yemek yemek

• Konu Sahibi Konu Sahibi gocum
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Elinin tadı da olacak damak zevklerimiz de uyacak
kv dem asla yemek yapamaz köy usulü çorba bulamaç bulgur pilavı falan yerler
benim annem harika yemek yapar
eşimde bayılır annemin yemeklerini
anne yagmur sna yetişcek inşellah oda güzel yapıyor dediğinde dünyalar benim oluyo
çünkü evlendiğimde yumurta kıramazdım nasıl geliştirmişim kendimi:))[mentıon][/mentıon]

ciddimisin bunu denemeliyim(limon)

Herkesin bir el lezzeti vardır şöyle bir laf duymuştum bir erkegin damak zevki annesinden geliyormuş herkesin öyledir aslında ilk annemizin yemeklerini yedigimiz için her zaman onun yemeklerini ararız hepimiz böyleyizdir daha güzelide olsa hep annemizinki en güzeli gelir o yüzden o alışma sürecinden bunlar çok normal birbirinizin damak zevklerini ögrenmeye çalışıyorsunuz agız tadınıza göre yemekler yapmak için çok zaman var önünüzde kendinizi üzmeyin sıkmayın yapa yapa ögreniliyor inanın o kadar çok tarifler varki bilindik bloglara bakarsanız yorum yapanıda çoktur begenilen tarifleri denediignizde püf noktalarına dikkat ettiginizde olacaktır olmaması için hiçbir sebep yok

Genel sormuşsunuz genel yorum yapabilirim herkesin baharatı sevmesi yağ kullanımı farklıdır mesela ben zeytinyağı kullanmıyorum agır geliyor katı ya sıvıyağ ve tereyağ kullanırım muhakkak sebze yemeklerimde et yemeklerimde sarımsak eklerim yemegin şekline göre adetler degişir muhakkak pul biber ve karabiber vazgeçilmez baharatlarımdır dedigim gibi bu kişiden kişiye degişir işte herkes sevmeyebilir sizin burda eşinize sormanız gerekebilir sevdigi tatları baharatları yaşarak deneyerek ögreniliyor işte

Tereyağını hazır almayız kendimiz yaparız süt kreması alarak annemler yapıyorlar katı yağda bizim kullanıyorum digerleri agır geliyor pilav yaparken genelde önce harlı ateşte sonra birkaç fokurdamadan sonra kısıyorum altını tuzunu başta eklerim tavuk bulyon eklerim daha lezzetli olması için çok fazla ateşte çeviririm şehriyeli yapıyorsam önce şehriyeler renk atar sonra pirinç şeffaflaşana kadar kavururum pişirmeden önce en az 1 saat pirinçleri sıcak suda bir kaç damla limon ve tuz ekleyerek bekletirim sonra bol duyla durulayıp pişirmeye başlarım biraz tereyağ biraz katı yağ biraz sıvıyağ karışık olur genelde

Salça kullanımında biber salçası ve domates salçasını bir arada kullanıyorum ama genel olarak biber salçası kullanırım daha lezzetli oldugunu düşünüyorum bazen tuzlu yemeklere 1 çay kaşığı şekerde eklerim özellikle fasülye yemeginde daha tatlı geliyor agzıma

Yazılacak çok şey var merak ettiginiz varsa elimden geldigince yardımcı olmaya çalışırım

aha sorunu çözdük kızlar... yani karadeniz yemeklerini herkes yiyemez..
eşin de daha ılımlı olablir tabi ama sen ortalama yemekleri öğrenmeye bak...

Yöresel yemekleri başka yöreden bi insan sevmeyebilir
Mesela benim eşimin tarafı da dolma denilen şeye pirinç vs. koymuyo hamur koyuyo, üstünü bi sebze kapladığından içteki hamur da pişmiyo gibi kalıyo
Bi kere ısrar edildi diye tadına baktım bi daha da yemedim

Ama rutin yemekleri de beğenmiyosa şımarıklık ediyo bana göre

Ne çektim sert limonlardan yaaaa
Maden gibisin valla İpek.

bu harika bişey ya.. dünden bulgur artmıştı yanına havuç, kabak, patatesi anlattığın gibi yapayım. çarşamba günü çaya misafirim var krepli şeklini o gün denicem. değişik birşeyler arıyordum. çok teşekkürler..

pilava şehriye koyma aşamasında mı domates ve bıberı koyuyum dersınız onlar bıraz pişince m pirinci atıyım

aynen tatlım nerde pratik yemek orda ben
bendede var o çalışan anne psikolojisinden
şipşak 15-20dk yemegim hazırdır
bide yapım gergi hemn 1 saatte 3 çeşit yemek yapar koyarım ortaya pratiğimdir
ki işlerimi bitirip prensesimle ilgileneyim dimi

evet ben de o ana kadar şu mikroyu neden aldım ki bir halta yaramıyor diyorum.

Bu topice böyle birkaç püf nokta yazsan da biz de nasiplensek Şu yazdığın tarifi hayal edince bile acıktım

ohh valla süpermişşş

oof anam nerden girdim konuya canım çekti şimdi eve gidince bende yapıcamm

Ne çektim sert limonlardan yaaaa
Maden gibisin valla İpek.

ama o sert şeyden o kadar su nasıl çıkar diye hayret edeceksiniz...
o gün bugün limon içn kullanıyorum mikroyu.. ya aslında emin de değilim sağlık mı acaba şu zerzevat.. hamile kadınlar çalıştırmasın diye bir şey okumuştum hamileyken de içim rahat değil o yazıdan beri.
dün de kestane yaptım içinde 5 dk oldu. acaba sağlıklı mı gerçekten yaa...

kastamonuluyum ben bu yemek genelde samsun tarafında yapılır hıc soğan kokusu tadı almazsın zaten haslandıgı için ben cok bayılırım lahana sarması gıbı bısey olur

pilava şehriye koyma aşamasında mı domates ve bıberı koyuyum dersınız onlar bıraz pişince m pirinci atıyım

bulgur pilavı yapacaksın sanırım. soteledikten sonra koymanı tavsiye ederim.bir de bazıları pirinç pilavını suyu haşladıktan sonra pirinçleri ekliyormuş. böyle yapıp tutturan var mı inanılmaz merak ediyorum. deneme cesaretinde bile bulunamadım.

Kestaneye bayılırım ama hiç mikroda yapmadım.:26:
Ya arkadaşım bir topik açsana,yapışalım hepimiz topiğe.

ipekcim ya kestanemi dedin .tarifini versene .valla banada sağlıklı değil dediler bende aldım napim çalışanlar için büyük kurtarıcı

kastamonuluyum ben bu yemek genelde samsun tarafında yapılır hıc soğan kokusu tadı almazsın zaten haslandıgı için ben cok bayılırım lahana sarması gıbı bısey olur

Sende bilirsin o zaman
Kabalak dolması mı ne diyosunuz
Allah günah yazmasın da bi daha yiyemem
Gül gibi pirinç varken, hamur koyuyosunuz dışını sebze kaplayınca içteki hamur çiğ gibi kalıyo bi de kapış kapış yapıyosunuz

aha sorunu çözdük kızlar... yani karadeniz yemeklerini herkes yiyemez..
eşin de daha ılımlı olablir tabi ama sen ortalama yemekleri öğrenmeye bak...

ögrenmek için çaba sarfedıyorum,annesıne soruyorum şehrıye yaparken salcayı koyduktan sonra 1 kasık un at demısı ben boyle hıc duymamısdım
un katarak yaptım eşim bayıla bayıla 1 tencere şehrıyeye yemıstı

mesela burda toz tarhana yapıyolar bızım orda yas tarhana yaparlar annemde soğolsun fazlaca koymus bana tarhana bende bayılırım
eşim ilk basta yemedı yas tarhanayı sonra oda cok sevmeye basladı dediğiniz gıbı yavas yavas öğrenecem ben bu işi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…