- 29 Mayıs 2016
- 4.622
- 5.328
- 88
- Konu Sahibi KarincaKadin
-
Evet canim bende tam olarak boyle bişey olduğunu düşünüyorum‘Tıkınırcasına yeme bozukluğu’ dediğimiz bir şey var, belki o tarz bir probleminiz vardır. İşin psikolojik boyutu ele alınıp, neden bu tarz bir yeme davranışı sergilediğiniz ve sizi neyin tetiklediği tespit edilirse daha kolay kilo vereceğinizi düşünüyorum.
Spor icin yürüyüş falan mi yoksa spor merkezi mi onerirsin?Ne zaman yeme içme konusunda ipin ucunu kaçırsam, spora daha çok ağırlık veririm.Kaslanıp, şekillendikçe, bir de salgılanan mutluluk hormonlarının etkisiyle insan bir gaza gelip, havaya giriyor. Sağlıklı hissettikçe insan sağlıklı yaşamak için daha çok motive oluyor. Şuan hamileliğin etkisiyle yeme içme konusunda azıcık ipin ucunu kaçırdım, löp löp et depoluyorum, orası ayrı. Sizin bir psikolog desteğine ihtiyacınız var bence. Bir psikolog ve düzenli sporla, birkaç ayda bir şeyciğiniz kalmayacağını düşünüyorum. Yeter ki iradeli ve istikrarlı olun.
O program beni hiç korkutmuyor . Ama müzikle yurumeyi eskiden cok severdim tekrar denemek zevkli olacak gibiTlc kanalında Ağır Yaşamlar diye bi program var onlar tabi aşırı kilolu. Hepsinin yeme alışkanlığı psikolojik sorunlara dayalı. İzleyin onu siz de. Sizi yemekten başka mutlu edecek şeylere odaklanın gerçekten bi hobi bulun.Yaz geldi bisiklet sürün,takın kulaklıkları müzik dinleyin yürüyüş yapın.
Ben evde aletsiz fitness hareketleri yapıyorum. Youtube'da yarım saatlik programlar var, genelde onları kullanıyorum. Yürüyüşü spor gibi görmüyorum ya. Şöyle deli gibi terlemek, nabzının yükselmesi, sonra serin bir duş... Spor anlaşıyım bu. Yürüyecekseniz, yine yürüyün tabii, elbette faydası vardır. Daha önce spor yapmadıysanız spor salonlarını tavsiye ederim, evde kendi kendinizi sakatlama olasılığınız da var çünkü. Hareketlere biraz aşina olunca, hamlığınızı atınca evde devam edersiniz. Ben öyle başlamıştım.Spor icin yürüyüş falan mi yoksa spor merkezi mi onerirsin?
Cok teşekkür ederim.Ben evde aletsiz fitness hareketleri yapıyorum. Youtube'da yarım saatlik programlar var, genelde onları kullanıyorum. Yürüyüşü spor gibi görmüyorum ya. Şöyle deli gibi terlemek, nabzının yükselmesi, sonra serin bir duş... Spor anlaşıyım bu. Yürüyecekseniz, yine yürüyün tabii, elbette faydası vardır. Daha önce spor yapmadıysanız spor salonlarını tavsiye ederim, evde kendi kendinizi sakatlama olasılığınız da var çünkü. Hareketlere biraz aşina olunca, hamlığınızı atınca evde devam edersiniz. Ben öyle başlamıştım.
Diyet listesi okuya okuya doktorami bitireceğimBenim de hayatta en cok sevdigim sey yemek yemek. Millet yataga girince neler neler hayal eder düşünür, bense sabah kahvaltida ne yesem diye düşünürüm hatta aksama ne yesek diye düşünüp hayaller kuruyorum. Yemek fotograflarina tariflerine falan bakarim. Yatakta karar verdigim yemekleri mutlaka yaparim. yeter ki canim istesin. Kiyamam kendime yoksa siserim. Cocukluktan beri böyleyim.amaaaa serefimle hakkini vere vere yiyorum.2 erkek gücünde. Cok sukur kilom hep normal oldu. Cunku yedigimden fazlasini yakmaya calisiyorum. Gunde mutlaka en az 6 km yol yuruyorum. Evde cok hareketliyim. Hicbirseye usenmem. Hareketsiz kalip yersem vicdanim rahatsiz oluyo,psikolojim resmen bozuluyo. Ayyyy neyse kisacasi yediginden fazlasini yakmaya calis. 30 yillik omrumde 1 kere bile diyet yapmis biri degilim. Allahim mecbur da birakmasin yoksa kahrolurum dayanamam. Diyete miyete de inanmiyorum. Hareket et arkadasim. Doktora diueyisyene de bosuna para verme. Gerekirse spor salonuna ver parani.
yemek şahanedir :) spor bahaneBenim de hayatta en cok sevdigim sey yemek yemek. Millet yataga girince neler neler hayal eder düşünür, bense sabah kahvaltida ne yesem diye düşünürüm hatta aksama ne yesek diye düşünüp hayaller kuruyorum. Yemek fotograflarina tariflerine falan bakarim. Yatakta karar verdigim yemekleri mutlaka yaparim. yeter ki canim istesin. Kiyamam kendime yoksa siserim. Cocukluktan beri böyleyim.amaaaa serefimle hakkini vere vere yiyorum.2 erkek gücünde. Cok sukur kilom hep normal oldu. Cunku yedigimden fazlasini yakmaya calisiyorum. Gunde mutlaka en az 6 km yol yuruyorum. Evde cok hareketliyim. Hicbirseye usenmem. Hareketsiz kalip yersem vicdanim rahatsiz oluyo,psikolojim resmen bozuluyo. Ayyyy neyse kisacasi yediginden fazlasini yakmaya calis. 30 yillik omrumde 1 kere bile diyet yapmis biri degilim. Allahim mecbur da birakmasin yoksa kahrolurum dayanamam. Diyete miyete de inanmiyorum. Hareket et arkadasim. Doktora diueyisyene de bosuna para verme. Gerekirse spor salonuna ver parani.
Harikasin yaa. Evet o hamur benim canim :)hamur gibi mayaladim diyen sen misin:) önceki konudan biliyorum herkes bişey demişti uygulayamadin herade..
bende kiloluyum. veremedim.. demir ekskiliği sorunu yaşiyorum.
artık çok sıkıldım çeşit çeşit diyet denemekten.
yemek şahanedir :) spor bahane
fitness e yazılmayi düşünüyorum.
Ayy sorma bacim. Ben ekmek arasi ekmem yiyince oglum da oyle oldu. Önune gecemedik. Ve kepekli eklmek aldik. Ve daha doyurucu oldu oglum da begenmedi biraz toparladik gibi bakalim. Krese soyledim onlarda vermiyo. Tost ciktigi gunler 2 yarim yiyomus yavrum :))
tlc de ağır yaşamları izle onlarında hepsi stresle başlayıp 300 kg görenler yemek yemek gerçekten güzel ama zayıf olmak daha güzel buna inan spor belki belki yeni insanlar tanımak iyi gelebilirArkadaşlar merhaba
Cok ciddi bir sorunum var. Ben yemek yiyorum. Deliler gibi yiyorum. Asla doymuyorum.
Hayatımın buyuk bir kısmını normal kiloda geçirmiş birisi olarak son 2 3 yilda aldığım ama asla veremedigim kilolarım var. Diyetisyene para vermekten ve yapmamaktan biktim.
Amacim yarin zayıflamak asla değil ama su psikolojik destek almali miyim? Ve eger evetse böyle bir durum için kimden ve nasil destek almalıyım bilmiyorum.
Dipnot: son 2 3 yilda bir suru değişiklik yaşadım (boşanmak dahil) etkilenmedigimi düşündüm ama acaba içimde bir yerlerde birşeyler kötü gidiyorda ben mi farkında degilim.
Bununla alakali destek almış olanlardan destek istiyorum.
Dipnot: tavsiye ankarada birisi olursa şahane olur.
Yazim yanlışları için özür dilerim.
Yaa ben onu da tostunu da yerim ama :)) pek tatlı masaAllah.
Böyle dayanamayıp yiyen çocukları böyle sevesim geliyoronlarda kendimi görüyorum galiba, ben de oyleydim. Aman annesi dikkat edin ne olur. Çocukluktan olunca büyüyünce de çok zor oluyor.
evet yani o söyleyene kadar ben annemle babamı kafaya taktığımı düşünmüyordum. ama mesela sevgilim de fark etti hamburger yerken hep küçükken annem ve babamla gittiğimiz tatilde yediğim hamburgerden zehirlendiğimi filan hatırlayıp kendi kendime kısa şeyler söylüyormuşum. karşımdakiler fark ediyor ama ben etmiyordum şimdi ben de fark etmeye başladım.
Merhaba. Yazdıklarinizdan etkilendim. Benim annem de babamın onu yalnız birakisindan ilgisizliğinden kendini yemeye veren ve böyle mutlu olan bir kadındı. Bundan ben de nasibimi aldım. Yemek yerken iştahla, hep o günler geliyor zihnime. Eskiden taze beyaz zararli ekmekler meşhurdu. Onlara sanayagi, krempeynirler sürüp sürüp yerdik... mutlu olurdum çok unuturdum her şeyi. Psikolog benim için de çok mantıklı sanirsam. Şimdi mutluyum bazı strsler dışında ama olmuyor olmuyor yine de demek ki. Öneriniz için çok teşekkür ederim.
Arkadaşlar merhaba
Cok ciddi bir sorunum var. Ben yemek yiyorum. Deliler gibi yiyorum. Asla doymuyorum.
Hayatımın buyuk bir kısmını normal kiloda geçirmiş birisi olarak son 2 3 yilda aldığım ama asla veremedigim kilolarım var. Diyetisyene para vermekten ve yapmamaktan biktim.
Amacim yarin zayıflamak asla değil ama su psikolojik destek almali miyim? Ve eger evetse böyle bir durum için kimden ve nasil destek almalıyım bilmiyorum.
Dipnot: son 2 3 yilda bir suru değişiklik yaşadım (boşanmak dahil) etkilenmedigimi düşündüm ama acaba içimde bir yerlerde birşeyler kötü gidiyorda ben mi farkında degilim.
Bununla alakali destek almış olanlardan destek istiyorum.
Dipnot: tavsiye ankarada birisi olursa şahane olur.
Yazim yanlışları için özür dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?