aynen zamanla ona dönüşüyor insnaEvliliğimin ilk yılında mutfakta resmen mastercheftim, inanılmazdı, her gün bir kac çeşit yemek yapıyordum sonra zamanla ilgim azalmaya başladı, çocukların da olmasıyla birlikte nefret ettim, eşim marketten geldiğinde içimden üf kim pisiricek bunları aman diyorum ve açıkçası işkence gibi artık yemek yapmak benim için.
Ben de yeni evliyken mantı beşamel soslu yemekler vs. Yapardım. Ben de saldım artık makarna haşlayıp geçiyorum bazı günler. Küçükken annem bazı gunler makarna yapardı sadece. Ben de bazen bu durumdan hoşlanmazdım şu şu yemeği yao derdim. Şimdi anlıyorum insan her gün aynı olmuyor cani sıkkın olabiliyor yapmak istemeyebiliyor.Kaldı ki annem kadar hamarat olsam keşke. Dışarıdan gelir güzelce ıspanak yıkar yemeği hazır ederdi. Her sabah kahvaltı saat 7.30 da hazırdı oyle sade zeytin peynir koymaz sıcak şeyler patates vs yapardı. Bunları yapmak için 6da uyanırdı belki. Ben de burun kivirridim o kadar zahmet edip yapmışken. Cahillik işte.aynen zamanla ona dönüşüyor insna
Bana da bacım. Ama adamlar ballandıra ballandıra yiyorlar. Istersen de kendini mutfakta bulunursunBir ara nefis yemek tariflerinde takılıyordum.
Sonra ne olduysa bıkkınlık geldi bana
Bazı arkadaşlarım incik cincik uğraştırıcı yemekler yapıyor bana afakanlar basıyor.
Benim de canim kac gündür lahmacun çekiyordu dün yaptilar ben şokBana da bacım. Ama adamlar ballandıra ballandıra yiyorlar. Istersen de kendini mutfakta bulunursun
Afiyet şifa olsunBenim de canim kac gündür lahmacun çekiyordu dün yaptilar ben şok
Dedim içimi okumuslar
Kiyma alinca yapacağım mutlaka
Üstad bu nasıl bir düzendirBuzluğu aktif kullanıyorum. Biz de iki kişiyiz sadece, eşim ve ben. Market alışverişi yaptıktan sonra sebzeleri yıkayıp doğrayıp, haftalık yemekte kullanacaklarımızı ayırıyoruz. Kalanı buzluğa atıyoruz. Eti ve tavuğu da porsiyonluk olarak ayırıp buzluğa atıyoruz. Sadece deniz ürünü yapacağımızda taze alırız. Aynı zamanda yaptığımız her yemekten pişer pişmez içinden hiç yemeden birer porsiyon ayırıp soğutup buzluğa atıyoruz. Böylece haftada iki gün aktif olarak yemek yapıyoruz onu da ikişer gün yiyoruz, kalan günler buzlukta yemeğimiz hep oluyor, isteyen istediği yemeği çıkartıp yiyor.
Sırf bu dert yüzünden anacığımın dizinin dibinde kalaydım diyorum yaa. Valla iki eli kanda olsa 2 tencere yemek kaynardı o ocağın üstünde. Canım anam.Belki dert sayılmaz ama bu ara bayağı sıkıntım oldu bu konu
Yemek yapmayı sevmiyorum ve istemiyorum.
Pazar alışverişinden tutun,soğan doğramaya her gün başka bir şey bulmaya çalışmaya kadar her şey zul geliyor.
Tek yaşıyorum mutfağım küçücük ve kullanışsız üstelik iyi hava almıyor.
Orası ayrı bir sıkıntı
Elimin lezzetli olduğunu söylerler ve yemeklerim yenir genelde
Ama bunu yerine ya hazır bir şeyler yiyorum yada dışarıdan bir şeyler söylüyorum.
Marttan beri dışarıdan bir şey söylememiştim ama eylülden beri söylemeye başladım maalesef
Bu da hem pahalı geliyor hem zaten kilo vermeye çalışan biri olarak bana kilo aldırıyor.
Siz nasıl hallediyorsunuz?
Nasıl planlama yapıyorsunuz?
Ben de hep 4-5 tane önceden haşlayıp koyuyorum. Sabahları yumurtalı dürüm yapıyorum içine bir sürü yeşillik vs koyunca sıcak olmaması rahatsız da etmiyor.Evet, haftalik hazirlik cok rahat oluyor. Biz salata malzemelerini ve meyveyi de yikayip kurulayip saklama kaplarinda sakliyoruz (mesela uzumu kirazi sapindan ayiriyoruz, cilegin yesil kismini kopariyoruz, ananasi kavunu kesip dogruyoruz). Hatta ben 10 tane yumurta pisiririm her pazar buzdolabinda 1 hafta dayaniyor. Yumurtali sandvic yapariz, sabah uyanamadiysak hizli kahvalti olsun diye kabugunu kirip yumurtayi mikrodalgada isitiriz. Hayatimizi kolaylastiracak sekilde hazirlik yapmaya calisiyoruz ki haftaici rahat edelim.
Ben de hep 4-5 tane önceden haşlayıp koyuyorum. Sabahları yumurtalı dürüm yapıyorum içine bir sürü yeşillik vs koyunca sıcak olmaması rahatsız da etmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?