yemeğin ortasına yumruk:(((

Yarejani

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2013
613
688
103
dün akşam 9 buçuk gibi yorgun argın işten gelip mutfakta yemek hazırlığı yaparken eşim ailesine maddi destekte bulunma mevzusunu açtı sebebi; kendisinin eline 3 bin lira kadar bir para geçecek, 3 kuruş geçse eline oooo çok paramız var harcayalım hemen moduna geçiyor burası ayrı.. maddi destekte bulunmak istediği ailesi diğer oğullarının çocuğuna bakma, pazar alışverişini yapma gibi bütün yükleri yüklenmişler, herkesin keyfi yerinde aslında..benim kocam aileye hürmeti onlara maddi olarak katkıda bulunmakla karıştırıyor. gerçekten ihtiyaçları olsa yediğimden içtiğimden kısar gönderirim ama diğer oğullarının küçücük bir ilçede aşağı git yukarı gel şeklinde hareketleri için aylık 500 tl gibi benzin paraları ödeme vs gibi hareketlerinin telafisini yapmak da istemiyorum. tartışmamız ilerledi ilerledi ve eşim en son onun fikrine tamam bey sen bilirsin demediğim için yemeğimizin ortasına yumruk attı, herşey dağıldı..bir haftadır çok büyük bir tartışmanın içindeydik ve yeni çıkıyorduk, bu ne şimdi yani ölür müsün öldürür müsün hiç alttan falan da almadım bu arada kendisini de alıp bütün kazandığıyla birlikte babasının evine gitmesini tembihledim

Sen de masayı kaldırıp ters çevirseydin... o iş öyle değil böyle olur diye... tövbe yarabbi...
Gönder babasının evine, vermeyin şunlara yüz ( ay iyice feminist kesildim ben)
Yanlış anlamayın böyle kendi evini düşünmeyip ailesine kıyamayanları haklı bulmuyorum tabikide...

asla taviz vermeyin
diğer tafar nasıl peki sömürücüler mi bekliyorlar mı para ?

Diyecek tek bir söz bulamadım. Geçmiş olsun

Para mevzusu ıle ılgılı kararları ortak vermenız gerekir.Masaya yumruk atmak ne demek.. Tavrınızı cok net belli etmeniz gerekir.

Milletin kendi torununa bakıp bakmamasına sizin laf etmeye hakkınız yok
Diğer eltin çalışıyo demek ki, onlar da torununa bakarak destek oluyor

Siz kendi haneniz içindeki olaylara karışabilirsiniz evet
Maddi anlamda eşin sizden çok ailesini düşünüyorsa size ve varsa evladınıza haksızlık olur, ihtiyaçları da yok diyosun

asla taviz vermeyin
diğer tafar nasıl peki sömürücüler mi bekliyorlar mı para ?

sömürücü değiller, para talebinde de zaman zaman sadece eşime bulunmuşlardır benden çekindikleri için..ama gerçekten biz de daha yeni kurtulduk düğün borcu, eşya borcu falan derken bu ay kendimize geldik. bi kenara bişey koymuşluğumuz da yok ne ev ne araba

kendi torununa bakmaktan kastım maddi bütün ihtiyaçlarını da gidermek, çocuğun kendi ailesinin imkanı varken..anne babasına fırsat vermeyerek. diğer eltimin sürekli çalıştığı söylenemez, ara ara işe girip çıkıyor. çocuk annesinin yanında değil sürekli kv de kalıyor. bunlarla da ilgilenmiyorum banane..benim demek istediğim kv ler maddiyatı oraya akıtıyor zorlanıyolar benim eşim de bizde olmayan parayı onlara vermenin hayalini kuruyor

Calısıyor musunuz?

Belki küçük bir jest yapmak istemiştir. Total parayı vermeyecektir. Bir de haklı da olsanız ben böyle konularda tartışma çıkarılmasını doğru bulmuyorum. Onun kazandığı para ve onun tasarrufu diye düşünürüm. sadece ihtiyacım varsa düşünülmediğim için üzülürüm.
Lakin Siz çalışıyorsanız kendi bütçenizi mutlaka özerkleştirin bu koşullarda

vermek istediği para 3binin tamamı mıdır?

hayır ama farkeder mi? mesele daha biz maddi olarak feraha yeni çıkmışken(gelecek parayla artı konumda olacağız) bu muhabbetin yersizliği..defalarca bunu da vurguladım tabi ki ben de isterim ama zamanı değil şimdi bunu konuşmanın diye

Eşiniz elinde para tutamayan biri anlaşılan.
Bir kenara atalım acele para lazım olur diye düşüneceğine ailesine harçlık verme görevini üstlenmiş.
Hadi ailesi sıkışık durumda olsa bu çok doğal bir durum ama öylesine göndermek bana enayilik gibi geldi.

çalışıyorum evet..eminim jest yapmak istedi ama ne yeri ne zamanıydı bunları konuşmanın..bunu da söyledim, üstelik ailesi diğer oğlunun ve gelininin keyfine yatırım yaptığı için zorda kalıyor, bunu bizim ailemizden gidermek ne kadar doğru?
benden habersiz bi para gönderme işlemi de yapacağını zannetmiyorum açıkçası ama hiç olmuycak zamanda daha biz feraha çıkamamışken maddi olarak annesini kayırması

kesinlikle olay budur

Haklı da olsanız niyeti bu ise ha göndermiş ha göndermemiş ne değişir ki?
Biraz aferin delisi sanırım.
Kötü bir kavga yaşamışsınız para yüzünden. Ben olsam cok yıpranırdım o acıdan dedim. Ne isterse yapsın, derdim

Bazen düşünüyorum da, düğün takıları, evlilikte ailelerin yardımı yani genellersek para konularını sadece kadınlar mı takıyor kafalarına???

Bu arada böyle durumlar ile ilgili evde huzursuzluk çıkartma taraftarı değilim. Evimin bütçesi sarsılmayacaksa, faturalarım ödenecek, yaşam standardım düşmeyecekse ihtiyacı var yada yok eşim istediği miktarda ailesine destek olabilir. Bence sıkıntı yok.

Kişilerin içinde bulundukları şartlar farklı olabilir o yüzden kendi açımdan ve kendi şartlarımı baz alarak yorum yaptım.

Son cümlen zaten özetlemiş durumu,manyak mı ne.O yumruk masaya atılmamış zaten,terbiyesiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…