- 20 Kasım 2016
- 2.405
- 3.368
- 133
- Konu Sahibi Hesappasif
-
Sizin eşiniz baya ince rıhluymus ya .bana göstererek kendi yapıyor cogunlukla ama öğren diyede baskı yapıyor3 senelik evliyim hala yemeklerim tutmayabiliyor. Eşimin bikere bile şunuda cok kotu yapmissin dedigini duymadim. Yemekte neyi eksik, fazla, kotu yaptigimi bende yiyince anliyorum zaten bidahakine dikkat ediyorum.
Kendi yaptigim yemegi kendim yiyemedigim zamanlar oldu o derece kotuydu ama esim onu bile yerdi. Diyordum cok kotu oldu yeme istersen, O diyordu biz askerde neler yedik
Laf söylüyorsa birak kendisi yapmaya devam etsin.
Zamanla oturuyor demek ki :)Kimseyi huyundan vazgeçiremezsiniz ama doğruyu görmesini sağlayabilirsiniz.
Erkeklerin önce gözü doymali, yemek konusunda genelde hepsi bu şekildedir diye düşünüyorum.
Çorbalari pek tutturamiyordum yeni evliyken eşim de bana demişti ki bir gün bu çorba tasını alıp kafandan aşşa dökücem demişti
Şimdi de benden başkasının yemeklerini sevmez :)
Sizin eşiniz baya ince rıhluymus ya .bana göstererek kendi yapıyor cogunlukla ama öğren diyede baskı yapıyor
İnternette geziyorum hep ama tutmuyor anlamadım .ailesiyle cok görüsmüyorum zaten onlar cok önemli değil ama eşimde genel olarak memnuniyetsizlik var bunu neden böyle yaptın sunu neden böyle yaptınYeni evliyken bu tarz şeyler olabilir ama karşıdaki insanın da hoşgörülü olması, Birdahaki sefere daha güzel olur diyerek yemesi gerekir yemeği.
Ama yemek sevgi ister bence :)
Baştan savma, istemeyerek yapınca tadı da hiç güzel olmuyor.
Ben yemekleri ve tatlıları sabahtan yapıyorum. Dinledikçe lezzetli oluyor.
Anne yemekleri malum bilindik şeyler. Nohut, kuru fasulye, sulu köfte felan. Bunları genelde erkenden yapıyorum.
Birsuru tarif var sosyal medyada takip edip yapabileceğiniz..
İstekli olmak mühim olan..
Eşinizin ailesine de ona göre muamele yaparsınız.
Zaten mühim olan eşiniz..
Hadi beraber yapalım diyebilirsiniz gülümseyerek :)
Kaynım bekar kız arkadası var okuyor kız yemek biliyor mu bilmiyorum ama hanımına öyle yapacanı sanmıyorum .Benim eşimde kulp bulur.anasina bile bulur.allah bildigi gibi yapsin bunlari sanki hepssi umit ustanin mutfağından yemis.sende söyle madem dobraliksa yemek konusunda fikrini.herkes anasinin karnından aşçı olmuyor de.kaynın evli mi bu arada.eger bekarsa gidip 2 yumurta kiramayan bir kiz getirirse görürler ağızlarının tadını tuzunu.
Her şeyden şikayetçi her şey abartısız söylüyorumemeğe saydı duymayan insan hiçbir şeyi haketmez, kendi yapsın kendi yesin, dobralık değil yaptığı, terbiyesizlik.
Sen elinden geleni en iyi şekilde yaptığını düşünüyorsan eşine de güzelce söyle. Eleştirmek yerine yol göstermesi gerektiğini mesela..İnternette geziyorum hep ama tutmuyor anlamadım .ailesiyle cok görüsmüyorum zaten onlar cok önemli değil ama eşimde genel olarak memnuniyetsizlik var bunu neden böyle yaptın sunu neden böyle yaptın
İçtikten sonra da köpüğü az olmuş desinKayinvalidene gittiğinde yada geldiğinde " kahve yaparmısin, ben yaparım ama çirkin oluyor malum ağzımızın tadıı bozulmasın yap da içelim de :))
Zaten evime 2 kere geldi onda da yemekleri kendisi yaptı hep güzel olmuyor benimki diye :)Kayinvalidene gittiğinde yada geldiğinde " kahve yaparmısin, ben yaparım ama çirkin oluyor malum ağzımızın tadıı bozulmasın yap da içelim de :))
Bekarken ailem her şeyimi begenirdi ara sıra yapardım yemek hatta öğrenciykende üniv.de de yapardım ara sıra kimse şikayet etmedi bu zamana kadar bunlardan başka demek ki diğerleri kalbim kıralmasın diye güzel diyormus :):) yemek yaoarken yanına cagrıyor bak böyle böyle diye o kadarSen elinden geleni en iyi şekilde yaptığını düşünüyorsan eşine de güzelce söyle. Eleştirmek yerine yol göstermesi gerektiğini mesela..
Eliniz yapa yapa alışır. Yani yemeği daha çok eşiniz yaparsa sizde o rahatlığa alışıp yapmazsınız yapmadıkça da beceremezsiniz.Her şeye kulp bulan bir eşim var bu neden böyle oldu . Hiçbir yemeğimi beğenmiyor yeni evliyim cok iyi yapmıyorum ama diyor ki yok yemeğin başında bekle telefonla ugrasma yemeğe cocuk muamelesi yap kendisi güzel yemek yapıyor hatta cohu zaman o yapıyor yemek ama sürekli şikayet ettiği icin icimden yemek yapmak gelmiyor emek veriyorum sonucta güzel olmasada ellerine sağlık de.aileside böyle bi kere bi tatlı yapmıstım kv evinde herkes ay bu ne demişti kahve yapmıstım güzel değil diye kaynım içmemişti. Eşime bunları söyliyincede biz dobra insanlarız ikiyüzlü değiliz diyor halbuki bu ikiyüzlülük değil nezaket bence.bu arada soganıda salcayıda kavuruyorum elimin ayarı yok tadı yok galiba
Zaten evime 2 kere geldi onda da yemekleri kendisi yaptı hep güzel olmuyor benimki diye :)
Aslında ne kadar şanslısın farkında değilsin :))))İçtikten sonra da köpüğü az olmuş desin
Dobralık ve patavatsızlık arasında ince bir çizgi var onlar patavatsızlığın tamda ortasında üzülme sakın zamanla el lezzettin oturacak bu süreçte internetten ne yemek yapmak istiyorsan aç videosunu aynı anda yapıldığı gibi yap Eminim güzel olacak herkes anasının karnında öğrenmiyor sadece zamana ihtiyacın var onlar anlayışsız kendine güvenHer şeye kulp bulan bir eşim var bu neden böyle oldu . Hiçbir yemeğimi beğenmiyor yeni evliyim cok iyi yapmıyorum ama diyor ki yok yemeğin başında bekle telefonla ugrasma yemeğe cocuk muamelesi yap kendisi güzel yemek yapıyor hatta cohu zaman o yapıyor yemek ama sürekli şikayet ettiği icin icimden yemek yapmak gelmiyor emek veriyorum sonucta güzel olmasada ellerine sağlık de.aileside böyle bi kere bi tatlı yapmıstım kv evinde herkes ay bu ne demişti kahve yapmıstım güzel değil diye kaynım içmemişti. Eşime bunları söyliyincede biz dobra insanlarız ikiyüzlü değiliz diyor halbuki bu ikiyüzlülük değil nezaket bence.bu arada soganıda salcayıda kavuruyorum elimin ayarı yok tadı yok galiba
Evet bence bende el lezzeti yok yoksa nettekş tariflere uyuyorum bire bir mesele etde kekik kullanıyorum .salatada sumak kullanıyorum sogan salca kavuruyorum ama dediğiniz gibi cok küçük yapmıyorum yarın fırında bir seyler yapacaktım fırında kelebekCanım öncelikle bazısının el lezzeti de var.
Tarifler önemli ama mesela yağ salça soğan yapacağın zaman soğanları çok minik minik dogruyormusun ?
Ben mesela yemek salata meze yaparken ay yaptım bitti demem surekli içine bsyler eklerim olmamış az daha baharat vs diye
Hamur yaparken mesela çok iyi yogrullmasi gerek.
Şöyle yapalım sen yarın bir yemek yap. Ama bize şöyle ne yapicagini biz sana ince püf noktaları verelim yada tarif edelim ona göre yap
Bencede zaten kv patavatsızlıgıyla ün yapmıs biri kız istememde ben gelin olarak melekeyi istemiyordum demiş bir kadınDobralık ve patavatsızlık arasında ince bir çizgi var onlar patavatsızlığın tamda ortasında üzülme sakın zamanla el lezzettin oturacak bu süreçte internetten ne yemek yapmak istiyorsan aç videosunu aynı anda yapıldığı gibi yap Eminim güzel olacak herkes anasının karnında öğrenmiyor sadece zamana ihtiyacın var onlar anlayışsız kendine güven
Sende bilerek kötü yap istediği seyleri .Bana da dağ gibi bulasıklar kalıyor :)Aslında ne kadar şanslısın farkında değilsin :))))
Kayınvalidem de sen daha güzel yapiyosun diye herşeyi bana kitler :))
Esin de zamanla alışır susar :))
Firinda kelebek mi:)Evet bence bende el lezzeti yok yoksa nettekş tariflere uyuyorum bire bir mesele etde kekik kullanıyorum .salatada sumak kullanıyorum sogan salca kavuruyorum ama dediğiniz gibi cok küçük yapmıyorum yarın fırında bir seyler yapacaktım fırında kelebek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?