Yemek sorunu

tipki bahsedilen tarzda buyutulen kizlardan biri de benim
lise bitene kadar zaten elimi surmek gelmedi icimden.
ee sonrasida uni. zaten calistim okurken.
ne vakit oldu, ne de şunun bi ucundan tut diyen.evlendigimde bi tek patates kizartabiliyodum.
eşimde bunu biliyodum.
makarna vicik vicik olur...
sebze yemekleri suyun üstünde yüzer...
yenicek gibi diil hani....
sordum yazdım.sordum yazdım.
bezelye tarifi yazdım yahu resmen :)))
şimdi herseyi yapıyorum. internet çok yardımcı oluyor.
içinden geliyorsa yaparsın.
zamanla ogrenirsin.

Yemek ogrenmek cok kolay biraz merakinizin olmasi yeterli.. Ama tavriniz da ilginc yani bu yasa kadar az da olsa ogrenmeniz gerekirdi. Annenizden babanizdan Allah razi olsun bebek gibi bakmislar ama bi gun yapmadiginiz seylere ihtiyac duyacaginizi dusunmeleri gerekmez miydi sizce de?

Ben yemek sevmem hamur işine bayılırım
Yemeklerim eh iştedir hamur işlerimin ise tarifini soran çok olur :oops:
Sende sevmiyorsan onunla ilgili olabilir
Evdeysen yemek programlarını izle, işteyken netten araştır deneme yanılma ile tutturursun üzerine gidersen
Aman nasılsa güzel olmuyo deyip vazgeçersen hep yerinde sayarsın

Yemek yapmak icin kurslar birebir.
Bn gitmedim.
Ama gitmeyi dusunuyorum evlenmey yakin.
Evde ne kadar videodan tariftan yapsan bile guzel olmayinca hevesin azaliyor.
En guzeli kurs.

Ayrica " ona anne diyemem anneme bu kotulgu yapamam" ne demek ya?
Kotu bisymi yapmis oluyosunuz sevdigin adamin annesini benimsemekle?

İnternette kolay ve aparatif tarifler var. Ordan değişik ve kolay şeyler deneyebilirsin, illa da çok lezzetli olacak diye de bi kaide yok, biz aşçı değiliz! Emek verip tarifin aynısını yapsan yenilebilir olur hatta leziz de olur zaten.

İkinci olarak her yemeğin alt katmanı : YAĞ- SALÇA-SOĞAN üçlemesidir. Ben soğansız yapıyorum, ama hangi sebze yemeğini yapsan önce bunları 1-2 dk kavurup üstüne sebzeni atıp biraz da su döktün mü 40-60 dk pişirdin mi de yemek oluyor şekerim.

ya bak fasulye yemeği falan çok kolay yemekler, internetten tariflerini bul yap, pratik tarifleri seç ama.

Eşinle de konuş, bak ben yeni öğreniyorum, kötü bir şey deyip motivasyonumu kırmayın de, kv ye de aynen bunu söyle.

yakışıklı artiz muhabbetinde kv gerçekten ara bozucu rolde davranmış, hiç hoş değil, hiç yakıştıramadım sana kv ciğim diyebilirsin bu durumlarda.

anne deme mevzusuna çok bir şey diyemeyeceğim, ben diyorum mesela, demesem ciddi mesele olurdu, benim ailem bile bunu kaldıramazdı, ama pek hoşlanıyor muyum hayır. kendinize göre karar verin bu konuda, ama 2 yıldır demediyseniz alışsınlar bırakın.

En basitlerden başla
Tavuk al, yanına iri iri patates doğra ver fırına. 1 saate pişer
Çorba zaten basit iş ister mercimek, ister yayla yap
Birgün yeşillik doğra salata yap
Diğer gün havuç rendele hafif yağda kavur, ılıyınca yoğurt mayonez ekle
Pilav herkes değişik yapar ama benim ölçüm suda muda bekletmeye vaktim yoktur. 1 kase pirinç ya da bulgura, 2 kase kaynamış su eklerim.

internette yemek tarifleri olan bi çok site var bak yap deneye deneye sana kimse demiyoki çeşit çeşit çıkart en fazla bi ana yemek bi pilav falan yapsan o bile yeter biraz kendini kasman lazım bu konuda artık evlisin ve saraylarda yaşamıyosun

Merhaba. Ben de yeni evliyim ve ben de sizin gibi bekarken ev isi temizlik hicbir sey ne yapardim ne de bilirdim. Sadece universitede evde kalirken mecburiyetten toplu yasamda herkes gibi yapabildigimi yaptim. Tabiki yemek isi biraz da el yatkinligina bagli ama simdi yemek yapmak icin degil yapmamak icin gayret gostermek gerekiyor bence. Instagram, youtube ve bircok yemek bloglarinda resimli videolu anlatimlarla hem basit hem de lezzetli bircok yemek tarifi var. Ben yemek yapmayi, yeni tarifler denemeyi seviyorum. Simdi aile buyukleri esim arkadaslarim herkes yaptigim yemekleri begeniyor. Deneye deneye siz de alisirsiniz.

Bu nedir Allah aşkına kendinizi yerin dibine gömmüşsünüz şunu yapamam bunu yapamam sakarım beceriksizim baba evinde prenses gibiydim falan hakikaten dünyadan bi haber gibisin sen kendini bu kadar ezdikten sonra kaynanan sana az bile yapıyor, hiçbirimiz aşçı doğmadık bende bilmiyordum tv programları olsun internet olsun hatta buradaki yemek bölümünden bile nice tatlılar öğrendim evde uyguladım çokta güzel oldu , yapacagın tek şey malzemeleri sırayla tarife göre yapmak, eskiden küçücük çocukların kek yemek yaptıgı proğramlar oluyordu onlar bile yapıyorsa siz hayli hayli yaparsınız insan istesin yeter ki bahane üretmez böyle.

Arkadaşlar ben yeni evli sayılırım. Aslında bir seneyi geçti ama evlenir evlenmez eşim askere gitti bir yıl ayrı kaldık 2 aydır evliyim gibi bişey. Ben evde tek kız olduğum için babam üzerime çok düşerdi. Söyleyince ayıplıyorlar ama çayımı kahvemi yemeğimi vs annem yoksa o yapar önüme koyardı. Bu yaşıma kadar tek bir bulaşık yıkamadan büyüdüm. Tepki gösterenler oluyor ama çocukluktan beri bu şekilde yetişen bir çok kişi yapmazdı eminim ki. Halamı da öyle büyütmüşler o da aynı şekil. Şimdi evliyim, temizliği falan yapabiliyorum ama yemek yok hiç. Yaptığım öay kahve bile berbat oluyor bide elim yatkın değil sanırım. Bi makarna yapabiliyorım ona da sos bile yapamıyorum hem güzel olmuyor hem ortalığı mahfediyorım. Zaten günlük hayatımda sakarım hep bişeyleri kırar dökerşm elime hiçbişey verilmez. Eşim evlenirken bunları biliyordu sorun etmiyor bi şekilde hallediyoruz. Kayınvalidem biz evlenmeden önce çok anlayışlı karşılıyodu "ahahaha ilahi çocuk gibi ya ne tatlı" falan diyodu :110: Ama bu ara taktı kocama bu kızın hali ne olcak böyle falan diyor. Bide işin kötü yanı biz aslen türkiyeli değiliz o yüzden ben burdaki taze fasülye vs yemeklere alışık değilim sevmem hep patatez kızartması börek köfte vs öyle şeylerle geçiştirirdik yane öğreneyim desem annem de öğretemez hiç yapmadı. Kv'mi severim de şakayla karışık afedersiniz eşeğin aklına karpuz kabuğu getiriyo yarın öbür gün kocam "anne doğrı söylüyosın aslında" derse napcam bilmiom. Bu ara da takmış neden bana anne demiyosun diyo demicem kendi annem kendisinden başkasına anne dememi istemio kv'mi de seviom da annemi niye kırayım onun için. Bide tv izliyoruz oyuncular için "bu adam çok yakışıklı" dedi ben de bakmadım bile öylesine "he aynen" dedim hemen kocama "bak bizim kız ne diyo ahahaha" dedi bence bilerek yaptı kocamın ne kadar kıskanç olduğunu bilio. Normalde pek gelmezdi ama işinden senelik izne çıktı bu ara paso bizde ben mi taktım kadına yemek mevzusu yüzündende her dediğinde art niyet arıyorum anlamadım. Bide bu ara taktı bu kız çok zayıf bacakları çırpı gibi falan deyip duruyo :KK43:

Not: yemek yapmayı çoook iyi bi şekilde nasıl öğrenebilirim
Yemek kursları var araştırabilirsiniz :)

Attık her şeyi ölçüyle veren yemek tarifleri var. Onlarla başla bir Zaman sonra bir bakmışsın usta olmuşsun.

Bizim de eşimle yemek kültürlerimiz farklıydı mesela yapa yapa alıştım artık.

Arkadaşlar ben yeni evli sayılırım. Aslında bir seneyi geçti ama evlenir evlenmez eşim askere gitti bir yıl ayrı kaldık 2 aydır evliyim gibi bişey. Ben evde tek kız olduğum için babam üzerime çok düşerdi. Söyleyince ayıplıyorlar ama çayımı kahvemi yemeğimi vs annem yoksa o yapar önüme koyardı. Bu yaşıma kadar tek bir bulaşık yıkamadan büyüdüm. Tepki gösterenler oluyor ama çocukluktan beri bu şekilde yetişen bir çok kişi yapmazdı eminim ki. Halamı da öyle büyütmüşler o da aynı şekil. Şimdi evliyim, temizliği falan yapabiliyorum ama yemek yok hiç. Yaptığım öay kahve bile berbat oluyor bide elim yatkın değil sanırım. Bi makarna yapabiliyorım ona da sos bile yapamıyorum hem güzel olmuyor hem ortalığı mahfediyorım. Zaten günlük hayatımda sakarım hep bişeyleri kırar dökerşm elime hiçbişey verilmez. Eşim evlenirken bunları biliyordu sorun etmiyor bi şekilde hallediyoruz. Kayınvalidem biz evlenmeden önce çok anlayışlı karşılıyodu "ahahaha ilahi çocuk gibi ya ne tatlı" falan diyodu :110: Ama bu ara taktı kocama bu kızın hali ne olcak böyle falan diyor. Bide işin kötü yanı biz aslen türkiyeli değiliz o yüzden ben burdaki taze fasülye vs yemeklere alışık değilim sevmem hep patatez kızartması börek köfte vs öyle şeylerle geçiştirirdik yane öğreneyim desem annem de öğretemez hiç yapmadı. Kv'mi severim de şakayla karışık afedersiniz eşeğin aklına karpuz kabuğu getiriyo yarın öbür gün kocam "anne doğrı söylüyosın aslında" derse napcam bilmiom. Bu ara da takmış neden bana anne demiyosun diyo demicem kendi annem kendisinden başkasına anne dememi istemio kv'mi de seviom da annemi niye kırayım onun için. Bide tv izliyoruz oyuncular için "bu adam çok yakışıklı" dedi ben de bakmadım bile öylesine "he aynen" dedim hemen kocama "bak bizim kız ne diyo ahahaha" dedi bence bilerek yaptı kocamın ne kadar kıskanç olduğunu bilio. Normalde pek gelmezdi ama işinden senelik izne çıktı bu ara paso bizde ben mi taktım kadına yemek mevzusu yüzündende her dediğinde art niyet arıyorum anlamadım. Bide bu ara taktı bu kız çok zayıf bacakları çırpı gibi falan deyip duruyo :KK43:

Ay lafa bak çırpı bacak gibiymiş falan. Haddini bildirsene canım sen şunlara. Ne ona ne bi başkasına seni eleştirmek düşmez , herkes yerini bilsin. Yemek yapmayı da videoları izleyip öğrenebilirsin. Sağlıklı beslensin çocuklarımız değil mi ?

En basitlerden başla
Tavuk al, yanına iri iri patates doğra ver fırına. 1 saate pişer
Çorba zaten basit iş ister mercimek, ister yayla yap
Birgün yeşillik doğra salata yap
Diğer gün havuç rendele hafif yağda kavur, ılıyınca yoğurt mayonez ekle
Pilav herkes değişik yapar ama benim ölçüm suda muda bekletmeye vaktim yoktur. 1 kase pirinç ya da bulgura, 2 kase kaynamış su eklerim.
Ben kaç yıl pilavı tutturamadım en son bir üniversite ògrencisi yazmıştı bir forum du galiba yazan öğrenci erkek. ( 1 e 2 ölçü ) üstelik soğuk su. Denedim o gün bugündür plavla aramda bir sorun kalmadı. Gayet iyiyiz. :)

Bazı şeyleri 40 yıllık ev hanimlarin dan öğrenmeye gerek yokmuş demekki dedim.

Evde bos zamanlarinizda videolara bakarak detayli bir sekilde tekrar ederek yapabilirsinzi kolay seylerden baslayin, ekonomik durumunuz el veriyorsa mumkun oldugunca mutfakta isinizi kolaylastiracak aletler alin, mikserler, kesme dograma pure yapma robotu, kitchenaid gibi hamur yoguran makineler vb seyler, boylece hem az dagitip kirletmisolursunzu hemde elinizi kesmezsiniz.

Yani baya klasik olmus sizin olay basta sevgilim canim cicimli kisimlarda tabiki esiniz umursamaz yemek biliyormusunuz bilmiyormusunuz ama ayni evin icinde yasayinca illaki sorun olacak, hem hergun hergun kuru seylere yenmezki, kulturunuz farkli bile olsa yemek kulturunuzu gelistirmekte bir sorun goremiyorum ben.
Ileride cocugunuz falan olunca daha cok gerekecek yemek becerisi, corba sebze yemekleri falan yapmaniz gerekecek cocuga. Siz stres yapmadan yavas yavas ogrenmeye calisin, yemek kitaplari alin, yemek bloglari veya yemek tarifleri veren youtube kanallarina uye olun. Cagimizda herseye cok kolay ulasiliyor, ayrica beceremiyorum diyene ben pek inanmiyorum , kusura bakmayin bu genelde erkeklerin arkasina saklandigi bir bahanedir, iki eli birde beyni ikide gozu olan her yetiskin ortamala yemek pisirebilir. Pratik yapa yapa kendi kendinize puh noktalari gelistireceksinizdir, tarifleri birdahaki sefere daha guzel yapacaksiniz. Sadece kendinize guvenin, kaynanayada aldiris etmeyin, oda oglunu ve ilerisinde torunlari falan dert ediyordur, hem muhtesem yemek bile yapsaniz kaynana illaki eksik bir yer bulur elestirmek icin bosverin yani.

Back
X