Yeme bağımlılığı

Evet canim bende tam olarak boyle bişey olduğunu düşünüyorum

Ne zaman yeme içme konusunda ipin ucunu kaçırsam, spora daha çok ağırlık veririm. Kaslanıp, şekillendikçe, bir de salgılanan mutluluk hormonlarının etkisiyle insan bir gaza gelip, havaya giriyor. Sağlıklı hissettikçe insan sağlıklı yaşamak için daha çok motive oluyor. Şuan hamileliğin etkisiyle yeme içme konusunda azıcık ipin ucunu kaçırdım, löp löp et depoluyorum, orası ayrı. Sizin bir psikolog desteğine ihtiyacınız var bence. Bir psikolog ve düzenli sporla, birkaç ayda bir şeyciğiniz kalmayacağını düşünüyorum. Yeter ki iradeli ve istikrarlı olun.

Tlc kanalında Ağır Yaşamlar diye bi program var onlar tabi aşırı kilolu. Hepsinin yeme alışkanlığı psikolojik sorunlara dayalı. İzleyin onu siz de. Sizi yemekten başka mutlu edecek şeylere odaklanın gerçekten bi hobi bulun.Yaz geldi bisiklet sürün,takın kulaklıkları müzik dinleyin yürüyüş yapın.

Spor icin yürüyüş falan mi yoksa spor merkezi mi onerirsin?

O program beni hiç korkutmuyor . Ama müzikle yurumeyi eskiden cok severdim tekrar denemek zevkli olacak gibi

Spor icin yürüyüş falan mi yoksa spor merkezi mi onerirsin?
Ben evde aletsiz fitness hareketleri yapıyorum. Youtube'da yarım saatlik programlar var, genelde onları kullanıyorum. Yürüyüşü spor gibi görmüyorum ya. Şöyle deli gibi terlemek, nabzının yükselmesi, sonra serin bir duş... Spor anlaşıyım bu. Yürüyecekseniz, yine yürüyün tabii, elbette faydası vardır. Daha önce spor yapmadıysanız spor salonlarını tavsiye ederim, evde kendi kendinizi sakatlama olasılığınız da var çünkü. Hareketlere biraz aşina olunca, hamlığınızı atınca evde devam edersiniz. Ben öyle başlamıştım.

Cok teşekkür ederim.

Benim de hayatta en cok sevdigim sey yemek yemek. Millet yataga girince neler neler hayal eder düşünür, bense sabah kahvaltida ne yesem diye düşünürüm hatta aksama ne yesek diye düşünüp hayaller kuruyorum. Yemek fotograflarina tariflerine falan bakarim. Yatakta karar verdigim yemekleri mutlaka yaparim. yeter ki canim istesin. Kiyamam kendime yoksa siserim. Cocukluktan beri böyleyim.amaaaa serefimle hakkini vere vere yiyorum.2 erkek gücünde. Cok sukur kilom hep normal oldu. Cunku yedigimden fazlasini yakmaya calisiyorum. Gunde mutlaka en az 6 km yol yuruyorum. Evde cok hareketliyim. Hicbirseye usenmem. Hareketsiz kalip yersem vicdanim rahatsiz oluyo,psikolojim resmen bozuluyo. Ayyyy neyse kisacasi yediginden fazlasini yakmaya calis. 30 yillik omrumde 1 kere bile diyet yapmis biri degilim. Allahim mecbur da birakmasin yoksa kahrolurum dayanamam. Diyete miyete de inanmiyorum. Hareket et arkadasim. Doktora diueyisyene de bosuna para verme. Gerekirse spor salonuna ver parani.

Diyet listesi okuya okuya doktorami bitireceğim

hamur gibi mayaladim diyen sen misin:) önceki konudan biliyorum herkes bişey demişti uygulayamadin herade..
bende kiloluyum. veremedim.. demir ekskiliği sorunu yaşiyorum.
artık çok sıkıldım çeşit çeşit diyet denemekten.

yemek şahanedir :) spor bahane
fitness e yazılmayi düşünüyorum.

Harikasin yaa. Evet o hamur benim canim :)

Yaa ben onu da tostunu da yerim ama :)) pek tatlı masaAllah.
Böyle dayanamayıp yiyen çocukları böyle sevesim geliyor onlarda kendimi görüyorum galiba, ben de oyleydim. Aman annesi dikkat edin ne olur. Çocukluktan olunca büyüyünce de çok zor oluyor.

tlc de ağır yaşamları izle onlarında hepsi stresle başlayıp 300 kg görenler yemek yemek gerçekten güzel ama zayıf olmak daha güzel buna inan spor belki belki yeni insanlar tanımak iyi gelebilir

Yok zayiftan hallice bi cocuk. :)))
Umarim guzel bi yeme duzeni olur.

Merhaba. Yazdıklarinizdan etkilendim. Benim annem de babamın onu yalnız birakisindan ilgisizliğinden kendini yemeye veren ve böyle mutlu olan bir kadındı. Bundan ben de nasibimi aldım. Yemek yerken iştahla, hep o günler geliyor zihnime. Eskiden taze beyaz zararli ekmekler meşhurdu. Onlara sanayagi, krempeynirler sürüp sürüp yerdik... mutlu olurdum çok unuturdum her şeyi. Psikolog benim için de çok mantıklı sanirsam. Şimdi mutluyum bazı strsler dışında ama olmuyor olmuyor yine de demek ki. Öneriniz için çok teşekkür ederim.

umarım siz de faydasını görürsünüz. sevgiler. ❤

Canım konundan ben de destek alıyorum. Bir tavsiye vermek isterim. Buradaki belgeseller gerçekten bana ayna vesilesi oldu. Bir arkadaş da bahsetmiş muhakkak izlemeni tavsiye ederim. Hastaların hayatlarında ailevi problemler, istismar, boşanma.. ve bundan sebep alınan kilo hikayeleri var bol bol. Bir de önü alınmazsa nereye gider bunun sonu onu da gösteriyor, etkileyici bu bakımdan. Bu kadar olmasa da yemekler bizim hayatımızda bizi durduran engelleyen prangalar haline dönüşüyor ve bunu tokat gibi çarpıyor ayrica. Ben izlediğim zaman yemek yiyemiyorum. Midem bulaniyor yemeklerden ciddiyim.

https://www.tlctv.com.tr/program/agir-yasamlar

Yalnız eline yiyecek alıp izleme o zaman yiyeceğin o güzel tadı programdan etkilenme eşiğini düşürüyor bende böyle oldu :) yemeksiz izlediğimde ve yemeklere yuzumu dondugumde donemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…