Yemek yapamıyorum

kartaneesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2021
38
16
3
Merhabalar bunu yazarken çok utanıyorum kendimden yeni evliyim ve her yemeği yapamıyorum hiç lezzetli olmuyor. Üzülüyorum eşim işten geliyor akşama kadar evde olan benim Ne tatlı yapabiliyorum nede hamur açabiliyorum. Şimdi diceksiniz ki aç yemek kanallarını izle izle öğren. Bunuda denedim fırına koyuyorum ya kuruyor ya yanıyor ya çiğ kalıyor. Hiç biri lezzetli olmuyor. Eşim ev yemeklerini çok seviyor napıcam bilmiyorum

Zamanla fırın kullanmayı öğreneceksiniz. Fan çalışırken hamur işi yapılmaz mesela.

Her gördüğünüz tarif tutmaz zaten. Mesela “nefis yemek tarifleri”nde en çok kişinin defterine eklediği tarifleri yapın, bir de tariflerin altındaki yorumları okuyun

Deneye deneye öğreneceksin. Arada annenden de tarif al, püf noktalarını öğren. Fırını kontrollü kullan hepsi farklı pişiriyor., zamanla çözersin. Çok dert etme, pratik şeylerle başla, hamur işi için küçük ölçüyle başla. Kısa zamanda ziyafet sofrası kuracak vaziyete gelirsin:))

ben 28 yaşındayım, bekarım annem ve kardeşimle yaşıyorum. iş güç vs derken bu zamana kadar hiç mutfakta yemek yapmışlığım yoktur, hep yapan vardı çünkü. son sezon masterchef'i izleyince bana bi heves geldi girdim mutfağa ilk yapışlar tabii ki fiyasko oldu ama pes etmek yok. tabii ki ilklerde çiğ kalacak, yanacak, tatsız tutsuz iğrenç olacak ama zamanla oturacak. bol bol pratik yapmak lazım. meğer ne güzel el lezzetim varmış haberim yokmuş dedim. geçenlerde ilk kez pilav yaptım aşırı lezzetli oldu. ama ilk yaptığım her şey rezaletti. size tavsiyem yaparken bol bol kontrol edin. tadına tuzuna bakın, fırında pişerken yanmaması için fırının başında durun, yatın gerekirse önüne yanmasın. çiğlik için mutlaka test edin anlarsınız zaten pişip pişmemesini. yardım alabileceğiniz anne, kayınvalide vs vardır sormaktan çekinmeyin. deneye deneye öğreniyor insan. mesela mutfak için hassas dijital tartı alın çok işe yarıyor ölçülü yaparken :)

Yapamadığım zaman mutfaktan soğuyorum
Hemen yelkenleri indirmeyin daha sakin yavaş yavaş yapmaya çalışın yemek videolari izleyin özellikle yorumları okuyun mutfak biraz sabır işi eminim biraz sabr sonrası istediğiniz her yemeği tatlıyı yapacaksınız

Yeni evliyken bende öyleydim . Şimdi her yemeği yapıyorum sadece hamur açmayı bilmiyorum çok ta önemli değil zaten hazır yufkalar var. Zamanla alışacaksın hiç üzülme

Isıya ve süreye dikkat ederseniz kurumaz yanmaz çiğ kalmaz.

Yapamadığım zaman mutfaktan soğuyorum
Soğumayın asla. Pes etmek kadar kolay bisey var mi acaba? Ben çorba yapmayi bile bilmezdim hic mutfaga girmedim. 25 yaşında evlendim.10 yıl icinde cok sey öğrendim. Firin ya da tencere yemeklerini kisik ateste uzun surede posirirseniz yavas yavas lezzetiyle piser. Yine olmayacak düşüncesiyle ayarini yukseltirseniz hic olmaz. Biraz zamana ihtiyacınız olabilir. Inanin ben bile yapabiliyorsam.. herkes yapar

Bende yapamıyorum herşey tamam ama ya çok fazla tuzlu oluyor, yada tuzsuz yaptıkça elin alışır diyorlar bakalım inşallah alışır, mutfaga girmeyi seviyorum.

Evlenince herkes mutfağa dalıyor herhalde öğrenirsiniz ya zamanla. Ama ne hamur açabiliyorum demeniz yeni yeni öğrenen biri için biraz ucuk olmuş. Mantık hatası var biraz cümlede. Çoğu kişi böyle böyle öğrenmiştir herhalde. Bazıları da evde yemek yapanları izleyip yavaş yavaş iş yaparak öğrenmiştir tabii.

Hepimiz aynı şeyleri yaşamışız heralde
Ya çok tuzlu olurdu,ya kürü,ya çiğ.
Hamur acamazdim.cok zaman harcardim.
Mesela bulgur pilavını hazırla yap 1 saat
Birde benim dezavantajim eşim.ailesi ardahanli.hep memleketin yemeklerini isterdi.
Mesela mafiş çok istiyorum yapar mısın
Mafiş ne demek zorla öğrendim meğer hamur kızartması imiş
Yavaş yavaş öğreniyorsun ama kesin öğreniyorsun merak etme.

Şimdilik bi kadınmı tutsam yemek için belki banada öğretir
Kadına falan gerek yok ameliyat yapmıycan nefis yemek tarifleri diye bir app var telefona indir. Ben kullanıyorum ara ara değişik tarifler, ayrıntılı yapım aşamaları, yapanların yorumları var. Ben yapmadan yorumlaro da okuyorum bazen tarifi geliştiriyorlar , yada eleştiriyorlar. Tavsiye ederim.

Evleneli 7 yil olacak benim hamur acmisligim veya tatli yapmisligim belki 10-15 defadir.

Bu kadar uzulecek ne var ki bunda eşiniz biliyor mu sanki tatli yapip hamur acmayi, biliyorsa da ogretsin size. Yeni evliymişsiniz zamanla olacak şeyler bunlar, özel yetenek gerektirdigini dusunmuyorum yapmak istedikten sonra. Bir sureligine yemekleri mukemmel sekilde yemese hiç birsey olmaz, herkes ayni cunku.

Canimsiin ya dert ettigin seye bak 4 yıllik evliyim halen her yemegi tutturamam :) zamanla elin alısır ögrenirsin

Bende masterchef le gelistirdim
Hatta 2 saat icinde 4 cesit yemek 1 tatli turevi yapabiliyorum
Bende yapamıyorum herşey tamam ama ya çok fazla tuzlu oluyor, yada tuzsuz yaptıkça elin alışır diyorlar bakalım inşallah alışır, mutfaga girmeyi seviyorum.
Olcu kullan mesela yarim tatli kasigi tuz
Baharatlari da 1 cay kasigindan az kullan ogrenirsin
Firin isi de pogaca icin 50 derece 10 dk beklet sonra 200 e cikar kontrol et
Etli patatesli yemekler yapacagin zamanda alüminyum folyoya sar boylece yanmaz
Baska birseyler ogrenmek istersen sorabilirsin
Ben cok kucuk yaslarda yemek yapmaya basladim
Lise de iken yazlari fabrikadaki iscilere yemek yapardim 4 5 kisilik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…