- 6 Aralık 2017
- 697
- 954
- 23
- 33
- Konu Sahibi KarincaKadin
-
Kendinizi degersiz hissettiginiz icin bu sorunu yasiyorsunuz.Arkadaşlar merhaba
Cok ciddi bir sorunum var. Ben yemek yiyorum. Deliler gibi yiyorum. Asla doymuyorum.
Hayatımın buyuk bir kısmını normal kiloda geçirmiş birisi olarak son 2 3 yilda aldığım ama asla veremedigim kilolarım var. Diyetisyene para vermekten ve yapmamaktan biktim.
Amacim yarin zayıflamak asla değil ama su psikolojik destek almali miyim? Ve eger evetse böyle bir durum için kimden ve nasil destek almalıyım bilmiyorum.
Dipnot: son 2 3 yilda bir suru değişiklik yaşadım (boşanmak dahil) etkilenmedigimi düşündüm ama acaba içimde bir yerlerde birşeyler kötü gidiyorda ben mi farkında degilim.
Bununla alakali destek almış olanlardan destek istiyorum.
Dipnot: tavsiye ankarada birisi olursa şahane olur.
Yazim yanlışları için özür dilerim.
Inşallahh basarabilirimHapisten çıkmış gibiyim diyorsunuz ya ; özgürlüğü yada o boşluğu amaaaan diyerek dolduramazsınız. Giden sizden olur. Başka şeylere yönelmeye mecbursunuz. Kitap olur , film olur , spor olur , hayvan sevgisi olur .. Beyni update etmek gerek
"Psikoterapi" fikrini sevdimMuhtemelen yemeğe güven anlamı yüklediniz.
Çünkü yemekler değişmez tadları hep aynıdır sizi hayal kırıklığına uğratmazlar.
Diyetisyenle olmaz bence , mutlaka psikoterapi almalisiniz
Canim 100 de80 disaridan yiyorumBir de eğer sürekli paketli gıdalar, fast food tarzı şeyler yiyorsanız onlar da yeme bozukluğuna sebep oluyor. İçerisindeki çin tuzu (hemen hemen dışarıda satılan herşeyde var) daha güzel tat almanızı sağlıyor, bağımlılık yapıyor ve sizi sürekli acıktırıyor.
Yok sadece ev yemekleri yiyorum diyorsanız duygusal nedenlere bağlı olması daha mümkün. Aslında ev yemeği bile olsa günümüzde doğal, organik, hormonsuz bi şeyler yemek çok zor. Undan pirince, tavuktan yoğurda kadar herşeyde sahtekarlık yapılıyor. Yine de dışardan yemekten iyidir.
Peki nerden alıyorum canim bu programi ?Yemeyi aşırı seviyorum.
Yemek yemek gerçekten çok keyif verici benim için.
Bi dönem ben de bu durumdaydım.
Ama şimdi kendimi tutabiliyorum.. Evde uygulanan 90 günlük bi fitnes programı aldım. Yapmadığım gün acayip vicdan yapıyorum. Sporumu yapınca da 'o kadar spor yaptım çöp mü olsun' diyerek yemekten vazgeçiyorum..
Ben de bu boşluk duygusuna, yemek ile bu boşluğu doldurma fikrine katılıyorum. Şuan benim için o boşlukta 28. gününde olduğum spor programım var. Ve tabi ramazan olması da nefsimi köreltmeme yardımcı oluyor.
Canim bende tam.senin gibiyimCanim istemiyo karnım tok ama hala yiyorum bu nedir peki yaa ..demekki benim gibilerde varmis türümün tek örneğiyjm sanıyordum..konuyu takipteyim yardımcı olamadim arkadasim
Ya bir ben miyim o proğramı elinde cips kola yada bişiler yiyerek izleyen:)))evet internetten eski bölümlerini de izledim,1.5 senedir takip de ediyorum,dr Now’a da bayılıyorum,Allahım sen bu gibi ve tüm şifa bekleyen insanlara yardımcı ol da diyorum,ama yok program başlıyor ne yesem kii acaba diye mutfak da buluyorum kendimiÇareyi söylüyorum arkadaşım. TLC kanalının yayın akışına bakıyorsun. Ağır yaşamlar, sıkı dönüşüm adlı programların saatlerini öğrenip izliyorsun. Hatta yetmiyor internetten eski bölümleri izliyorsun. Benim tek motivasyonum bu programlar. Dr Nowzaradan’ın hastaları azarlaması bana çok iyi geliyor. Yiyipte yemedim diyen hastaları için “ tartılar yalan söylemez ama hastalar yalan söyler” gibi atasözü olabilecek nitelikte cümleleri insanı kendine getiriyor. Böyle devam edersen öleceksin demiyor mu birde:))) tokat gibi vuruyor yüzüme. Hele yemek yerken izlersen zaten insanın midesi bulanıyor o hastaların halini görünce. Allahım böyle olmak istemiyorum diye yalvarırken buluyorum kendimi. Yiyeceksem Dr Nowzaradan’ın yüzünü hatırlıyorum. Yemesem de olur diyorum bırakıyorum. Gerçekten çok zor hayatlar. Allah korusun öyle olmaktan. Öyle olanlara da sabır, şifa versin. Ciddiyim biraz izle. Ayrıca instagram kullanıyorsan bazı sayfalar var çok güzel tarifler hazırlıyor hafif ve doyurucu. Benim en sevdiğim gurmediyet profili. (Umarım yasak değildir bunu demem. Yasaksa düzenleyebilirim) yemene engel olamıyorsan yediğin şeyleri değiştirebilirsin. Tabi psikolojik destek alamıyorsan. Öncelik tabiki yardım alman çünkü.
Ya bir ben miyim o proğramı elinde cips kola yada bişiler yiyerek izleyen:)))evet internetten eski bölümlerini de izledim,1.5 senedir takip de ediyorum,dr Now’a da bayılıyorum,Allahım sen bu gibi ve tüm şifa bekleyen insanlara yardımcı ol da diyorum,ama yok program başlıyor ne yesem kii acaba diye mutfak da buluyorum kendimi
Canim bende sadece popolarını görünce bir acaba mi oluyorum . Sonra aynen devanYa bir ben miyim o proğramı elinde cips kola yada bişiler yiyerek izleyen:)))evet internetten eski bölümlerini de izledim,1.5 senedir takip de ediyorum,dr Now’a da bayılıyorum,Allahım sen bu gibi ve tüm şifa bekleyen insanlara yardımcı ol da diyorum,ama yok program başlıyor ne yesem kii acaba diye mutfak da buluyorum kendimi
Cok tatlisinBünyem kiloya müsait olduğu için korkuyorum ben :) yıkanamıyorlar bile, hep birine muhtaçlar. “Allahım ben böyle olsam kocam bana bakar mı annem zaten yaşlandı ben naparım” diye telaşlanıyorum :)) elimdekini bırakıyorum. Ama evet onların o fastfood yemeleri iştahlı iştahlı özendiriyor baya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?