Yemek sendromu

sakın....bir niyet üzerine allaha adanmış ve gerçekleşmesi durumunda adak niyetiyle satın alınıp kurban edilmiş bir hayvanın etinden yiyemezsiniz..yememekle kalmaz onların hepsi yemeğe çağırdılar ben hiç çaağırmadığım için hepsini toplayım dedim gibi bir düşünce ile kendi menfaatiniz için kullanamazsınız..ancak düşkün ve ihtiyacı olan ailelere verebilirsiniz..

Kızlar o hayvan adak deilmnedi sadece kazadan beladn mevlam korusun diyerek kan akıtıcam denildi bu deikleriniz yine geçerliyse bana söyleyin neolur günaha girmeyim...

evet geçerli..kan akıtmak demek adak yerine geçer ben bilgili bir din mercii değilim ama insan kendi yesin diye kan akıtırmı?
madem bi hayır işliceksiniz tam işleyin.

Fakir veya zengin, adakta bulunursa, adak hayvanın etinden yiyemez ve zekat verilmesi caiz olmayan anasına, babasına, dedesine, evladına, torununa, kocasına veya karısına, fakir olsalar da, yediremez. Yerse veya bunlara yedirirse, yenilen etin kıymetini, fakirlere sadaka verir.
Akrabasından ve evinde bulunanlardan, zekatını vermesi caiz olan büyük, küçük herkes yiyebilir. Kardeş, kayınvalide, kayınpeder, gelin, üvey anne, üvey baba, üvey evlat, süt anne, süt baba ve süt kardeş de yiyebilir. Bunların içinde zengin olanlar yiyemez. Yerlerse, adak sahibi, bunların yediklerinin kıymetini fakirlere verir.

canım en başından beri kaç kişi söylüyoruz 2+2 4 eder diyoruz seni tatmin etmiyor cevaplar...son kez söylüyorum bu hayvanın etini yiyemezsiniz..kendi zevkiniz için misafir ağırlamak gibi başkalarına yediremezsiniz..sadece fakir muhtaç kişilerin yemesi için dağıtabilirsiniz.....bu kadaaarrr....

canım adağı ihtiyacı olana dağıtmanız geremiyor mu? o adaktan 60 kişilik yemek çıkarsa ki çıkmaz kafamçokkarıştı napmışsınız siz öyle yahu Allah sabrını verir inşallah sende yemeğe gittiğinde ay bugün çok sancım vardı falan de

canım en başından beri kaç kişi söylüyoruz 2+2 4 eder diyoruz seni tatmin etmiyor cevaplar...son kez söylüyorum bu hayvanın etini yiyemezsiniz..kendi zevkiniz için misafir ağırlamak gibi başkalarına yediremezsiniz..sadece fakir muhtaç kişilerin yemesi için dağıtabilirsiniz.....bu kadaaarrr....

Anladım sadece yanlış anlaşılmaktan korktum arkadaşım tabiiki adak yenmez biliyorum ama kan akıtmırız deyince tamolarak neyin yerine geçiyıo onu öğrenmek istedim teşekkür ederim

canım adağı ihtiyacı olana dağıtmanız geremiyor mu? o adaktan 60 kişilik yemek çıkarsa ki çıkmaz kafamçokkarıştı napmışsınız siz öyle yahu Allah sabrını verir inşallah sende yemeğe gittiğinde ay bugün çok sancım vardı falan de

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

buradaki arkadaşların kısmen doğruluk payı olsada bilgilerine kanma arkadaşım, önemli olan niyettir, başlangıçta siz onu insanlara dağıtma niyetiyle kesmediyseniz insanlara dağıtmanızında bir anlamı olmayacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca burda böyle soru sormaktansa Kuran ı okuyup cevabını bulabilirsin ve huzura erebilirsin (ki bulamazsanda kuranda diyor, kuranda yazılmamış şeyler hakkında çelişkiye düşmeyin diye).

buradaki arkadaşların kısmen doğruluk payı olsada bilgilerine kanma arkadaşım, önemli olan niyettir, başlangıçta siz onu insanlara dağıtma niyetiyle kesmediyseniz insanlara dağıtmanızında bir anlamı olmayacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca burda böyle soru sormaktansa Kuran ı okuyup cevabını bulabilirsin ve huzura erebilirsin (ki bulamazsanda kuranda diyor, kuranda yazılmamış şeyler hakkında çelişkiye düşmeyin diye).

Ewet kesinlikle arkadaşım konu nerden nereye geldi ben k.valdemi görümcelerimi anlatırken nasıl braya geldik anlamadımkaydirigubbakcemile3

eslemnur bacım sen hala nette ne geziniyorsun akşama 60 kişi ağırlamayacak mısın? yoksa laf ola berigele konu mu atıyorsun ortalığa anlayamadım :olmaz:

Öncelikle bu etten yiyebileceğnizi düşünüyorum..Yani bu adak değildir.Öncesinde bir arabamız olsun ona kurban keseceğiz demediyseniz adak olmaz...ıçinizden geçmiş kesmişiniz.Birazını dağıtırsınız birazıda .eee arabayıda ıslatalım artık denen eşle dostla yenir adettendir....
Sizin probleminize gelince ; 60 kişide çok be kardeşimmm. Onlara yapabileceğin bir kavurma birde pilav olur yanına birde hazır ayran ile tatlı ikram edersin oldu bitti.
60 kişiye yemek yapayım dersen zatii olmazz...bulunduğun yerde ahçı yokmu onunla anlaşın pişirsin sizde ikram edin ozaman. yani grup kalabalık olmasa kendinizin yapması mantıklı ama 60 kişi diyince.???

eslemnur bacım sen hala nette ne geziniyorsun akşama 60 kişi ağırlamayacak mısın? yoksa laf ola berigele konu mu atıyorsun ortalığa anlayamadım :olmaz:[/QUOTE

Konumu baştan okursan sevinirim ben değil k.validemler hazırlayacak bacım yoksa niye delimiyim ben durup dururken hem knedimi hem sizi yorayım olmuyo ama bilmeden ezbere konuşmuyalım...

eslemnur bacım ezbere konuşmadım ama senin evinde olacak davet anladığım kadarıyla e bacım ayağını uzatıp oturmayacağına göre bi işin ucundan tutarsın herhalde diye düşündüm ezberimden

eslemnur bacım ezbere konuşmadım ama senin evinde olacak davet anladığım kadarıyla e bacım ayağını uzatıp oturmayacağına göre bi işin ucundan tutarsın herhalde diye düşündüm ezberimden

Canım ben çalışıyorum ve7 de çıkıyorum yoksa onlara bırakırmıyım ben bu yemek işini akşam nasıl sinir olucam ben evde olsam kimseye minnet etmem uğraşır çabalar yaparımhayvan dün kesildiği için onlarda hemen yapalım dedi bende tamam demek mecburiyetinde kaldım...ama çok pişmanım o yüzleri aklıma gelince varya içim boğuluyo sanki

Adak etiniz siz yiyemezsiniz. Öncelikle eşinize bunu söyleyin. Adak eve girmez dağıtılır. Hatta sizin ve eşinizin ailesine de verilmez. Sonra 60 kişi için muhtemelen sizin Çırağan Sarayının yemek salonunu tutmanız lazım. Ama dediğim gibi adak etinin yenmeyeceğini söylerseniz bu iştende kurtulursunuz. Siz adak adamışsınız ama kesip kendinize almışsınız böyle olmaz.

Adak etiniz siz yiyemezsiniz. Öncelikle eşinize bunu söyleyin. Adak eve girmez dağıtılır. Hatta sizin ve eşinizin ailesine de verilmez. Sonra 60 kişi için muhtemelen sizin Çırağan Sarayının yemek salonunu tutmanız lazım. Ama dediğim gibi adak etinin yenmeyeceğini söylerseniz bu iştende kurtulursunuz. Siz adak adamışsınız ama kesip kendinize almışsınız böyle olmaz.
et yendi bitti bile arkadaşım

öyle bir durum olacaksa sonuçta ne yemek yaptırırım nede sonra suratlarını çekerim ver herkes nasıl canı isterse öyle pişirsin

Back
X