Yemek, temizlik ve eş

Geleneksel biriyseniz,ya da geleneksel biri tarafından büyütülmüşseniz karşınıza da öyle biri çıkar.
Tabiki burda hata annelerde aman kizim aman kizim .
Ney aman kızım?
Mesela benim annem marabadan farksız. Ben onun gibi olmadım Allah beyin vermiş kullanalim diye,dil vermiş ayar cekelim diye.
Benim eşiminde böyle terbiyesizlikleri var.Egri oturup doğru konuşalım. Cok şükür cok cirkefim ağzımı açınca taramali tüfek gibi konu kapaniyor
Birde benim saglik sorunlarımda var,onun annesi gibi temizlik hastasi degilim,olmak zorunda da degilim. Zaten onun annesi de degilim.
Açlıktan kim ölmüş?
Su erkekleri şımartmayin Allah rizasi icin
Benimki acıkır evde ne yemek var der. Söylerim cunku gece acıkır. E aksam ki yemekte bitmis olur
Dolapta sucuk peynir bilmemne var derim. Yerinden kalkmaz aciz.
Tamam bana koyarmısın peynir ekmek der bu kadar aciz. Pes dedirtecek cinsten .
:@ :@ :@ :@:sinirli:
Ama artik kabullendi galiba simdi ben acıktım disarda yemistik aksamuzeri sana yapcam ton balikli ekmek diyor. Yalan ama ben kendi kendime yapcam.
Yuz verme o kocana hergun yemek yapmak zorunda degilsin allah allah hayret birsey halin olmaz moralin olmaz ne bu be
Bende isyan bayraklari coktan kalkti artık. Sende kaldır sonra daha rahat olursun.
Niye 3 cesit yapiosun. Benimki gecen diorki evde yemek bulursam dua ediyorum gülüyor laf sokuyor aklinca
Abartiyor ama hen haftada 3 ya da 4 gun yaparim .
Adam.olana fazla bile. Yemek yapmakta biktiriyor artik ya kahvaltilik yeter of sinirlendim suanda.
Gömlek neden utusuzmus. Ben kendi kiyafetlerimi utulemiyorum onunkini neden utulicem baktim ogun evden cikcak kıyafetler yıkanmış ,selede. Aldi ütüledi. Demekki istiyince yapiyorlar
Bir gunde hic yuz vermedim gitti kendine ekmek arasi yapti ayran çırptı demekki istiyince karnini doyuruyor.
Benimki tek erkek onun verdigi bir domuzlukta var:sinirli:

Ay oh bee. Ağzına sağlık. Bu hizmetçilik değil ki karşılıklı anlaşmalı görev dağılımı gibi birşey dediğin gibi o zaman adam da desin ki ben bugün para kazanmadım canım istemedi. Ayrıca eşine hizmet etmek istemek güzel bir şeydir hatta sevaptır buna nedem takılıyor herkes anlamadım.

Belki adamın söyleme şeklinin kötü olduğunu varsaymışlardır,bilemiyorum.Bir kısım üye zaten kadının ev hanımı olduğuna dikkat etmemiş.Belki beni taşlayacaklar ama garip bir feminizm anlayışı var.Kadın dışarda çalışmasa bile ev işi yapmak zorunda değil.Yaparsa bu kadının lütfudur gibi.Anlayamadım gerçekten

Evli Hanimlar sizlere bir sorum olucak. Arada keyfinizin olmadigi zamanlarda temizlik veya yemek yapmadiginiz zaman esinizin tepkisi nasil oluyor size karsi ? Ben hemen hemen hergun esime 3 cesit yemek yaparim ve evimi toplu birakirim hizmet konusunda da esimi cok memmun ederim ama yapmadigim zaman cok sinirli oluyor bugun keyfim yoktu ev biraz daginikti ve yemek yapmadim esim cok sinirlendi aksama kadar isin ne bu evin halo ne ? Yapmak zorundasin vs vs. Sizlerin esi de boylemi yoksa ben mi abartiyorum.

Yavaş gelsin. Sen değil eşin abartıyor. Canım istemezse yemek yapmam. Temizlik yapmam. Ararım sevgilim evi pislik götürüyor, yemek de yapmadım derim
Ya ben bişey alır gelirim der ya da bekle ben gelince hallederiz der
Her gün 3 çeşit yemek valla süpersin, ben ancak 3 çeşit yemeği özel günlerimizde yaparım.
Çok şımartmışsın. Ne demek ev toplu değil diye kızmak...

Hizmetini eksiksiz kusursuz yapma mantığın olduğu sürece sana hizmetçi muamelesi yapacak.

Bana bu şekilde davranacak adam henüz kainata gelmedi.

Yapmıyorum paşa bi itirazın mi var demelisin.

Yapmadığım çooooooook olmuştur.

O yapmıştır. Ya da dışarda yemişizdir.

O kadar.
Heyt bee:KK48:

Evli Hanimlar sizlere bir sorum olucak. Arada keyfinizin olmadigi zamanlarda temizlik veya yemek yapmadiginiz zaman esinizin tepkisi nasil oluyor size karsi ? Ben hemen hemen hergun esime 3 cesit yemek yaparim ve evimi toplu birakirim hizmet konusunda da esimi cok memmun ederim ama yapmadigim zaman cok sinirli oluyor bugun keyfim yoktu ev biraz daginikti ve yemek yapmadim esim cok sinirlendi aksama kadar isin ne bu evin halo ne ? Yapmak zorundasin vs vs. Sizlerin esi de boylemi yoksa ben mi abartiyorum.

Çalışan bir kadınım, eşimde ben de dışarıdan yemeyi sevmeyiz, eşim öğlen yemeğini de kahvaltısını da evden götürür. Ana yemek, pilav ve salata şeklinde tam menü alışkanlığımdır, zeytinyağlı bir çeşit ya da değişik bir meze türü her zaman vardır. Yemek yapmadığım zaman çok nadirdir, temizliği de gücüm yettiğince yapıyorum. Bu ara kışlık hazırlığa başladığım için mutfakta fazlaca vakit geçirdiğimden eve çok bakamıyorum, eşim bugün her yeri temizledi dip köşe, 3+1 epey geniş bir evimiz var sadece balkonu yıkadım kalanı o yaptı, sildi, süpürdü, toz aldı bende bugün ve yarının yemeklerini ve kahvaltılarını ayarladım, buzluğa da bir şeyler yaptım. Bizde düzen bölüşerek gidiyor. Yapmasam bir şey demez eşim sadece dışarıdan yiyemiyorum iki yumurtada olsa sen yap der. Eşinizin tavrı hoş değil, tamam evdesiniz ve şu an yemek ve ev işleri sizin vazifeniz ama yapılmadı diye cıngar çıkarmakta hoş değil, insanın her günü bir olmuyor ki

Çoğu kadın size hak vermiş ama ben biraz farklı düşünüyorum bu konuda.Çalışmayan bir eş olarak ev işlerini yapmak sizin göreviniz.Eşinizin görevinin çalışıp,para getirmek olması gibi.Hizmetçi misin,yapmak zorunda değilsin diyenler olmuş.Ama erkek de aynı durumda.Hizmetçi miyim ben?Her gün para getirmek için işe gitmek zorunda mıyım diyebilir

Tabii hepimiz insanız,her gün yemek yapmak zor gelebilir,canın istemeyebilir.Ama kocan işten gelmeden arayıp,bugün dışardan getirebilir misin diyebilirsiniz.Gerçekten yorgun ve aç biçimde yemek hayaliyle gelip bulamayınca,açlığın da etkisiyle sinirli olabilir insan.

Ayrıca şunu da söyleyeyim.Ben devlet hastanesinde çalışan bir doktorum ve kadın hastalarımın çoğu ev hanımı.İlaçlarla ya da yemek düzeniyle ilgili sorular sordukça şunu gördüm ki bir sürü ev hanımı saat 9-10'dan önce kalkmıyorlar.O vakitten sonra günün bereketi kaçar zaten.

Karşılıklı anlayışla çözülebilir ama şunu unutmayın eğer çalışmıyorsanız ev işlerini yapmak sizin göreviniz.Bunları yapınca hitmetçi olmazsınız.Her gün temizlik ya da sıcak yemek yapmanız da gerekmez.Ama önceden söyleyebilir ya da en basitinden yumurta-makarna vb. yapmanız 30 dk. sürmez
Ben de böyle düşünüyorum

Siz kendinizi zaten hizmetçi yerine koyup hizmette kusur etmem diyorsunuz biz ne diyelimki ?

Tabiki temizlik yapmadığımız ve bu sıcaklarda yemek yapmadığımız oluyor ama asla böyle bir sorun olmuyor

Benim eşim pek sorun etmez ama anasının evinde hiç görmemiş annesi hizmetçi gibi sürekli arkalarını toplar ve yemek yapar nasıl alıştırdım sürekli onun hizmetçisi olmadığımi yapmak zorunda olmadığını söylerek

Eger sende calissaydin esin haksizdi. Ama calismiyorsun ve esin butun gun calisip yorulup aksam yemek isteyebilir. Bende calisirken o psikolojideydim. Yorgun argin eve geliyordum annem yemek yapmayinca sinirleniyordum. Bunun hizmetci olmakla alakasi yok. O disarida calisiyor sen evde. Sen disarda calissan o evde olsa onun ev islerini yapmasi gerekir. Cinsiyetle alakali bir durum yok yani. Siz yemek yapmadiginiz gunlerde esinizi aramaniz ve disardan hazir yemek getirmesini soyleyin.

Belki adamın söyleme şeklinin kötü olduğunu varsaymışlardır,bilemiyorum.Bir kısım üye zaten kadının ev hanımı olduğuna dikkat etmemiş.Belki beni taşlayacaklar ama garip bir feminizm anlayışı var.Kadın dışarda çalışmasa bile ev işi yapmak zorunda değil.Yaparsa bu kadının lütfudur gibi.Anlayamadım gerçekten

yazdiklariniz dogru ama dediginiz gibi soyleme seklini baz aldim ben, esim kahvaltı yapmaz aksam menemen yemez pilav makarna istemez, kolay yemek sevmez zor yemek olacakmis!! sutlu tatliyi tatlidan saymaz tatli dedigin serbetli olurmus zor olurmus, bide kucumser "kolay kari isi" diye, buzlukta duran seyi yemeyi sevmezmis, neler neler.... gel de celallenme

annesi de dediginiz ev hanimlarindan dokuzdan ondan once kalkmaz beni kiskanana kadar kahvaltı da hazirlamazdi ise giden insana

annesi dort gunluk yemek yedirir, biz evlendik her gun yemek ister ikinci gun yemez

ben dort senede benimkini yola getirdim ama boyle bisey denince kan beynime sicriyo resmen

bu arada memurum usenmem sabah beste kalkar esime pogaca da yaparim sıcak taze yesin diye, ama uslup onemli hem de cok onemli

Minik cocuklari varsa gercekten lutuf..
Ama coluk cocuk yokken ya da artik cocuklar kendi ihtiyaclarini karsilayabiliyorken ev isi yapmak zor degil, 2-3 saate sil sur yemegi koy, kalan tum gun senin.
Iki minik var bende, tum gun oyun oyna, parka cikar, yedir icir yatir, camasir at, yemek kirintilari icin gunde 5 kere supurge ac, bulasiklari toparla, atistirmalik hazirla, ustune esim evden yemek goturur ise, onun yemegini ayarla derken pilim bitiyor.
Sabah 6 da ayaktalar bide..
Aksam onlar yatinca harpten cikmis gibi oluyorum.
Calissam bu derece yorulacak miyim ise donunce anlicam sanirim, resmen ayaklarim sizliyor.

Canım ister yaparım ister yapmam, eşim gelir işden duşunu alır yemek yoksa hiç sesini çıkarmadan cayi demler hoş sohbet kahvaltiliklarimizi çıkarır Allah ne verdiyse yeriz, şimdi mesajınızı okudum ve Allaha şükredip eşimi öpmeye gidiyorum sizde söyleyin eşiniz eve hizmetçi alsın esksiksizzz hizmetini ona yaptirsin..
Sinirleniyormus bide paşaa hazretleri ay gece gece sinirlerim bozuldu.

Yavaş gelsin. Sen değil eşin abartıyor. Canım istemezse yemek yapmam. Temizlik yapmam. Ararım sevgilim evi pislik götürüyor, yemek de yapmadım derim
Ya ben bişey alır gelirim der ya da bekle ben gelince hallederiz der
Her gün 3 çeşit yemek valla süpersin, ben ancak 3 çeşit yemeği özel günlerimizde yaparım.
Çok şımartmışsın. Ne demek ev toplu değil diye kızmak...
Iyi o zamam adam da desin ki canım istemedi bu ay çalışmadım para yok. Yahu kadın zaten ev hanımı çocuk olsa tamam ama çocuk da yok. Yani adam para kazanıyor dışarda çalışıyor eşinin de içerde çalışmasını beklemesi normal değil mi yani eşler görevleri böyle dağıtamaz mı.

Eşinize yemek yapamadım dışarıdan yiyelimmi deseneiz sıkıntı olmazdı bence.Sizin durumunuzda sıkıntı yaratan tüm gün çalışıp aç gelen birinin evde yemek bulamaması.Bende aynı durumda olsam sinirlenirdim kesin.
Ama esinize bu durumu söyleyip o yinede göreviniz gibi söylendiyse durum değişir.O zaman az yesin kendine hizmetçi tutsun beyefendi.
Benim esimi annesi çok kötü alıştırmıs her işini yapmış.Temizlik konusunda çok titiz mesela kvdem.Ben öyle değilim.Eşim arada aklınca laf sokar bana ev çok pis falan die.Bende o zaman eline bir bez al temizle burası otel bende kat görevlisi değilim diyorum.Burası ikimizin kirlettiği bir yerse bi zahmet oda tutucak işin ucundan..

Iyi o zamam adam da desin ki canım istemedi bu ay çalışmadım para yok. Yahu kadın zaten ev hanımı çocuk olsa tamam ama çocuk da yok. Yani adam para kazanıyor dışarda çalışıyor eşinin de içerde çalışmasını beklemesi normal değil mi yani eşler görevleri böyle dağıtamaz mı.

Her gün tek başıma yemek yapmak zorunda mıyım, eşimin çalışmadığı dönemde evi ben geçindirirken o da evin çoğu sorumluluğunu almıştı ama yapmadığı zaman da oluyordu. Beraber hallediyorduk. Sürekli yemek temizlik ne bu canım görev gibi. Beraber yiyorsak beraber yapabiliriz.
Evli olmasa akşam eve gelip kendi yemeğini kendi yapmayacak mıydı?

Bizde problem olmaz,hizmetçi değilim ben.
Tatlım çalışıyorum ama eşime göre hem saati hem yoğunluğu daha az,nispeten rahat bi işim var,bu mantıkla o da herşeyi benden bekleyebilir,yemeği aksatmam sadece 6 yaşında bi kızım var çünkü,geriye kalan herşey Allaha emanet :)

Herşey tamamen alıştırmayla alakalı bence.. siz kendinizi nasıl yansıtırsanız beklenti o şekilde oluyor. Şuan çalışmıyorum çocuğum da yok. Evdeyim genel olarak. Canımın istediği gün 5 çeşit yapıp sofra da kurarım, istemediği gün arayıp bugün içimden yemek yapmak gelmedi derim eşim de ben gelirken birşeyler alırım der genelde. Veya cok geç gelmeyecekse geldiğinde o birşeyler yapar yeriz. Mesela pazar sabahı kahvaltıyı muhakkak eşim hazırlar asla bana hazırlatmaz çünkü cok zevk alıyor kahvaltı hazırlamaktan. Çalıştığım dönemde hep beraber hazırlardık akşam yemeklerini. Sizin tek görevinizin evde sil süpür yemek yap olarak düşünmesi belki de biraz sizin kendinizi bu şekilde yanstmanızdan kaynaklıdır. Ya da ailesinde yetiştirilme tarzı da olabilir bilemiyorum..

Bisey daha eklemek istiyorum. Mumkunse evdeyseniz sabah kahvaltidan sonra ilk isiniz yemegi ocaga koymak olsun. Ben ona ozen gosteriyorum evdeysem. Cunku yemek hazirsa is bitmis sayilir. Piserken o sen zaten ortaligi sil supur camasir at ser topla..tuvalet banyo.. cok detaya girmeden 2 saat alir ancak.

Back
X