Yemek sorunu

Aaa cok acayipmis valla esiniz :)
Ben bile sinirlendim siz anlatirken. Yemek yapmayi cok severm hatta esim yesin isterm hep benim esimde cok istahli degildir az yer bende yerine göre yaparm mesela bi tatli yaptiysam genelde yari tarif yaparm 2-3 gider sonra bi ara veririm öle gene bisi yaparm yani hep durmadan biseyler olmasida bunaltiyordur belki biraz ara verin bakalm corba salata yemek yapn börektir tatlidir yapmayn o arasin niye yapmadin desin sorsun :)

Ooo güneydoğu yemekleri denince ağzımın suyu akıyor niyeyse.
Maşallah öğrenebilmiş ve becerebilmişsiniz.
Ben de kendi kendime güneydoğu içliköftesini öğrendim, sıradaki hedefim çiğköftesinde.
Yolum uzun, kaburga dolmaları, kebapları hatta kısırı bile bir başka yahu yörenin.
Umarım yapabilirim.
Bazı arkadaşlarıma tarf verir, suyu milimine kadar anlattığım yemeklerimi birçok arkadaşım beceremez, bulamaça döndürürler.
Demek ki yeteneğiniz de varmış sizin hemen kapmışsınız.
Benim annem de hiç kavurmaz, yemeğin vitamini kaçıyor hem de tadı öldürülüyor der ama ben hafif bir çeviririm soğan salça kombinasyonunu.
Bu arada salça dediğiniz gibi muhteşem bir lezzetlendici.
Sadece salça soğan kavurup baharat koyup yediğimi bilirim ben.
Bunun yolu domates ve biber salçasını doğru oranda hatta bir kaşık ucu kadar da acı biber salçası koymakta geçer.
Ay gece gece yemek yapmaya başladım, canım çekti

filmdelisi sana kayınvalidemden son bir tüyo vereyim :) çoban salataya mutlaka kuru reyhan koyar. Muhteşem oluyor sumakla birlikte muhakkak dene. Eminim seversin.

Kolay gelsin, yemeklerin bereketli olsun
Mutlaka deneyeceğim, reyhanı hiç kuru yani baharat olarak tüketmedim, yeşillik olarak kullanıyordum.
Benim için hazine gibi bir ipucu çok teşekkürler.
Hepimize Allah ağız tadı, sağlık ve bereket versin en çok da olmayanlara.
İyi geceler.

Sadece salça soğan kavurup baharat koyup yediğimi bilirim ben.

Vallahi bunu ben de yapıyorum ya. Bol soğanı kavururum, yazın mis gibi Ayaş domatesi rendelerim, kışın da domates biber salçası karışımından koyarım. Sonra da yumulurum bir güzel ehehe canım çekti yahu. Tek yapan ben değilmişim, sevindim. :)

Çocukluğumun tadıdır, annem yemek yaparken gizlice ekmeği alıp tam da bu aşamada bandırırdım tencereye.
O nasıl bir tat ki, içine konan çiğ ve buruşuk tatlı her sebzeyi şahesere çeviriyor.
Ağzının tadını bilen herkes yapmalı bence, pişman olmazlar

Mesela pırasa yemiyor, börek seviyor diye bugün pırasalı börek yaptım. Bir dilim yedi bıraktı.
"Bak öyle yapicam ki içinde pırasa olduğunu bile anlamayacaksin,sen aslında seviceksin ama yemedigin için bilmiyorsun tabi" davranisi sizin kontrolu sevdiginizi dusunduruyor bana.Yanilmiyorsam eşiniz de sizin hayatta almanız gereken risklere izin vermeyen ,engelleri sizin yerinize kaldırmaya çalışan,mücadele etme becerinizin gelişmesine izin vermeyen bir davranış içerisindeydi. Keşke herkes kendi bölümüne yönelik alanı kontrol edip bu alanla ilgili yaşam sorumluluklarını ele alabilse ....sanki daha mutlu olursunuz

Yanlış anlamayın ama ben de yiyemem öyle yemeği

Yıllar yılı yemek yapmayı beceremedim. Hiçbir şeyi Çok iyi yapamam. hamur açamam mesela, hamur işi pasta börek yapamam. Normal yemeklerimde iştr öyle yersin yani ama bayılmazsın. Mantıyı hiç denemedim bile... öyle hazır şeylerden bir çeşit yaparım ve doyarız. Bu konuyu da pek dert etmiyorum. Yemek yapmaktan zevk almadığımdan yapmıyorum. Yapmadıkçada güzel olması için küçük sırlarım Olamıyor tabi. Eşim beni tanfığından beri böyleydim o da beni böyle kabullendi. belki seninde yemeklerinde lezzet eksikliği vardır. Yada ikinizin damak tadı faraklıdır. Dert etme bu kadar. Herkes her şeyi mükemmel yapmak zorunda değil ki. Koca adam bu güne kadar almıştır alacağı vitamini. Çocuk gibi beslemeye uğraşma bence. Oğluma muzlu süt yapar bırakırım mesela. Kocam kendi yapsın. Bu kafada olursan daha mutlu olabilirsin.

Iyide bu sekilde yasamak gercekten kotu.. yemek icin yasamioruz yasamak icin yiyoruz. Hedefimiz yemek camasir degil. Tabiiki arada vakit alan seylerde yapariz yeri gelince.. ama yeri geldiindede iki yumurta kirip karnimiz doydugunda olayi buyutmemek lazim. Hani bi gun olur kes kebap yersin bi gun sogan kirip yersin. Bu da sorun olmamali.

Hele adamin vitaminini filan solediinde gozlerime inanamadim gercekten. Begenmiyorsa ki sorun nerde bilemiyoruz henuz.. kalkip kendi yapsin madem sende ye o da yesin. Canimiza yazik gercekten.

Yemeği filan da hijyen takıntısından eldivenle yaptığınızı düşünüyorum :) o yüzden lezzetsiz olabilir belki de,bi gün alınıp darılmadan sorun neyi olmuyor sence diye,eşim üç günlük yemeği bile yer neyi nasıl seviyor bilirim çünkü vs vs

Kiyamadim yine yaptım diuosunda esin zaten yemiyor muş neyine kiyamiyon yapma az aç kalsın anlar

Siz de börek krep takmissiniz. Nedir bu börek sevginiz anlayamadim. Millet ayda bir börek yemez siz tutturmussunuz börek te börek. Bana yapılsa yılda bir kez bile yemem. Bırakın kendi haline. Ayrıca siz de sağlıklı beslenme yolunu seçin yemek için yasamayin.

Bunu fırsata çevirsene :)) hazırlama bisey ne kendini yoruyon. Benimki de tam tersi yemek canavari. Öylesi zor emin ol :)

Üşenmedim sabah sabah butun yorumlari okudum sevgili Lorentz malesef üzgünüm senin yemekler bu şekilde yenmez anacim. Yağ koymadan yemek olmaz her yemeğe et suyu girmez girse bile maksimum miktar tencere yemeğine yarim bardak yada 1 bardak çorbalara olsun olsun 2 bardak fazlası çok ağır olur yenmez ve baharatsız asla yemek olmaz. Ayrıca et suyundan ziyade tavuk suyu kaynatıp onu kullanmanı tavsiye ederim ben daha hafif olur

Benim eşimde acayip yemek seçer. Ama ben ona kendime yaptığım sebze türlüsünü bile yedirdim ki içinde pırasa karnıbahar bamya kabak patlıcan kereviz bile vardi ve asla yemezdi.Ona başka bir yemek yaptım kendime de sebzeyi bir baktım benim tabaktan yiyor iki tabak yapıp ertesi gün yerim diye düşündüğüm yemek o akşam bitti tabi bunun sebebi içindeki bir kaşık kıyma ve baharatlarla salcasıdır.
Hatta şöyle de birşey var ki eşim asla renksiz yemek yemez yani salçası az yemek yemez
Sırf bu yüzden yeni evlendigimizde 3 kere taze fasulye döktüm yemediği için yağlı ve salçalı sever.Hatta dün akşam yine taze fasulye yaptım yarim kilo fasulyeden fasulye kalmadı evde iki kaşık kıyma koydum içine sarımsak ve karabiberle 2 dolu tabak yedi yani demem o ki biraz baharat kullan canım kv neler koyuyor içine bak renkli mi yağlı mı baharatlı mı malesef bende bulaşık suyu gibi görünen yemeğin suyunu yemem yağsız yemek yemem
Umarım bunları duzeltirsin çünkü damak tadı asla değişmiyor canim

Ilgincmis valla ..
Ilk defa taze fasulyeyi salçalı yapan ve yiyen duydum :)
Genelde zeytinyağlı,soğuk ve şalcasiz yenir ,muhtemelen sizin gibi yapsam benim ki çatalını bile uzatmaz ...
Ben zaten yemem sıcak fasulye .
Işte burda devreye damak tadı ve alışkanlıklar giriyor .
Her yemek baharatlı olmaz.
Olsa da gitmez .
Konu sahibi yapacagi yemeği standartlara uygun yapsa sorun kalmaz bence bu konudan da çok şey ogrendi

Ben Aydın'lıyım bizim burda renksiz ve soğuk fasulye yenmez asıl dediğim gibi yaparız ve normal yemek olarak yeriz asla zeytinyağından başka yağ kullanmam pilav makarna haricinde kültürler çok önemli alışkanlıklar önemli ya kısaca aslında eşin yemek kültürü önemli annesi ne pişiriyorsa önüne ne koyuyorsa ona alıştığı için sonrada öyle olacak onlara

Ne guzel adam yaptigin yemegin arkasina dusmuyo ne diye paraliyosun kendini borekti suydu buydu diye.
Bide sen yoksun hazir disarda yeseydi hazirlamasaydin keske cunki zatzn bilmen gerekir esinin birazda degisik seyler yemek istedigini.
Ben evde olmiycam zaman direk soylerim disarda biseyler ye diye. Oda kafasina gore evde artik bisey varsa ya onu yer onla doyar cani istemesse gider disardan bisey yer.
Bence biraz ara ver yemeklerine ozler ozaman belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…