- 29 Mayıs 2016
- 4.622
- 5.328
- 88
- Konu Sahibi KarincaKadin
-
Peki simdi nasıl çözebildiniz mi?Ben buna benzer bir konu açmıştım. Bir bakın isterseniz:
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/duygusal-yeme-problemi.843851/
Peki seninde düşününce bir sıkıntın yok gibi mi hissediyorsun?işte maalesef zayıflama ile ilgili bir önerim yok ama psikologu ihmal etmeyin derim.
Peki seninde düşününce bir sıkıntın yok gibi mi hissediyorsun?
Deneyecegim kesinlikleevet yani o söyleyene kadar ben annemle babamı kafaya taktığımı düşünmüyordum. ama mesela sevgilim de fark etti hamburger yerken hep küçükken annem ve babamla gittiğimiz tatilde yediğim hamburgerden zehirlendiğimi filan hatırlayıp kendi kendime kısa şeyler söylüyormuşum. karşımdakiler fark ediyor ama ben etmiyordum şimdi ben de fark etmeye başladım.
Peki simdi nasıl çözebildiniz mi?
ben de dana gibi yerim. homemade burger içine 1 kutu patates kızartmasını doldurur yanında ekstra patates alıp onu da sade yerim. normal insanlar yarım kokoreç yerken ben 3 çeyrek yerim hatta arkadaşlarımınkine de sulanırım. bu ve daha fazla bir sürü şey midem tamamen çöplük gibi hissediyorum bazen.
ben kilo almıyorum ama bunun psikolojik olduğunu düşünüyorum. psikologum da öyle düşünüyor. benim küçüklükten gelen ailevi problemleri bastırma şeklimmiş. yemek yerken çok mutlu oluyorum çünkü.
hala bu konu üzerinde çalışıyoruz mesela şu an jelibonun insan üzerindeki etkisi gibi saçma sapan videolar izleme aşamasındayım psikolog tavsiyesiyle. işe yararsa haber veririm ama tamamen psikolojik bence destekle halledebilirsiniz ben bile biraz azalttım.
Ayni ben :)
Mesela suan sahur icin firinda kiymali borek pisiyor.
Domates corbasi yaptim taze taze.
Kazandibi var.
Bir de firin yanmisken pizza mi yapsam dedim onu yaptim. Az sonra onu aticam firina.
Esime salata yaptirdim.
Bunlari yiyip yaticaz.
Ha oruc tutuyor muyuz? Hayir.
Ama ekstra öğün bulmuşum neden kaçırayım? Her gece sahur yapariz kesin.
Yeeeerimmmcok severimm. Yalniz dogum kilolarim icin ekmegi kestim suan iyi durumdayim 2 3 kilo kaldi. Pek sallamiyorum. Biraz once makarna yediim ohh :))
Makarnanin yanin da ekmek yemedim ama normal sartlarda ekmek arasi makarna tercihimdir
Peki simdi nasıl çözebildiniz mi?
Bunu o kadar cok yaptırdım ki hic birsey çıkmadı.Bi kan tahlili hormon tahlili yaptırın .Tiroid bozuk olabilir .
Simdi sana nasil yedigimi anlatacagim. Mesela bir yazi yetistirmem gerekiyor. Calismaya baslıyoruz. Ben kendi tabagimi yiyorum (çerez falan olsun). Yanimdakinin tabağını da yiyorum. Halley hiç sevmem. Az once film izlerken 8 tane yemişim. Kardeşim elimden paketi almasa son ikide gitmiştiBazı yaşadığımız olaylar yeme bozukluğu yapabilir bunu bende yaşadım. Yazın yaşadığım bir olay yüzünden yaklaşık 15 kilo aldım ve durmadan yemek istiyordum. Hatta yemek yemek beni mutlu ediyordu. Sana önerim nefes al. Yani hayatında değişiklikler yap. Diyelim ki Hep gitmek istediğin bir tatil varsa git. Hayatında artık bir şeyleri engelleme ve kendin için yaşa. Kendine hedef belirle de ki ''ben böyle olmaktan mutlu değilim kontrol etmem lazım'' Yemek yeme yeirne kendini meşgul edecek bir şey bul ve inan bu sana çok iyi gelecek.
Size gelsem keske. Iste bu ben :) dolma yaptim kardesimle dedin her gun 2 tane yeriz. :) bugun yok.Ayni ben :)
Mesela suan sahur icin firinda kiymali borek pisiyor.
Domates corbasi yaptim taze taze.
Kazandibi var.
Bir de firin yanmisken pizza mi yapsam dedim onu yaptim. Az sonra onu aticam firina.
Esime salata yaptirdim.
Bunlari yiyip yaticaz.
Ha oruc tutuyor muyuz? Hayir.
Ama ekstra öğün bulmuşum neden kaçırayım? Her gece sahur yapariz kesin.
Canim iste olay burda. Ben zaten ayni insandan 9 yil once boşandım. Sonra çocuğumuz için yeniden deneyelim falan diye(kendimizi kandirdik) tekrar evlendik ayrildik. Yani boşanmayı umursamıyorum. Hapisten cıkmış gibiyim daha çok.Depresyondasınız arkadaşım .. Ağlama hissi geldiğinde tutmayın kendinizi ağlayın.. Keçi boynuzu pekmezi tüketin tatlıya karşı isteğiniz kesilsin . Ceviz tüketin . Yapabiliyorsanız eğer yürüyüş yapın kulağınıza kulaklığınızı takın . Film indirip izleyin .. Kendinizi lütfen bırakmayın başka şeylere odaklanın .. Bu boşluğu boğazla doldurmayın.
Simdi sana nasil yedigimi anlatacagim. Mesela bir yazi yetistirmem gerekiyor. Calismaya baslıyoruz. Ben kendi tabagimi yiyorum (çerez falan olsun). Yanimdakinin tabağını da yiyorum. Halley hiç sevmem. Az once film izlerken 8 tane yemişim. Kardeşim elimden paketi almasa son ikide gitmişti
Canim iste olay burda. Ben zaten ayni insandan 9 yil once boşandım. Sonra çocuğumuz için yeniden deneyelim falan diye(kendimizi kandirdik) tekrar evlendik ayrildik. Yani boşanmayı umursamıyorum. Hapisten cıkmış gibiyim daha çok.
Simdi sana nasil yedigimi anlatacagim. Mesela bir yazi yetistirmem gerekiyor. Calismaya baslıyoruz. Ben kendi tabagimi yiyorum (çerez falan olsun). Yanimdakinin tabağını da yiyorum. Halley hiç sevmem. Az once film izlerken 8 tane yemişim. Kardeşim elimden paketi almasa son ikide gitmişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?