kuralım birlikte bir topik.. ben de inanılmaz derecede çalışan anne psikolojisi var. o yüzden eve gittiğim zaman yemek vs olayını çabucak bitirip çocukla ilgilenmem gereken suçlu bir psikoloji içindeyim. o yüzden yemeklerim genelde böyle oluyor... bir de akıl akıldan üstündür. şu kk dan neler öğrendik... mutlaka birbirimize vereceğimiz şeyler var.
mesela.... sert taş gibi limonların 1 dk mikro dalgada çevrildikten sonra deli gibi suyunun çıktığını burada öğrendim... tescilledim doğruuuu...
iyi gunler ablalarım kardeşlerim
benım elimin lezzeti mi yok yoksa yemek yapmasını mı beceremıyorum yoksa eşimemi beğendiremıyorum bilmıyorum
size bi sorum olacak yemek yaparken her kadının küçükte olsa bi püf noktası vardır
ne bılıyıim hangi yağı kullanıyosunuz
tuzu baharatı yemek pişmeden mı piştikten sonra mı koyuyosunuz
hangisalçayı kullanıyosunuz ne tür baharatlar yemegi daha lezzetli yapar
tecrubesi olan ablalarım kardeşlerin mutfakta ki sırlarınızı paylasırsanız cok ama cok mutlu olacam
bu konuda cok müzdaribim......
aha sorunu çözdük kızlar... yani karadeniz yemeklerini herkes yiyemez..
eşin de daha ılımlı olablir tabi ama sen ortalama yemekleri öğrenmeye bak...
kuralım birlikte bir topik.. ben de inanılmaz derecede çalışan anne psikolojisi var. o yüzden eve gittiğim zaman yemek vs olayını çabucak bitirip çocukla ilgilenmem gereken suçlu bir psikoloji içindeyim. o yüzden yemeklerim genelde böyle oluyor... bir de akıl akıldan üstündür. şu kk dan neler öğrendik... mutlaka birbirimize vereceğimiz şeyler var.
mesela.... sert taş gibi limonların 1 dk mikro dalgada çevrildikten sonra deli gibi suyunun çıktığını burada öğrendim... tescilledim doğruuuu...
bak buna benzer bir şey vereyim sana... evde ne varsa koyabilirsin. havuç, kabak, patates.. hayal dünyana göre rendele bunları baharat koy sotele... tavuk da yakışıyor.. bir gün önceden kalırsa da kullanabilirsin..
sonra krep yap. yarım ay şeklinde koy üstünü kapat diğer yarısıyla.. tost makinasında şekli çıkana kadar bastır ama kuvvetli değil. içindekiler özdeşleşsin.. sonra kesebilirsin ya da aynen öyle kalsın.. sarımsaklı yoğurt dök... fevkaledenin fevkinde basit ama güzel
evet ben de o ana kadar şu mikroyu neden aldım ki bir halta yaramıyor diyorum.ciddimisin bunu denemeliyim(limon)
tavuğu sade yapma mesela...bugün bizim yemekte vardı söylemesi ayıp içine patates falan atmışlar midem kalktı resmen...
az haşladıktan sonra ama çok haşlama.. biber domates..doğra orta büyüklükte... sonra domatesli bir sos yap..yağ+ biber salçası+domates salçası+ baharatlar fırına ver.
ya da bak çok pratik tavuk sosları var. onları kullanıp fırın torbasında yapabilirsin...ama sade tavuk çok klasik.
aynen tatlım nerde pratik yemek orda benkuralım birlikte bir topik.. Ben de inanılmaz derecede çalışan anne psikolojisi var. O yüzden eve gittiğim zaman yemek vs olayını çabucak bitirip çocukla ilgilenmem gereken suçlu bir psikoloji içindeyim. O yüzden yemeklerim genelde böyle oluyor... Bir de akıl akıldan üstündür. şu kk dan neler öğrendik... Mutlaka birbirimize vereceğimiz şeyler var.
Mesela.... Sert taş gibi limonların 1 dk mikro dalgada çevrildikten sonra deli gibi suyunun çıktığını burada öğrendim... Tescilledim doğruuuu...
anam bacım benım kı pizzayıda yemıyo
çigkofte siparişi verıyo bazen
benım yemekde 2 gun boyunca benım mideye iniyo
yer yer dominos'un konyalım versiyonu var ya
evet ben de o ana kadar şu mikroyu neden aldım ki bir halta yaramıyor diyorum.
Ben bu konuda çoook şanslıyım kızlae
hergün patates kızartıp önüne koysam yok demez
bayılıyorrr
bir gün yanına köfte bir gün et bir gün sebze haşlamasıyla patates yiyor
çocugum var diye önden çorba bitti gitti ohhhhhh
bak buna benzer bir şey vereyim sana... evde ne varsa koyabilirsin. havuç, kabak, patates.. hayal dünyana göre rendele bunları baharat koy sotele... tavuk da yakışıyor.. bir gün önceden kalırsa da kullanabilirsin..
sonra krep yap. yarım ay şeklinde koy üstünü kapat diğer yarısıyla.. tost makinasında şekli çıkana kadar bastır ama kuvvetli değil. içindekiler özdeşleşsin.. sonra kesebilirsin ya da aynen öyle kalsın.. sarımsaklı yoğurt dök... fevkaledenin fevkinde basit ama güzel
Ne çektim sert limonlardan yaaaa
Maden gibisin valla İpek.
allalal değişikmiş. nerelisin sen? nerenin yemeği bu.. bildiğim tek şey. soğanın haşlanmış çok kötü olduğu. soğanı yemek hariç bir tek kızarmış soğan halkası şeklinde seviyorum. onun da kalorisi var diye yapmıyorum zaten çok.
pilava şehriye koyma aşamasında mı domates ve bıberı koyuyum dersınız onlar bıraz pişince m pirinci atıyım
ama o sert şeyden o kadar su nasıl çıkar diye hayret edeceksiniz...
o gün bugün limon içn kullanıyorum mikroyu.. ya aslında emin de değilim sağlık mı acaba şu zerzevat.. hamile kadınlar çalıştırmasın diye bir şey okumuştum hamileyken de içim rahat değil o yazıdan beri.
dün de kestane yaptım içinde 5 dk oldu. acaba sağlıklı mı gerçekten yaa...
ama o sert şeyden o kadar su nasıl çıkar diye hayret edeceksiniz...
o gün bugün limon içn kullanıyorum mikroyu.. ya aslında emin de değilim sağlık mı acaba şu zerzevat.. hamile kadınlar çalıştırmasın diye bir şey okumuştum hamileyken de içim rahat değil o yazıdan beri.
dün de kestane yaptım içinde 5 dk oldu. acaba sağlıklı mı gerçekten yaa...
kastamonuluyum ben bu yemek genelde samsun tarafında yapılır hıc soğan kokusu tadı almazsın zaten haslandıgı için ben cok bayılırım lahana sarması gıbı bısey olur
aha sorunu çözdük kızlar... yani karadeniz yemeklerini herkes yiyemez..
eşin de daha ılımlı olablir tabi ama sen ortalama yemekleri öğrenmeye bak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?