Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Annesi de etli nohut fasulye türlü .Bazende sebzeli pilav yanına ayran yapıyor yiyorlar. Yani çok çeşitli yemek yapmaz. Ortaokuldan beri ailesinden ayrı sayilir okul sebebiyle. Annesi de kızar oğluna miz miz Edip gelini mı üzme diye anasına da yaparmış böyle şeyler.Annesi nasil besliyormus sor sende aynilarini yap.
Ispanagi besamel soslu kasarli firinda yap mesela kendime yaptim de tadina bak falan diyerek alistirmaya calis.buyuk ihtimalle evde alislanligi bi sekildeydi adapte olamiyor.kahvalti icinde sicak biseyler ariyor muhakkak
Bu yüzden hep diyorum çocuğum olursa çok dikkat etmeye caliscam bu konuya sonra eşleri bize dua etmesin:) Bahsettiğini z gibi yetiştirilme önemli bu konularda. Bizim ki genelde aileden uzak olduğundan anası kıyamaz ne isterse yaparmış. Ama kadında muzdarip bu durumdan hatta bir seferinde kadincagiz yurtta kalan oğluna iki saatlik yoldan kek götürüp yapmış içinden saç çıkmış diye çöpe atmış hepsini .Çokta pimpirikliAynen canım ben de napim ona göre yapıyorum bir şeyler nasılsa ben seçmiyorum yerim onun istediğini nasılsa. Tabi sebzeyi ihmal etmem kendim için orası ayrı.. Eğer yiyeceği yemek yoksa o öğünü gofret ıvır zıvırla geçiştirdiğinde içim hiç rahat etmiyo sinir oluyorum. Çok denedim sebze yemesini sağlamayı ama alılmamış işte.. Küçüklükten beri böyleymiş. Ama hata etrafındakilerde. Mesela eşim küçükken annesi ona fasulye koydu diyelim ki halası bilirmiş bunun huyunu alırmış tabağını önünden yiyemez benim yeğenim bunu dermiş. Annesi de mecbur ona onun sevdiği şeyleri yapmak zorunda kalırmış. Patates kızartması mesela iki dakkada yaparmış. Küçükken edindiği alışkanlığı malesef değiştiremiyosun canım.. Bir keresninde yeşil fasulye koydum önüne pilavın yanına ister ye ister aç yat hiç umrumda değil dedim sinirlenip. Abartmıyorum gözleri doldu ben bunu yiyemem diye ciddi ciddi. Ben de o gündür zorlamıyorum. Midem bulanıyo diyo. Öyle işte napalım idare ediyoruz bir şekilde:)
Bu yüzden hep diyorum çocuğum olursa çok dikkat etmeye caliscam bu konuya sonra eşleri bize dua etmesin:) Bahsettiğini z gibi yetiştirilme önemli bu konularda. Bizim ki genelde aileden uzak olduğundan anası kıyamaz ne isterse yaparmış. Ama kadında muzdarip bu durumdan hatta bir seferinde kadincagiz yurtta kalan oğluna iki saatlik yoldan kek götürüp yapmış içinden saç çıkmış diye çöpe atmış hepsini .Çokta pimpirikli![]()
On yargi ile yaklasiyor olabilir az az yap tadina bakarken alisir.belki annesinin yaptigi biseyin tadini sevmezken sen yapinca sevebilir.kasari besamel sosu kullan sebzelerde belki hosuna giderAnnesi de etli nohut fasulye türlü .Bazende sebzeli pilav yanına ayran yapıyor yiyorlar. Yani çok çeşitli yemek yapmaz. Ortaokuldan beri ailesinden ayrı sayilir okul sebebiyle. Annesi de kızar oğluna miz miz Edip gelini mı üzme diye anasına da yaparmış böyle şeyler.
Dediğiniz tarz da yemekler yapmak mantikli. Daha seviyor sanki beşamel sosu kaşarlı yemekleri ve kahvaltıda sıcakları
Ay şu adamları ne şımartıyorsunuz bu kadar. Sonra totosu gökten inmiyor uğraş dur. Benim sevgilim de çok yemek seçerdi. Daha önce hiç tatmadığı yemekleri görüntüsünü beğenmediği için sevmiyorum derdi. Dedim ki ya yersin ya aç kalırsın. Kaldı ki birlikte hazırlarız yemekleri de. Kimseye hizmet edemem nazını çekemem.
Ona kalsa hergün köfte tavuk makarna yiyeceğiz. Şimdi nohut da yiyor yeşil mercimek de brokoli de.
Bi duruşunuz olsun ya. Kararlı olun biraz kendinizden emin olun. Bebek gibi şımartmayın eşek kadar adamları
Canım bir yemeği iki gün yiyorsa yine sanslisin bence, bizimkisi genelde yemiyor bende birşey begenmiyorsun diye söylenip kalanı yiyorum kendisi de ne yaparsa artık:)Ayni dertten bende muzdaribim ama benim esim et konusunda secim yapmaz et olsunda ne olursa olsun:) tek sevdigi sey patates (herturlusu)ve kurufasulye.bende bir yemek yapttim mi 2 gun yeriz.2 gun kurufasulye yanina bulgur pilavi yogurt corba.diger 2 gün butlu patates vs. Firinda yaparim pirinc pilavi corba diger 2 gün de kebap istemisti benden:) diğer hafta börek olur(sadece yaptigim anda yer sogudumu asla yemez) corba degisir makarna olur vs. Fasulye,bezelye yemekleri yer allahtan. Ama ispanak brokoli patlican yani sebze pek sevmez.bende aksine cok severim.benim yaptigim köfteyi begenmez akcabat köftesi ni seviyorum ben der.
Seçen insan zor bende sistemi oturtana kadar zorlandim. Simdilik iyi gidiyoruz ama bazen isyan edip gına geliyor.
Israrla sor ne yapayim diye yaptiginda da yesin bi zahmet.ben ne isterse onu yaparim begenmese bile eline saglik der yer sirf onun istedigini yaptim diye.
Aynen eşime bunları yapayım bayıla bayıla yiyoryemek seçenler genelde şunları seviyor: patates kızartması,yumurta,omlet,köfte,makarna,kahvaltılık,menemen,börek poğaça gibi tuzlu şeyler,kızartma.
İşte böyle oluyor canım sevip yerse tamam ama sevmezsse çok gücüne gidiyor insanin :) Kendi ne yaparsa yapsın dersen De hem harcama çok oluyor hemde nerede sağlıksız şey varsa onu bulup yiyorlar :)Ben de nişanlımın en sevdiği yemeği bilmem
Kafasına göre bir şeyi yiyor ya da yemiyor insanı delirtirler vallahiBazen "şunu sevmiyorum" diyor bir bakmışım ertesi gün yiyor falan artık saldım kendi haline ama evlenince galiba biraz kavga gürültü olacak
Konuyu takipteyim![]()
Aynen eşime bunları yapayım bayıla bayıla yiyor
Ama bı kebab bile yapsam burun kıvırır
Erkekler doyduklarından sonra bir kaşık bile yemiyorlar o yüzden genelde kadınların kilo sorunu var bence:))benim eşim yemek seçmez de iştahı yok.
ona kilo aldırmaya çalışıyorum kendim de zayıflamaya. :) bu çok zorr.
kuru fasulye ,bulgur pilavı,soğan falan yer işte ama ben çok yesin istiyorum.bir tabak daha ver desin ..
eşim kilolu olsun ben zayıf olayım istiyorum :)