- Konu Sahibi princessofdarkness
-
birisinde bir kadının kendi ayakları üzerinde durup çalışması gerektiği hakkında tavsiyede bulunuluyor diğerinde dövmeli teyze mi olur deniyor sizce hangisi daha normal bu eleştirilerin ?
bu nasıl bir yorumdur yahu :) bir tek siz mi doğru anladınız da biz yanlış anladık konuyu acaba :) olayı psikologa nereden bağladınız merak ettim , kadın anlatırken öpersem bişey bulaşır yada tokalaşamıyorum vs demiyor farkındaysanız yani psikolojik olarak neresi değerlendirilmeli ?
birisinde bir kadının kendi ayakları üzerinde durup çalışması gerektiği hakkında tavsiyede bulunuluyor diğerinde dövmeli teyze mi olur deniyor sizce hangisi daha normal bu eleştirilerin ?
Kız niye teyzenin dövme yaptırma tercihini eleştiriyor derken siz de kızın çalışıp çalışmama tercihini eleştiriyorsunuz.
ikisi aynı şey değil..birinde mesleği olan bir genç kız var ve evlenince çalışmayacağım gibi bir düşüncesi var teyze de büyük olarak mesleği olan insanların sadece kendileri için,kendi gelecekleri için çalışmasının daha doğru olduğunu vurguluyor.ille de çalış,çalışmayan kadın mı olur mu demiyor.
diğerinde ise dövme yaptırdı diye bu nasıl teyze ithamını yiyen bir insan var.
ikisi kıyaslanamaz bile.biri olumlu ve yapıcı bir eleştiri diğeri ise tamamen yıkıcı,kinle söylenmiş bi şey.
Öyle insanlar var ki en yapıcı eleştirileri bile itici olabiliyor. Yine öyle insanlar var ki saçmasapan eleştirisi sempatik olabiliyor.ikisi aynı şey değil..birinde mesleği olan bir genç kız var ve evlenince çalışmayacağım gibi bir düşüncesi var teyze de büyük olarak mesleği olan insanların sadece kendileri için,kendi gelecekleri için çalışmasının daha doğru olduğunu vurguluyor.ille de çalış,çalışmayan kadın mı olur mu demiyor.
diğerinde ise dövme yaptırdı diye bu nasıl teyze ithamını yiyen bir insan var.
ikisi kıyaslanamaz bile.biri olumlu ve yapıcı bir eleştiri diğeri ise tamamen yıkıcı,kinle söylenmiş bi şey.
Öyle insanlar var ki en yapıcı eleştirileri bile itici olabiliyor. Yine öyle insanlar var ki saçmasapan eleştirisi sempatik olabiliyor.
Yani teyze yapıcı bir eleştiri yapmış diye bunu kızın samimi algıladığını söyleyemeyiz, vücut dili surat ifadesi vs her türlü şey alınganlık yapmaya itici olmaya sebep olabilir.
Ben suçu sadece kızda aramama taraftarıyım. Bir de onu dinlemek lazım. Kız hakkında çok atıp tutuluyor. Teyzenin dövmesi mi olurmuş esprisine söylenebilecek bir şey bence. Sonra hesabı ödememesi falan. Bunlar hep samimi olunan sevgiliyle konuşulabilecek şeyler. Belki kız sevgilisinin samimiyetine güvendi, sevgilisi de geldi teyzesine yumurtladı.
Sanırım ben olayı hepinizden farklı yorumluyorum. :)
benim kardeşimin sevgilisi benim için koca kadının dövmesi mi olur dese gülerim. Ama konu sahibi ayıplıyor. Kim bilir nasıl bir iletişim kurdular o gün. :)
Kendinden 11 yaş küçük biri dese bile mi :)tabii ortam bilemiyoruz teyze çok mu soğuk davrandı ya da çok mu bilmiş davrandı orası muamma.
şu kırmızı çizdiğim yerde ben olsam yolarım
Kendinden 11 yaş küçük biri dese bile mi :)
büyüğüm dese kızarım ama küçüğüm dese gülerim yani. :)
Konu sahibinin yeğeni kendinden 11 yaş küçük. Ben de güler geçerim o yüzden konu sahibinin bana böyle böyle dedi, ayrılmaları iyi oldu şklinde sunmuş gibi geldi. :)çok küçükse 11 yaş gibi güler geçerim ama deme şekline ve duruma da bağlı.
:44::26:karşısındaki insana saygısından olmasın.kendine özen bu kadar yanlış anlaşılabilirdiTamam durum pek ic acici deil ama burada taslanacagimi biliyorum ama ben sizi haksiz buldum
Hayatinizda ilk defa gördüğünüz bir insanin calisip calismamasi uzerinde ahkam kesmeye ne hakkiniz var
BEn calisan bi bayanim ve ayni dusuncedeyim sizile bi kadin kendi ayaklari uzerinde durmali kesinlikle evet.
Ama dusunsenize sevgilinizin yaninda belki heyecandan boyle bi gaf yaptiniz ve karsidaki insani da hayatinizda ilk defq goruyorsunuz
O Da size napmaniz gerektigi hakkinda akil veriyor.
Dovmeli teyze muhabbeti sirf sinirden olmuştur ama soyle bi gercek var bizim ülkemizde maalesef bu erkek cocuklari paylasilamiyor
Kayinvalide gelinine kaptirmak istemiyor
Erkegin ilgisi ona yonelsin istemiyor
Peki siz neden o derece buyuk bir ozenle sac bas yaptirarak suslenerek gittiniz o bulusmaya.
Karsinizdakini rakip olarak gordugunuz icin.
Tebrikler basardiniz
Bi yuva filan da kuramazsa yegeniniz artik basa bas yasarsiniz omur boyu
:44::26:karşısındaki insana saygısından olmasın.kendine özen bu kadar yanlış anlaşılabilirdi
HAyir ben normal bi ozenden bahsetmiyorum
KOnu sahibi baya baya ozendim diyor
AYRICA kiza da bak soyle yap calis falan diye akil veriyo kendi nezdince
Yanlis buldum
Tamam durum pek ic acici deil ama burada taslanacagimi biliyorum ama ben sizi haksiz buldum
Hayatinizda ilk defa gördüğünüz bir insanin calisip calismamasi uzerinde ahkam kesmeye ne hakkiniz var
BEn calisan bi bayanim ve ayni dusuncedeyim sizile bi kadin kendi ayaklari uzerinde durmali kesinlikle evet.
Ama dusunsenize sevgilinizin yaninda belki heyecandan boyle bi gaf yaptiniz ve karsidaki insani da hayatinizda ilk defq goruyorsunuz
O Da size napmaniz gerektigi hakkinda akil veriyor.
Dovmeli teyze muhabbeti sirf sinirden olmuştur ama soyle bi gercek var bizim ülkemizde maalesef bu erkek cocuklari paylasilamiyor
Kayinvalide gelinine kaptirmak istemiyor
Erkegin ilgisi ona yonelsin istemiyor
Peki siz neden o derece buyuk bir ozenle sac bas yaptirarak suslenerek gittiniz o bulusmaya.
Karsinizdakini rakip olarak gordugunuz icin.
Tebrikler basardiniz
Bi yuva filan da kuramazsa yegeniniz artik basa bas yasarsiniz omur boyu
ben de kardeşimin sevgilisiyle tanışacakken kıyafetime saçma başıma özen göstermiştim ya o da böyle düşündüyse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?