Yeme bağımlılığı

Kendinizi degersiz hissettiginiz icin bu sorunu yasiyorsunuz.

Yemeyi aşırı seviyorum.
Yemek yemek gerçekten çok keyif verici benim için.
Bi dönem ben de bu durumdaydım.
Ama şimdi kendimi tutabiliyorum.. Evde uygulanan 90 günlük bi fitnes programı aldım. Yapmadığım gün acayip vicdan yapıyorum. Sporumu yapınca da 'o kadar spor yaptım çöp mü olsun' diyerek yemekten vazgeçiyorum..

Ben de bu boşluk duygusuna, yemek ile bu boşluğu doldurma fikrine katılıyorum. Şuan benim için o boşlukta 28. gününde olduğum spor programım var. Ve tabi ramazan olması da nefsimi köreltmeme yardımcı oluyor.

Dün bende hormonlarima troidlerime baktirmaya gittim çünkü hiç doymuyorum 3 senede 57 den 74 e ciktim. Yemekten kalktıktan sonra bile açım yada tatmin edici kalorili şeyler yemek istiyorum. Doktor herşey normal stresten yemeye veriyosun kendini bi psikiyatriye git dedi

tlc deki zayiflama ve fazla deri aldirma programlarini izleyince istahim kesiliyor benim. kilo alinca ozellikle asiri kilo alininca versen de vucut eskisi gibi olmuyor.

Ben de stresten yemek yiyenlerdenim eskiden çok zayıftım ama şu an 78 kiloyum az bir mesafeyi yururken bile nefes nefese kalıyorum yeni evliyim kayınvalidem de kilomla alay ediyor çok zoruma gidiyor ((

Bir de eğer sürekli paketli gıdalar, fast food tarzı şeyler yiyorsanız onlar da yeme bozukluğuna sebep oluyor. İçerisindeki çin tuzu (hemen hemen dışarıda satılan herşeyde var) daha güzel tat almanızı sağlıyor, bağımlılık yapıyor ve sizi sürekli acıktırıyor.

Yok sadece ev yemekleri yiyorum diyorsanız duygusal nedenlere bağlı olması daha mümkün. Aslında ev yemeği bile olsa günümüzde doğal, organik, hormonsuz bi şeyler yemek çok zor. Undan pirince, tavuktan yoğurda kadar herşeyde sahtekarlık yapılıyor. Yine de dışardan yemekten iyidir.

Inşallahh basarabilirim

Canim 100 de80 disaridan yiyorum

Peki nerden alıyorum canim bu programi ?

Çareyi söylüyorum arkadaşım. TLC kanalının yayın akışına bakıyorsun. Ağır yaşamlar, sıkı dönüşüm adlı programların saatlerini öğrenip izliyorsun. Hatta yetmiyor internetten eski bölümleri izliyorsun. Benim tek motivasyonum bu programlar. Dr Nowzaradan’ın hastaları azarlaması bana çok iyi geliyor. Yiyipte yemedim diyen hastaları için “ tartılar yalan söylemez ama hastalar yalan söyler” gibi atasözü olabilecek nitelikte cümleleri insanı kendine getiriyor. Böyle devam edersen öleceksin demiyor mu birde:))) tokat gibi vuruyor yüzüme. Hele yemek yerken izlersen zaten insanın midesi bulanıyor o hastaların halini görünce. Allahım böyle olmak istemiyorum diye yalvarırken buluyorum kendimi. Yiyeceksem Dr Nowzaradan’ın yüzünü hatırlıyorum. Yemesem de olur diyorum bırakıyorum. Gerçekten çok zor hayatlar. Allah korusun öyle olmaktan. Öyle olanlara da sabır, şifa versin. Ciddiyim biraz izle. Ayrıca instagram kullanıyorsan bazı sayfalar var çok güzel tarifler hazırlıyor hafif ve doyurucu. Benim en sevdiğim gurmediyet profili. (Umarım yasak değildir bunu demem. Yasaksa düzenleyebilirim) yemene engel olamıyorsan yediğin şeyleri değiştirebilirsin. Tabi psikolojik destek alamıyorsan. Öncelik tabiki yardım alman çünkü.

Ozenmedim değil. Bende yiyemiyorum yakında yok olup gideceğim Can boğazdan gelir diyeceğim ama kilo olarak geliyor bu yüzden ye ama kilo yapmayacak şeyler yemeye çalış.

Ya bir ben miyim o proğramı elinde cips kola yada bişiler yiyerek izleyen:)))evet internetten eski bölümlerini de izledim,1.5 senedir takip de ediyorum,dr Now’a da bayılıyorum,Allahım sen bu gibi ve tüm şifa bekleyen insanlara yardımcı ol da diyorum,ama yok program başlıyor ne yesem kii acaba diye mutfak da buluyorum kendimi

Bünyem kiloya müsait olduğu için korkuyorum ben :) yıkanamıyorlar bile, hep birine muhtaçlar. “Allahım ben böyle olsam kocam bana bakar mı annem zaten yaşlandı ben naparım” diye telaşlanıyorum :)) elimdekini bırakıyorum. Ama evet onların o fastfood yemeleri iştahlı iştahlı özendiriyor baya

Duygusal yeme konusunu bir araştırın isterseniz. Kendinizi oyalamak İçin yiyorsunuz farkında olmadan. Ben de öyleydim. Ankara’da gittiğim bir diyetisyen var, kilo vermeye başladım ve hiç zorlanmadım.

Canim bende sadece popolarını görünce bir acaba mi oluyorum . Sonra aynen devan

Cok tatlisin

‘Tıkınırcasına yeme bozukluğu’ dediğimiz bir şey var, belki o tarz bir probleminiz vardır. İşin psikolojik boyutu ele alınıp, neden bu tarz bir yeme davranışı sergilediğiniz ve sizi neyin tetiklediği tespit edilirse daha kolay kilo vereceğinizi düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…