- 28 Kasım 2018
- 3.106
- 9.722
- 123
- 37
- Konu Sahibi Sadecebirisiyim
-
Keşke dediğiniz gibi olsa ama küsme ihtimali bile varHayata erken atılmaya karar verdiyse zorluklarla mücadele etmeyide öğrensin bence.Bir sürü insan saatlerce yol sıkıntısı çekiyor işe gidip gelmek için.Ablanıza açıkça söyleyin sürekli kalmasını uygun görmediğinizi arada sırada kalabileceğini.Ablanız da düşünceli biriyse size kırılmak yerine haklı olduğunuzu anlar zaten
Yok bu kadar sert değil :)Ablanizin sizin fikrinizi almadan kendi kafasina gore Boyle bir karar almasi cok kaba. Esinizin rizasi olacak mi, 2 cocugunuz var, baska birinin cocugunun sorumlulugunu almayi Kabul ediyor musunuz hic sormadan olur mu? O madem Boyle dusuncesizce davranmis, kirilacak endisesi tasimadan direk kabul edemeyeceginizi soyleyin. Boyle dusuncesiz birisininde ablanizda olsa alinmasina aldirmayin derim.
Sizin bu dürüstlüğünüze bayılıyorum ya. Ben olamıyorum ama sorun orda.Ben direk istemiyorum derdim. Evimde coluk cocuk yok, calismiyorum. Bol vakit ve rahatligim var ama başkasini uzun süre çekemem hiç ister yegen olsun ister kardes. Oturdugu yerden gidebilecegi iş bulsun. Ne işiymiş bu, bi daha bulunmaz bir iş mi bulmuş 17 yasinda cocuk, gidemiyorsa gitmesin...
Sizin bu dürüstlüğünüze bayılıyorum ya. Ben olamıyorum ama sorun orda.
Eşim vardiyalı çalışıyor.sizin için durum çok zorlayıcı olur zaten 2 küçük bebek onlarla ilgilenmek filan.hele birde eşinize sormak lazım.adam zaten gündüz çalışıp akşam eve geliyor.dinleneceği h.sonu evde yabancı bir erkek.ki çocukta sayılmaz yani evin içinde ne olup bittiğini gayet rahat anlayabilir.siz 2 bebekle rahat ilglenemessiniz.eşiniz rahat edemez.eşinizle yakınlaşacak olsanız eşşek kadar adam evin içinde dolanıyor.
ben şahsen doğru bulmuyorum.bu tarz olayları.arada bir gelip gider yemeğe gelir muhabbete gelir ama kalmaya izin veremem ben.belki ben karakter olarak rahatımdır ev içinde rahat olmak isterim.
eşimin kardeşi yok ama benim erkek kardeşim var onun bile gelip kalmasını istemem şahsen.
1 hafta kendi ailemde kaldık eşimle onda bile sıkıldık.
yeğeniniz ters bir harekette bulunsa eşinizin gözüne batar.veya eşiniz size yanaşmaya çekinir.
2 taraflı düşünmek lazım.
ki yaşça hem eşinden hemde sen ufak oturup ne konuşacaksınız saatlerce.biyerden sonra eşin sıkılır bu sefer aile huzurun kaçar.başta kabul edip sonradan ablana gelmesin dersen bu sefer ablanda bozulur.sonradan kötü olmaktansa başta biraz kırgınlık olur o da zamanla konuşarak geçer.
zaten ulaşım imkanı varmış.öğlen gelse eşinizle muhabbet eder akşam yemeğini yer geri evine döner.
Çok haklısınız. Bende ne başka yerde ne de başkasının yanında rahat edemem.Ama cekilmiyor yani,., Kaynim yeni evliyken haftada 1 gelmeyi adet edinmisti bi ara aksamlara kadar otururdu onu bile cekemiyordum. Esimi boşayasim gelmisti. Gelmise git denmiyor, her zaman istemiyorum denmiyor ama ona bile rahatsizligimi belli etmistim sonunda da kesmişti. Kendi ailem bile en uzun 1 hafta kalir uzagiz cunku.
Ama öyle uzun uzadiya kalacak olsa biri "istemiyorum" denir bence bir bahane olmasa bile cunku herkesin bir duzeni var evinde bu misafirlige de benzemez digal olarak istemiyorum demek ayip olmaz.
Evet söylemeliyim. Konuyu tekrar onun açmasını mı beklesem acaba?O zaman arada gelip kalsın ama sürekli kalmasının şuan için sizi zorlayacağını söyleyin açık açık
Çok haklısınız. Bende ne başka yerde ne de başkasının yanında rahat edemem.
Ablam bu ihtimalin farkında değil sanırım.
17 yaşında ailesinden ayrı şehir de işe başlıyor ama idrar kaçırma sorunu var.ablanıza söyleyin önce ebeveyn lık görevini yerine getirip iyi bir üroloğa götürsün evladını.o yaşta normal mi bu durumİyi akşamlar bayanlar.
Bugün ablamla konuştuk. Yeğenimin benim yaşadığım yerde işe başlayacağını söyledi.hastaymış,hasta olmasaydı gelir kalırdı sizde dedi. Benim iki küçük çocuğum var.
Bi akrabamızla konuşmuş. Ablama oğlun gidip kalmaz. Zaten ne gerek var akşam dönüp gelir evine demiş. Ablamda ne olacak kalır cumartesi pazar da evine gelir demiş.
1.5 saat yol sürüyor evine giderse. Metro olduğu için çok zor değil yani direk gidebiliyor.
Benim çocuklarım küçük ve gece uykuları yok. Sabah eşim bile alarm kurup gidiyor artık ben çoğu zaman duymuyorum bile. Yani yeğenimi hersabah kaldırmam mümkün değil, ayrıca uykusu da çok ağır annesi bile zor uyandırıyor bildiğim kadarıyla.
Bide yaşı 17 ama altına kaçırma sorunu var.
Sizce ben ablama kırılmadan kalmasını istemediğimi nasıl söyleyebilirim.
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
Ben de buna deginecektim. Genç adam olmuş artık. Ayrıca sürekli aynı evde olmaz. 1.5 saat eğer ulaşım imkanları çok iyiyse normal bir süre artık işe ulaşmak için. Ayrıca hayata bu kadar erken atılacak ne vardı17 yaşında ailesinden ayrı şehir de işe başlıyor ama idrar kaçırma sorunu var.ablanıza söyleyin önce ebeveyn lık görevini yerine getirip iyi bir üroloğa götürsün evladını.o yaşta normal mi bu durum
Zaten çocuklardan fırsat zor bulup bi güzel oturulmuyor bile. Benim ufaklıklar hemen kıskanıp kucağıma atlıyorlarAynen evde biri varken insan eşiyle konusacagini bile rahat konuşamiyor, rahat oturup kakilmiyor. O kadar uzun süreli kalınmaz. 1-2 hafta olsa ikina ikina geçer hadi cok mecburi birsey olsa ama aynı şey degil o yüzden çekinmeyin. Ayip olan sizin istememeniz değil su durumda, ablaniz ayip yapiyor. Insallah halledersiniz.
17 yaşında yasal olarak çırak konumunda çalışabilirler, hatta sigortaları da yapılabilir. Hatta 14-15 yaş arası çocuk işçi, 15-18 yaş arası da genç işçi olarak geçiyor.17 yaşında nasıl çalışabiliyor ben ona takıldım.
Ben de buna deginecektim. Genç adam olmuş artık. Ayrıca sürekli aynı evde olmaz. 1.5 saat eğer ulaşım imkanları çok iyiyse normal bir süre artık işe ulaşmak için. Ayrıca hayata bu kadar erken atılacak ne vardı
Evet normal değil. Tedavi de gördü aslında ama daha tam olarak geçmedi. Arada oluyor yine nedenini bulamadılar.17 yaşında ailesinden ayrı şehir de işe başlıyor ama idrar kaçırma sorunu var.ablanıza söyleyin önce ebeveyn lık görevini yerine getirip iyi bir üroloğa götürsün evladını.o yaşta normal mi bu durum
farklı doktorlara gitsinler psikolojik mi fizyolojik mi bilinsin ona göre tedavi olsun.o gence de üzüldüm şimdi ama sizin evd e de kalmasın çok sorun yaşarsınız küçük çocuklarınız da varmış hayatınız çok zorlaşır baştan kabul etmeyinEvet normal değil. Tedavi de gördü aslında ama daha tam olarak geçmedi. Arada oluyor yine nedenini bulamadılar.
Altına kaçıran erkek çocuklarının babayla iletişim sorunundan dolayı olabildiğini biliyorum. Ailemde birinde de vardı askerde bile altına kaçırıyordu. Psikolog babasıyla arasındaki sorunların yol açtığını söylemişti.Evet normal değil. Tedavi de gördü aslında ama daha tam olarak geçmedi. Arada oluyor yine nedenini bulamadılar.
Evet babasıyla çok sorunları var.Altına kaçıran erkek çocuklarının babayla iletişim sorunundan dolayı olabildiğini biliyorum. Ailemde birinde de vardı askerde bile altına kaçırıyordu. Psikolog babasıyla arasındaki sorunların yol açtığını söylemişti.
Tedavi olması lazım canım, hem terapi hem de ilaç. Bizimki 1 senelik tedavinin sonunda düzeldi çok şükür. En büyük etken de babasıymış zaten . Çok üzücü bir durum, sizinki de askere gitmeden tedavi olup düzelmeli yoksa çok daha kötüye gidiyor psikolojileri canım.Evet babasıyla çok sorunları var.
Tedavi fazla bi etki yapmadı. Sonra da zaten yeğenim gitmek istemedi.farklı doktorlara gitsinler psikolojik mi fizyolojik mi bilinsin ona göre tedavi olsun.o gence de üzüldüm şimdi ama sizin evd e de kalmasın çok sorun yaşarsınız küçük çocuklarınız da varmış hayatınız çok zorlaşır baştan kabul etmeyin
Teşekkürler bu konuyu ablama anlatıcam. İnşAllah geçerTedavi olması lazım canım, heö terapi hem de ilaç. Bizimki 1 senelik tedavinin sonunda düzeldi çok şükür. En büyük etken de babasıymış zaten . Çok üzücü bir durum, sizinki de askere gitmeden tedavi olup düzelmeli yoksa çok daha kötüye gidiyor psikolojileri canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?