Yeğenim başka adamdanmış!

Bu konuyu yeni gordum. Ablan 5. Ye hamile yazmissin.. bu cocukkar hepsi ayri kisilerden ve dogurup ne yapiyor? Yegeninizi nufusunuza aldiniz mi acaba?

3 ayrı adamdan 5 çocuk toplam canım. Son çocuk da doğdu hatta 3 aylık oldu.
Yeğenimi de eniştem kendi nufusundan reddetmedi çok şükür yani gerek kalmadı.
 
3 ayrı adamdan 5 çocuk toplam canım. Son çocuk da doğdu hatta 3 aylık oldu.
Yeğenimi de eniştem kendi nufusundan reddetmedi çok şükür yani gerek kalmadı.
Diger cocuklarina bakiyor mu peki? Birde gorusmeyi kestiniz mi? Valla ablan hastaymis bu yuzden bence affedilir: (
 
Diger cocuklarina bakiyor mu peki? Birde gorusmeyi kestiniz mi? Valla ablan hastaymis bu yuzden bence affedilir: (

Ozur dileyen yok ki affedelim :) 3 tanesi annemin yanında kalıyor son ikisi kendisinde. Biz onları hiç görmedik. Ablam da yaklaşık 3 sene oldu ne arıyor ne soruyor...
 
Ya ben bu konuyu yeni fark ettim. Canım, aradan baya bir süre geçmiş, travmatik etkisi olabilecek şeyler yaşamışsınız. Psikolojik destek de almışsınız sanırım ama yine de yardımımın dokunabileceği bir durum olursa bana ulaşmaktan çekinme lütfen.
 

Sağolasın canım şimdilik sorun yok gibi. Bakalım küçük olana baba meselesini söyleyince nasıl karşılayacak en yakin mesele o şuan. Senin fikrin nedir kaç yaşında açıklamak doğrudur?
 
Sağolasın canım şimdilik sorun yok gibi. Bakalım küçük olana baba meselesini söyleyince nasıl karşılayacak en yakin mesele o şuan. Senin fikrin nedir kaç yaşında açıklamak doğrudur?

Canım, ebeveynin ölümü ya da evlatlık olduğunu söyleme gibi durumlarda genelde 8-9 yaşlarında söylenirse daha uygun bulunuyor. Ergenlik dönemine kalması biraz, nasıl denir, riskli. Ama tabi böyle bir durum daha hassas o yüzden bir çocuk psikoloğu eşliğinde söylemek daha doğru olabilir. Kabullenmesi kolay olmayacaktır yani sizin bile kabullenmeniz kolay olmamış küçücük çocuk nasıl kabullensin, zor. Biyolojik babasını aramak, yüzleşmek isteyebilir ileride belki vesaire. Önemli olan burada ailenin ilgisi, onu "kabullendiğini" göstermesi olacaktır.
 

Zaten eniştem sağolsun kızlarına yapmadığı babalığı ona yapiyor.. bizim için zaten bir fark yok diğerleri ne kadar yeğenimizse o da o kadar yeğenimiz, canımız o bizim. Hele annem öz annesinden daha çok annelik etti.

ilk başlarda gittiğimiz psikolog 6yasindan sonra öğrenmesi gerektiğini, 6dan önce ogrenirse kişilik bozukluğu olabilecegini söylemişti şuan 5bucuk yaşına gelmek üzere riskli dönemi atlattık sayılır :) yeniden bir pedagog a gitmemiz gerekecek tabi bu durumda. Ergenlikten önce söylemiş oluruz diye tahmin ediyorum ama öz babayla görüşme meselesi sıkıntı çünkü hakkında neredeyse hiç birşey bilmiyoruz. Bakalım o zaman gelince de o meseleyi düşünürüz artık.
 
Ablanız çocuğun babasıyla ilgili hiç bilgi vermiyor mu?
Yazık görüşmüyorsunuz herhalde. Yaşı kaç ki? Olan kendine olmuş şuan ne durumda acaba, çok üzüldüm ablanıza
 

Kişilik bozukluğu falan ne alaka ya böyle bir şey söylenemez ki. Anlamlandıramayabilir dese anlarım da kişilik bozukluklarının tam olarak nasıl oluştuğu henüz belli değilken böyle nasıl kesin konuşabilmiş garip. Pedagog diye bir şey de kalmadı zaten artık Adalet Bakanlığı dışında ünvan olarak kullanılmıyor. Uzman bir çocuk psikoloğuyla görüşmenizi öneririm ben. Çiğdem Der Ki diye bir sosyal medya hesabı olan uzman gelişim psikoloğu Çiğdem Doğan var, sosyal medya üzerinden onunla iletişime geçerek danışmanlık alabilirsiniz.
 

Hadi ya biz de kaç senedir diken ustundeyiz bir yerden kulağına gider de kişilik bozukluğu olur diye çok teşekkur ederim canım tavsiye için de. İlk fırsatta görüşmeye çalışacağım
 
Ablanız çocuğun babasıyla ilgili hiç bilgi vermiyor mu?
Yazık görüşmüyorsunuz herhalde. Yaşı kaç ki? Olan kendine olmuş şuan ne durumda acaba, çok üzüldüm ablanıza

Şöyle ki biz ablamın o dönem biriyle beraber yaşadığını öğrendik ve öz babasının o kişi olduğunu düşünüyoruz ama gel gelelim adamın adı soyadı bile belki yalan sonuçta kimliğini görmedik. İşin bir de şu boyutu var belki ablam başkasiyla da beraber olmuş olabilir. Ablamla evi terk ettiğinden beri görüşmedik.
 
Emira konuyu hortlatmak istemezdim.benzer bir konuda senin konun adi gecince merak edip konunu okudum. Cocuklari hatta daha cok kucuk cocugu merak ettim. Soylediniz mi ona babasinin enisteniz olmadigini? Simdiye 6 yasini gecmistir
 
Evet bende takip ediyordum konuyu hep çocuğa söylediniz mi ablanızdan haber varmı hiç çocuklarını merak etmiyor mu kendisi ne yaşadı bunları yapacak kadar insan merak etmiyor değil iyiki siz varsınız yoksa çocuklar çok zorluk çekerdi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…