Yemek sendromu

eslemnur

oğlum tatlı meleğim benim
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2008
540
0
96
Bursa
Kızlar nasılsınız sizlerin fikrine ihtiyacım var biz araba için kurban adamıştık onu yerine getirdik ve eşimde hazır et varken bütün akrabaları yemeğe çağıralım dedi ve ben 6 aylık hamileyim eşimin sülaleside bi 60 kişivar k.validem ben hazırlarım dedi ama az önce aradığımda bi tavırla konuştu üzüldüm yok hazırlanıyorum nabayım işte falan böyle konuşmalar görümcelerim biliyosunuzdur artık hepsi dengesiz çok patavatsızlar ve bütün milşletin içinde herşeyi biz yaptık ayy yoruldum falan dicekler nabıcam bilemiyorum EŞİM ÇOK ISRAR ETTİ bana kalsa herkesi toplamıcaktım şimdiden sıkıntısı içime oturdu kızlar eminim konuşacaklar ....(

Eh be gÜzelım derse desınler hamılesın sonuÇta
keyıften yapmıyon yaa
dıyene dersın yapamaıyorum aĞrım oluyo dıye
ayıplarlarsa kendılerı bılırler
sonuÇta duruumun Özel Şuan

60 kişimikafamçokkarıştı, delirdiniz herhalde.

ne gerek varmış 60 kişiyi toplamaya hamile hamile.

az ve öz çağırın, çok yakın akrabaları yani. Yapın pideyi, ayranı, çorbayı, oldu da bitti, maşallahzemuszemus

derlerse desinler siz 6aylık hamilesiniz sonuçta asıl ayıplanacak birileri varsa oda siz bu durumdayken eve 60 kişiyi toplayanlardır bence. Yazık günah yaa bu ne düğün yemeği gibi:bbo:

60 kişi mi?:bbo:Boşversenize...Hem bir arkadaşın da dediği gibi adak kurbanından siz yiyemezsiniz,dağıtın o 60 kişiye olsun bitsin..

benim bildiğim de adak etinden siz yiyemezsiniz nasıl ayıracakssınız

ayrıca altmış kişi mi ne yaptınız yaa
ben 15 kişiyle başa çıkamıyorum
o da sırf kardeşler anne baba yanni

Kızlar ben yeni evliyken onların hepsi yemeğe çağırdılar ben hiç çaağırmadığım için hepsini toplayım dedim eşim böyle dedi hepsini çağıralım en azından aradan çıkar dedi konuştum az önce k.validemle falan telsşlı sallamadan konuştu yine alalım diyolar sonrada böyle yapıyolar bıktım artık kızlarya zaten eltimle çok ayrımcılık yapab bi çvalidem var öncedende konuşmuştum sizinle bu konuyu çok üzülüyorum

Arkadaşların dediği gibi adak eti yenmez ki, dağıtılır, o da ihtiyacı olanlara, fakire fukaraya, böyle ziyafet verilmez.
Kayınvalideniz size tavır yapana kadar bunu düşünseymiş önce bir büyük olarak.

Arkadaşların dediği gibi adak eti yenmez ki, dağıtılır, o da ihtiyacı olanlara, fakire fukaraya, böyle ziyafet verilmez.
Kayınvalideniz size tavır yapana kadar bunu düşünseymiş önce bir büyük olarak.

Ewet ama eşim ohayvanı kan akıtıcam olarak demişti yine biz yiğemezmiyiz kızlar kimsdse bişey demediki bana ben onların suratını düşünmekten aklıma bile gelmmedi

adaklık kurbanla fakir fukara sevindirilir.bilmemenize şaşırdım.ayrıca siz yani eşin ve sen yiyemezsin eğer ki adak etinden yapılan yemeği yersen yediğiniz et miktarı kadar parayı yine ihtiyacı olan birine vermeniz gerekir. ama adağa dokunmamak en iyisi derim.daha akşama vakit var adaklık eti hemen fakirlere dağıtın o 60 kişiye de dışarıdan bi şeyler yaptır kocaman tencerelerle çorba yap bi de pirinç pilavı cacık bi de pastaneden tatlı al.hem için rahat eder adağın yerini bulur hem de azıcık bütçeni zorlayarak misafir ağırlamış olursun.sen hamilesin sana gücenen ya da seni kınayanın kendi ayıbıdır o. hiç takma kafana .kimseyi memnun edemezsin.Allah kabul etsin adağınızı kazasız belasız kullanmayı nasip etsin arabanızı....

sakın....bir niyet üzerine allaha adanmış ve gerçekleşmesi durumunda adak niyetiyle satın alınıp kurban edilmiş bir hayvanın etinden yiyemezsiniz..yememekle kalmaz onların hepsi yemeğe çağırdılar ben hiç çaağırmadığım için hepsini toplayım dedim gibi bir düşünce ile kendi menfaatiniz için kullanamazsınız..ancak düşkün ve ihtiyacı olan ailelere verebilirsiniz..

Back
X