- 26 Nisan 2021
- 837
- 2.351
- 28
- Konu Sahibi kartaneesi
-
yapmak istediğin yemeği youtubeden aç tarife bak yemekleri baharatlarda lezzetlendiryor onu araştır meselaMerhabalar bunu yazarken çok utanıyorum kendimden yeni evliyim ve her yemeği yapamıyorum hiç lezzetli olmuyor. Üzülüyorum eşim işten geliyor akşama kadar evde olan benim Ne tatlı yapabiliyorum nede hamur açabiliyorum. Şimdi diceksiniz ki aç yemek kanallarını izle izle öğren. Bunuda denedim fırına koyuyorum ya kuruyor ya yanıyor ya çiğ kalıyor. Hiç biri lezzetli olmuyor. Eşim ev yemeklerini çok seviyor napıcam bilmiyorum
Bı dediğiniz sebzelerin hiçbirini yemiyor benim erkek arkadaşımYemek yapmayı iş olarak görmeyi bırakın önce.
Sonra sevdiğiniz ama basit olan yemekleri bir düşünün.
Malzemelerini hazırlayın.
Basit birşey olduğu için çok fazla tarif bakmanız gerekmez.
Şimdi tencereyi ocağa koydunuz, yağı döktunuz, doğranmış soğanları eklediniz,azıcık tuz serpip kavurun,altını kışın ve soğanlar pembelesinceye kadar kavurun diyor ya,mesela onu hiç beklemeyin, o soğanlar hiçbir zaman pembe olmuyorsaydamlasmaya başladı mı pişmiş,sonra salça ya da kıştan hazırlanan domates soslardan dökün.
Biraz da böyle.kavrulsun ama hep.kisik ateşte, harlı ateşte pişen yemeğin tadı olmaz.
Mevsimine göre taze fasulye,patlıcan,kabak,bamya, börülce ekleyin.
Yine kavurun.az bir su ekleyin,yine kavurun.
Sarımsak.cogu yemeğe yakışır.mesela patlıcan,taze fasulye.
Ekleyin.
Yanına pilav.olduu mis gibi yemek
Ben de sizin gibiydim. Kevserin mutfağını çoook tavsiye ederim tarif Küpü uygulamasını telefonunuza indirebilirsiniz inanın bana dua edersiniz. Açıklamalarda tüm püf noktaları yazıyor....
Tesekkurler dikkat ederime bundan sonraAlüminyum folyo sağlığa çok zararlı. Yemekleri önce yağlı kağıtla sarmak ya da fırın poşetine koyup ondan sonra alüminyum folyoya sarmak lazım. Direkt yiyecekle temas etmesi önerilmiyor.
Bunda utanacak ne var? Yemek konusunda bir iş akdi imzalamadiginiza gore bu kadar sorumlu hissedip dert edecek bir sey yok. Zamanla öğrenirsiniz. Eşiniz ev yemeklerini seviyorsa belki puf noktalarini da biliyordur. Size yardimci olmasini isteyin. Kadiniz diye yemek ve temizlige programli fabrika ayarlariyla dogmuyoruzMerhabalar bunu yazarken çok utanıyorum kendimden yeni evliyim ve her yemeği yapamıyorum hiç lezzetli olmuyor. Üzülüyorum eşim işten geliyor akşama kadar evde olan benim Ne tatlı yapabiliyorum nede hamur açabiliyorum. Şimdi diceksiniz ki aç yemek kanallarını izle izle öğren. Bunuda denedim fırına koyuyorum ya kuruyor ya yanıyor ya çiğ kalıyor. Hiç biri lezzetli olmuyor. Eşim ev yemeklerini çok seviyor napıcam bilmiyorum
Yaptıkça öğrenirsiniz, hiiç üzülmeyin tek derdiniz bu olsun :) yaparak öğrenirsiniz daha önce yapamadıysanız böyle olması normal, eşiniz biraz sabretsin yeterMerhabalar bunu yazarken çok utanıyorum kendimden yeni evliyim ve her yemeği yapamıyorum hiç lezzetli olmuyor. Üzülüyorum eşim işten geliyor akşama kadar evde olan benim Ne tatlı yapabiliyorum nede hamur açabiliyorum. Şimdi diceksiniz ki aç yemek kanallarını izle izle öğren. Bunuda denedim fırına koyuyorum ya kuruyor ya yanıyor ya çiğ kalıyor. Hiç biri lezzetli olmuyor. Eşim ev yemeklerini çok seviyor napıcam bilmiyorum
Bir deney yapilmis. Direkt Alüminyum folyo ile yemege gecen Alüminyum miktarına bakılmış, bir de yağlı kağıt+Alüminyum folyodan gecen miktara bakılmış. Yağlı kağıtlı olan daha fazla çıkmış. Bu yüzden hiç kullanmamak gerekiyor folyoyu.Alüminyum folyo sağlığa çok zararlı. Yemekleri önce yağlı kağıtla sarmak ya da fırın poşetine koyup ondan sonra alüminyum folyoya sarmak lazım. Direkt yiyecekle temas etmesi önerilmiyor.
Ay çok kötü. Ben hiç kullanmıyordum da, ısı uygulamadığımda kullanıyorum sadece. Sandviçi evden götüreceksem sarıyorum mesela. Hani içi kağıt dışı alüminyum şeklinde olanları var ya onu kullanıyordum. En iyisi yağlı kağıt tarzı bir şeye sarıp saklama kabı ya da kilitli poşete koymak sanırım.Bir deney yapilmis. Direkt Alüminyum folyo ile yemege gecen Alüminyum miktarına bakılmış, bir de yağlı kağıt+Alüminyum folyodan gecen miktara bakılmış. Yağlı kağıtlı olan daha fazla çıkmış. Bu yüzden hiç kullanmamak gerekiyor folyoyu.
Evet en iyisi beslenme kabı gibi bir sey almak ya da yagli kagida sarıp kilitli posete koymak. Ici yagli kagit dışı alüminyum folyolar ne guzel icat diyordum ilk gördüğümde. Sonra sponsorlu icerik olarak mutfak bilgileri paylasan bir hesap çıktı önüme. Yapilan deneyi gördüm hayret ettim. Malesef o da zararliymis.Ay çok kötü. Ben hiç kullanmıyordum da, ısı uygulamadığımda kullanıyorum sadece. Sandviçi evden götüreceksem sarıyorum mesela. Hani içi kağıt dışı alüminyum şeklinde olanları var ya onu kullanıyordum. En iyisi yağlı kağıt tarzı bir şeye sarıp saklama kabı ya da kilitli poşete koymak sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?