- 23 Kasım 2020
- 956
- 3.990
- 63
- 29
Düşünsene evleniyorsun herkes sonradan hediyesini alıp geliyor. Düğün salonunda adam bulamıyorsun.
Kardeşinizin de yeğeninin nişanı değil mi?Arkadaşlar ,bende bu konudan huzursuzum ki soruyorum.
Ablamin büyük kizi evlenirken çok çok ilgilendim yardim ettim. Sonra işler bittikten sonra öyle çok arayan soran olmadi .
Kendim sorabilirdim"abla,x nişani zamani ne oldu ,ne yaptiniz? diye .
Onuda ihmal ettim ,çok yoğun çalişiyorum .bir nevi sağlik sektörü diyeyim.
Haftanin 6 günü 8-9 saat çalişiyorum ,kendi evime zor yetiyorum .
Yani ben arayip sormayinca banada kimse bilgi ulaştirmadi.
Almanyadan türkiyeye tatile gidecektik .nişan 10 günün ortasina denk geliyor .
Ben şahsen ertelerim ,kiz kardeşimi bilemem.
Iptal etsem kardeşim bana küsecek ,sana güven olmaz diyecek
Kendimi iyi ifade edemiyorum ,
terslenmekten ,suclanmaktan ve sirt cevirilmesinden çok korkuyorum .
Şimdiden kalbim patpat diye atiyor,karnima kramf girdi iştahim kesildi.
Birisini kirmaktan üzmekten çok korkuyorum .
Onun için ikilemede kaldim.
Talide nişanda 5hafta sonraTatile haftaya gitmiyordur sanıyorum konu sahibi. Nişan da haftaya değildir, yaza falandır. Ben mi kaçırdım tarih verdi mi?
Öyle ,ama o ben ayarladim .Kardeşinizin de yeğeninin nişanı değil mi?
Kardeşin küserse küssün. Ona da sorarsın sen evlendiğinde tatil için gelmesem doğru mu olur yani diye. Herşeyin Bi öncelik sırası var.Arkadaşlar ,bende bu konudan huzursuzum ki soruyorum.
Ablamin büyük kizi evlenirken çok çok ilgilendim yardim ettim. Sonra işler bittikten sonra öyle çok arayan soran olmadi .
Nişan düğün gibi günler özel günlerdir.Bunu sormanız bile ayıp geldi bana.Size bir şey denmiş olmasa bile kırılır insan ve doğaldır kırılması da.Merhabalar,
Ablamin ikinci kizin nişani olacak.çok kötü tessadüfler oldu ve kiz istemedede yanlarinda olamadim.
Ne yalan söyliyeyim ,üç gün önce kiz isteme merasi yapacaklarini haber verdiler .
Bana çok iyi getirisi olan iş teklifi almiştim iptal etmeye elim varmadi .
Şimdi bir hafta önce kiz kardeşimle tatil ayarladik .Biz zaten en son 2019 tatile gitmiştik .yurtdişinda yaşiyoruz.
Yeğenim nişani tam ayni tarihe denk geliyormuş yeni öğrendik .
Mekan sorunlari yok ,çünkü damatin amcasinin .
Kafam karişti bir yandan kiz kardeşim hamile beraber zaman geciricektik ve tatile gidebilmek için hatta eşim ile kavga ettik ,bir yandan üzülüyorum ne kiz istemede ne nişanda ablamin yeğenimin yaninda olamadiğimdan.
Siz ne yapardiniz?
Evlenmiyor,nişan takilacak .Kardesimin kızı evlenecekse ben tatili ayarlamadan arar tatil planı yapıyorum hangi ayda yapacaksınız diye sorardım. Sormuyor sallamıyor tatil planlıyorsam zaten o nisan benim icin önemli degildir.
Anlama probleminiz var galiba. Kardesimin kızı evlenecekse (isteme vs gerceklesmisse, isteme=evliliğe ilk adım) sıradaki adım=nişan tatil planı yapmadan önce arar sorardım. Haksızsınız yani.Evlenmiyor,nişan takilacak .
Arkadaşlar ,bende bu konudan huzursuzum ki soruyorum.
Soran olmadi,bunuda sahibinden duymadimTarih belirlerken sizin uygun olup olmadığınızı sormadılar mı?
Ayy di mi? Sadece kardeşimin finallerine denk gelmemesine dikkat ettim. O tarihin üstünü çizmiştim. Onun dışında amca teyze dayı hala herkese soracak mıyız ajdjdkd kapılarında yalvaralım bide nolur gelinNe nişan ne düğün tarihimi belirerken kimseye sormadım. Koskoca sülalede herkese tek tek soramazdım. Sadece okul tatiline denk gelmesine dikkat ettim. Onun dışında herkes iznini tatilini düğüne göre ayarladı. Nerde görülmüş gelecek insanlara göre tarih ayarlandığı?
Gitmemek için bahane üretmiyorum ,kimseyi kirmadan nasil cözerim diye düşünüyorum.sanırım yakın ilişkiniz yok istemede bile 3 gün önce haberiniz olmuş .... düşünüyorum isteme tarihim belli olduğu an annem teyzemleri dayımları halamları falan aramıştı anında ... 3 gün öncesinde pastaneye pasta siparişine bile geç kalınır değil kardeşe haber vermek
siz istenmediğinizi mi hissediyorsunuz ondan mı kendinizce gitmemek için bahaneler üretiyorsunuz ? iki kardeş ikiniz tatilde olacakmışsınız diğer kardeşiniz kırılmaz mı kardeşlerinin gelmemesine ?
Valla ben kuzenimin düğününe gitmeyecektim o gün Vizelerim vardı o kadarda söyledim okul bitmeden yapmayın gelmem diye bi ben değil diğer kuzenimde öyleydi 5 sene beklediler bekledir ta bizim sınavı buldularMerhabalar,
Ablamin ikinci kizin nişani olacak.çok kötü tessadüfler oldu ve kiz istemedede yanlarinda olamadim.
Ne yalan söyliyeyim ,üç gün önce kiz isteme merasi yapacaklarini haber verdiler .
Bana çok iyi getirisi olan iş teklifi almiştim iptal etmeye elim varmadi .
Şimdi bir hafta önce kiz kardeşimle tatil ayarladik .Biz zaten en son 2019 tatile gitmiştik .yurtdişinda yaşiyoruz.
Yeğenim nişani tam ayni tarihe denk geliyormuş yeni öğrendik .
Mekan sorunlari yok ,çünkü damatin amcasinin .
Kafam karişti bir yandan kiz kardeşim hamile beraber zaman geciricektik ve tatile gidebilmek için hatta eşim ile kavga ettik ,bir yandan üzülüyorum ne kiz istemede ne nişanda ablamin yeğenimin yaninda olamadiğimdan.
Siz ne yapardiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?