Yemek, temizlik ve eş

Ben evlendikten sonra işimden istifa ettim şuanda evdeyim. Haftanın 3 günü temizlik yapılır pazartesi Çarşamba cuma . Yemekse hergün az miktarda çorba , ana yemek , pilav makarna gibi yardımcı yemek , salata, çayın yanına yiyecek bir tatlı kurabiye vb olur.kurabiye kek gibi birşeyi mesela fazla yapıp buzluğa atarım baktım birşey yapmıyorum çıkartırım çayla onu tüketiriz . Eğer bir eş dışarıda çalışıyor bayan ev hanımı ise çok büyük bir durum olmadığı sürece temizliği yemeği aksatması bana anlamsız geliyor kusura bakmayın ama . Neymiş kadınlar hizmetçi değilmiş erkeklerde köle değil o zaman . Onlarda bugün canım istemiyor bugün yorgunum vs diyip işe gitmesinler öyle bir lüksleri var mı ? Adam hem sokakta çalışsın hemde gelip evde işe yardım mı etsin nasıl bir adalet bu ? Çocuk olunca ne olur kısmını bilmiyorum ama biz çocukken evimizde herşey aynı devam ediyordu annem yemek yapar temizlik yapar soba yakar babaanneme bakardı o nasıl yapardı acaba bu işleri merak ediyorum . Bizim evde eşimin olaylara tepsine gelirsek o fazla temizlik yaptığımı düşünüyor ama örnek vereyim benim halılarımın tamamı beyaz geçen hafta salı günü halılar silindi sonra cuma yine silindi ve kapkara bir temizlik suyu çıktı yani bu halılar kirli başka açıklaması yok bu işin . Balkon kapısı bu sıcakta hep açık akşamları hep balkonda yiyip oturuyoruz girilip çıkılıyor ev tozlanıyor daha doğrusu topraklanıyor terliğimin altından gıcır gıcır ses geliyor ne yapalım bunu göre göre temizlik olmasın mı ? Yemeğe gelince yemekle ilgili hiç bir şikayeti yok yapmasam birkaç kere üst üste filan ne der bilinmez ama temizlik yapmasam neden demez o net. Kendi annesi hiç temizlik düzen bilmez mesela daha dün eşimle konuşuyorduk annesi bir yemeği yapar 3 gün yer benim midemi bulandırmıştı bu olayı ramazan günü aynı yemeği 3 gün yedirdi ağladım artık.
Yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum ama son dediğiniz hariç. Elbet yemek artınca ertesi gün ya da ondan sonraki gün yenir. Mide bulandıracak ne var bunda, boşuna mı icat etmişler buzdolabını. Bu kadar hassas olmayın iki gün geçti diye bir yemeğe burun kıvrılmaz ona muhtaç nice insan var. Ben artanı hep saklarım dolapta 3 hatta 4 günlük yemek yediğimiz olur ama şu ana dek hasta da olmadık ölmedik de. Iki küçük çocuğum var her gün vaktim olmuyor bunu bildiğim için de iki güne bir birkaç çeşit yemek yaparım fazlaca.

Alismis kudurmustan beterdir hesabi. Hayir bu sadece senin gorevin degil. Ayrica madem hep sen yapiyosun yapmadgn zaman da anlayasli olmali. Ama inan bana fazla alismislar boyle oluyo. Sen yavastan ara ara yapmamaya basla
A-aa ne saçma bir tavsiye. Yapmak istediği zamanlar da mı yapmasın kadın, sırf feministlik olsun diye? Peki adam o zaman dese ki ben bu kadına da ara ara harçlık vermemeye başlayım eve ekmek de almayım arada sırada (ne de olsa tek para kazanan o), şımarmasın?

köle izahura.
çalışmayan kadınlar sizler köle değilsiniz. ve hergün aynı hizmeti vermek için sözleşme imzalamadınız. her insanın eşref saati var eşşek saati var. sizin de bir gün üşengeç olma lüksünüz var.
ikimizde çalışıyoruz eşim işten kurt gibi gelir ilk soruru ne yemek var ne zaman yicez olur. ama yok dersem de hiç sorun etmezz direk eee nereye gitçezz veya ne söylücez olur. ben çalışmayıp evdeyken de durum böyleydi. bir tas yemek için kalp kırmaya değer mi ya. o kavgadan sonra yediğin yemek boğazından geçmez zaten.

Evli Hanimlar sizlere bir sorum olucak. Arada keyfinizin olmadigi zamanlarda temizlik veya yemek yapmadiginiz zaman esinizin tepkisi nasil oluyor size karsi ? Ben hemen hemen hergun esime 3 cesit yemek yaparim ve evimi toplu birakirim hizmet konusunda da esimi cok memmun ederim ama yapmadigim zaman cok sinirli oluyor bugun keyfim yoktu ev biraz daginikti ve yemek yapmadim esim cok sinirlendi aksama kadar isin ne bu evin halo ne ? Yapmak zorundasin vs vs. Sizlerin esi de boylemi yoksa ben mi abartiyorum.

Benim eşimi "hizmet konusunda memnun etmek" gibi bir sorunum yok. Çünkü ikimiz de birbirimizin hizmetçisi değiliz.

Ben yapmadıysam o yapar, yapmazsa da hazır alır gelir.

Ha şu da var her gün evi süpürürüm bebeğim var küçük 2 günde bir silerim halıları 2 haftada bir silerim yemek 2 çeşit yaparım bazen istemezsem yapmam eşim bana yapmak zorundasın muamelesi yapmaz çünkü
Yani benim istediğime bağlı
Düzenli tutarım ki bebek olmayınca fazla dağılmıyor olması lazım sizin evinizin

bizim evde sorun olmuyor... olamaz zaten. ben calismasam yapardim ama- yani biri disarda calisiyorsa digeri evde calismak zorunda. kadin veya erkek... hic önemi yok. evde oturun mecbur yapacak.
arada bir olursa göz yumulabilir ama sik sik olan bir durumsa ben esime cemkirirdim.

Bende ev hanımıyım genelde evim hep düzenlidir ama evi affedersin b..k görünmeyene kadar eşim bişey demez oda hayatım kaç gündür elbisem orda işin bitince utulermisin tabi böyle bişey duymamak için bırakmamak için elimden geleni yapıyorum çünkü çok utaniyorum pasaklı gibi hissediyorum yemek konusunda eşim çok seçici ama yemek yapmadigim çok olmuştur ama yinede illa biseyler hazırlayıp yapmışımdır tabiki kimse kimsenin hizmetçisi değil ama o bütün gün çalışıyorsa kendim çalışıyormuş gibi para harcayaniliyorsam bütün ihtiyacimi karşılıyorsa aynı şekilde bende kendimi zorunlu hissederim benim fikrim
Yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum ama son dediğiniz hariç. Elbet yemek artınca ertesi gün ya da ondan sonraki gün yenir. Mide bulandıracak ne var bunda, boşuna mı icat etmişler buzdolabını. Bu kadar hassas olmayın iki gün geçti diye bir yemeğe burun kıvrılmaz ona muhtaç nice insan var. Ben artanı hep saklarım dolapta 3 hatta 4 günlük yemek yediğimiz olur ama şu ana dek hasta da olmadık ölmedik de. Iki küçük çocuğum var her gün vaktim olmuyor bunu bildiğim için de iki güne bir birkaç çeşit yemek yaparım fazlaca.
ben en fazla 2 günlük yemek yerim canım. Mesela düdüklüde mercimek çorbası yapıyorum onu tek günlük yapamam çünkü minimum seviyesini altında kalıyor buda olmuyor tatbiki. Mercimek çorbası 2 gün Yeniyor bizde istediğim miktarını ayırıp sıcak sıcak kavanozun ağzını kapatıyorum . Ama kv sulu köfte yapmıştı ve iftarda yedirdi gece sahurda yedirdi sonra böyle 2 gün daha yanı şeyi yaptı bir süre sonra o yemekte bakteri ürüyor ben yememde yedirmemde 2 neyse 3 ve üzeri asla

köle izahura.
çalışmayan kadınlar sizler köle değilsiniz. ve hergün aynı hizmeti vermek için sözleşme imzalamadınız. her insanın eşref saati var eşşek saati var. sizin de bir gün üşengeç olma lüksünüz var.
ikimizde çalışıyoruz eşim işten kurt gibi gelir ilk soruru ne yemek var ne zaman yicez olur. ama yok dersem de hiç sorun etmezz direk eee nereye gitçezz veya ne söylücez olur. ben çalışmayıp evdeyken de durum böyleydi. bir tas yemek için kalp kırmaya değer mi ya. o kavgadan sonra yediğin yemek boğazından geçmez zaten.
Hiç bir kadın köle değil ama bunuda kullanıp temizlik yapma en basit adama bi makarna yapma olacak iş mi sizce ? Benim mesela hafta sonu eşim çalışmaz ikimizde tatil yaparız. Hafta içi evde herşey dört dörtlük oluyor . Hafta sonu temizlik yapmam daha aparatif şeyler yenir bazen dışarıda yenir . Yada Mangala gideriz eşim mangal yakar gibi gibi

agir hasta olsaniz allah korusun bu hasta diye kapinin onune mi koyacak, benim bundan bi cikarim kalmadi diye

bu arada evi sey goturse umrum olmaz agzini acarsa da cevabini alir oturur, evdeyim diye ev robotu degilim ya, daginiklik onun zaten, ben peynir de yerim o zaman kendisi tertipli beklentisi de everestten asagi olacak diye düşünüyorum ben

ki bi kac kez tartistik bu konuda ama yemin ederim adamın daginikligini toplasam temizlik yapmaya mecalim kalmiyo bu kadar da sorumsuz daginik olunmaz ki ya

en sonunda esimi cop posetine koyup kapini önüne birakcam
aynı benim kafa bir kaç gün evde olmayınca hiç isim olmuyor. burcunuz ne ben baligim biraz tembelim zaten ama evi o pisletip dagitmasa belki haftada bir gün iki saatte biter işim ama adam sürekli tüy döküp evi kirletip dağıtıyor ayrıca sürekli düzenli ve temiz olmasını bekliyor çalışıyorum da bu arada

ben en fazla 2 günlük yemek yerim canım. Mesela düdüklüde mercimek çorbası yapıyorum onu tek günlük yapamam çünkü minimum seviyesini altında kalıyor buda olmuyor tatbiki. Mercimek çorbası 2 gün Yeniyor bizde istediğim miktarını ayırıp sıcak sıcak kavanozun ağzını kapatıyorum . Ama kv sulu köfte yapmıştı ve iftarda yedirdi gece sahurda yedirdi sonra böyle 2 gün daha yanı şeyi yaptı bir süre sonra o yemekte bakteri ürüyor ben yememde yedirmemde 2 neyse 3 ve üzeri asla
Ay yok beee gayet de yenir etli olsa bile. Doğru şekilde muhafaza ederseniz hiç birşey olmaz ama tabi kendi tercihiniz.

Ay yok beee gayet de yenir etli olsa bile. Doğru şekilde muhafaza ederseniz hiç birşey olmaz ama tabi kendi tercihiniz.
O ramazan günü Allah günah yazmasın ama 3 gün sahur ve iftarda o yemeği yedim ya offf valla . Hatta dün eşimle birşey konuşuyorduk eşim güldü valla aramızda kalır annem sanada mı böyle yaptı dedi bende evet diyip anlattım ama çok kötüydü ya o_O

A-aa ne saçma bir tavsiye. Yapmak istediği zamanlar da mı yapmasın kadın, sırf feministlik olsun diye? Peki adam o zaman dese ki ben bu kadına da ara ara harçlık vermemeye başlayım eve ekmek de almayım arada sırada (ne de olsa tek para kazanan o), şımarmasın?
Feministlik degil insanlik. Ki herkesin simartilmaya ihtiyaci vardir. Yok yani yemek kocasi gelince makarna yapip yesinler ölürler mi???
Farklı tarafa çekmeyin. Ben dün yapamadm mesela hamileyim suyu kaynattm ama koycak halim yoktu. Yemek için insan birbirni kırar mı???
Ayrıca zaten hep yapıyormuş. Arada kaçamaklar olmalı. Benm eşim der yorma kendini bugnde yumurta kırarız diye.
Ki bende ev hanımıyım kii hamile olmadğm zamanlarda da ara ara olur.

Evli Hanimlar sizlere bir sorum olucak. Arada keyfinizin olmadigi zamanlarda temizlik veya yemek yapmadiginiz zaman esinizin tepkisi nasil oluyor size karsi ? Ben hemen hemen hergun esime 3 cesit yemek yaparim ve evimi toplu birakirim hizmet konusunda da esimi cok memmun ederim ama yapmadigim zaman cok sinirli oluyor bugun keyfim yoktu ev biraz daginikti ve yemek yapmadim esim cok sinirlendi aksama kadar isin ne bu evin halo ne ? Yapmak zorundasin vs vs. Sizlerin esi de boylemi yoksa ben mi abartiyorum.
Burada böyle konular okudukça sukrediyorum vallahi çalışmıyorum bütün gün evdeyim çamaşır falan olur bazen getirin eşimin önüne o katlar ben yerlstirim bulaşık olur bulaşğını o alır ben makinaya yrlestirirm şuan hamileyim yapıyor ama değilken de yardim ediyor yemek de hic sıkıntı olmadı aramızda hiçbirşey bulamazsak ton alır salatayla misss :) Biraz anlayış gerek herşeyi tertemiz istiyorsa temizlikçi tutsun bi zahmet

Feministlik degil insanlik. Ki herkesin simartilmaya ihtiyaci vardir. Yok yani yemek kocasi gelince makarna yapip yesinler ölürler mi???
Farklı tarafa çekmeyin. Ben dün yapamadm mesela hamileyim suyu kaynattm ama koycak halim yoktu. Yemek için insan birbirni kırar mı???
Ayrıca zaten hep yapıyormuş. Arada kaçamaklar olmalı. Benm eşim der yorma kendini bugnde yumurta kırarız diye.
Ki bende ev hanımıyım kii hamile olmadğm zamanlarda da ara ara olur.
Bir makarna yapmak sadece 15 dk sürüyor adam gelmeden ya makarna yapacak yada arayıp bugün keyfim yoktu kusura bakma yapamadım istersen dışarıdan söyleyelim yada dışarıda yiyelim hava alırız diyecek bu kadar basit . İşten gelmiş yorulmuş acıkmış adam yemek beklemek zorunda değil bu kadar net

Bir makarna yapmak sadece 15 dk sürüyor adam gelmeden ya makarna yapacak yada arayıp bugün keyfim yoktu kusura bakma yapamadım istersen dışarıdan söyleyelim yada dışarıda yiyelim hava alırız diyecek bu kadar basit . İşten gelmiş yorulmuş acıkmış adam yemek beklemek zorunda değil bu kadar net
İyi canım siz bekletmeyin. :)) bi yemek için kalp kırmak saçma yani. Yapamadm diyorum işte kendimde aç bekledim. Kafamı kaldıramadm napym ölem mi:))

Burada böyle konular okudukça sukrediyorum vallahi çalışmıyorum bütün gün evdeyim çamaşır falan olur bazen getirin eşimin önüne o katlar ben yerlstirim bulaşık olur bulaşğını o alır ben makinaya yrlestirirm şuan hamileyim yapıyor ama değilken de yardim ediyor yemek de hic sıkıntı olmadı aramızda hiçbirşey bulamazsak ton alır salatayla misss :) Biraz anlayış gerek herşeyi tertemiz istiyorsa temizlikçi tutsun bi zahmet
Aynen yani. Esle anlasmaya da bagli. Oyle hot hat diyen adamin vicdanina yani.. iki tarafta anlayisli olcak. Benm esimde yorgun gelir cocukla ilgilenemez okey yani. Olur arada. Yemek olmaz beraber gireriz ki biz memnunuz halimzden. Benmde 1 yasinda kizim var simdide hamileyim. Esim boyle bi insan olmasaydi ne cocuk yapcam:) evde vazifeli gibi camasir bulasik yemek yapardim. Onun anlayisina guveniyorum

İyi canım siz bekletmeyin. :)) bi yemek için kalp kırmak saçma yani. Yapamadm diyorum işte kendimde aç bekledim. Kafamı kaldıramadm napym ölem mi:))
Adamın yaptığı evet çok saçma ona lafımız yok

Hiç sorun çıkarmaz hatta bırak ev dağınık kalsın, sen bi çarşıya çık hava al kendine zaman ayır der. Yemek yoksa da yemek sepetinden sipariş eder hemen. Bir de bana ne istiyorsun diye sorar:))
Cok mu alıştırdınız acaba?

Back
X