Ben de konu sahibinin bunca zamandır sorunu tespit edememesine çok şaşırdım ve hâla şaşırıyorum.Aaa.. Karabiberin olmazsa olmazsa deneceği bazı yemekler vardır. Nedrn baharat kullanmıyosunuz. Muhtemelen yemekleri az salçalı ve az yağlı yapıyosundur. Kocan da küçük çocuk gibi genelde kızartma, tavuk vs seviyordur. Hani o bayıla bayıla yediği yemeklerden sen de tatsan ve senin yemeklerinle aralarındaki farka baksan. Sanki kendi doğrularını yemeklerinde uygulamakta ısrarcı gibi gördüm.
Vay efendim makarnayla ekmek yenir mi.. Gibi. Ama yiyen yiyor. Fazla yadırgamaya gerek yok. Herkesin yediği kendi midesine gittiğine göre bizi rahatsız etmemeli bu durum. Eşine, yemegin icinde haşlanmış soğan parçaları olmayan yemeğin dibine iyice kavrulmuş soğan, sarımsak ve salça yap, tuzu eğer et yoksa yemekte en baştan at. Karabiber ve kimyonu neredeyse her yemeğe kullanirim. Onları da ocağı kapatmadan hemen önce atıp karıştır. Hani 8 yıldır hep aynı şekilde yapıp da yemiyor diye kızmak tuhaf gelyor bana.
Tabi yemek yapma şeklini hiç değistirmediğini, kocanın nasıl sevdiğini önemsemedığini varsaydığım için öyle söylüyorum.
Evet ben tavuk doner yapmistim kiymadan yaprak donerde yaptim baska bi tarifleydi gerci guzel oldu. Lahmacun zaten standart bi tarifim vardir ve gercekten insan daha bi icine sinerek yiyor yediriyor cocuklarinadaTavuk döner de şahane oluyor lahmacun ondan öğrendim bende mesela artik evde yapiyorum gerçekten güzel yapıyor youtube da videoları var açıp açıp izliyorum vallahi
oyy ne tatlısınız ya. eşiniz azıcık şımarmış sanki bırakın yapmayın birkaç gün de anlasın değerinizi.Mesela en son büyük tartışmamız oldu. Şehir dışına çıkacağım için sabah kahvaltıda içsin diye muzlu ballı süt yaptım dolaba koydum. Öğlen de atistirsin diye patatesli börek yaptım. Çünkü beyefendi ıspanaklı börekten sıkılmış. Aksam yemeğini de birlikte yeriz diye düşündüm. Eve bi geldim muzlu sut aynen duruyor , böbreklere dokunmamış gitmiş dışardan yemiş. Neden yemedin dedim, unuttum diyor. Sinir bozucu değil mi,? Bir daha sana börek yok dedim ama kıyamadım bugün yine börek yaptım.
Evet dışarıdaki şeyleri artık yiyemiyorum döner için bir güvenilir yerim var oradada akrabam var sadece ordan yerim onuda et döner yerim başka yemem neler var içinde Allah bilir hele o tavuk donerlerEvet ben tavuk doner yapmistim kiymadan yaprak donerde yaptim baska bi tarifleydi gerci guzel oldu. Lahmacun zaten standart bi tarifim vardir ve gercekten insan daha bi icine sinerek yiyor yediriyor cocuklarinada
Aaa.. Karabiberin olmazsa olmazsa deneceği bazı yemekler vardır. Nedrn baharat kullanmıyosunuz. Muhtemelen yemekleri az salçalı ve az yağlı yapıyosundur. Kocan da küçük çocuk gibi genelde kızartma, tavuk vs seviyordur. Hani o bayıla bayıla yediği yemeklerden sen de tatsan ve senin yemeklerinle aralarındaki farka baksan. Sanki kendi doğrularını yemeklerinde uygulamakta ısrarcı gibi gördüm.
Vay efendim makarnayla ekmek yenir mi.. Gibi. Ama yiyen yiyor. Fazla yadırgamaya gerek yok. Herkesin yediği kendi midesine gittiğine göre bizi rahatsız etmemeli bu durum. Eşine, yemegin icinde haşlanmış soğan parçaları olmayan yemeğin dibine iyice kavrulmuş soğan, sarımsak ve salça yap, tuzu eğer et yoksa yemekte en baştan at. Karabiber ve kimyonu neredeyse her yemeğe kullanirim. Onları da ocağı kapatmadan hemen önce atıp karıştır. Hani 8 yıldır hep aynı şekilde yapıp da yemiyor diye kızmak tuhaf gelyor bana.
Tabi yemek yapma şeklini hiç değistirmediğini, kocanın nasıl sevdiğini önemsemedığini varsaydığım için öyle söylüyorum.
Yanlış anlamayın ama demek ki kocanız elinizin lezzetini, yemek yapma stilinizi beğenmiyor. Hani alışkanlıklarınızı bir kenara bırakıp onun seveceği tarzda yapsanız. Mesela benim kocam kesinlikle pırsas, ıspanak, kabak, mantar, karnıbahar vs yemez. Bol salçalı ve baharatlı sever. Asla bütün malzemeler aynı anda pişen yemeği sevmez. İllaki soğanı salçası dibinde iyice kavrulacak ondan sonra yemek yapılacak. Ben de o nasıl seviyorsa dikkat ederim öyle yaparım. Kocanızın huyunu benim kocama benzettim. O da eğer yemeği beğenmezse ya tabağı yarım bırakir ya da yok salçası mi az yok tadı bir tuhaf mı olmuş der.
İnanin tavuk suyu çorbayı rengi beyaz diye yemez. Salça ister. Ben de o seviyor diye salçalı yaparım. Ee desem ki vay olur mu öyle şey orijinali bu, böyle yapmaya devam edeceğim diye, o zaman benim kocam da yemeklerimi yemez.
Sevdiği tarzı bilip, sırf size tuhaf geliyor diye sevdiği gibi yapmazsanız bence şikayet etmeye hakkınız yok.
Aynen cok yedim zmninda ben tiksindim galiba. Ogrenciyken her Haftasonu disarda yerdik. Neler yedik bilmem:)Evet dışarıdaki şeyleri artık yiyemiyorum döner için bir güvenilir yerim var oradada akrabam var sadece ordan yerim onuda et döner yerim başka yemem neler var içinde Allah bilir hele o tavuk donerler
Aaa.. Karabiberin olmazsa olmazsa deneceği bazı yemekler vardır. Nedrn baharat kullanmıyosunuz. Muhtemelen yemekleri az salçalı ve az yağlı yapıyosundur. Kocan da küçük çocuk gibi genelde kızartma, tavuk vs seviyordur. Hani o bayıla bayıla yediği yemeklerden sen de tatsan ve senin yemeklerinle aralarındaki farka baksan. Sanki kendi doğrularını yemeklerinde uygulamakta ısrarcı gibi gördüm.
Zeytinyağı en yüksek ısınma seviyesi olan yağdır çorbalara pilavlara tereyağı kullanın et suyunu çok kullanmayın tavuk haşlayın suyunu kullanın demekki baharatlı seviyor eşiniz kofteyi ben karabiber ve kimyonlu yaparim yumurta ekmek ici maydonoz tuz guzelce yoguruldugunda nefis bir koftedir yada bir kofte tarifi vereyim size cok cok guzel oluyor deneyin mutlaka google a cahide sultan inegol kofte yazin cikan tarifi yapin dediğim haticemazi sayfasına mutlaka göz gezdirin ınstagramda başka zeynolu tatlar diye bir sayfa var sonra nermin yazilitaş bunlar yemek yapanlar tencere yemeğim var mesela hepsine bakın bence tek tek hamurişi için neff el hamurger pacikanin mutfağı bunları tavsiye ederimkimyonu mesela nerelerde kullanıyorsunuz. Valla en basiti köfte. Her türünü denedim. Soğanlı soğansız biberli maydanozsuz , biber salçası koydum , galeta unu yerine ekmek rendeledim koydum olmuyor olmuyor olmuyor. En son yaptığımda köfte harci aldım. Esim yedi valla yalan yok ama ben yiyemedim aşırı tuzlu ve baharatlı geldi. Şu youtube videolarını bi izleyeceğim tek tek. Ben kemik suyu kullanıyorum sürekli. Yoğurt çorbasına bile koyarim kemik suyu. Zeytinyağı pişince zehir saçıyor diye, ayçiçek yağı da zararlı diyorlar. Ben mutfak kültürümü bastan değiştirmeye karar verdim.
Aman Allah oyyy düşünme düşünme hic geçti gitti onlarAynen cok yedim zmninda ben tiksindim galiba. Ogrenciyken her Haftasonu disarda yerdik. Neler yedik bilmem:)
Senle ayni sayfalari takip edioz :) sanirim oburuz:))Zeytinyağı en yüksek ısınma seviyesi olan yağdır çorbalara pilavlara tereyağı kullanın et suyunu çok kullanmayın tavuk haşlayın suyunu kullanın demekki baharatlı seviyor eşiniz kofteyi ben karabiber ve kimyonlu yaparim yumurta ekmek ici maydonoz tuz guzelce yoguruldugunda nefis bir koftedir yada bir kofte tarifi vereyim size cok cok guzel oluyor deneyin mutlaka google a cahide sultan inegol kofte yazin cikan tarifi yapin dediğim haticemazi sayfasına mutlaka göz gezdirin ınstagramda başka zeynolu tatlar diye bir sayfa var sonra nermin yazilitaş bunlar yemek yapanlar tencere yemeğim var mesela hepsine bakın bence tek tek hamurişi için neff el hamurger pacikanin mutfağı bunları tavsiye ederim
Yemek yemeyi ve yapmayı seviyoruz diyelim yemek kültürüm ve damak tadım vardır çok şükür değişik şeyleri de severim denemeyi ama eşim sevmiyor tek düze bir adam mesela haticenin sayfasında püreli et var en yakın zamanda onu denemem lazım çok beğendimSenle ayni sayfalari takip edioz :) sanirim oburuz:))
Teşekkür ederim. Bugün daha iyiyim. Alerjik var ondan kaynaklı da olabilir. Ilacsiz geçecek gb bakalım.farenjit mümkün degil antibiyotik jullanmadan gecmez vakit kaybetmeden doktora gidin emzirseniz dahi esim malesef surekli oluyor ama biliyorum ki 10 günde beklese ilacsiz gecmiyor ilerliyor hatta acil sifalar
Zeytinyağı en yüksek ısınma seviyesi olan yağdır çorbalara pilavlara tereyağı kullanın et suyunu çok kullanmayın tavuk haşlayın suyunu kullanın demekki baharatlı seviyor eşiniz kofteyi ben karabiber ve kimyonlu yaparim yumurta ekmek ici maydonoz tuz guzelce yoguruldugunda nefis bir koftedir yada bir kofte tarifi vereyim size cok cok guzel oluyor deneyin mutlaka google a cahide sultan inegol kofte yazin cikan tarifi yapin dediğim haticemazi sayfasına mutlaka göz gezdirin ınstagramda başka zeynolu tatlar diye bir sayfa var sonra nermin yazilitaş bunlar yemek yapanlar tencere yemeğim var mesela hepsine bakın bence tek tek hamurişi için neff el hamurger pacikanin mutfağı bunları tavsiye ederim
Bire-bir yap o tarifi ama dinlenmesi önemli şekil vermek için ben misafirime yaptım onu sonra 2 ay geçti ancak görüşebildik bana sana geldiğimizde yaptığın köfte çok güzeldi nasıl yapıyorsun dedi düşündüm düşündüm o tarif olduğu aklıma geldi gerçekten çok güzel oluyor karbonat daha havalı yapar köfteyi şişman köfte olurköftenin içine karbonat ve limon suyu koymuş. Çok şaşırdım. Yarin deneyecegim bu köfteyi. Çok merak ettim tadını. Bahsettiğiniz sayfaları takibe aldım simdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?