Pilavı ölçüyle yap mutlaka tam tutuyor. Birincini önceden ısla. Şişsin...Bende su pilavi bir türlü beceremiyorum.Artık kabullendim valla ya lapa oluyor ya citir.Ama doger hersey zamanla olur bence hemen pes etme.Yapa yapa ogrenirsin..
Yapa alışırsın yeni evlendiğim zamanlar bende öyleydim. Artık yapıyorumBen evimi üç aydır ayırdım. Önceden kv ile yaşıyordum ve hiç bir zman tek başıma yemek yapamadım. Şimdi evimi ayırdım kendimi kanıtlamak için sürekli farklı tarifler deniyorum ama güzel yapamıyorum malesef. Benim yemeklerimde tat yok gerçekten. Güzel yrmrk yapamıyorum. Misafir gelicekse bir hafta öncedrn içime korku giriyo ve kara karar düşünmrye başlıyorum ne yapabilirim
soyleyecegim noktalara dikkat et cok guzel olur;Bende su pilavi bir türlü beceremiyorum.Artık kabullendim valla ya lapa oluyor ya citir.Ama doger hersey zamanla olur bence hemen pes etme.Yapa yapa ogrenirsin..
Bunlar zamanla olur ben ilk evden ayrıldığımda hem yaşım küçüktü hemde inan ki su bile doldurmamıştım hayatımda şaka gibi geliyor şimdi düşününce şişeden bardağa su koyarsın ya onu bile taşırırdım hesap et ilk mısır patlatmaya çalıştığımda altını yaktım bir insanın bunu becermesi için extra beceriksiz olması gerek ben öyleydim şimdi yaptığım yemekten ikinci tabak istemeyen ya da baharını sormayan çok az kişi vardır hemen olmasını bekleme zamanla deneye deneye olacak el alışkanlığı gelecek ve hiçbir zaman ben bu yemeği biliyorum demem sürekli yeni tarifler dene aynı yemeğin farklı tariflerine bak baharatları dene kendine göre bir tarzın olacak zamanlaBen evimi üç aydır ayırdım. Önceden kv ile yaşıyordum ve hiç bir zman tek başıma yemek yapamadım. Şimdi evimi ayırdım kendimi kanıtlamak için sürekli farklı tarifler deniyorum ama güzel yapamıyorum malesef. Benim yemeklerimde tat yok gerçekten. Güzel yrmrk yapamıyorum. Misafir gelicekse bir hafta öncedrn içime korku giriyo ve kara karar düşünmrye başlıyorum ne yapabilirim
Hangi siteBende 1 buçuk yıl önce tek başıma eve çıkmak zorunda kalınca bizimkileri arayıp tarif istiyordum. Sonra baktım onlar tabi hep göz kararı yaptığı için onu beceremedim. Sonra bir site kesfettim. Sagolsunlar güzel ölçülü tarifler veriyorlar. Artık bilindik normal yemekleri tarifsiz bile yapıyorum. Yapa yapa oluyor. Ama sizde bir site keşfedin ve oradaki yorumları okuyun. Bekar erkekler bile yazıyorlar oraya ilk defa yaptım çok güzel oldu diye. İnanın kendinize yaparsınız.
Çok sağolunsoyleyecegim noktalara dikkat et cok guzel olur;
1) pirinci onceden tuzlu ilik suda isla 15 dk bile yeterli.
2 )pirincleri kavuracagin yag az olmamali, cok da olmasin ama az kesinlikle olmasin. mesela yarim cay bardagi.
3) pirincleri bol kavurmalisin. once seffaflasip birbirlerine yapisacaklar kavurma esnasinda. sonra geri dagilacaklar.
4) orta ateste pirincleri iyice kavur, tuzu kavurma asamasinda at. bir iki limon damlasi damlat.
5) bir bardak pirince iki bardak kaynar su kullan.
6) kavrulan pirince su ilave et.
7) su ilave edince cok az tereyagi birak suya.
8) kapagini kapat ve artik ellemiyoruz. kendileri pisecekler. ortadan biraz kisik ateste.
9) iyice suyunu cekince spatulayla bir noktayi kaldir.. tabanini gormeye calis. suyu bitmis, pirinclerden hafif cizirti sesi geliyorsa yani dibi tutmamis ama suyu da yenice bitmis.. altini kapat. bir kere tamamen karistir pirincleri ezmeden. agzina mutfak pecetesi koy kapagi kapat. dinlensin. yarim saat kadar sonra gel bir tur ezmeden kabart karistir pirincleri.
10) mutlaka vakitli pisirmelisin, dinlenmeli. ben disari cikacaksam sabahtan yaparim. sonra sofra bezinin arasina nihale koyarim tencere tabani yapismasin diye. sonra tencereyi koyup sararim yogurt mayalar gibi. agzinda da pecete olmali tencerenin. yemekten once acarim hala ilik, dinlenmis, tel tel dokulmus olurlar.
bence puf noktalari bol yagda cokca kavurmak, suyu ilave edince karistirmamak.. dinlendirmek..
bu tarifi nohut ekleyerek ya da onceden sehriye kavurarark yapabilirsin neli yapacaksan sana kalmis..
Ya şöyle el açması börek yapıyorum eşim beğeniyo gibi. Köfteleirmi beğenmiyo eşim kötğ oluyo tadı diyo tat yok yemeklerimde tat alamıyorumTarifleri mi tutturamıyorsunuz yoksa elinizin lezzetinin olmadığını mı düşünüyorsunuz? Bir de bu sizin düşünceniz mi çevrenizden de aldınız mı böyle bir geri dönüş?
Ya şöyle el açması börek yapıyorum eşim beğeniyo gibi. Köfteleirmi beğenmiyo eşim kötğ oluyo tadı diyo tat yok yemeklerimde tat alamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?