Eşiniz kör galibakendi torununa bakmaktan kastım maddi bütün ihtiyaçlarını da gidermek, çocuğun kendi ailesinin imkanı varken..anne babasına fırsat vermeyerek. diğer eltimin sürekli çalıştığı söylenemez, ara ara işe girip çıkıyor. çocuk annesinin yanında değil sürekli kv de kalıyor. bunlarla da ilgilenmiyorum banane..benim demek istediğim kv ler maddiyatı oraya akıtıyor zorlanıyolar benim eşim de bizde olmayan parayı onlara vermenin hayalini kuruyor
Bazen düşünüyorum da, düğün takıları, evlilikte ailelerin yardımı yani genellersek para konularını sadece kadınlar mı takıyor kafalarına???
Bu arada böyle durumlar ile ilgili evde huzursuzluk çıkartma taraftarı değilim. Evimin bütçesi sarsılmayacaksa, faturalarım ödenecek, yaşam standardım düşmeyecekse ihtiyacı var yada yok eşim istediği miktarda ailesine destek olabilir. Bence sıkıntı yok.
Kişilerin içinde bulundukları şartlar farklı olabilir o yüzden kendi açımdan ve kendi şartlarımı baz alarak yorum yaptım.
dün akşam 9 buçuk gibi yorgun argın işten gelip mutfakta yemek hazırlığı yaparken eşim ailesine maddi destekte bulunma mevzusunu açtı sebebi; kendisinin eline 3 bin lira kadar bir para geçecek, 3 kuruş geçse eline oooo çok paramız var harcayalım hemen moduna geçiyor burası ayrı.. maddi destekte bulunmak istediği ailesi diğer oğullarının çocuğuna bakma, pazar alışverişini yapma gibi bütün yükleri yüklenmişler, herkesin keyfi yerinde aslında..benim kocam aileye hürmeti onlara maddi olarak katkıda bulunmakla karıştırıyor. gerçekten ihtiyaçları olsa yediğimden içtiğimden kısar gönderirim ama diğer oğullarının küçücük bir ilçede aşağı git yukarı gel şeklinde hareketleri için aylık 500 tl gibi benzin paraları ödeme vs gibi hareketlerinin telafisini yapmak da istemiyorum. tartışmamız ilerledi ilerledi ve eşim en son onun fikrine tamam bey sen bilirsin demediğim için yemeğimizin ortasına yumruk attı, herşey dağıldı..bir haftadır çok büyük bir tartışmanın içindeydik ve yeni çıkıyorduk, bu ne şimdi yaniölür müsün öldürür müsün hiç alttan falan da almadım bu arada kendisini de alıp bütün kazandığıyla birlikte babasının evine gitmesini tembihledim
Son cümlen zaten özetlemiş durumu,manyak mı ne.O yumruk masaya atılmamış zaten,terbiyesiz.
Eşinizin bir ailesi olduğu bilincin de diil. Hala kendini bekar sanıyor, yardım edilir ama öncelik eşi ve çocuğu olur ve mutlaka sizinde gönlünüz olur ailesine maddi yardım yapılırken. Eşiniz Ailenin kahramanı gibi görüyor kendini. Ayrıca ailesi de bencil, bana göre normal şartlarda eşinizin ailesi kabul etmemesi ve birikim yapması gerektiğini söylemesi gerekir, normal anneler babalar böyledir diye biliyorum... Sizin tepkiniz yerinde olmuş ama güzellikle konuşmayı deneyin yinede sabır işi.
Eşiniz kör galiba
Maddi ihtiyaçları olsa diğer kardeşine katkı sağlamazlar
Demek ki maddi durumları iyi
Etsin çok güzel.keşke ilk defa yaşadığımız birşey olsaydı..defalarca açıkladım durumumuzu bizim hiçbir birikimimiz yokken bu tür muhabbetlerin açılmasından hoşlanmadığımı da biliyor..bu arada bekarken çok yardım etmiş ailesine
keşke ilk defa yaşadığımız birşey olsaydı..defalarca açıkladım durumumuzu bizim hiçbir birikimimiz yokken bu tür muhabbetlerin açılmasından hoşlanmadığımı da biliyor..bu arada bekarken çok yardım etmiş ailesine
Sen çalışıyor musunkesinlikle bizden daha iyi yiyip içerler(bunda gözüm var diye yazmıyorum yanlış anlaşılmasın lütfen) ama gerçekten maddi olarak çok zorlandım şu ana kadar özellikle eşimin bu konudaki akılsızlığı yüzünden.
ben çalışıyorum onun sürekli bir işi yok(evlilikte saygı(sızlık) başlığından hatırlarsınız belki..part time işlerden alacağı para..benim kazancım onun kazancı diye bişey yok bizde ama benim kazandığım şu an için çok daha fazla şu durumda ama sorun bu değil öyle bir ayrım yok zaten..ev ihtiyaçları için kullanılıyor zaten para..ama dediğim gibi daha bu ay rahatlıycaz derken biz bi oh demeden ailesini kayırmanın derdinde ve bu bana mantıklı gelmediği için de kocaya hürmet etmeyen saygısız kadın olarak adledip kontrolsüz tepkilere maruz kalıyorum
o kadar da kapatmaya yatıştırmaya çalıştım, bi ilaç falan var mı acaba, versem de sürekli sakin kalsa
Etsin çok güzel.
Sen de şimdi istersen inatlaşma ama bir sonraki aya mutlaka bir harcama bul kendine.Atıyorum araba aldır varsa yenile,ya da evde bir eşyayı değiştir gibi.
Böyle okuyunca iğrenç eş modeli gibi oldu
ama zorunlu bir durum yok ortada,Allah korusun sağlık vs gibi.Tamamen keyfi duruyor.
O zaman ev ilanlarına bakmaya başla ,subliminal mesaj veryurtdışındayız şu an öyle bi harcama yapamayız ev almak istiyorum dönüşte burda o kadar çile çekiyorum gerçekten çok yorucu işim..öyle bir masrafa girsem bile benim dangoz koca elde kalan 100 lirayı bile ailesine vermenin derdine düşecek eminim
onlara da verelim der, bunun sorunu önce kendi ailesini kayırmamakŞöyle yapabilirsiniz , ailenize sizde verin kıssa kısas diil yalnız sadece eşinizin tepkisini ölçmek lazım. Eşiniz tepki verirse sizde ailesine, sizin gönlünüz yokken para verirken neler düşündüğünüzü gayet rahat bir şekilde anlatmış olursunuz.
onlara da verelim der, bunun sorunu önce kendi ailesini kayırmamak
Tamam bey ne ya! Tamam bey diyecekmiş! Bunlar istiyor ki kadınların ağzı olsun dili olmasın, her şeye he desinler. O desin " tamam hanım" diye.
Siz ailenize para vermek isteseniz tepkisi ne olur?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?