- 17 Ocak 2016
- 556
- 364
- 18
Gul gul bu kadar derdin icinde birbirimizi yemiyelimaglasam mi gulsem mi
anne ve babayı ikna edip üstünüze alabilirsiniz midir kiÇok geçmiş olsun kardeşim.
Çok yakınımda böyle benzer bir şey yaşandı seni çok iyi anlıyorum.
Ablana bir şey demeye gerek yok artık.
yeğenini üzerinize almak istemesen büyük bir insanlık. adliyeden mahkeme açarak başlayabilirsin işlemlere. ama çocuğun babası belli değil derseniz mahkeme çok uzar. annesi ortada olmadığı için sosyal esirgeme girer işin içine bence bu olaydan bahsetmeden yapabiliyorsanız yapın. bir avukata danışsan çok daha iyi olacaktır.
Benim arkadaşım evlatlık almış yıllar öne kızını. Şimdi yanyana bir görseniz kesinlikle annesi değil demezsiniz bu kadar mı benzerlik olur. Demem o ki olabiliyor öyle şeyler ....okudukça kafam karıştı 3 adam var çocuk eniştenin kopyası öyleyse ya çocuk adamın kardeşlerinden ya da akrabalarından. kimi çocuk öz babasına benzemiyor bu çocuk nasıl benziyor o zaman
Sen manyak misin yoksa saka misin kizim?! Ortalik sizin gibi dusunenler yuzunden boyle midesizlesti zaten!! Oz evlatlarini birakip kacan bi anneye laf soylemiyosun da , ablasinin ihaneti pisligi uzerine dogrulari gorup, oz ablasi olmasina ragmen minnacik yavruyu dusunup dert eden,onu sahiplenmek icin ugrasan bir bayana bunlari soyluyorsun! Ne yapsaydi? O yine de benim canim ablam mi deseydi? Icinden zaten oyle dusunuyordur emin ol,o ablasi denilecek vicdansiz kadin "oz evlatlarim,canim kocam,ailem benim" demedigi halde!!
Bi halt anladigin yok.. Bi uzaklas salak salak yorum yapma canini sıkmiyim!!
anne ve babayı ikna edip üstünüze alabilirsiniz midir ki
Benin aklimda sanki savcilik karariyla yapilir gibi kalmis ondan sordum.
Durum karisik evet ama her halukarda olan masum cocuklara oluyor. Anne cekmis gitmis. Baba da aynii.. kalmis cocuklar ortada. Su olayda icim.bir tek o masumlara yanar.
Konu sahibi de zaten boşanma mevzusu falan olmadan nüfusumuza geçirme ihtimalimiz var mı diye araştırıyor. Ablası çıkıp hak idda edemesin diye. Çocukları alırsa her istediğini yapacağımızı biliyor falan yazmış. Amacı ablasına bu fırsatı vermemek. Bence de keşke böyle birşey mümkün olabilse o sorumsuz kadının yanında büyümese çocuklar.İyi de öz babası ve annesi çıkıp biz istiyoruz dedikten sonra başkasına neye göre verecek mahkeme, kadın dedi ki tamam kocamdan bosaniyorum bununla evlenicem çocuğu da istiyorum, kimseye laf düşmez ki, onayladığım için demiyorum devlet duygusal bakmaz onu demeye calisiyorum
cocuga anneniz bakip buyutecek degil mi yanlis anlamadim.Tabi ki bunların hiç birini bilemeyiz. Biz çocuğa zaten annen baban biziz diyemeyiz çocuk anneyi babayı bilecek yaşta. Kimlikte üzerimize aldığımızı da kimse bilmeyecek sadece çocuğun yasal güvencesi olması bakımından bunu istiyoruz. Sigortası olacak yani en azından. Ayrıca okula yazdırma çağı geldiğinde anne baba imzası gerekecek. Bir anlık sorumsuzluğun bedelini bir ömür ödemesin diye bu yolu düşündük..
her şekilde yapılıyor.yurt dısına posta ile bile ornek gönderilip çok ucuza yaptırılıyorÖzel laboratuvarlarda yapılıyor diye bikiyorum
Canım mahkeme çok zor veriyor bildiğim kadarıyla belki de vermeyecek. genelde vasisi olarak veriyorlar sadece . yani çocuktan sorumlu kişi atıyorlar. kimlikte anne baba aynı kalıyor.
Ama olayı duyunca çocuk esirgeme himayesi altına alacaktır.
Enişten çocuğu nüfusundan çıkarabilir o zaman dna raporu sayesinde.
Kesin bir şey söyleyemem her dava her olay farklıdır hakim ona göre karar verir.
Durumunuz kaldırabilirse iyi bir avukat tutun mutlaka.
Onaylamiyorum ablanin yaptigini tabi ki.. ama olan olmus artik. Ben kelimelere takildim namussuz kadin adam yerine konur mu, 33 yasinda ne hali varsa gorsun vs.. kardes bunu diyemez hem de kiz kardes.. bu benim fikrim..
Gul gul bu kadar derdin icinde birbirimizi yemiyelim
Babası ölmüş konu sahibinincocuga anneniz bakip buyutecek degil mi yanlis anlamadim.
Bananizda hayattaysa onlar uzerine alamaz mi ? Oylesi daha mantikli olur sanki. 18e girmeden Resmi birseyde veli gerekse cocuk hep esinizden rica edicek ama bu 16 17 yasindaki bir ergen icin cok incitici olabilir. Ama anneanne ve dedesinde olsa nufus daha iyi olur.
Konu sahibi de zaten boşanma mevzusu falan olmadan nüfusumuza geçirme ihtimalimiz var mı diye araştırıyor. Ablası çıkıp hak idda edemesin diye. Çocukları alırsa her istediğini yapacağımızı biliyor falan yazmış. Amacı ablasına bu fırsatı vermemek. Bence de keşke böyle birşey mümkün olabilse o sorumsuz kadının yanında büyümese çocuklar.
Dünyada öyle bir adalet yok, ne yazık ki yok. O dediğinize ben katılmıyorum, benim şahsi fikrim. İnsan öz çocukları arasında adaleti sağlamaya çalışır ama terazi aşırı hassas bir terazi. dengede tutmak zordur. pozitif ayrımcılık yapsan öz evladına dokunur, eşit olayım o farklı bi mesele. Hani facete filan da bi görsel var, eşitlik ve adaleti gösteriyo. bu çocuğa, diğer çocuklarınızdan fazla ilgide bulunmanız gerektiğinde (adalet için), gerek eşinizden gerek etrafınızdaki insanlardan gerekse de en kötüsü öz evlatlarınız tarafından tepki alabilirsiniz (eşitlik ilkesine bağlı kalamamaktan). Çok zor bir tercihtir. Allah yardımcısı olsun arkadaşımızın. Zor, çok zor!Esinizin onu oz oglu gibi kabullenecegine, cocuklari arasinda ayrim yapmayacagina, ilerde esinizin ya da ailesinin yuzune vurmayacagina, oz babasinin ortaya cikip cocugu almayacagina eminseniz evlat edinin.
Tabiki sizin fikrinizdir ... Ama evet konu sahibinin ablasi gibi olan insanları kardesinde olsa evladinda olsa adam yerine koymayacaksin ve evet ahlaksiz olarak sifatlandiracagiz toplum olarak bunu yapmak gerek diyorum... yanlis anlasilmasi linc kampanyasi baslatalim demiyorum kaldi ki ben aldatan her kadina namussuz demem bosluga dusmustur kocasi hakkettigi sevgiyi verememistir derim tabi aldatilmayi hakli gostermez ama hata yapmaya iter insani pismanim deme hakkini verir en azindan... ama bu abla kocasini aldatmakla kalmayip babasinin bi nevi olmesine sebep oluyor cocuklarini bu ahlaksizliga sahit edip pskolojisini alt ust ediyor diger kardeslerininde piskolojisini etkiliyor.... bu gibi insanlara asla tolerans gostermekten empati kurmaktan bahsedilmemeli
kesinlikle çocuk esirgeme yerine aileden birine verirler.. o kadar da zor değil.. gerekli prosedürleri yaparlarsa evlat edinme işlemleri hızla ilerler.. zira esirgeme kurumunda yaşamasınlar diye çabucak evlat edindiriyorlar o yavrularımızı..
İnşallah öyle olur çocuğun hayatı biraz olsun kurtulur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?