- 20 Kasım 2016
- 2.405
- 3.368
- 133
- Konu Sahibi Hesappasif
-
olmaz mı ki :)Firinda kelebek mi:)
Ay tavukmus ilk defa duydum canim pardon:) Bu arada bende yaklasik dort senedir yemek yapyrm ilk baslarda pasta boregim cok guzel oluyordu ama yemeklerim ozlu olmuyordu halbi ki tamamen tarife gore yapiyordum.Sonra baktim anneme yagi bol salcasi bol baharatli ve tarifsiz kafasina gore koyuyor her seyi bu tutum yemekte basarili yemekleri cok guzeldir annemin ama pasta borekte de boyle yapiyor hic olmuyor.Bende bir senedir annem gibi yapiyrm inanir misin herkes cok begeniyor.Gecen abimin arkiside yedi on yilik evli benden corba tarifi istedi.Yani o uc sene bosa o kadar yormusum grami gramina yapyrdum olmuyordu.Simdi cok zevkli geliyor.Bi de ben her yemege zeytinyagi aycicek karisik koyuyorum hatta tereyagda koyuyorum bi de salcayla beraber yazin yaptigimiz menemenlikten mutlaka koyuyorum.olmaz mı ki :)
Hadi be dobraymisHer şeye kulp bulan bir eşim var bu neden böyle oldu . Hiçbir yemeğimi beğenmiyor yeni evliyim cok iyi yapmıyorum ama diyor ki yok yemeğin başında bekle telefonla ugrasma yemeğe cocuk muamelesi yap kendisi güzel yemek yapıyor hatta cohu zaman o yapıyor yemek ama sürekli şikayet ettiği icin icimden yemek yapmak gelmiyor emek veriyorum sonucta güzel olmasada ellerine sağlık de.aileside böyle bi kere bi tatlı yapmıstım kv evinde herkes ay bu ne demişti kahve yapmıstım güzel değil diye kaynım içmemişti. Eşime bunları söyliyincede biz dobra insanlarız ikiyüzlü değiliz diyor halbuki bu ikiyüzlülük değil nezaket bence.bu arada soganıda salcayıda kavuruyorum elimin ayarı yok tadı yok galiba
ooo kızlarını anlata anlata bitiremez tek marifetin de yemek yapmak oldugunu sanıyor ama evlerini bir görsen dagınık dagınıkHadi be dobraymis
Kendi kizlari zift pişirse bayila bayila yerdi o kaynanan
Nezaketsiz ayilar
Ayy cok kötü ya cocuklarda babayı örnek alıyor iş yerindekilerde begenmeseydi teşekkür edip yemezdi heralde .acaba sımarmıyalım diyemi böyleler :) :)Ben bu konular yüzünden yemek yapmaktan nefret edixorum artik.
Uzun yillardirda evliyim .Eşim yemek yemesini sevmeyen ve çok yemek secen insan .Ona birşey yedirecem beğendireceğim derken baktim artik çocuklarda ayni oldu.
Dün akşam baklava yufkasindan patatesli börek yaptin .Bugünde yanina çorba ve yoğurt vardi.Ben böreklerden iş yerindeki arkadaşlarada ikramlik götürdüm.
Herkes çok beğendi ,tabak hemen boşaldi.
Eşim evdeydi ,ben mutfağa girer girmez
" Sen bunu börek diyemi götürdün işyerine?.önceden tadina baktinmi?bu ney böyle,çok kötü .Herşeyi mafediyorsun .al kendin ye " dedi.Yaninda oturan oğlumda tabii olmamiş anne dedi.
Başimdan kaynar sular döküldü vallah.
Ben işten sonra veya hafta sonlari ailem için saatlerce yemek yapayim ,aldiğim karşilağa bakin .
Bunun için artik doğru düzgün yemek yok
Ama kendimi kötü hisediyorum ,adim bir yemek bile yapmayan anneye cikti.
Sen de dağınıklıktan laf vur gitsin onlaraooo kızlarını anlata anlata bitiremez tek marifetin de yemek yapmak oldugunu sanıyor ama evlerini bir görsen dagınık dagınık
Corbayı nasıl yapıyorsun canım birde göz kararı koyunca fazla eksik olmuyormu yaa her sey tam mı oluyor genelde yılların hanımlarıda öyle göz kararı yapıyor daha güzel oluyro ama beni korkutuyor:)Ay tavukmus ilk defa duydum canim pardon:) Bu arada bende yaklasik dort senedir yemek yapyrm ilk baslarda pasta boregim cok guzel oluyordu ama yemeklerim ozlu olmuyordu halbi ki tamamen tarife gore yapiyordum.Sonra baktim anneme yagi bol salcasi bol baharatli ve tarifsiz kafasina gore koyuyor her seyi bu tutum yemekte basarili yemekleri cok guzeldir annemin ama pasta borekte de boyle yapiyor hic olmuyor.Bende bir senedir annem gibi yapiyrm inanir misin herkes cok begeniyor.Gecen abimin arkiside yedi on yilik evli benden corba tarifi istedi.Yani o uc sene bosa o kadar yormusum grami gramina yapyrdum olmuyordu.Simdi cok zevkli geliyor.Bi de ben her yemege zeytinyagi aycicek karisik koyuyorum hatta tereyagda koyuyorum bi de salcayla beraber yazin yaptigimiz menemenlikten mutlaka koyuyorum.
Öyle yapayım en iyisi susarlar belki :) Teşekkürler fikri icin ♡Sen de dağınıklıktan laf vur gitsin onlara
Kocana da yemek yapma
Ver eline peynir zeytin kemirip dursun begenmiyorsa kendi pisirsin sen temizlik yaparsin1
Bende öyleydim hicbisey elimden gelmezdi sonra bi gun annem 20 gün sehir dısına gitmek zorunda kaldı evde babamla ben vardık o 20 günde hergün yemek yapa yapa ögrendim domatesli bulgur pilavı tavuk sote sarma dolma ve bi kac sey daha yapabiliyorum tadı da zamanla yapa yapa kendinizi gelistirsiniz zaten ben bile yapıyosam herkes yaparYaa bende öyle olcakmıyım acaba kardeşi nasıl geliştirdi kendini
Mesela bugun tarhana yaptim cnm.Once 3 kasik kurutulmus tarhanayi ilik suda yarim saat beklettim ,tencereye zeytinyagi ve yudumyag koydum biraz menemenlik , nane,pul biber,sarimsak,biber salcasi ve domates salcasini kavurdum.Sonra erittigim tarnahayi tencereye koydum ustune sicak su koydum.Tabi her seyi goz karari koydum.Bi de ben eskiden mesela her yemege bi iki kasik yag koyuyordum simdi elim bol yag konusundaCorbayı nasıl yapıyorsun canım birde göz kararı koyunca fazla eksik olmuyormu yaa her sey tam mı oluyor genelde yılların hanımlarıda öyle göz kararı yapıyor daha güzel oluyro ama beni korkutuyor:)
Uyuz oldum ya esine.Insan bi tadina bakar eline saglik der.Elestiri yapmak icin yapmis.Aslinda begenmeyene pek bi sey yapmayacaksin.Ben bu konular yüzünden yemek yapmaktan nefret edixorum artik.
Uzun yillardirda evliyim .Eşim yemek yemesini sevmeyen ve çok yemek secen insan .Ona birşey yedirecem beğendireceğim derken baktim artik çocuklarda ayni oldu.
Dün akşam baklava yufkasindan patatesli börek yaptin .Bugünde yanina çorba ve yoğurt vardi.Ben böreklerden iş yerindeki arkadaşlarada ikramlik götürdüm.
Herkes çok beğendi ,tabak hemen boşaldi.
Eşim evdeydi ,ben mutfağa girer girmez
" Sen bunu börek diyemi götürdün işyerine?.önceden tadina baktinmi?bu ney böyle,çok kötü .Herşeyi mafediyorsun .al kendin ye " dedi.Yaninda oturan oğlumda tabii olmamiş anne dedi.
Başimdan kaynar sular döküldü vallah.
Ben işten sonra veya hafta sonlari ailem için saatlerce yemek yapayim ,aldiğim karşilağa bakin .
Bunun için artik doğru düzgün yemek yok
Ama kendimi kötü hisediyorum ,adim bir yemek bile yapmayan anneye cikti.
Tarhana cok severim miss miss .bende öyle yapayım artık teşekkür ederim canım tarif icinMesela bugun tarhana yaptim cnm.Once 3 kasik kurutulmus tarhanayi ilik suda yarim saat beklettim ,tencereye zeytinyagi ve yudumyag koydum biraz menemenlik , nane,pul biber,sarimsak,biber salcasi ve domates salcasini kavurdum.Sonra erittigim tarnahayi tencereye koydum ustune sicak su koydum.Tabi her seyi goz karari koydum.Bi de ben eskiden mesela her yemege bi iki kasik yag koyuyordum simdi elim bol yag konusundayag ve salca az olmamali.Simdiye kadar hic tutmadigi olmadi canim tabi pasta boregi tarife gore yapyrm
Hep o siteden bakıyorum reklama girmesi ama elif atalardan yapıyorum hep yorumlara bakıp yapıyorum tabiBir de bence asla internetten bakma tariflere özellikle nefis yemek tarifleri allah askına kadınlar cok kotu sarma dolma yapıyolar birde tarif paylasıyolar sarma dolma yap icine acı biber salcası domates salcası nane sarımsak sogan bir de bol eksili bir de önceden pisirme icini çiğ olsun bak bakalım eşin kötü diyebiliyor mu
Aynen nasılsa begenmicek deyip salıyorum bazen:)Güzel yemek yapmak için çok pratik yapmak lazım. Zamanla püf noktaları çözüp kendi tarifinizi oluşturabiliyorsunuz.
Fakaaaat böyle insanlar için uğraşılır mı? Uğraşılmaz. Dobralıkla patavatsızlığı ayırt edememiş onlar.
Onlara göre ayıp değilmiş samimiyetenmişBırak topluca zıkkımın kökünü yesinler.
Ayıp ya, emek verilen bir şeye güzel olmamış deyip burun kıvrılır mı hiç.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?