Bu konuyu yeni gordum. Ablan 5. Ye hamile yazmissin.. bu cocukkar hepsi ayri kisilerden ve dogurup ne yapiyor? Yegeninizi nufusunuza aldiniz mi acaba?
Diger cocuklarina bakiyor mu peki? Birde gorusmeyi kestiniz mi? Valla ablan hastaymis bu yuzden bence affedilir: (3 ayrı adamdan 5 çocuk toplam canım. Son çocuk da doğdu hatta 3 aylık oldu.
Yeğenimi de eniştem kendi nufusundan reddetmedi çok şükür yani gerek kalmadı.
Diger cocuklarina bakiyor mu peki? Birde gorusmeyi kestiniz mi? Valla ablan hastaymis bu yuzden bence affedilir: (
Haklisin, ben uzuldum ablana sadece hasta oldugu icin. Keske baglattirsa kendiniOzur dileyen yok ki affedelim :) 3 tanesi annemin yanında kalıyor son ikisi kendisinde. Biz onları hiç görmedik. Ablam da yaklaşık 3 sene oldu ne arıyor ne soruyor...
Haklisin, ben uzuldum ablana sadece hasta oldugu icin. Keske baglattirsa kendini
kuluçka makinesi gibi ruh saglıgı normal degil,dogurduklarına baksa keske ziyan etmeseİnşallah bağlatmıştır yoksa menopoz a kadar 5tane daha dogurur
Ya ben bu konuyu yeni fark ettim. Canım, aradan baya bir süre geçmiş, travmatik etkisi olabilecek şeyler yaşamışsınız. Psikolojik destek de almışsınız sanırım ama yine de yardımımın dokunabileceği bir durum olursa bana ulaşmaktan çekinme lütfen.
Sağolasın canım şimdilik sorun yok gibi. Bakalım küçük olana baba meselesini söyleyince nasıl karşılayacak en yakin mesele o şuan. Senin fikrin nedir kaç yaşında açıklamak doğrudur?
Canım, ebeveynin ölümü ya da evlatlık olduğunu söyleme gibi durumlarda genelde 8-9 yaşlarında söylenirse daha uygun bulunuyor. Ergenlik dönemine kalması biraz, nasıl denir, riskli. Ama tabi böyle bir durum daha hassas o yüzden bir çocuk psikoloğu eşliğinde söylemek daha doğru olabilir. Kabullenmesi kolay olmayacaktır yani sizin bile kabullenmeniz kolay olmamış küçücük çocuk nasıl kabullensin, zor. Biyolojik babasını aramak, yüzleşmek isteyebilir ileride belki vesaire. Önemli olan burada ailenin ilgisi, onu "kabullendiğini" göstermesi olacaktır.
Ablanız çocuğun babasıyla ilgili hiç bilgi vermiyor mu?Zaten eniştem sağolsun kızlarına yapmadığı babalığı ona yapiyor.. bizim için zaten bir fark yok diğerleri ne kadar yeğenimizse o da o kadar yeğenimiz, canımız o bizim. Hele annem öz annesinden daha çok annelik etti.
ilk başlarda gittiğimiz psikolog 6yasindan sonra öğrenmesi gerektiğini, 6dan önce ogrenirse kişilik bozukluğu olabilecegini söylemişti şuan 5bucuk yaşına gelmek üzere riskli dönemi atlattık sayılır :) yeniden bir pedagog a gitmemiz gerekecek tabi bu durumda. Ergenlikten önce söylemiş oluruz diye tahmin ediyorum ama öz babayla görüşme meselesi sıkıntı çünkü hakkında neredeyse hiç birşey bilmiyoruz. Bakalım o zaman gelince de o meseleyi düşünürüz artık.
Zaten eniştem sağolsun kızlarına yapmadığı babalığı ona yapiyor.. bizim için zaten bir fark yok diğerleri ne kadar yeğenimizse o da o kadar yeğenimiz, canımız o bizim. Hele annem öz annesinden daha çok annelik etti.
ilk başlarda gittiğimiz psikolog 6yasindan sonra öğrenmesi gerektiğini, 6dan önce ogrenirse kişilik bozukluğu olabilecegini söylemişti şuan 5bucuk yaşına gelmek üzere riskli dönemi atlattık sayılır :) yeniden bir pedagog a gitmemiz gerekecek tabi bu durumda. Ergenlikten önce söylemiş oluruz diye tahmin ediyorum ama öz babayla görüşme meselesi sıkıntı çünkü hakkında neredeyse hiç birşey bilmiyoruz. Bakalım o zaman gelince de o meseleyi düşünürüz artık.
Kişilik bozukluğu falan ne alaka ya böyle bir şey söylenemez ki. Anlamlandıramayabilir dese anlarım da kişilik bozukluklarının tam olarak nasıl oluştuğu henüz belli değilken böyle nasıl kesin konuşabilmiş garip. Pedagog diye bir şey de kalmadı zaten artık Adalet Bakanlığı dışında ünvan olarak kullanılmıyor. Uzman bir çocuk psikoloğuyla görüşmenizi öneririm ben. Çiğdem Der Ki diye bir sosyal medya hesabı olan uzman gelişim psikoloğu Çiğdem Doğan var, sosyal medya üzerinden onunla iletişime geçerek danışmanlık alabilirsiniz.
Ablanız çocuğun babasıyla ilgili hiç bilgi vermiyor mu?
Yazık görüşmüyorsunuz herhalde. Yaşı kaç ki? Olan kendine olmuş şuan ne durumda acaba, çok üzüldüm ablanıza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?