- 14 Mart 2019
- 2.005
- 2.538
- 133
- Konu Sahibi kartaneesi
-
8 senelik evliyim hamur acamıyormMerhabalar bunu yazarken çok utanıyorum kendimden yeni evliyim ve her yemeği yapamıyorum hiç lezzetli olmuyor. Üzülüyorum eşim işten geliyor akşama kadar evde olan benim Ne tatlı yapabiliyorum nede hamur açabiliyorum. Şimdi diceksiniz ki aç yemek kanallarını izle izle öğren. Bunuda denedim fırına koyuyorum ya kuruyor ya yanıyor ya çiğ kalıyor. Hiç biri lezzetli olmuyor. Eşim ev yemeklerini çok seviyor napıcam bilmiyorum
Karnıyarık mı çok basittir mi?Hamur açmak gerçekten bayağı pratik isteyen bişey hala beceremem yamuk yumuk olur hazır alırım hep
Hamurla en fazla çiğ börek poğaça pişi falan yaparim
Yemek yaparken iş takibi gerekiyor yani kek yaptığın zaman 180 derecede 15-20dk sonra gözün üstünde olmali, kürdanla kontrol etmeli, ilk koyduğunda 20 dkya kadar fırın kapağı kesinlikle açilmamalı.
Yemek yaparkende öyle saat kaçta koyduğunu tahmini kaçta söndüreceğini bilmen gerek
Fırına et tavukmu verdin yarım saat sonra kontrollü olman gerek
Bunlar olmazsa zaten bişey olmaz
Mantı yerine bardakla yapılan var mesela onu tercih edebilirsin
En kolayı sulu yemekler ve fırın yemekleri
Karnı yarık çok basittir mesela
Fırında patates köfte tarife uyduğun zaman ne kadar kötü olabilirki
Makarnadan başka bir şey yapamayan ben mantı, içli köfte, pastalar yapıyorum. Hatta bazı tariflerde ölçü bile kullanmıyorum artıkMerhabalar bunu yazarken çok utanıyorum kendimden yeni evliyim ve her yemeği yapamıyorum hiç lezzetli olmuyor. Üzülüyorum eşim işten geliyor akşama kadar evde olan benim Ne tatlı yapabiliyorum nede hamur açabiliyorum. Şimdi diceksiniz ki aç yemek kanallarını izle izle öğren. Bunuda denedim fırına koyuyorum ya kuruyor ya yanıyor ya çiğ kalıyor. Hiç biri lezzetli olmuyor. Eşim ev yemeklerini çok seviyor napıcam bilmiyorum
Değil miKarnıyarık mı çok basittir mi?
Uzun uzun uğraşılan yemekleri yapmayı sevmiyorum ben. Patlıcanları kızart en az yarım saat, iç harcı hazırla 30-45 dk. İkisini birleştir tekrar fırınla o da en az 30-45 dk. En az 1.5 saat harcıyorsun ortadaki yemek kıymalı patlıcanDeğil mivideolarda çok basit görünüyor ama hiç denemedim ben
Ben de tam tersi uğraşılan yemekleri yapmayı çok seviyorum ya. Bir bira ya da şarap açıyorum, müzik dinlerken salına salına yapıyorum. Aç değilken başlamak lazım sadece yemek yapmayaUzun uzun uğraşılan yemekleri yapmayı sevmiyorum ben. Patlıcanları kızart en az yarım saat, iç harcı hazırla 30-45 dk. İkisini birleştir tekrar fırınla o da en az 30-45 dk. En az 1.5 saat harcıyorsun ortadaki yemek kıymalı patlıcanAma lezzetli o konuda bişi diyemem. Ben 15-20 dakikada yemek yapıp sofra kurduğum için
Mutfağı sevmek bi de bolca vakit sahibi olmak lazım. Ben yemek yemeyi sevmiyorum en başta. Hapla falan beslenmeye geçsek benden mutlusu olmaz o derece sevmiyorumBen de tam tersi uğraşılan yemekleri yapmayı çok seviyorum ya. Bir bira ya da şarap açıyorum, müzik dinlerken salına salına yapıyorum. Aç değilken başlamak lazım sadece yemek yapmaya. Çocuksuz bekarken tadını çıkarmak lazım bunun .
Zor görünen basit yemek yani ne var kiyma sogan domates biber kavur kenarda dursunKarnıyarık mı çok basittir mi?
Fırına verilmiş patlıcanla karnıyarık olmaz. Yemeğin aslına aykırı. Onun adi başka bişey olur.Zor görünen basit yemek yani ne var kiyma sogan domates biber kavur kenarda dursun
Ben yağlı kağida patlicanlari alaca soyup patlicanlari yağlayip firina veriyorum
Sonra yağlı kağıdı çikarip patlicanlari hemen tepside açıp içini dolduruyorum
Sarma yapmaktan kolay hiç olmazsa
Şimdi yaprak sarmasıda zor demeyin
Sadece vakit alan basit yemekler bunlar
Tadında bi değişiklik olmuyo, yağ içindede yüzmüyo, kıymalı harcın yağı yetiyo, her yer yağda olmuyo iki işi farklı zamandada yapmıyosunuzFırına verilmiş patlıcanla karnıyarık olmaz. Yemeğin aslına aykırı. Onun adi başka bişey olur.
Yaprağı elimde dakikada 10 tane şeklinde sararım beno hem kolay hem hızlı yemek
Ne yapsam diyordum karnı yarık yapmaya karar verdim şu anda asdFırına verilmiş patlıcanla karnıyarık olmaz. Yemeğin aslına aykırı. Onun adi başka bişey olur.
Yaprağı elimde dakikada 10 tane şeklinde sararım beno hem kolay hem hızlı yemek
Yok ben kızartma yemem zaten. Gerçi kırmızı et de pek yemem. Sağlıklı beslenengillerdenim benTadında bi değişiklik olmuyo, yağ içindede yüzmüyo, kıymalı harcın yağı yetiyo, her yer yağda olmuyo iki işi farklı zamandada yapmıyosunuz
Karınlarıda yarılıyo bildiğin karnıyarık
Bu şeye benziyo elle açmadığım böreğe börek demem gibi bişey
Yağlarla kendimize işkence çektirdiğimize değmiyo yani
yapa yapa öğreniliyor. kimi oluyor kimi olmuyor. bir sonrakine tuz az konuyor vs.Merhabalar bunu yazarken çok utanıyorum kendimden yeni evliyim ve her yemeği yapamıyorum hiç lezzetli olmuyor. Üzülüyorum eşim işten geliyor akşama kadar evde olan benim Ne tatlı yapabiliyorum nede hamur açabiliyorum. Şimdi diceksiniz ki aç yemek kanallarını izle izle öğren. Bunuda denedim fırına koyuyorum ya kuruyor ya yanıyor ya çiğ kalıyor. Hiç biri lezzetli olmuyor. Eşim ev yemeklerini çok seviyor napıcam bilmiyorum
Bazı kanallar her ayrıntıyı söylüyorMerhabalar bunu yazarken çok utanıyorum kendimden yeni evliyim ve her yemeği yapamıyorum hiç lezzetli olmuyor. Üzülüyorum eşim işten geliyor akşama kadar evde olan benim Ne tatlı yapabiliyorum nede hamur açabiliyorum. Şimdi diceksiniz ki aç yemek kanallarını izle izle öğren. Bunuda denedim fırına koyuyorum ya kuruyor ya yanıyor ya çiğ kalıyor. Hiç biri lezzetli olmuyor. Eşim ev yemeklerini çok seviyor napıcam bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?