Yemek yapmak

İşte benim ağzım durmuyor.
Mesela bir ara haftalık meyve alayım akşam yemeği yerine onu yiyeyim diye deneme yaptım.
Bu defa meyveyi çok yemeye başladım porsiyon kontrolü şaştı.

Ben de yemek yapmayı düşünmeyi sevmem. Ama dışarıdan yemek de hem kilo hem de temizliğinden malzemesinden emin olamıyorum hoşuma gitmiyor. Dışarıdan pide söyleyeceğime tam tahıllı makarna ya da annemin yaptığı erişteyi haşlayıp yoğurt ya da peynirle yiyorum. Ayda bir yeşil mercimek kuru fasulye gibi bakliyatları koca tencerede haşlayıp küçük porsiyonlara ayırarak buzluğa atıyorum sonradan hemen soğanı kavur salçayı koy derken 30 dakikada yemek oluyor. Dediğim gibi yumurta kırıp kahvaltı yaparım dışarıdan yemekten iyidir

Hamur işi pasta kurabiye felan yaprim her ne kadar bilsem de sürekli tarife bakarim Benim içinde hiç sevmediğim bi işti çocuk olunca düzeldi daha iyi oldu ayri yapardim ona zaten hep Sonradan nasil oldu bilmiyorum sevdim aliştim gözde büyütmemekte alakalı çok iyi biliyor ve yapıyor değilim ama buzluk kullanmakta mantikli mikrodalga da öyle kim ne derse desin bu sizin hayatiniz kendi sağliğiniz için dizi film vs bi yandan açip yapabilirsiniz iki gün tüketirsiniz daha kolay olur

İşte benim ağzım durmuyor.
Mesela bir ara haftalık meyve alayım akşam yemeği yerine onu yiyeyim diye deneme yaptım.
Bu defa meyveyi çok yemeye başladım porsiyon kontrolü şaştı.
Meyve daha çok acıktıriyo diye biliyorum pek karin da doyurmuyor. Aslında fırın olsa mantarları at içine kaşarı köy suyu çekince çok basit ve doyurucu oluyor. Ben teksem öyle şeyler de yapıyorum. Her türlü zor ya.

Benimde var böyle ufak ufak şımarıklıklarım
Mesela dışarıdan söylüyorum ama her yerin yemeğini yemem.
Belli restoranlar ve bu yüzden fiyatlar daha yukarı
Hoş yine de emin olamıyorum.
Mesela sebze yemeğinde çiğ köftede iri doğranmış soğan sevmem gibi gibi
Öff annem alıştırdı öyle

Küçük bir fırın alsam mı diye düşünmeye başladım.
Bir ara düzene girmiştim.
Sabahları ya sandviç ya haşlanmış yumurta ya klasik kahvaltı yapıyordum.
Akşam ise salata ve çorba ikilisini tüketiyordum.
Şuan pandemi dolayısıyla her şey birbirine girdi ve iştahımda açıldı.

Haftalık alışveriş yapın. Aldiklariniza gore menuler belirleyin 1 gununuzu yemek yapmaya ayırıp kislik kavanoz konserve yapar gibi yemekleri kavanozlayin. Mesela 2 çeşit corba olsun fazlaca yapin bir gun birini bir gun digerini tuketin. Bulgur pilavi yapin, zeytinyagli yapin. Boyle yapamazsaniz da dondurun. Sonradan tüketilecek yemeklere sogan eklenmez. Sogan cok cabuk fermente oluyor cunku.

Yine alışverişten sonra biberinizi soğanınızı pirasa fasulye bezelye ne aldiysaniz dogranmis bir sekilde buzluğa atabilirsiniz. Ben sarimsaklari kucuk bir kavanoza soyulmus sekilde koyarim. Hemen elimin altinda olur.

Firin yemekleri cok kolay hepsini karistirat firina. Zeytinyaglilar da oyle hepsini ayni anda koyabilirsiniz. 1 gününüzü bunlara ayirsaniz cok rahatlarsınız aslinda.

Dolma biberleri temizleyip dondurucuya atabilirsiniz doldurup da atabilirsiniz. Sogan sarimsak ve patates içermeyen seyler dondurursaniz daha iyi olur.

Sanırım en önce sağlam bir alışveriş yapmalıyım.
Ev tam takır kuru bakır
Sebze meyve alisverisi yaninda saklayacak urunler de alın derim. Ozellikle su ikisi cok isinize yarar.

Eklentiler

• images (2).webp
    12,8 KB · Görüntüleme: 18
  • images (1).webp
    5,3 KB · Görüntüleme: 19
Beni biraksalar mutfaktan cikmam heralde yemek yapmayi cok severim. Sevmeyince de olmuyor maalesef

Rica ederim. Ben de ev temizlemekten nefret ederim. Yemek yapmaya bayılırım. Keske biri evimi temizlese de ben hep yemek yapsam derim :) sizi cok iyi anlıyorum sevmeyince sevilmiyor.
Ben temizlik yapmayıda çok sevmem
Mesela çoğu kişi ütüyü sevmez ama ben hava sıcak değilse saatlerce ütü yapabilirim.
Ama cam silmeye süpürge yapmaya gelemiyorum.

Yaa aynı ben bu. 7/24 temizlik yaptırın bak gerekirse sabaha kadar ütü yaptırın ama yemek yap demeyin. Bu yemek yapma işini sevmenin bir yolu varsa bana da deyin hele. Ailemin yanında olmadığım zamanlar annem yanına gittiğimde zayıflamışsın diyor. çünkü öğün geçiştiriyorum evde yemek yoksa. Dışarıda yemeyi de sevmiyorum ama aç kalmamak için yiyorum. Keşke evde hep yemek yapan biri olsa.

Ben hayatimda disaridan yemek ismarlamadim. Hele bu korona zamani asla hijyenik olup olmadigina guvenemem. Ben haftalik alisveris yaparim. Taze taze tuketmeyi tercih ederim ama buzluga da firsatini buldukca atarim. Baktim o gun cok yemek yapasim yok, hemen bir bulgur pilavi koyarim ocaga. Yapimi cok basit. Sebzeli yaparim genelde, biberdi, domatesti 15 dakika da ocakta. Beyaz pirinc pilavindan da kat kat saglikli. Ama hic abur cubura yonelmem. Zor yemekleri de pek beceremem zaten ama boyle de iyiyim.

Hic olmadi bir tost yaparim. Mutfakta ugrasmayi sevmekte gerek galiba. Ben aciyorum telefonumdan bir video. Cogu zaman kitap dinlerim. Hem dinler hem yemegimi yaparim bir bakmisim yemegi yapmisim:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…