ben de çok sevindim valla. Hayatta en zor şey sorunun ne olduğunu bilmemekmis. Lafa gelince de 8 yildir yemek yapıyorum diye maval okurumAy ben sevindim burdan valla:)
Adınıza çok sevindim. Çoğu sorun konuşmamaktan çıkıyor demek ki. İnşallah eşiniz yemeklerinizi artık severek yer. Çok güzel bir his çünkü. Güzel yemek siteleri var şimdi adını söylemek olur mu bilmiyorum uygulamasını indirdim çok beğenilip yorum alan tarifleri yaparım mesela. Yapacağınız tarifleri sık sık araştırın. Kolay gelsin.Köfte yaptım bugün için. İçinde karbonat limon suyu ve seker var. Çok şaşkın şaşkın hazırladım. İnşallah yiyecek eşim. Tuzunu da ölçüsünde koydum. Bi deneyim çok tuzlu gelirse bana azaltirim.
Yemeklere koyduğum kemik suyu miktarını da büyük ölçüde azalttım. Dun kemiği haşladım. O sudan iki çeşit yemek yapardim normalde , şimdi 5 parça yapıp buzluğa attım.
Eşimle de konuştum bu yemek konusunu. Çok abartıyorsun dedi bana. Yiyorum diye üst üste 2 hafta boyunca ıspanaklı kek yaptın kekten soğudum, kemik suyu diyorsun çok agir oluyor yiyemiyorum, aci seviyorum diye aşırı aci yapıyorsun , sarımsağı basıyorsun tavuğa vb... Her şeyi abartıp b.kunu çıkarıyorsun, ben bir şey söyleyince de küsüyorsun dedi. Ben de düşündüm öyle yapıyorum cidden. En son mesela irmik tatlısı yaptım. İlk yediğinde çok sevdi sonra bittikçe yaptım yaklaşık 1 ay sureyle. Tek lokma almadı bi daha da yemedi.
Mesela bugün köfte yaptım beğenirse eğer haftada bir yapacağım. Abartmayacağım.
Tesekkur ederim herkese.
çorbayı yedi maşallah :)) ya ben çok kotu yemek yapıyormuşum berbatmış benim yemeklerim. Yazıklar olsun arkadaşlarıma. Hiçbiri de uyarmadı beni. Hepsi bayıla bayıla yiyordu, biri de çıkıp demedi ki olmamış diye. Tuz koymadım salçasını bol koydum ama tabak bitti. Erişte çok iyi değildi arttı ama olsun çorbayı içti sonuçta. Artik hedefim güzel yemek yapmak.
Köfte yaptım bugün için. İçinde karbonat limon suyu ve seker var. Çok şaşkın şaşkın hazırladım. İnşallah yiyecek eşim. Tuzunu da ölçüsünde koydum. Bi deneyim çok tuzlu gelirse bana azaltirim.
Yemeklere koyduğum kemik suyu miktarını da büyük ölçüde azalttım. Dun kemiği haşladım. O sudan iki çeşit yemek yapardim normalde , şimdi 5 parça yapıp buzluğa attım.
Eşimle de konuştum bu yemek konusunu. Çok abartıyorsun dedi bana. Yiyorum diye üst üste 2 hafta boyunca ıspanaklı kek yaptın kekten soğudum, kemik suyu diyorsun çok agir oluyor yiyemiyorum, aci seviyorum diye aşırı aci yapıyorsun , sarımsağı basıyorsun tavuğa vb... Her şeyi abartıp b.kunu çıkarıyorsun, ben bir şey söyleyince de küsüyorsun dedi. Ben de düşündüm öyle yapıyorum cidden. En son mesela irmik tatlısı yaptım. İlk yediğinde çok sevdi sonra bittikçe yaptım yaklaşık 1 ay sureyle. Tek lokma almadı bi daha da yemedi.
Tesekkur ederim herkese.
Kimse uyarmamiski..sende bildigini yapmissin yani.. neyseki burdaki kadinlar var napardik bilmem:)ben de çok sevindim valla. Hayatta en zor şey sorunun ne olduğunu bilmemekmis. Lafa gelince de 8 yildir yemek yapıyorum diye maval okurum
Bisey sorcamda.. illa herseye kemik suyu koymak zorunda misin?Köfte yaptım bugün için. İçinde karbonat limon suyu ve seker var. Çok şaşkın şaşkın hazırladım. İnşallah yiyecek eşim. Tuzunu da ölçüsünde koydum. Bi deneyim çok tuzlu gelirse bana azaltirim.
Tesekkur ederim herkese.
Neden beğenmiyor ki.Köfte yaptım bugün için. İçinde karbonat limon suyu ve seker var. Çok şaşkın şaşkın hazırladım. İnşallah yiyecek eşim. Tuzunu da ölçüsünde koydum. Bi deneyim çok tuzlu gelirse bana azaltirim.
Tesekkur ederim herkese.
yemin ederim aynı şeyi ben yazacaktım baktım sormuşsun valla kafamız aynı çalışıyor bizimBisey sorcamda.. illa herseye kemik suyu koymak zorunda misin?
Yaw bebek olsa ok diycemde utanmasa kofteyede et suyu katcak:)) hihi gercek cok agir yapio kokuyo gibi gelio bana : (yemin ederim aynı şeyi ben yazacaktım baktım sormuşsun valla kafamız aynı çalışıyor bizim
ben hiç kemik suyu kullanmıyorum nedense bir tek tavuk suyu ona da ya çorba yapıyorum yada pilav bitti bu kadar başka bilmem neye konur . Konu sahibi seni de çok sevdim bu arada kanka olmak istiyorumYaw bebek olsa ok diycemde utanmasa kofteyede et suyu katcak:)) hihi gercek cok agir yapio kokuyo gibi gelio bana : (
Corbalara konur birde pilavlara.. baska neye konacak :)ben hiç kemik suyu kullanmıyorum nedense bir tek tavuk suyu ona da ya çorba yapıyorum yada pilav bitti bu kadar başka bilmem neye konur . Konu sahibi seni de çok sevdim bu arada kanka olmak istiyorum
ben hiç kemik suyu kullanmıyorum nedense bir tek tavuk suyu ona da ya çorba yapıyorum yada pilav bitti bu kadar başka bilmem neye konur . Konu sahibi seni de çok sevdim bu arada kanka olmak istiyorum
Erişteniz biraz çok pişmiş gibi duruyordu sanki :)
Kemik suyunu ben de kullanıyorum çorbalara pilavlara ama azar azar tamamen kemik suyu gerçekten çok ağır oluyor.Köfte yaptım bugün için. İçinde karbonat limon suyu ve seker var. Çok şaşkın şaşkın hazırladım. İnşallah yiyecek eşim. Tuzunu da ölçüsünde koydum. Bi deneyim çok tuzlu gelirse bana azaltirim.
Tesekkur ederim herkese.
Neden beğenmiyor ki.
Ben 7 senelik evliyim. Yemek yapmaktan anlamazdım pek,herşeyi netten bakarak yapmaya başladım,hiç öyle yenmeyecek gibi olmadı.
Tek dikkat ettiğim aynı yemeği hep aynü şekilde yapmamak oluyor,sıkıcı olmaması açısından,onun dışında birde bir kaç farklı tarife bakarım,kafama yatanı yaparım.
En basitinden karnıbahar sevilmiyor diyelim evde. Yemek olarak yapmam,buharda hafifçe pişirip,üzerine karabiberli,tuzlu krema döküp fırına atarım,yada hafif sulu yaptığım beşamel sosla fırınlarım,pişmeye yakın tekrar çıkarır peynir eklerim (çedar,kaşar yada mozerella)o kızarınca alırım fırından. Evdeki herkes bayılarak yer. Aynı karnıbaharla,yumurtalı,sodalı, unlu bir karışım yapar ,teker teker bulayıp fırınlarım yada kızartırım. Yine kapıs kapış gider evde ama kalkıpta sulu yemeğini yapsam kimse yüzüne bakmaz.
Bu tip farklı denemelerle eşinizi sıkmadan herşeyi yedirebilirsiniz.
Börek,çörek kek vs biraz ara verin,belliki sıkılmış. Yerine başka alternatifler koyun.
Mesela mevsimine uygun sebzeleri fırında yada kızartarak kenara alın,üzerine domatesli sarmısaklı bir sos ile atın dolaba. 2 gün soğuk bile yenebilecek,hatta tabak sıyırılabilecek bir öğün çıkar ortaya.
Bu arada karnıbahar diye diye bir hal olmuşum sonradan farkettim,eskiden hiç sevmezdim ama bu tariflerle çok sevmeye başladığimdan olsa gerek ilk aklima gelen o olmuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?