Yeğenimin nişaninda tatildeyim

Arkadaşlar ,bende bu konudan huzursuzum ki soruyorum.
Ablamin büyük kizi evlenirken çok çok ilgilendim yardim ettim. Sonra işler bittikten sonra öyle çok arayan soran olmadi .
Kendim sorabilirdim"abla,x nişani zamani ne oldu ,ne yaptiniz? diye .
Onuda ihmal ettim ,çok yoğun çalişiyorum .bir nevi sağlik sektörü diyeyim.
Haftanin 6 günü 8-9 saat çalişiyorum ,kendi evime zor yetiyorum .
Yani ben arayip sormayinca banada kimse bilgi ulaştirmadi.
Almanyadan türkiyeye tatile gidecektik .nişan 10 günün ortasina denk geliyor .
Ben şahsen ertelerim ,kiz kardeşimi bilemem.
Iptal etsem kardeşim bana küsecek ,sana güven olmaz diyecek
Kendimi iyi ifade edemiyorum ,
terslenmekten ,suclanmaktan ve sirt cevirilmesinden çok korkuyorum .
Şimdiden kalbim patpat diye atiyor,karnima kramf girdi iştahim kesildi.
Birisini kirmaktan üzmekten çok korkuyorum .
Onun için ikilemede kaldim.

Kardeşinizin de yeğeninin nişanı değil mi?

Kardeşin küserse küssün. Ona da sorarsın sen evlendiğinde tatil için gelmesem doğru mu olur yani diye. Herşeyin Bi öncelik sırası var.

Nişan düğün gibi günler özel günlerdir.Bunu sormanız bile ayıp geldi bana.Size bir şey denmiş olmasa bile kırılır insan ve doğaldır kırılması da.
İş hadi başka tölere edilebilir.Zaten o istemede olmuş ve isteme de olmayabilirsiniz.

Kardeşinizle bu durumu konuşun. Sonuçta ikinizin yeğeni nişanlanıyor. Nişana da daha varmış. Belki başka kişilere de uymama durumu varsa 1 hafta geri çekebilirler veya ileri öteleyebilirler tarihi.

bence bu, dışarıdan bakarak hakkında karar verilebilecek bir durum değil. mesela ben dayımla çok yakın değilimdir, yarın düğün müğün yapsam da gelmese umrumda olmaz pek. 5 hafta da, tüm davetlilerin boş olacağını varsaymak için fazla kısa bir süre bence. şahsi görüşüm de nişanın zaten çok gereksiz bir adım olduğu. ben sizin yerinizde olsam tatile giderdim, sebebim de kızkardeşinizle aynı olurdu. gelgelelim aile sizin aileniz, sizin değerleriniz farklı olabilir. bence 3 kardeş toplaşıp ortak bir yol bulsanız kırgınlıklar minimuma inecektir.

Siz tatil programınızın tarihini değiştirmek istemiyorsunuz ama onların değiştirmesini bekliyorsunuz anladığım kadarıyla. Bilemedim ben kardeşiniz olsam,hastalık vb elzem durumlara amenna ama tatiliniz icin bunu yapmazdım.
Iş icin istemeye gidememeniz konusuna birşey demiyorum olabilir,kimse de kizmaz size bu durumda ama tatil planlarken bir arayıp sormayı da düsünmediniz mi 2 kardeş, tarihi netleştirdiniz mi tatil programı yapıyorum diye?
Bilemedim,bence gönlünüz yok gitmeye.

Bence tatili erteleyin.
Bir laf derler bütün tatiliniz zehir olur.

İlk görüşmeye gidebilseydiniz şimdi gitmemeniz anlaşılırdı da gitmeme hakkınızı kullanmışsınız bu noktadan sonra insanlar alınır.

Banada üzüntünüz geçmedi açıkcası ben arkadaşımın sadece kınası için haftasonu Türkiye’nin öbür ucundan geldim dönüş bileti bulamadığım için nikaha kalamadım bile. Arkadaşlık kardeşlik aile ilişkileri emek ister. Bu özel günler hatır oluşturmak için güzel bahaneler kaldı ki bu kişi sizin kardeşiniz. Bir ömür yanınızda olacak insan yokluğunu hissedeceğiniz insanlar. Böyle günlerde yanında olmadıktan sonra sonrasında da olmayıverin.

Ayy di mi? Sadece kardeşimin finallerine denk gelmemesine dikkat ettim. O tarihin üstünü çizmiştim. Onun dışında amca teyze dayı hala herkese soracak mıyız ajdjdkd kapılarında yalvaralım bide nolur gelin diye

sanırım yakın ilişkiniz yok istemede bile 3 gün önce haberiniz olmuş .... düşünüyorum isteme tarihim belli olduğu an annem teyzemleri dayımları halamları falan aramıştı anında ... 3 gün öncesinde pastaneye pasta siparişine bile geç kalınır değil kardeşe haber vermek

siz istenmediğinizi mi hissediyorsunuz ondan mı kendinizce gitmemek için bahaneler üretiyorsunuz ? iki kardeş ikiniz tatilde olacakmışsınız diğer kardeşiniz kırılmaz mı kardeşlerinin gelmemesine ?

Gitmemek için bahane üretmiyorum ,kimseyi kirmadan nasil cözerim diye düşünüyorum.
Elbette böyle bir günde bulunmak isterim .
Nişan tarihinide kimse bize uymasinida beklemedik ,keşke sadece iki hafta önce haberim olsaydi asla tatil planlamazdim.

Valla ben kuzenimin düğününe gitmeyecektim o gün Vizelerim vardı o kadarda söyledim okul bitmeden yapmayın gelmem diye bi ben değil diğer kuzenimde öyleydi 5 sene beklediler bekledir ta bizim sınavı buldular Neyse gelmem dedim kuzenim ısrar etti ağlar gibi yaptı sınava gitmedim onun düğününe gittim. Pişman mıyım? Evet. Tabi benim ki nankördü biraz değer bilen biri değildi ettiğim masraflarda cabası masrafı geçtim ama değmedi. Yeğeninizi bilmiyorum tabi ama nişanmış birde düğün değil. Yani ben sorun olarak görmüyorum iş teklifi zaten iptal edilmez ama tatili seçerdim ben Tabi bu durumlar yakınlık durumunuza göre değişiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…