Yemek sorunu

Köfte yaptım bugün için. İçinde karbonat limon suyu ve seker var. Çok şaşkın şaşkın hazırladım. İnşallah yiyecek eşim. Tuzunu da ölçüsünde koydum. Bi deneyim çok tuzlu gelirse bana azaltirim.

Yemeklere koyduğum kemik suyu miktarını da büyük ölçüde azalttım. Dun kemiği haşladım. O sudan iki çeşit yemek yapardim normalde , şimdi 5 parça yapıp buzluğa attım.

Eşimle de konuştum bu yemek konusunu. Çok abartıyorsun dedi bana. Yiyorum diye üst üste 2 hafta boyunca ıspanaklı kek yaptın kekten soğudum, kemik suyu diyorsun çok agir oluyor yiyemiyorum, aci seviyorum diye aşırı aci yapıyorsun , sarımsağı basıyorsun tavuğa vb... Her şeyi abartıp b.kunu çıkarıyorsun, ben bir şey söyleyince de küsüyorsun dedi. Ben de düşündüm öyle yapıyorum cidden. En son mesela irmik tatlısı yaptım. İlk yediğinde çok sevdi sonra bittikçe yaptım yaklaşık 1 ay sureyle. Tek lokma almadı bi daha da yemedi.

Mesela bugün köfte yaptım beğenirse eğer haftada bir yapacağım. Abartmayacağım.

Tesekkur ederim herkese.

Eklentiler

• P_20180417_125250.webp
    14,9 KB · Görüntüleme: 107
Haydi bakalım inş daha iyi olur artık

Adınıza çok sevindim. Çoğu sorun konuşmamaktan çıkıyor demek ki. İnşallah eşiniz yemeklerinizi artık severek yer. Çok güzel bir his çünkü. Güzel yemek siteleri var şimdi adını söylemek olur mu bilmiyorum uygulamasını indirdim çok beğenilip yorum alan tarifleri yaparım mesela. Yapacağınız tarifleri sık sık araştırın. Kolay gelsin.

Erişteniz biraz çok pişmiş gibi duruyordu sanki :)

haftaya yapma işte sen gerçekten abartıyorsun 2 hafta sonra yap birdaha et köfteyi ,

ama sorun çözülmüş olmasına sevindim ,

ben de çok sevindim valla. Hayatta en zor şey sorunun ne olduğunu bilmemekmis. Lafa gelince de 8 yildir yemek yapıyorum diye maval okurum
Kimse uyarmamiski..sende bildigini yapmissin yani.. neyseki burdaki kadinlar var napardik bilmem:)

Bisey sorcamda.. illa herseye kemik suyu koymak zorunda misin?

Neden beğenmiyor ki.
Ben 7 senelik evliyim. Yemek yapmaktan anlamazdım pek,herşeyi netten bakarak yapmaya başladım,hiç öyle yenmeyecek gibi olmadı.
Tek dikkat ettiğim aynı yemeği hep aynü şekilde yapmamak oluyor,sıkıcı olmaması açısından,onun dışında birde bir kaç farklı tarife bakarım,kafama yatanı yaparım.
En basitinden karnıbahar sevilmiyor diyelim evde. Yemek olarak yapmam,buharda hafifçe pişirip,üzerine karabiberli,tuzlu krema döküp fırına atarım,yada hafif sulu yaptığım beşamel sosla fırınlarım,pişmeye yakın tekrar çıkarır peynir eklerim (çedar,kaşar yada mozerella)o kızarınca alırım fırından. Evdeki herkes bayılarak yer. Aynı karnıbaharla,yumurtalı,sodalı, unlu bir karışım yapar ,teker teker bulayıp fırınlarım yada kızartırım. Yine kapıs kapış gider evde ama kalkıpta sulu yemeğini yapsam kimse yüzüne bakmaz.
Bu tip farklı denemelerle eşinizi sıkmadan herşeyi yedirebilirsiniz.
Börek,çörek kek vs biraz ara verin,belliki sıkılmış. Yerine başka alternatifler koyun.
Mesela mevsimine uygun sebzeleri fırında yada kızartarak kenara alın,üzerine domatesli sarmısaklı bir sos ile atın dolaba. 2 gün soğuk bile yenebilecek,hatta tabak sıyırılabilecek bir öğün çıkar ortaya.

Bu arada karnıbahar diye diye bir hal olmuşum sonradan farkettim,eskiden hiç sevmezdim ama bu tariflerle çok sevmeye başladığimdan olsa gerek ilk aklima gelen o olmuş.

Yaw bebek olsa ok diycemde utanmasa kofteyede et suyu katcak:)) hihi gercek cok agir yapio kokuyo gibi gelio bana : (
ben hiç kemik suyu kullanmıyorum nedense bir tek tavuk suyu ona da ya çorba yapıyorum yada pilav bitti bu kadar başka bilmem neye konur . Konu sahibi seni de çok sevdim bu arada kanka olmak istiyorum

ben hiç kemik suyu kullanmıyorum nedense bir tek tavuk suyu ona da ya çorba yapıyorum yada pilav bitti bu kadar başka bilmem neye konur . Konu sahibi seni de çok sevdim bu arada kanka olmak istiyorum
Corbalara konur birde pilavlara.. baska neye konacak :)

Lorentz Konularınızı okurken bazen ben bile burada bunalıyorum lakin pek sempatiksiniz Şu platformda bu kadar eleştiriye açık birini daha görmedim (kendim dahil)

olalım valla :)) konyadan katılıyorum 32 yaşındayım. Çok kotu yemek yapıyorum , kocamı çok sinirlendiriyorum, kimseyle anlaşamıyorum , kahve içmeyi çok seviyorum :)))

Sevindim az çok hallolmuş sorun. Eşiniz haklı ama bittikçe yaptığınız için insan en sevdiği şeyden bile bıkar, görmek istemez. Mesela köfteyi haftada bir yapmak çok fazla olur yine. Liste yapın bence kendinize. Bu şekilde çeşitlendirmiş olursunuz ve listeye göre malzeme alacağınız için o bitmiş, yarın ne pişirsem gibi dertleriniz de olmaz. Bir de arkadaşlar da tekrar etmiş zaten, kemik suyu her şeye konmaz. Kokar, ağır olur. Tavuk suyuyla yapılmış çorba bile içemiyorum mesela ben, herkes yiyemez o şekilde pişmiş yemeği. Bence tavuk haşlayın, suyunu da dondurucuya konan buz kalıplarına boşaltın, çorbadır, pilavdır onu atarsınız. Ama kemik suyu koymaya devam ettikçe yemekleriniz yine ağır olmaya devam eder. Köfteniz güzel görünüyor, elinize sağlık.

Erişteniz biraz çok pişmiş gibi duruyordu sanki :)

aynen öyle oldu. Yenmedi o yüzden. Olsun ya çorba içtik o da güzel oldu sonuçta :)) gerçi ben kendi yaptığım yemekleri beğenirim genel anlamda :))

Reactions: GCA
Kemik suyunu ben de kullanıyorum çorbalara pilavlara ama azar azar tamamen kemik suyu gerçekten çok ağır oluyor.
Eşiniz sevdi diye mokunu çıkarana kadar yapmanıza çok güldüm

ya bugün öğlen kızartma yaptım. Simdi kızartma zaten yağlı oluyor. O yüzden domates sosuna yağ koymazdım. Ama bu sefer domates sosunu da yağla pişirdim bitirdi hepsini. Ben sağlıklı olsun diye kendimce yöntemler yapmaya çalışıyorum sonra da aç kalıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…