Proje sorumlusu dediğiniz kişide size tahakküm ile görevi dışındaki işlerı yaptırmaya çalışan tipik yönetici. Taktik bu. Şikayetlerini görmezden gel, onu suçla.

Yok buraya patlanir onun sakincasi yok zaten hepimiz burda oyleyiz. Ama bence kisiler degil sorun,sizin calisma saatleriniz cok fazla. İnsan dunyanin en guzel isinde de hafta 7 gun calissa bu duruma gelir. Evinize yansimaya baslamis artik bu durum ki hic hos degil. İs iste birakilir ev evde malum. Bilemiyorum ben sizin yerinizde olsam gider soylerim 7 gun calismiyorum bitti diye. Mesaimi yaparim,gereken durumda fazladan da kalirim ama artik yasam kalitem dusuyorsa ona da bir dur derim

O konu benim açtığım konu olabilir :)

O konu benim açtığım konu olabilir :)

ya olabilir bencede bu kadar tesadüf olamaz yine kızı bi şekilde kolluyorlardı böyle. hatta kız nasıl anlamam ben bilmem şuralardan buralardan mezunum diye de ağlamıştı. Oldum olası sevmem öyle insanları. hayır salaksan salaksındır bunu zorlamanın anlamı yok ki. ayrıca o sorumlu müdür o kıza yürüyor bak demedi deme.

Bence arada laf taşıyan kişilerden duyduklarınızla kendinizi harap ediyorsunuz
Madem duydunuz kıza orda burda ağlak ajitasyon yaparak kapasitenin üstündeki bir işi başarabileceğinimi düşünüyorsun diye yüzleşin
O 36 yaşındaki boşboğaza da herkesin ortasında ortamda eşimlede problemim varmış siz biliyormuşsunuz sorun kimde sizce evliliğime bi el at istersen diye rezil edin
Burdan çıksanız başka bir işyerinde de aynı şeyler yaşanıyor emin olun işgüzar milletin ekmeğiyle oynayan kişiler her yerde
Hiç kendinize kızmayın çakallarla dans etmeyi öğrenin

Tabii ki hakkım var, haklısınız ama projeyi en uzun süre yapan kişi benim, yani ben deneyimliyim bu konuda. Kız da proje kapsamında geldiği için eğitme görevi bana verildi. Sürdürmeme hakkım var, kontrol etmeme hakkım var ama şirkette projenin dilini bilen tek kişi de benim. Yani bendim. Sonra bu kız geldi. Suçlamaya çalışmadım hiçbir zaman, hatası var diye göstermek istedim kötü oldum işte.

Ya işte bizde bu durum iş yoğun h.sonu alır mısın oluyor almazsan da alamazsan yoğunuz bak sıkıntı olacağa dönüyor. Mecbur kalıyorum biraz da. He ekstra para geldiği için de güzellik bir yerde ama dediğiniz gibi yaşam kalitem düşüyor.

hahaha ya o benim konum! siz bi bakın isterseniz benim diğer konulara :)

Bu son olaylar üstüne tuz biber oldu her şeyin. Ama şu dans olayını öğrenmeye de çalışacağım :)

Ya sorumluna de o öğretsin sen sakın ol o yeni gelene gaz vermiş alttan yandan üstten mobing

Ben de soguk biriyim ve iş hayatinda bu kesinlikle eksi bir durum.
Ne kadar işine özen gösterirsen göster, ne kadar işini iyi yapiyor olursan ol. Usttekilerle sicak olmadigin zaman, etrafindakilerle muhabbette olmadigin zaman hep sen kötü olursun ve bi mok bilmeyen ama iliskilerini iyi tutan tipler biyerlere geliyor hep, birilerinin sayesinde...
Ben çalışma olayini biraktim.

O dedikoducu amir mi ne en üst olsam onu sorgulardim.milletin ev hayatı onu mu gerdi.iş yapmayıp boş muhabbetcilere daha çok değer veriyor galiba i yeni başlayan kizda o iş yerine de başbakan torpili ile mi gelmiş herkes kız ogrenemicek değilde ağlayacak diye korkuyor

Departman değiştirseniz olmaz mı
Kendinize de bu kadar yüklenmeyin hayatta her zaman arkamızdan atıp tutanlar oluyor siz sadece kulagınıza geldigi icin sanslısınız kim bilir duymadıgınız daha kimler neler diyor bunları düşünürsek kafayı yeriz :)

evliliğin 1 yılı dolana kadar çıkarsan sana tüm tazminat haklarını ödüyorlar. 7 yıldır calisiyormuşsun. Oradan aldığın parayla borçları vs kapatabilirsin belki
Amaaaaaa şöyle bir durum var ki
Ülkede kriz var ve gerçekten hiç iş yok.
Ben yerinde olsaydım madem çıkmaya niyetim var her gün işkuru-iş sitelerini vs vs kurcalar, her yere cvmi gonderirdim. Mulakaltlara da bir bahane bulup gider, kendimi garantiye almadan yeni iş bulmadan cikmazdim.
Güzel bir işi bulunca da 7 yıllık tazminatımı alır, mutlu mesut ayrilirdim

klasık iş hayatı ... daaa
4 aydır ne egıtımı yahu bu bıtmeyen egıtım yapmıslar
4 ayda ınsan sırketı yonetmeye baslar :) mevzusu ne kı ne ogrenıyor yada ne ogrenemıyor kı 4 ay suruyor

Her iş yerinde mutlaka bu tiplerden oluyor nasıl denk geliyorsa. Burdan ayrılsanız yine başka isimlerle burnunuzun dibinde bitecekler, o yüzden bir şekilde savunma mekanızması gelistirmeniz gerekiyor.

Benzer şeyler yaşamış biri olarak en büyük pişmanlığım bu insanların benim psikolojimi bozmalarına ve mesai sonrası hayatıma da düşüncelerimle sızmalarına izin vermemdi.

İşinize bu kadar titiz yaklaşmayın demeyeceğim, anlıyorum bu değistiremeyeceğiniz vicdani bir özellik. Ama mesai bittikten sonra işteki olayları, kişileri düşünmemeye çalışın, o özel alanı olsun kirletmesinler. Kötü düşünceler aklınıza geldiğinde sahip olduklarınızı siper yapın, yeteneğinizi, işinizi hakkıyla yapmanın vicdani huzurunu, eşinizi, ailenizi, sevenlerinizi, sağlınızı düşünün. İş ortamını çok gözünüzde büyütmeyin ve yanlış yapmıyorsunuz saygılı olduktan sonra güleryüzlü olmak zorunda değilsiniz kimsenin kaldı ki 30 yaşında koskoca bir kaďının gönlünü eylemek zorunda da değilsiniz naif olmasi sizi hiç ilgilendirmiyor.

ne yapın edin akıl sağlınızı koruyun.

Ben senin yerinde olsam, sorumlunla gider konuşurdum.
Yeni gelen sevimsiz ağlayıp zırlayabilme cesaretini gösteriyorsa sende 4 yıllık o işyerinin emekçisi olarak ondan daha çok söz hakkın olduğunu bilmen lazım.
Kendi kendini yeme. Ve laf arasında da eşinle olan ilişki durumunun da kimseyi ilgilendirmediğini herkesin içinde minnoş minnoş sevgi gösterisi yapmaktan hoşlanmadığını söylemelisin.
Bazen insanlara haddini bildirmek lazım. Kim olursa olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…