Kestaneye bayılırım ama hiç mikroda yapmadım.:26:
Ya arkadaşım bir topik açsana,yapışalım hepimiz topiğe.
benim annem dediğin şekilde yapar.. makarnayı da hiç süzülmeyecek şekilde ayarlıyor. ben denemedim bile.. gözüm yemiyobulgur pilavı yapacaksın sanırım. soteledikten sonra koymanı tavsiye ederim.bir de bazıları pirinç pilavını suyu haşladıktan sonra pirinçleri ekliyormuş. böyle yapıp tutturan var mı inanılmaz merak ediyorum. deneme cesaretinde bile bulunamadım.
yer yer dominos'un konyalım versiyonu var ya
bugun kı yemegım kafamda hazır
begenmezse dominosun numarası benım kocaya takdım edılırrrrrrr
ipekcim ya kestanemi dedin .tarifini versene .valla banada sağlıklı değil dediler bende aldım napim çalışanlar için büyük kurtarıcı
bugun kı yemegım kafamda hazır
begenmezse dominosun numarası benım kocaya takdım edılırrrrrrr
ögrenmek için çaba sarfedıyorum,annesıne soruyorum şehrıye yaparken salcayı koyduktan sonra 1 kasık un at demısı ben boyle hıc duymamısdım
un katarak yaptım eşim bayıla bayıla 1 tencere şehrıyeye yemıstı
mesela burda toz tarhana yapıyolar bızım orda yas tarhana yaparlar annemde soğolsun fazlaca koymus bana tarhana bende bayılırım
eşim ilk basta yemedı yas tarhanayı sonra oda cok sevmeye basladı dediğiniz gıbı yavas yavas öğrenecem ben bu işi
Herkesin bir el lezzeti vardır şöyle bir laf duymuştum bir erkegin damak zevki annesinden geliyormuş herkesin öyledir aslında ilk annemizin yemeklerini yedigimiz için her zaman onun yemeklerini ararız hepimiz böyleyizdir daha güzelide olsa hep annemizinki en güzeli gelir o yüzden o alışma sürecinden bunlar çok normal birbirinizin damak zevklerini ögrenmeye çalışıyorsunuz agız tadınıza göre yemekler yapmak için çok zaman var önünüzde kendinizi üzmeyin sıkmayın yapa yapa ögreniliyor inanın o kadar çok tarifler varki bilindik bloglara bakarsanız yorum yapanıda çoktur begenilen tarifleri denediignizde püf noktalarına dikkat ettiginizde olacaktır olmaması için hiçbir sebep yok
Genel sormuşsunuz genel yorum yapabilirim herkesin baharatı sevmesi yağ kullanımı farklıdır mesela ben zeytinyağı kullanmıyorum agır geliyor katı ya sıvıyağ ve tereyağ kullanırım muhakkak sebze yemeklerimde et yemeklerimde sarımsak eklerim yemegin şekline göre adetler degişir muhakkak pul biber ve karabiber vazgeçilmez baharatlarımdırdedigim gibi bu kişiden kişiye degişir işte herkes sevmeyebilir sizin burda eşinize sormanız gerekebilir sevdigi tatları baharatları yaşarak deneyerek ögreniliyor işte
Tereyağını hazır almayız kendimiz yaparız süt kreması alarak annemler yapıyorlar katı yağda bizim kullanıyorum digerleri agır geliyor pilav yaparken genelde önce harlı ateşte sonra birkaç fokurdamadan sonra kısıyorum altını tuzunu başta eklerim tavuk bulyon eklerim daha lezzetli olması için çok fazla ateşte çeviririm şehriyeli yapıyorsam önce şehriyeler renk atar sonra pirinç şeffaflaşana kadar kavururum pişirmeden önce en az 1 saat pirinçleri sıcak suda bir kaç damla limon ve tuz ekleyerek bekletirim sonra bol duyla durulayıp pişirmeye başlarım biraz tereyağ biraz katı yağ biraz sıvıyağ karışık olur genelde
Salça kullanımında biber salçası ve domates salçasını bir arada kullanıyorum ama genel olarak biber salçası kullanırım daha lezzetli oldugunu düşünüyorum bazen tuzlu yemeklere 1 çay kaşığı şekerde eklerim özellikle fasülye yemeginde daha tatlı geliyor agzıma
Yazılacak çok şey var merak ettiginiz varsa elimden geldigince yardımcı olmaya çalışırım
bulgur pilavı yapacaksın sanırım. soteledikten sonra koymanı tavsiye ederim.bir de bazıları pirinç pilavını suyu haşladıktan sonra pirinçleri ekliyormuş. böyle yapıp tutturan var mı inanılmaz merak ediyorum. deneme cesaretinde bile bulunamadım.
Sende bilirsin o zaman
Kabalak dolması mı ne diyosunuz
Allah günah yazmasın da bi daha yiyemem
Gül gibi pirinç varken, hamur koyuyosunuz dışını sebze kaplayınca içteki hamur çiğ gibi kalıyo bi de kapış kapış yapıyosunuz
ben robotta çekiveriyorum kolum ağrıyo havucu rendelerken çok suyu çıkmıyor ama zaten ne kadar suyu olacak ki buharlaşır.. bence süzme içinde kalsın vitamini.. tavuk varsa koy güzel olur.ipek bu rendelenen malzemelerin suyunu elle süzdüreyim mi, yoksa o suyla mı pişecek? aldın başına belayı
kabalak dolmasını duydum ama hıc yemedım annmde sevmedıgı içn hıc yapmamıstır
ben robotta çekiveriyorum kolum ağrıyo havucu rendelerken çok suyu çıkmıyor ama zaten ne kadar suyu olacak ki buharlaşır.. bence süzme içinde kalsın vitamini.. tavuk varsa koy güzel olur.
bunu çok farklı da yapabilirsin.. normal sarıp rulo halde beşamel sos döküp fırına verebilirsin, sonra kaşar rendeleyeblirsin. aslında krep giren her şey güzel oluyor bence... ıspanak bile koyabilirsin içine.. sonra bezelye mantar...
aynen biraz önce bende dedim 'çalışan hatundan pratik öneriler' al ipek topik ismide hazır
Sevilecek gibi de değil zaten
Peki pırasadan yapılanı biliyo musunuz
Onun da içine hamur koyuyolar
Bence hiç gitmiyo, çiğ kalıyo içinde resmen
Yani bu tarz yöresel yemeklerinizi yapıyosan sevmemek te haklı
Ama rutin şeyleri de sevmiyomuş, hatta pizzayı bile sevmez diyosun bu kadarı şımarıklık
Biraz aç bırak aklı başına gelir
Kalksın kendi yapsın o zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?