yeğenim bizde kalacakmış

18e az kalmis, isterse kendine ayri ev acabilir bile, veya apart veya arkadaslari ile ortak ev olayi olabilir. Yoksa da gidip gelebilir o yolu. Otobusu kacirir, mesaisi olur vs o zaman da sizde kalir teyzesi olarak. Daha fazlasi suyunu cikarmak olur. Soylemenize bile gerek yok bence.

Öyle durumlarda tabi kalabilir sorun etmem. Ama sürekli kalacak gibi düşünülmüş hemde bana sormadan.

Eşimin yeğenleri de daha çok küçük ama bu konu üzerinde düşünebilirim sagolun.:)

Bu hafta da yeğenler kvleri solladı
Benim takıldığım bu ^genç^ neden altını ıslatıyor.
Aslında sizde kalsa rahat edemeyeceğini anlatıp kaçar, siz uyandırmaya çalışmayın baktınız uyanmıyor uyusun ne uğraşacaksınız, anlayınca olmayacağını kendi istemez.
Bu arada alez kullanacaksınız mecbur

Ablama söyleyemem derseniz gelsin bi kaç gün kalsın işe falan kaldırmayın sabahları normal hayatınıza devam edin Zaten bi kaç defa işe yeni giren biri geç kalınca sıkıntı çıkarır iş yeri bide yaşı küçükmüş bi heves çalışacağım demiştir 2 hafta bile çalışamaz o çocuk bence

Ablanızın size hiç sormadan kendi başına sizin adınıza karar alması doğru değil evet ama ne bileyim,yeğen istenmez mi?
Benim tek bir yeğenim var henüz küçük,
ama aynı durumda olsak ben kendim teklif ederdim.
Halacım,her akşam o kadar yol çekip eve dönme,bizde kal diye.
Bu size fazla geliyorsa haftada iki gün bizde kal diyebilirsiniz.
Bu şekilde yeğenizin hem her akşam kalmasını önlersiniz, hem de kimse kırılmaz.
Görümcemin kızı staj için yaklaşık 1 ay bizde kaldı,işyerime yakındı firma,sabah bıraktım akşam aldım.
Ben yemeği yaparken o sofrayı kurdu.
Allah var her akşam sofrayı topladı,
arkadaş olduk birbirimize.
Elime yapışmadı,evime yerleşmedi.
Eşimin,görümcemin hatrı var ayrıca.
Halalık,teyzelik,yengelik böyle zamanlarda gösterilir diye düşünüyorum ben.
Okuyana,yeni işe girene,evlenene yardımcı olmak insanlıktır ve sevaptır.
Bilmiyorum belki de ben annemden böyle gördüğüm içindir.
Dayımın oğlu tam 2 yıl,bir akrabamızın oğlu yaklaşık 8 ay annemlerde kaldı üniversite okudukları zaman.
Annem bazen der; 'o çocuklara yaptığım iyiliğin karşılığını Allah karşıma çok çıkardı' diye.
Bilmiyorum, herkese göre değişiyor bu işler...

Valla kırılacaksa söylemeyin hiç.. Gelsin.. Sonra bir çocuğumu eve sığdırmadın derler.. Ablanız düşünmeli aslında ama ince fikirli değil yada sizin fikrinizinde zaten böyle olacağını düşünüyor..

Sabahları uyandırmayın işe geç gitsin.. Eşine hazırlamadığınız kahvaltıyı ona hazırlayacakta değilsiniz.. O yaştaki insan kendi kalkar hazırlar.. Nihayetinde biz o yaşta başka şehirde üniversite okuyorduk ve her işimizi kendimiz yapıyorduk... O da ufak değil yani.. Uykusu ağır ise işten çıkarırlar zaten.. Ablanız birşey derse çocukların gece uyumadığını, zorlandığınızı Vs dersiniz..
Altına kaçırma olayı bambaşka? Bir kez yapsa abla sen ne yapıyordun Vs diye fotoğrafını atarım. Aman eşim görmesin sakın derim..

Ne bileyim yaa . Kalması zor ama kalma da denmez.. Birde kardeş çocuğu.. Sizin çocuğunuz gibi.. Yol da toplam 3 saat olacaksa fazla.. Ben kendim bende kalsın derdim mesela.. Demesem kendimi kötü hissederim.. Benimde amcamın oğlu gelecek küçük bebeğim var.. Evim çok küçük.. Annesi gitme demeli.. O demediği için bende birşey diyemiyorum.. Bizimki 15 Gün Allahtan.. Kış vakti nereyi gezdireceğim çocukla bilemiyorum. Birde maddi sıkıntı da var. İnsanlar düşünmedikten sonra birşey yapamıyoruz ki biz

Çok arada kalmalık bir konu.. İnşallah üzmeden, üzülmeden hallolur

1.5 saat yolda ne var ki çocuk sizde kalıyor anlamadım.

Ablanıza dürüst olun. Eşinizi vs. bahane etmeyin. 17 yaşında tuvalet sorunu, sabah kaldır, akşam yatır, takip et vs. bu sorumluluğu alamam deyin. Gençlik hata yapar suçlusu siz olursunuz. Herkes kendi çocuğunu takip edemiyor. Güzelce sıkıntınızı anlatın ve kabul edemeyeceğinizi söyleyin.

Ablacıgım durumum,evım ve ruh halım hıc musaıt degıl,musaıt olsam ınan alırdım dıyıverın.Yada 1.5 saat mesafe mı abla erken kalkar bıraz gec gelır ama cocuk hıc degılse evıne gelır.17 yasında cocugu evınden barkından uzaklastırma de.En kotu ıhtımal esınızı bahane edın.Allah kolaylık versın ama ablanız bıraz bencıl ve dusuncesız gıbı geldı bana kusuruma bakmayın lutfen

Yok artık eşşek kadar olmus calısmayı düşünüyorsa gelip gitmeyide düşünmeli
Ablanız sanırım sizle daha konusmamıs
Olaki konusursa hemen sözünü kesip ay tabi kar falan yagarsa gelir kalır cekinmesin gibi bi cümle kurup önünü kesin

Annenize söyleyin bence olmaz desin ablanıza hergün orda kalınmaz onunda küçük çocukları var hergün hergün kalınmaz desin nefret ediyorum böyle emrivaki yapan insanlardan ya düşüncesizlik resmen

benim eşim 17 yaşında ailesinden farklı şehirde hem okumuş hem çalışmış.ailesiyle probleminden dolayı değilde biraz dik kafalılığı ve babasının görevi sebebiyle gezmekten düzen kuramamaktan sıkılmış.ve üni. tercihini yapmış kazanmış şimdiki yaşadığımız şehire gelmiş 17 yaşından 23 yaşına kadar tek yaşamış.haa maddi yönden babasıda destek çıkmış ama o cesareti o kararlığı gösterip atılmış hayata.

insan zorda kaldıkça alışıyor bazı şeylere.şimdi siz kabul etseniz sürekli size alışır.her fırsatta gelmek ister.ki sağlık durumuda sıkıntılı.eşiniz fark ederse durumu bir dünya laf eder.siz 2 çocuk + ev işi üstüne birde batmış yatak yorganla uğraşırsınız eşinizde 1 kere görmezden gelir 2. ye susamaz.
daha gencecik çocuk eline para geçtimi ne yapacağı belli olmaz.sigara filan içse sorun.o yaşta iş ortamı pek sağlam olmaz çevresi nasıl olur bilemezsiniz.
ablanız 2 gün sonra sahip çıkmadın dese oda sorun.çocuk sizde kalmaya başlamadan ablanızla kesin olarak konuşsun.
gerekirse eşinizi bahane edin.eşinizi devreye soktunuz diye açıp eşinize çemkirecek hali yoksa tabii

dediğim gibi ablanızla konuşmassanız ilerde büyük sorunlarda çıkabilir.erkekler bizim kadar sabırlı değil eşiniz için çok büyük bir sorun.ki evin reisi konumunda o çocuktanda mesul sayar kendisini.ki 17 yaş ergenliğin asiliğin,otoriye başkaldırının tavan yaptığı kişiyi beynin değil hormonların yönettiği dönem.eşinizi evin reisi büyüğü diye sayarmı yeğeniniz

benim eşim bırak babamın yanında eşofmanla gezmeyi,kardeşimin yanında bile rahat edemedi.keza kardeşimde öyle.ailede sadece kardeşim sigara içer,eşimin yanında içemedi mesela .
erkekler ne kadar rahat gibi görünselerde rahatları bozulunca o 35 yaşında aklı selim adam gidiyor 6 yaşındaki çocouk oluyor bu sefer.birde onla uğraşman gerekiyor

1 gün işe kaldırmazsanız sitem eder bu sefer sizin moraliniz bozulur,eşiniz durumu anlarsa bu sefer içten içe kurulur yeğeninize karşı.arayıp ablanıza bile sitem edebilir benim karım sizin otel müdürünüz değil diye.

geçen günlerde akrabalar bize gelmişti amcamın kızı 21 yaşında bendne su istedi ailemin evini benden iyi bilir yani,eşim ona bile uyuz oldu ne münasbet eli var ayağı var koca kız gitsin kendi içsin diye.

k.b uzun uzun yazıyorum ama kısaltayım diyorum bu sefer anlatamıyorum :)

Birsey demeyin bence yeğeniniz cocuklarin sesinden rahatsiz olacaktir hatta siz bunu sağlayin agladiklarinda kapinin onune gidin seslerini duysun bence kalmasindan cok 17 yasinda genc bir erkegin sorumlulugu cok agir disarinin binbir turlu hali var yanlis birseye kapilsa sorumlu soz olacaksiniz sıkıntı

şöyle yapabilirsiniz.mesela telefonla konuştuğunuz bir an muhakkak konu yeğeninizin işe başlamasına gelir ya da siz eee x şu gün başlıyordu dimi dersiniz.sonra da hayırlı olsun muhabbeti yapıp ne güzel metroyla sıkıntısız gidip gelir havalar çok bozarsa kar tipi bastırırsa gelir bana kalır öyle günler benim ufaklıklar abilerini bir iki gece misafir ederler dersin.hoop konuyu değiştirirsin sonra da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…