- 24 Mart 2018
- 633
- 488
- 33
- 32
- Konu Sahibi Sadecebirisiyim
-
Evet yeğenler geçtiBu hafta da yeğenler kvleri solladı
Benim takıldığım bu ^genç^ neden altını ıslatıyor.
Aslında sizde kalsa rahat edemeyeceğini anlatıp kaçar, siz uyandırmaya çalışmayın baktınız uyanmıyor uyusun ne uğraşacaksınız, anlayınca olmayacağını kendi istemez.
Bu arada alez kullanacaksınız mecbur
Çok haklısınız.benim zorlanacağımı veya istemeyebileceğimi düşünmedi sanırım.Abla kardeş diye kimse kimsenin hayatını gasp edemez. Sizin durumunuzu biliyor ve böyle bisey talep ediyor çok yanlış. Herkesin bir evi düzeni aile birlikteliği var. Çocuğumu bazen bırakmam icap ediyor kreşe gitmediği günler ablamdan rica etsem kabul eder ama bunu isteyemem bakın onun da çocuğu kreşte oysa ki ama o insanın da bir planı vardır işi gücü vardır zaten yeğenim çok yoruyor yani buna hakkım yok.
Ablanız bunu akıl etmeli ergen insan ayrıca onun da sıkıntıları olur ailenin ilgilenmesi gerekir resmen basından atmak bu başka bisey değil. Lütfen konusun kırılmasın kimse diye kendinizden feda etmeyin.
Bide işin bu boyutu var demi. Çokta dağınıktırNasıl rahat ediyor ablaniz sorma gereği bile duymadan oğlunu sizin evinize yerleştiriyor. Genc çocuk çamaşırı , yemeği , banyo yapar arkasını toplaması vs.. hem eşiniz ne der, sonuçta o ev ikinizin de evi.
Ablanizi kirmamak için kabul etseniz bile mevcut düzeninize devam edin, sabah uyuyun yegeniniz telefon kurup kalkmayi öğrensin. Normalde ne pisiyorsa mutfağınizda aynı düzene devam edin
Konuştu ama bana gelir gider nolcak tarzında konuştu.Yok artık eşşek kadar olmus calısmayı düşünüyorsa gelip gitmeyide düşünmeli
Ablanız sanırım sizle daha konusmamıs
Olaki konusursa hemen sözünü kesip ay tabi kar falan yagarsa gelir kalır cekinmesin gibi bi cümle kurup önünü kesin
Yeğen tabi istenir haklısınız. Ama benim durumum ve evin belli.Ablanızın size hiç sormadan kendi başına sizin adınıza karar alması doğru değil evet ama ne bileyim,yeğen istenmez mi?
Benim tek bir yeğenim var henüz küçük,
ama aynı durumda olsak ben kendim teklif ederdim.
Halacım,her akşam o kadar yol çekip eve dönme,bizde kal diye.
Bu size fazla geliyorsa haftada iki gün bizde kal diyebilirsiniz.
Bu şekilde yeğenizin hem her akşam kalmasını önlersiniz, hem de kimse kırılmaz.
Görümcemin kızı staj için yaklaşık 1 ay bizde kaldı,işyerime yakındı firma,sabah bıraktım akşam aldım.
Ben yemeği yaparken o sofrayı kurdu.
Allah var her akşam sofrayı topladı,
arkadaş olduk birbirimize.
Elime yapışmadı,evime yerleşmedi.
Eşimin,görümcemin hatrı var ayrıca.
Halalık,teyzelik,yengelik böyle zamanlarda gösterilir diye düşünüyorum ben.
Okuyana,yeni işe girene,evlenene yardımcı olmak insanlıktır ve sevaptır.
Bilmiyorum belki de ben annemden böyle gördüğüm içindir.
Dayımın oğlu tam 2 yıl,bir akrabamızın oğlu yaklaşık 8 ay annemlerde kaldı üniversite okudukları zaman.
Annem bazen der; 'o çocuklara yaptığım iyiliğin karşılığını Allah karşıma çok çıkardı' diye.
Bilmiyorum, herkese göre değişiyor bu işler...
Tedavi oldu aslında ama iyi gelmedi.Ne desen de alinacak ama yapacak birsey yok.anneniz varsa o soylesin olmazsa.alta kacirma sorunu olmasi da cok uzucu o yasta.keske tedavi edilse
Yok neden kızayım:)Bence gonlunuzu çok dar ediyorsunuz.. başlığı görünce yegeniniz size taşınıyor sandim ama öyle bir durum yokmuş.. üstelik hastaymista ben düşüncelerinizi çok katı buldum altına kaçırıyor olması bi sağlık sorunu aynısı sizin basinizada gelebilirdi fazla gaddarsiniz bence kızmayın amaaa
İkisine de gitti aslında ama çözülemedi. Ama ben psikolojik olduğunu düşünüyorum.idrar kacirma sebebi nedir? fiziksel? psikolojik?
Yeğenim biliyor mu bilmiyorum. Bende daha yeni öğrendim.Belki de yeğen kalmak istemiyordur. Eşimin yeğeni anannesine yakın bir okulu kazanmisti. Dedesi ve anannesi çok sevindiler ona oda bile yaptılar ama kız kalmak istemedi. O kadar yol gitti geldi kaç sene ama yine de annesini birakamadi. Belki sizin yegen de ailesinden ayri yaşamak istemez ona sordunuz mi bu konuyu?
Allah yardımcınız olsun sizin işiniz de zor.Valla kırılacaksa söylemeyin hiç.. Gelsin.. Sonra bir çocuğumu eve sığdırmadın derler.. Ablanız düşünmeli aslında ama ince fikirli değil yada sizin fikrinizinde zaten böyle olacağını düşünüyor..
Sabahları uyandırmayın işe geç gitsin.. Eşine hazırlamadığınız kahvaltıyı ona hazırlayacakta değilsiniz.. O yaştaki insan kendi kalkar hazırlar.. Nihayetinde biz o yaşta başka şehirde üniversite okuyorduk ve her işimizi kendimiz yapıyorduk... O da ufak değil yani.. Uykusu ağır ise işten çıkarırlar zaten.. Ablanız birşey derse çocukların gece uyumadığını, zorlandığınızı Vs dersiniz..
Altına kaçırma olayı bambaşka? Bir kez yapsa abla sen ne yapıyordun Vs diye fotoğrafını atarım. Aman eşim görmesin sakın derim..
Ne bileyim yaa . Kalması zor ama kalma da denmez.. Birde kardeş çocuğu.. Sizin çocuğunuz gibi.. Yol da toplam 3 saat olacaksa fazla.. Ben kendim bende kalsın derdim mesela.. Demesem kendimi kötü hissederim.. Benimde amcamın oğlu gelecek küçük bebeğim var.. Evim çok küçük.. Annesi gitme demeli.. O demediği için bende birşey diyemiyorum.. Bizimki 15 Gün Allahtan.. Kış vakti nereyi gezdireceğim çocukla bilemiyorum. Birde maddi sıkıntı da var. İnsanlar düşünmedikten sonra birşey yapamıyoruz ki biz
Çok arada kalmalık bir konu.. İnşallah üzmeden, üzülmeden hallolur
Amin sagolun :)Yani işte kendi durumunuza göre kişiler ve şartlarda değişiklik yapın. Benim amacım bir senaryo üretmek. Allah işinizi rast getirsin. :)
İyi akşamlar bayanlar.
Bugün ablamla konuştuk. Yeğenimin benim yaşadığım yerde işe başlayacağını söyledi.hastaymış,hasta olmasaydı gelir kalırdı sizde dedi. Benim iki küçük çocuğum var.
Bi akrabamızla konuşmuş. Ablama oğlun gidip kalmaz. Zaten ne gerek var akşam dönüp gelir evine demiş. Ablamda ne olacak kalır cumartesi pazar da evine gelir demiş.
1.5 saat yol sürüyor evine giderse. Metro olduğu için çok zor değil yani direk gidebiliyor.
Benim çocuklarım küçük ve gece uykuları yok. Sabah eşim bile alarm kurup gidiyor artık ben çoğu zaman duymuyorum bile. Yani yeğenimi hersabah kaldırmam mümkün değil, ayrıca uykusu da çok ağır annesi bile zor uyandırıyor bildiğim kadarıyla.
Bide yaşı 17 ama altına kaçırma sorunu var.
Sizce ben ablama kırılmadan kalmasını istemediğimi nasıl söyleyebilirim.
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.[/Q
İki küçük çocuğum var dediniz can evimden vurdunuz beni daha geçenlerde tükeniyorum diye konu açmıştım sizi çok çok çok iyi anlıyorum... (toplamda 4 çocuğum var bu arada)
Bence sizin yeteri kadar sorumluluğunuz var eşiniz bile sizi daha çok yormamak adına alarmını kurup sessizce işine gidiyormuş...
bu size ağır gelir çocukların bakımı yetişmeye çalıştığınız ev işleri gece uykusuzlukları insanı tüketiyor.. aslında ablanızın bunları bildiği için size böyle bir istekle gelmemeliydi ama bir üyenin de yazdığı gibi yol uzun değil gidip dönebilir diyin İnşAllah anlayacaktır sizi..
ama nedense her halükarda size darılacak gibime geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?