Yemek siparişi

Ya inanın benim eşim de öyle. Biraz oturduğumuz muhitten de kaynaklı, kapıyı yabancı birine açmamı falan asla istemiyor. Ben de saygı duyuyorum. Haklı yani aslında. Neler okuyoruz, görüyoruz.

Bende çok korkuyorum eşim il dışında seyahetteyken kendıme yemek yapmaya üşeniyorum dışardan söylüyorum ama saçma sapan hareketlere giriorum kapıyı açmadan hayatım ben açarım diye falan bağırıyorum salak gibi

Artık adam yedi yedi . Birde genellikle parasını ödüyorum kapıda para muhabbetinede girmiyorum .

Yemek siparişi verdirmiyor ama evinize sucu tüpçü kargocu sütçü postacı vs vs... hiç biri gelmiyor mu bunlarda aynı mantık saçma bence eşinizin mantığı
Benim evime hiçbiri gelmiyor....yemeği dışarıda yiyorum.Kargoyu eşim alıyor .Tüpü sadece kendi telefonundan ve kendi evdeyse istiyor.Suyu eve kendi sirtlayip taşıyor

Ben de tedirgin olsam da el mecbur bazen söylüyorum.

Bazen kapıyı açarken yalnız olsam da eşimin ismini yüksek sesle cümle içinde kullanıyorum ki kapıdaki kişi duyup içeride birilerinin olduğunu bilsin diye :)
Bir ayağım da hep kapının arkasında olur geri açılmasın diye.
Parayı önceden hazır ederim kapıdan ayrılmamak için..
Falan falan.. Yani tedbir kısıtlı Allah'a emanetiz..

Valla ne yalan soyleyeyim ben cok da haksiz bulmadim eşinizi. Sutcu sucu vs ben de kapiya birakiyorum parayi, kapiya birakip gidiyorlar. Kargoya imza gerektigi icin açıyorum. Ama esim hic hoslanmaz. Mumkunse ofise gonder kargoları der.
Evde tamirci usta vs ile yalniz kalmama izin vermez. Acil bir durumsa komsuyu çağırırım.
Eve yemek isini de soyle yapiyoruz, kredi kartiyla esim oduyor onu da kapiya bırakıyorlar.
Yani devir gerçekten kotu ama yukarida yazdigim seyler pek de onlem degil bence. Sadece içimden oyle geldiği için yapiyoru.

Niye salak gibi olsun gayet mantıklı bir hareket evde yalnız olmadığını belirtmek. Ben de yapıyorum da o yüzden alındım salak gibi deyince

Tv nin sesini yükseltirim. Biriyle konuşuyormuş gibi yaparım falan..

Bir komşumuzun evine gündüz vakti hırsız girmiş. Kadın yalnızmış. Bir anda holde gözgöze gelmişler. O panikle akıl edip kocasına bağırır gibi "Ali koş hırsız girmiş!" diye bağırmış. Hırsız kapıdan geri çıkıp kaçmış.
Açıkcası hırsızın o an cesaretini kaybetmesi mucize, ama kadının bunu akıl etmesi de iyi..

Vay be ! Insanin nutku tutulur helal olsun kadina.

Sadece yemek siparişi değil mesela suyu da kapıya koy parayı der açtırmaz. Kapı çalar biri gelirse tanımazsan açma sakın der. Ayda 1 felan. Zaten genelde dışarıda beraber yeriz
Belli ki eşiniz bişeyler duymuş ve korkmuş. Başka kısıtlayıcı bişeyi yoksa alttan alınabilir bence. Öğle yemeği için huzur bozmaya gerek yok

Geçenlerde "yemek siparişi verdi getiren kurye kabusu yaşattı " diye bir haber vardı linkini bulamadım eşiniz haklı biraz ama Allah'ım hayirli insanlarla karşılaştırsın

Güvenlik için endişe ediyor olması anormal değil günümüz kötü benimki de kargocular için aynı şekilde uyarıyor güvenliğe bıraksınlar ardan al diyor

İşin güvenlik kısmı tartışılır.
Ne yazık ki dünya artık o kadar da güvenli bir yer değil.
Ben bu durumdan çok sağlık ve hijyen endişesi ile dışardan yemeyi sevmiyorum.
3-4 hafta önce Hürriyet Pazar ekinde, restaurantların arka yüzünü bizzat çalışanların ağzından anlatan bir röportaj-haber vardı.
Okuduklarım dışarda belli yerler dışında
-o da nadiren-yemek yememe kararımızın ne kadar doğru olduğunu gösterdi.
Yeğenimin biri,yeme-içme sektöründe,
üstelik isim yapmış yerlerde satın alma sorumlusu olarak çalışıyor.
Onun anlattıkları da hiç iç açıcı değil.
Eşinizin 'yemek yoksa iki yumurta kır,
yesin çocuklar' teklifi bence çok mantıklı.

Az önce bizde eşimle bu konuda tartıştık, inanın oda beni fıtık ediyor.benim eşimde eve kargo gelmesini asla istemiyor.
Kac yıllık evliyim daha bir sipariş bile verdirmedi.tabi ki haksız sayılmazlar,tabi ki guvenmek güç her insana,ama hayattanda kopamayiz ki ya,almamız gereken birşey oluyor babamlara sipariş veriyoruz, ordan gidip alıyoruz yada bize gelirlerken getiriyorlar bizimkiler sağolsunlar,ama ben artık evime sipariş vermek istiyorum lakin kıramıyorum esimin bu inadini.
Bir gün emrivaki yapıp veriyim diyorum,kapıya kargocu gelince kıyameti koparmasindan korktugumdan öyle bir emrivakiyi de totom yemiyor

Aynı bende sizin gibi yaşıyorum kargo dahil gelmiyor eve,kapıcıya bile acmam mesela kapıyı çok elzem bir durum olmadığı sürece

eşinizin bu devirde bu korkuları olması çok normal.haftasonları evde koca 20 küsür yaşındayken bile tek kaldığımda sipariş vermeme kızardı çık al dön derdi.ne haberler var.daha geçen hafta aile dostumuzun kızının öğretmeninin başına bir olay geldi.bu öğretmenin 11 yaşındaki kızı evde yalnızmış annesi babası gelene kadar, elektrik sayacı okumaya gelen 2 tane şerefsiz yaratık kıza tecavüz edip kaçtı.bu sapık kurye hikayesini de çok duyduk adam da haberlerde eşten dosttan neler duyuyorsa çevreye güvenmiyorsa normal.

Senelerdir gece gündüz, fark etmeksizin günün her saati tereddüt etmeden sipariş verdim,
Market alışverişini bile sanaldan yapıyorum, hiç aklıma gelmedi valla bu.
Ne benim, ne ailemin, ne de arkadaşlarımın.

Sadece 1 sene aşırı göç alan berbat bir mahallede yaşadım, sadece orada tanıdığım yerlerden rica ile 1 saatlik yola getirtiyordum.

Galiba yaşanılan muhitle ilgili bu tür kaygılar, çünkü yeni fark ettim sadece orda kapıyı açmaya çekinirdim.

Ama şimdi şu var, tutup köşe başı meşhur çiğ köfteci cart ustanın terlikle servise çıkan elemanı varsa, ordan hiç sipariş vermem, dış görünüş evet tamamen dış görünüş ile tedirgin ediyor öyleleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…