Yemek, temizlik ve eş

Evli Hanimlar sizlere bir sorum olucak. Arada keyfinizin olmadigi zamanlarda temizlik veya yemek yapmadiginiz zaman esinizin tepkisi nasil oluyor size karsi ? Ben hemen hemen hergun esime 3 cesit yemek yaparim ve evimi toplu birakirim hizmet konusunda da esimi cok memmun ederim ama yapmadigim zaman cok sinirli oluyor bugun keyfim yoktu ev biraz daginikti ve yemek yapmadim esim cok sinirlendi aksama kadar isin ne bu evin halo ne ? Yapmak zorundasin vs vs. Sizlerin esi de boylemi yoksa ben mi abartiyorum.
eşiniz haksız ama şu da var biz çalışırken her işi yapıyorken sizde adamın önüne 2 tas yemek koyabilirdiniz diye düşünüyorum, hem temızlık kısmında da tek başına evi ne kadar kirletebilirsiniz ki haftada bir temizlik yapsanız yeter, günlükte yemek ideali bence..
ama tabiki yinede bu eşinizin tavrının hatalı oldugunu degıstırmez.

Bir hafta evi b.k götürdüğü olur valla sağolsun ağzını açıp bir şey söylemez, dün mesela yemek yapmak içimden gelmedi makarna yap onu yeriz dedi bir makarnayla gecistirdik bulaşığı yıkamadım gitmiş onu halletmis. Evde tüm gün oturuyorsunuz diye duble enerjiyle dolaşacak haliniz yok insanın halinden anlsın biraz, bence siz öyle alıştırmışsınız eşinizi her daim düzen nizam 3 çeşit yemek gördüyse bünye kaldırmıyor demek ki :D

Benim de bazen canım yemek yapmak istemez, yazarım gündüzden. Akşamına ya sipariş ederiz ya da dışarıda yeriz.
Yaşanan yer sonuçta illaki dağınık olduğu zamanlar oluyor ama eğer rahatsız olduysa kendi toplar.
Temizlik ise eskiden kendimi paralardım ama artık dizimdeki bir problemden dolayı zorlaniyorum. Yapabildiğim kadar yapıyorum. Haftada bir yardımcı abla geliyor.
Hafta sonları hep dışarıdayız zaten.
Sorun etmez böyle şeyleri.

Dediğin gibi. Evli olmasaydı evet. Evli olmasaydı bir çok başka konuda da rahat ederdi gezerdi tozardı tüm parası kendine kalırdı ona bakarsan kadın da evli olmasaydı yemek yapmak zorunda olurdu kendi için. Burda evlilikten bahsediyoruz ama. Konu erkek kadın değil yanlış anlamayın. Konu dışarda çalışan ve evde kalan. Evde oturan erkek olsaydı onun yapması gerekirdi. Dediğim gibi görev dağılımı. Erkek ya da kadın, ben bütün gün yorulayım çalışayım kira su doğalgaz hepsi bende, sonra eve geleyim bir de temizlik yemek yapayım.. E o zaman evde oturandan da yemek beklemek çok absürt birşey değil elbet. (Arada bir olmayınca kızmaya da gerek yok ama.) Tekrar söylüyorum erkek kadın fark etmiyor burda.

Kadın her gün yapıyormuş zaten bi gün yapmayınca eşi kızmış bağırmış çağırmış
6,5 senedir evliyim çalıştığım ve çalışmadığım dönemler oldu. Eşimin de öyle. Bizde kadın erkek iş ayrımı bu şekilde değil. Canım o gün istemediyse yemek de yapmam ev işi de, eşim de öyle. Neden yapmadın demeyiz birbirimize. Yemek için kalp kırmayız yani. Eğer çok acıkmışsak ya da istediğimiz bir şey varsa dışarıda olan evde olana şunu yapar mısın diye söyler, bu da nadiren olur zaten.
Bilmiyorum bana garip geliyor. Evde olan zaten yeterince işi üstüne alıyordur, çamaşır, bulaşık, ütü... arada bişey yapmama hakkı yok mu yani? Bunda hemen tepki mi göstermeli insanın eşi?

Bende ev hanımıyım genelde evim hep düzenlidir ama evi affedersin b..k görünmeyene kadar eşim bişey demez oda hayatım kaç gündür elbisem orda işin bitince utulermisin tabi böyle bişey duymamak için bırakmamak için elimden geleni yapıyorum çünkü çok utaniyorum pasaklı gibi hissediyorum yemek konusunda eşim çok seçici ama yemek yapmadigim çok olmuştur ama yinede illa biseyler hazırlayıp yapmışımdır tabiki kimse kimsenin hizmetçisi değil ama o bütün gün çalışıyorsa kendim çalışıyormuş gibi para harcayaniliyorsam bütün ihtiyacimi karşılıyorsa aynı şekilde bende kendimi zorunlu hissederim benim fikrim

eşiniz haksız ama şu da var biz çalışırken her işi yapıyorken sizde adamın önüne 2 tas yemek koyabilirdiniz diye düşünüyorum, hem temızlık kısmında da tek başına evi ne kadar kirletebilirsiniz ki haftada bir temizlik yapsanız yeter, günlükte yemek ideali bence..
ama tabiki yinede bu eşinizin tavrının hatalı oldugunu degıstırmez.
Tek başınıza diye birşey olmuyor ki hiç fark etmiyor kuruyemiş yeniyor dökülüyor balkondan toz giriyor yerler her yer kirleniyor herşeyi çocuğa bağlamayın benimde evim kirleniyor

Tek başınıza diye birşey olmuyor ki hiç fark etmiyor kuruyemiş yeniyor dökülüyor balkondan toz giriyor yerler her yer kirleniyor herşeyi çocuğa bağlamayın benimde evim kirleniyor
yani evde çocuk dahil 3 kişiyiz haftada bir temizlik yaparım, çamaşır bulaşık günlük halledildikten sonra hafatiçi tek yaptıgım arada wc lavabo yıkamak o kadar zaten mutfak işi günlük yapılır.
iki parça kırık dökülse alın ufak bir süpürge ile yada yere döküleni bir peçete yada bezle tamamdır.
toz desen her daim evde gezen bir unsur bir günde her yer kapkara olmaz ki çokta takmamak lazım.

Benim eşim evden çıkarken tembih ediyor kendini yorma iş yapma diye. Daha geçen gün eve geldi ben cam siliyordum. Baya kızdı. Kendi sildi. Şimdi biraz rahatsizim tamam ama evlendiğimizden beri böyle. Mesela evi silmeme bişey demez ama süpürge yaptirmaz. Süpürge çok çektiği için yoruluyormuşum. Neyse benimki mi garip acaba bilemedim. Evdeyim ayrica calismiyorum daha yeni atanmaya calisiyorum.

Her erkek eve geldiğinde evi düzenli ve temiz olarak görmek ister net. Ama en iyi erkek anlayışlı erkektir. Bir gün öyle diye sinirlenmeye hakkı yok. Ama madem o karakterde sen de tamamen temizlemek yerine onun en çok göreceği yerleri hafif bir toplasan çok daha güzel olur. Bana göre kavgalarda tek bir taraf hatalı değildir iki taraf hatalıdır. O yüzden keyfinizin olmadığı zaman yorgun olduğunuz zaman siz de yarım saatinizi ayırıp hafif bir toplayın derim

Hamileyim hamilelikten önce de yapmadigim zamanlar olurdu sorun etmezdi hatta kebapçı olduğu için o yapıp getirirdi şuan da öyle yemek yapamam pek onun için hiç sorun değil akşam aç gelirse de birlikte birşeyler yapar yer içeriz gün içinde aradiginda da hayatım canım birşey yapmak ıstemiyo evi bile toparlayamadim dediğimde boşver sanki anan kızıp baban sövecek mi akşam gelince beraber yaparız der :KK74:

Sizin işiniz kocanızı hizmet bakımından mutlu etmek değil; ona ömür boyu hayat arkadaşlığı yapmak. Bazı günler insan kendini iyi hissetmeyebilir, size yemek veya temizlik konusunda bu kadar tepki göstermesi doğru değil.

Evli Hanimlar sizlere bir sorum olucak. Arada keyfinizin olmadigi zamanlarda temizlik veya yemek yapmadiginiz zaman esinizin tepkisi nasil oluyor size karsi ? Ben hemen hemen hergun esime 3 cesit yemek yaparim ve evimi toplu birakirim hizmet konusunda da esimi cok memmun ederim ama yapmadigim zaman cok sinirli oluyor bugun keyfim yoktu ev biraz daginikti ve yemek yapmadim esim cok sinirlendi aksama kadar isin ne bu evin halo ne ? Yapmak zorundasin vs vs. Sizlerin esi de boylemi yoksa ben mi abartiyorum.
canım istemezse yapmam
eşim mutfaga girer tost yapar çay koyar hazırlar ya da makarna yapar
ev işleri için baskı vs yapmaz birlikte yaparız zaten
ben de calısıyorum bu arada

Çalışmıyorum ama bazen canım ev temizlemek istemiyor, yemek yapmak istemiyor. Çünkü sürekli evde olunca içim sıkılıyor. Ruhum daralıyor. Ama üç çeşit fazla. Sen yavaş yavaş ikiye sonra bire düşür onu. Bitiyor mu o kadar yemek? Ben israf olmasın diye tek çeşit yaparım. Bazen pilav ya da çorba ile ikiye tamamlarım ama nadirdir. Mesela nohut yemeği fazla olmuşsa ertesi güne yanına pilav yaparım tam yeter. Ona rağmen market giderine yetişemiyoruz. Üç çeşit yapsam iflas ederiz :)

ben çalışmıyorum, çocuk var. O yüzden eşimin eve gelip yemek yaptığı bile oldu.

Ama sizin başka işiniz yoksa bence akşam yemeğini hazır etmeli, evi makul düzeyde temiz tutmalısınız.
Sonuçta o da istemese bile her gün işe gidiyor değil mi.

Ama insanın her günü bir olmuyor elbette. 3 çeşit yemek yapıyormuşsunuz mesela, canınız sıkkın olduğu bir gün tek çeşit koysanız laf eder mi mesela? bu kadarına da hakkı yok asla. O her gün yüzde yüz verimli mi çalışıyormuş sanki.

Kadın her gün yapıyormuş zaten bi gün yapmayınca eşi kızmış bağırmış çağırmış
6,5 senedir evliyim çalıştığım ve çalışmadığım dönemler oldu. Eşimin de öyle. Bizde kadın erkek iş ayrımı bu şekilde değil. Canım o gün istemediyse yemek de yapmam ev işi de, eşim de öyle. Neden yapmadın demeyiz birbirimize. Yemek için kalp kırmayız yani. Eğer çok acıkmışsak ya da istediğimiz bir şey varsa dışarıda olan evde olana şunu yapar mısın diye söyler, bu da nadiren olur zaten.
Bilmiyorum bana garip geliyor. Evde olan zaten yeterince işi üstüne alıyordur, çamaşır, bulaşık, ütü... arada bişey yapmama hakkı yok mu yani? Bunda hemen tepki mi göstermeli insanın eşi?
Yok tabiki aşırı tepki göstermek saçma ve gereksiz ama kadın ya da erkek olun siz çalışmayan eşseniz "canım isterse yaparım" demek de olmaz. Arada geçerli sebepleniz olur ya da ayda yılda bir dersiniz ki bugün hiç keyfim yoktu ona tabi tamam birşey denmez ama insan da bir arar eşini sorar gelirken birşeyler getir diye ya da kendi sipariş verir. Yani burda herkes sanırım konu sahibi çalışıyormuş gibi tepki vermiş o yüzden yorumlar böyle. Eşler ikisi de eşit şekilde çalışıyorsa o zaman evdeki işler de zaten 50/50 dağıtılır.

Çoğu zaman yapmıyorum bu ara evi sadece supuruyorum ve toz alıyorum çoğu zamanda eşim dışarıda yiyor diye yemek yapmıyorum yemediği de oluyor eve gelince bı yumurta kiriyorum. Koca gün evde olabilirim ama bu aralar yorgunum eşim de birşey demiyor zaten.

Yok cakiamiyorum cocugumda yok aksama kadar evdeyim. Bundan sonrada karar verdim cesit cesit yaomicam karni doysun yeter
Çocuk olmadığı için ve evde olduğun için beklenti bu kadar yüksek.
Ama eşin haklı demiyorum tabi ki. Senin 1 gün tembellik yapmaya hakkın yok mu?
Ayıp etmiş.

Hayır asla böyle değil.. Ben hizmetçinmiyim derim ???? Keyfim yoks ya kahvaltı yaparız ya dışarıda yeriz biz.. Çok yanlış bir tutum.

Çalışanların bile işten bir iki gün tatili oluyor
Ya ev hanımlarının ?
Çamaşır,ütü bulaşık temizlik vs herşey üzerinde zaten 1 gün de kafa izni kullanıp hiç bir şey de yapmayabilirsin...
Babasının uşağı yok yapmak istemiyorsam yapmam kaldı ki birde küçük bebeğim var bazen wc e girmeye vaktim olmuyor...
Çoğu zaman yapamadım/yapmadım

Hatta eşime mesaj atıyorum " yine seni sevmekten başka hiç bir yapmadım bugün:D" die oda "canım sağolsun ne istiyorsan söyleyeyim" der hiçte sorun olmadı sanırım hizmetçisi olarak görmüyor.

Back
X