- 20 Mart 2019
- 489
- 1.449
- 113
- 35
- Konu Sahibi 41ask_derin
-
Sporu bıraktığınız anda vücudunuz inanılmaz derecede değişecek ama bir anda öyle yemeyi birakamadiginiz için.bence şimdiden yavaaas yavaş yeme düzeninizi normale döndürün birden değil tabiDünyaları yiyorum dünyaları. Deli gibi spor yapıyorum. Millete sağlıklı yaşam falan diye diyorum ama yalan. Sırf çılgınlarca yemek için.
30 yaşındayım. İlkokulda okulun atletizm takımına girdiğimden beri (10-11 yaş civarı) hep spor yapıyorum.Sporu bıraktığınız anda vücudunuz inanılmaz derecede değişecek ama bir anda öyle yemeyi birakamadiginiz için.bence şimdiden yavaaas yavaş yeme düzeninizi normale döndürün birden değil tabi
Konuyu görünce hemen yazmalıyım dedimİyi geceler herkese
Benim ergenliğimden beri devam eden bir sorun bu hep çok sevdim yemek yemeyi ve hep kilo sorunu yaşadım. Çok diyet yapıp verip geri aldım. İstikrar sağlayamıyorum. Sabah akşamın menüsünü akşam sabahınkini düşünüyorum galiba duygusal boşluklarımı yemekle kapamaya çalışıyorum. Bunun için psikolojik destekte aldım (gerçekten aldım. Değişen birşey olmadı. Duygusal sorunlarımı çözdüm ama yemek yeme sorunum hala aynı. İştahım çok açık. iştah kapama yöntemi bilen varsa yazsın lütfen ne yapmam lazım bilmiyorum Benim gibi olan varsa dertleşelim artk zayıflamak istediğimi dilediğimi giymek istiyorum çok mutsuzum
En azından vermek için veya almamak için çabanız varDünyaları yiyorum dünyaları. Deli gibi spor yapıyorum. Millete sağlıklı yaşam falan diye diyorum ama yalan. Sırf çılgınlarca yemek için.
Kan değerlerinde birtek demir düşük çıktı onada ilaç verdiİnsülin direncine falan baktırdın mı? Ayrıca yemekten önce 2 bardak su iç öyle ye miden dolu olur.
Valla canım bende yemek saati geldiğinde nasıl yemek yiyeceğimi düşünüyorum.İyi geceler herkese
Benim ergenliğimden beri devam eden bir sorun bu hep çok sevdim yemek yemeyi ve hep kilo sorunu yaşadım. Çok diyet yapıp verip geri aldım. İstikrar sağlayamıyorum. Sabah akşamın menüsünü akşam sabahınkini düşünüyorum galiba duygusal boşluklarımı yemekle kapamaya çalışıyorum. Bunun için psikolojik destekte aldım (gerçekten aldım. Değişen birşey olmadı. Duygusal sorunlarımı çözdüm ama yemek yeme sorunum hala aynı. İştahım çok açık. iştah kapama yöntemi bilen varsa yazsın lütfen ne yapmam lazım bilmiyorum Benim gibi olan varsa dertleşelim artk zayıflamak istediğimi dilediğimi giymek istiyorum çok mutsuzum
İradem motivasyonum istikrarlı olmuyorYemek yemeyi seven çok var bence. Ki bu kadar çeşitli ve lezzetli yemeğe boş yere sahip değiliz:) Yani yalnız değilsiniz. Bir yerde irade devreye giriyor ama... Sizin şikayet ettiğiniz kısim irade. Onu da dizginlemek kişiden kişiye degisiyordur.
Kıyamam sağlıkla doğsun inşallahHamile iken mide bulantılarından dolayı canım hiç bir yemeği çekmiyor ve yiyemiyorum ve oturup ağlıyorum yemek istemiyor canım gönlümce yiyemiyorum diye. Düşün artık nasıl bir yemek sevdası bende ki
Tebrik ederimBnce onceliklle bunu kafanda bitirmek işin ya istedigin şeyleri yiyip mideni dolduracaksin yada diyet spor yapıp kilo verip istediklerini giyeceksin bnde bunun kararını verecek sin...bnde öyleydim çünkü seviyrum yemek yemeyi ama bu bnm icin güzel sonuç olmuyordu o yuzden kafamda bitirdim diyet az yemek spor midem küçüldü bazen kendime ödül veriyrm ama onda bile sınırlı yiyebiliyrm ve daha mutluyum yemek yedikten sonra mutluluk bitiyor ama az yiyip istedgin şekilde olmak daha mutluluk verici...
Çok şanslısınız çok46 kiloyum şuan. Tuhaf gelecek ama hiçbir yemegi canım çekmiyor.Azcık yesem doyuyorum. 2ögün yiyorum. Ara ögünde yogurt falan yıyorum.Kılo almak ıcın bı ton sey kullandım ıse yaramadı. Pes ettım. Bu kılo ıle mutlu yasamaya calısıyorum. Bende sizin tam tersınızım. Ne köfte seviyorum ne kıyma.Bende tuhaflık var. Hamur ısı maksımum 1dılım yerım yeter.Sebze meyveyı cok severım ama
Öğünlerimin miktarı çok olmuyor aslında ama kalori açısından dengeleyemiyorum mesela bu akşam canım yemek istemedi pankek nutella yedim az miktar ama karşılaştırdığımızda bir tepsi sebzeye eşdeğerdir yaniBen yemeğe düşkün biri değilim ama hareketsiz biriyim ve kiloluyum. Ama siz hareketli biriyseniz ve yemeği çok seviyorsanız bunu avantaja neden cevirmiyorsunuz. Yiyeceğiniz şeyleri değiştirin. Mesela bol soslu makarna yiyorsunuz diyelim bir koca tabak yiyeceginize küçük kasede yanına başka şeyler takviye ederek yiyin. Öğünlerinde kefir kullanın. Belli bir saatten sonra yemek yemeyin akşam aç kalsanızda devam edin . Sonra alışacaksınız. Tom balığı ve protein tüketin öğünlerde. Ben öğlen yarim kase yoğurda pulbiber limon ve acı biber turşusu ekleyip yerdim. Bitki çayları sevmiyorum fazla ama ihlamur çok içiyorum. Yemeği avantaja çevirin kili verirsiniz illaki. Benim gibi hareketsiz tembel olmayin yeter. Birde bir ara aç karnına ılık limonlu içiyordum. Bunuda deneyebilirsiniz.
Evet kesinlikle hep bir atıştırmalık durumjm var yemek yesem bile mutlaka canım tatlı vs çekiyor yiyorumKendinize kalorisi düşük hatta çok düşük ara öğünler yapın belki de mesele yemek değil sadece atıştırma dürtüsüdür
Amin teşekkür ederim hemrn bakıcam söylediğiniz doktoraBen vardıminsanlar üzülür kilp verir ben aksine daha da alırdım.
Sonra baktım ki ömrümü hep şişman geçirmişim gençliğim hep zayıflara özenmekle geçmiş dur diyebildim nihayet.
Ama bu çok zor sizi anlayabiliyorum. İnstagramda dr. Rengin Börekçi diye bir doktor var.
İf yöntemini anlatıyor ve bu yöntemle kilo veren takipçilerini paylaşıyor.
Bir bakın derim belki faydası olur sizi de motive eder.
InşaAllah sizde kafada bitirirsiniz.
Başka yolu yok ne yazık ki o satılan ilaçlar, çaylar, psikolojik yöntemler vs. Hikaye.
Hepsini denemiş biri olarak söylüyorum.
Rabbim yolunuzu kolaylaştırsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?