Yemek sorunu

Maşallah yemek yapmamaya meyilli ne çok insan varmış. Arkadaşlar bir eş yarın bir gin bir anne tabi ki yemek yapmak zorunda( aşçı tutacak paranız yoksa)
Can'ım bende aynı senin gibiydim suyumu annem babam getirirdi Ayağıma. Evlendim bi afalladım. E Adam işten geliyor sıcak bi çorba bi yemek bekler ( bu arada eşime hergün yumurta kırsal neden demez o kadar anlayışlıdır)
Ama sonucta Adam para kazanıp geliyorsa benimde evde sorumluluklarım var.bide eşimle yemek zevkim de tam aynı değil. Aslında yemek yapmak zor değil öncelikle kesinlikle yapmıyorum deme ve zevk almaya bak.
Misal patatesleri kibrit çöpü kes kızart üstüne jülyen et üstüne yoğurt al sana çökertme kebabı :) yemek videoları var aç izle.görmek çok daha etkili. Şimdi 3 yıl oldu mutfakta neler neler yapıyorum gör yani :) yapabilirsin ve erkekler evde yemek yemekten gerçekten çok memnun oluyor

Valla insan isteyince o kadar da güzel şeyler çıkarabiliyor ki... Ben üniversiteye hazırlanıyorum her gün 6.30 da evden çıkar akşam 6 da eve gelirim. O şekilde yemek yapıp ders çalışıyorum. Deneye deneye alışırsınız. Sadece biraz sabır gerekli.

Bende senin gibi yetiştim neyseki eşim biliyor başlarda beraber yaptık bazen tek başıma denedim
Hiç bilmiyorum yapamayacağım korkusundan kötü olduğunu düşünüyosun onu bi at kafandan
Ben internetten video izleyerek başladım bakarak yaptım
Öyle öyle öğrendim şimdi düşününce hiç te zor değil yemek yapmak yeterki ne yapacağına karar ver o zor :KK70:

Ayyyy neden böyle yetiştirilmedim en küçük çocuk olmama rağmen daha ilkokula giderken annem yaprak sardırırdı şuan herşeyi yaparım içli köfte, mantı bile ama benim adam iki üç çeşit yemekten başka yemek bilmez yani onlarda en basit şeyler makarna patates kızartması ve haşlama fasulye.
Nefis yemek tariflerine falan bak bence videolarını izle öğrenmeye bi başlarsan zaten sonu gelmez bunun. :KK66:

ben de bilmezdim

eşim ben yaparım diyereke velndi

ilk 4 yıl ne bulduysak yedik işten geç çıktık dışarda da çok yedik

5. yıl hamile idim yemekleri eşim yaptı

6. yıl bakıcı yaptı

7. yıl bebek de büyüdü ben yemek pişirmeye başladım

artık oğlum da eşim de güzellll olmuş diyor

çevreden de yemeğimin lezzetli olduğu söylenir

aslında zamanı çok olunca yemek yapmak güzel hani terapi gibi de

bu sene mantı bile açtık oğlumla ki kendisi 5 yaşında

çok da takma, yavaş yavaş öğrenirsin

kv ne derse desin

benim kv bir gün onlara gittik karnımız tok dedik, ne yediniz diye 5 kere sordu söyledim, "ayyy benim oğlum onu yemez" dedi

oysa oğlu yalvar yakar alıp bana da pişirtirmiş yemeğin çoğunu da kendi yemişti

kv nin dediklerini asla duyma he de geç

bir süre sonra eşin onun değil senin yemeklerini seviyor, senin tarzına alışıyor zatennn

Ohh ne güzel hayat sürmüşsün bende taam tersi baklava acmasından tut mantı yapmaya kadar bir sürü yemek yapıyorum..Bende evlenince yatacam inşallah ymek yaoan bir kocisle evlenirim:KK45:

Ben de bekarken hep calistigim icin hic mutfaga girmez ev isi yapmazdim.ama evlendikten sonra 40 senelik ev hanimi gibi oldum.bu biraz el becerisiyle alakali diye dusunuyorum.esime soyluyorum bekarken hicbisey yapmazdim diye inanmiyo.bekarken eline oklava almamis ben mantisindan baklavasina kadar herseyi yapiorum.esim de oglum da alisti yapmadigim zaman tuhaflarina gidiyo.teyzelerim falan bile sasiriyo.biz seni bi yemek yapamaz zannederdik diye
Istedikten sonra ve biraz da el becerin varsa yapabilirsin.internette birsuru site var ogrenebilecegin.cocugunda yokken alistir kendini.

Yemek yapmayı deneye deneye öğrenirsin aslında ek bişeyle uğraşmana gerek yok.Mesela eşine hangi yemeği istediğini sor.Sonra o yemeğin tarifini internetten bul ve internette yazan ölçüleri aynen kullanarak tarifi uygula.Çok lezzetli olmaz belki bir süre ama mutlaka yenebilicek kadar güzel olur bu nedir böyle dedirtmez çünkü yemek yapmaktaki en önemli şey zaten ölçülerdir.Onlarda tariflerde çok net bir şekilde veriliyor. Ailemde bana hçi yemek filan yaptırmadı ben üniversitede o tariflere baka baka yapa yapa öğrendim. Tabiki mutfak çok dağılıyodu ve 1 saatlik yemeği ben 2 saatte yapıyodum ama öğrenmem çok uzun sürmedi bir kaç aya kısa sürede tarife bakmadan o yemeği yapmaya başladım. Yani sende böyle yapabilirsin. Önce yapmak istediğin yemeği seçersin,sonra o yemeğin tarifini bulur evde gerekli malzemelerde eksik varmı diye bakarsın.Varsa bakkaldan marketten eksik olan malzemeyi temin ederek hazırlarsın. Zaten 1 soğan 1 kaşık salça 2 bardak sıcak su filan diye çok net ölçüler verildiğinden hemencik yaparsın.Yemeği ocağa koyuncada mutfağı toplarsın olur biter :))))) Sadece sana şu ek bilgiyi vermek isterim, bu genelde tariflerde yazmaz ama önemlidir.Yaptığın her yemeği ocakta kısık ateşte pişir.Kısık ateşte yavaş yavaş pişen yemekler çok daha lezzetli olur. Lezzeti elde etmenin en kolay yöntemi kısıkta yavaş yavaş pişirmekten geçer.Gerisi kolay zaten :)))))

Ne demiş atalarımız erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer.Güzel yemek yapanlar annesinin karnında mı öğreniyor.Evlenirken bende bilmezdim ama şimdi eşim yemeklerimi çok seviyor

Madem kv sizde ve yemek yapamadiginizi biliyor...Neden hazir ordayken birlikte yapmiyorsunuz bu arada ögrenmis olursunuz

Mıtfağı sevmen gerek mutfak demek bişeyler üretmek demektir ama kefyeten ama mecburen bi şekilde bişeyler ortaya çıkardığın yerdir sevmen şart başta. Yeterki yemek yemeyi seven bir eşin olsun her tada açık olan gerisi gelir zaten. Köfte yapabilirsin başlarda o kolay mesela kimisi yoğurmyor bile artık mutfak robotundan geçiriyorlar hemen . Püf noktoları önemlidir bol soğan ve iki diş sarımsak her zaman lezzetli olmasını sağlar bir yemeğin. En basiti köfte patates pilav yap koy mesela önüne yanınada salata. Önemli noktaları bilirsen gerisi kolay zaten. Mesela pirinci hiç yıkamadan önce ilk olarak kaynara yakın suyla ıslat beklesin bi iki saat sonra süzüp bi kaç defa beyaz suyu yani nişastası gidene kadar yıka sonra tencerede yağını biraz kızdır iki yağ ile yaparsan daha lezzetli olur mesela tereyağ ve sıvı yağ. Pilavı tutturmak bizim mutfağımızda önemlidir :))

Arkadaşlar ben yeni evli sayılırım. Aslında bir seneyi geçti ama evlenir evlenmez eşim askere gitti bir yıl ayrı kaldık 2 aydır evliyim gibi bişey. Ben evde tek kız olduğum için babam üzerime çok düşerdi. Söyleyince ayıplıyorlar ama çayımı kahvemi yemeğimi vs annem yoksa o yapar önüme koyardı. Bu yaşıma kadar tek bir bulaşık yıkamadan büyüdüm. Tepki gösterenler oluyor ama çocukluktan beri bu şekilde yetişen bir çok kişi yapmazdı eminim ki. Halamı da öyle büyütmüşler o da aynı şekil. Şimdi evliyim, temizliği falan yapabiliyorum ama yemek yok hiç. Yaptığım öay kahve bile berbat oluyor bide elim yatkın değil sanırım. Bi makarna yapabiliyorım ona da sos bile yapamıyorum hem güzel olmuyor hem ortalığı mahfediyorım. Zaten günlük hayatımda sakarım hep bişeyleri kırar dökerşm elime hiçbişey verilmez. Eşim evlenirken bunları biliyordu sorun etmiyor bi şekilde hallediyoruz. Kayınvalidem biz evlenmeden önce çok anlayışlı karşılıyodu "ahahaha ilahi çocuk gibi ya ne tatlı" falan diyodu :110: Ama bu ara taktı kocama bu kızın hali ne olcak böyle falan diyor. Bide işin kötü yanı biz aslen türkiyeli değiliz o yüzden ben burdaki taze fasülye vs yemeklere alışık değilim sevmem hep patatez kızartması börek köfte vs öyle şeylerle geçiştirirdik yane öğreneyim desem annem de öğretemez hiç yapmadı. Kv'mi severim de şakayla karışık afedersiniz eşeğin aklına karpuz kabuğu getiriyo yarın öbür gün kocam "anne doğrı söylüyosın aslında" derse napcam bilmiom. Bu ara da takmış neden bana anne demiyosun diyo demicem kendi annem kendisinden başkasına anne dememi istemio kv'mi de seviom da annemi niye kırayım onun için. Bide tv izliyoruz oyuncular için "bu adam çok yakışıklı" dedi ben de bakmadım bile öylesine "he aynen" dedim hemen kocama "bak bizim kız ne diyo ahahaha" dedi bence bilerek yaptı kocamın ne kadar kıskanç olduğunu bilio. Normalde pek gelmezdi ama işinden senelik izne çıktı bu ara paso bizde ben mi taktım kadına yemek mevzusu yüzündende her dediğinde art niyet arıyorum anlamadım. Bide bu ara taktı bu kız çok zayıf bacakları çırpı gibi falan deyip duruyo :KK43:

Not: yemek yapmayı çoook iyi bi şekilde nasıl öğrenebilirim
Seni Nevreste Nevreste ile tanıştıralım,Nevreste bu arkadaş yemek yapmayı bilmiyormuş,bir yardımcı olsak:KK48:
Canım sitede yemek tariflerinin olduğu çok güzel bölümler var,buradaki arkadaşlarımızın denenmiş yemekleri var,oraları bir incele istersen.

Morelini bozmak gibi olmasın ama ben 6 yıldır boğuşuyorum bu yemek yapamama sendromuyla nefret geldi mutfağı yıkasım geliyor.....:KK14:

Yemek yapmak,yemek kitapları okuyarak veya kurslara giderek gelişmez:(
Korkmadan,yapamam diye düşünmeden herşeyi denemelisiniz.Eşiniz size bu konuda destek olmalı.Bugün iyi olur yarın yaptığınız sorunlu olabilir ;)
Kadınlar kulubünde yemek yarışması ve detaylı tarif ekleyen arkadaşlarımız var;)
Bende onlardan biriyim :KK45:O bölümü inceleyebilirsiniz..
Tarifleri inceleyip en kolay olanlardan başlayabilirsiniz.Örneğin; Fırında tavuk,kuru fasulye,pilav,et sote,tavuk sote,pırasa,karnıbahar yemekleri ,sebze yemekleri ,çorba vs.deneyebilirsiniz.Hazır yufka ile börekler verilen ölçülerle kurabiye ,kek yapabilirsiniz..

Tabi bunları yaparken sıkılmayın,olmadı diye üzülmeyin kendinize güvenin :KK19:
İstemeden yaparsanız ne yapsanız iyi olmaz :(

Back
X